Проверихте ли настройките си за поверителност на WhatsApp? | VPNOverview

WhatsApp е духовен наследник на текстовите съобщения, за които използвахме толкова пари в месечния си телефонен план. Въпреки че WhatsApp включва много полезни функции, той може също така да направи лесно достъпна личната информация. Може да не знаете, че Facebook притежава WhatsApp. С нарастваща загриженост за това как Facebook използва вашата информация, може да е подходящ момент да направите проверка на вашите настройки за поверителност на WhatsApp.


Притеснения за поверителност относно WhatsApp

Facebook закупи WhatsApp от съоснователите Ян Кум и Брайън Актън през 2014 г.. Актън напусна компанията през 2017 г. и често критикува Facebook остро заради техния подход към проблемите на личния живот. На 30 април 2018 г. Ян Кум обяви, че и той напуска компанията. Въпреки че съобщението на Кум не е критично към компанията, хората зад кулисите съобщават, че и той е загрижен относно използването на лична информация от WhatsApp от Facebook. Доста разказва, че създателите на WhatApp са скочили на кораба.

WhatsApp събира голяма част от потребителската информация по подразбиране в приложението. Конфигурирането на вашите настройки за поверителност на WhatsApp може да ви помогне да ограничите събраните от приложението данни само до информацията, която ви е удобно да предоставите. Добре е обаче да запомните, че не можете да използвате WhatApp, без да разпръснете някаква лична информация. Има някои алтернативи на WhatsApp, които може да искате да разгледате, ако искате да останете истински анонимни.

Променете вашите настройки за поверителност на WhatsApp

Ако искате да коригирате вашите настройки за поверителност на WhatsApp, можете да разгледате прегледа по-долу. Обясняваме къде можете да намерите необходимите настройки. Освен това можете да видите какви неща можете да промените, за да повишите поверителността си в WhatsApp.

Намерете вашите настройки за поверителност на WhatsApp

В WhatsApp докоснете бутона на менюто. От там кликнете върху „Настройки“ и потърсете „Акаунт“. Под „Акаунт“ ще намерите „Поверителност“. Тук се намират настройките за поверителност, които търсите. По подразбиране WhatsApp позволява на всеки потребител да вижда снимката на потребителския ви профил, секцията „около“, кога за последно сте били активни в приложението и дали сте прочели получено съобщение.

Управление на четене на разписки

WhatsApp съобщениеПо подразбиране, когато получите съобщение в WhatsApp, всеки потребител може да види, когато го прочетете. Можете да изключите тази функция за отделни съобщения. Понякога може да е добра идея да не информирате автоматично изпращача, че сте виждали тяхното съобщение. Това може да ви даде време да помислите за отговор, преди да върнете съобщение. За груповите съобщения обаче винаги са включени четените разписки.

Разбиране Последно видяно

Функцията „Последно видяно“ показва други, когато за последно сте били активни в WhatsApp. Може да е полезно да знаете дали човекът, с когото изпращате съобщения, е проверен наскоро или не е бил активен от няколко дни. Може да не искате тази информация да е достъпна за други.

WhatsApp предоставят няколко други опции, от които да избирате. Изберете „Никой“, за да се уверите, че последната ви видяна информация не е достъпна за никого. Трябва да знаете, ако изберете тази опция, вие също няма да можете да виждате информация за последното виждане на другите. Освен това можете да изберете да ограничите тази информация само до други в списъка си с контакти. За мнозина това е разумен компромис между полезност и прекалено споделяне.

WhatsApp онлайн VPNOverview

Трябва също да имате предвид, че няма опции да се скриете, когато сте в момента онлайн. Тази информация остава публична, независимо кои опции сте избрали. WhatsApp също сигнализира, когато пишете. Ако предпочитате да запазите дейността си онлайн по-частна, WhatsApp не предлага тази сигурност.

Управление на местоположение на живо

Настройките за вашето местоположение са в различен раздел от настройките от вашите настройки за поверителност. WhatsApp предоставя възможността да споделяте текущото си местоположение с други хора в индивидуален или групов чат. Когато споделяте местоположението си, можете да зададете време да продължите да споделяте местоположението си или WhatsApp ще продължи да споделя, докато не му кажете да спре. Ако сте решили да споделите местоположението си по-рано, без да сте определили време за изтичане, може да искате да спрете споделянето на местоположението си.

От менюто Настройки отидете на „Приложения & Известия “и докоснете„ Разрешения за приложения “. Намерете опцията за местоположение и докоснете това. От тук можете да изключите всички разрешения за местоположение и да спрете споделянето на вашето местоположение. Ако просто искате да спрете споделянето на местоположението си с чат, отворете чата и докоснете „Спри споделяне“.

Управление на вашата поверителност онлайн

Facebook притежава и WhatsApp, и Instagram. Информацията за която и да е от тези платформи може да достигне до рекламодатели на всяка от тези платформи, както и да достигне до вас при търсения с Google и други уебсайтове онлайн. В един свързан онлайн свят, дори ако вашите настройки за поверителност в WhatsApp са зададени по желания начин, може да е трудно да осигурите поверителността си в цялата мрежа онлайн.

Първа стъпка може да бъде да преминете през настройките за поверителност във всички приложения за социални медии, които използвате. Имаме написани ръководства за много от тях, включително: Facebook, Instagram, SnapChat и Google.

VPN връзкаДруг, по-сигурен вариант би бил да получите виртуална частна мрежа (VPN). Това поставя посредник между вас и услугите, които използвате онлайн, за да защитите поверителността си. Качествената VPN услуга ще осигури по-високо ниво на анонимност, без да се жертва скоростта или удобството. Освен това VPN услугата може да осигури други предимства, като например възможността да предавате поточната версия на Netflix в САЩ, докато пътувате в чужбина или да заобикаляте защитни стени, които възпрепятстват достъпа до определени уебсайтове на работа. За повече информация относно VPN и как те могат да помогнат за подобряване на поверителността ви онлайн, посетете основната ни статия за VPN.

Каквато и опция да изберете, онлайн сигурността става все по-важна с всеки изминал ден. Знайте, че не цялата ви информация е безопасна в ръцете на големите компании за социални медии.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map