Осигурете вашата онлайн поверителност в Instagram | VPNOverview

Instagram е едно от най-популярните и добре използвани приложения, достъпни днес. Милиони хора заснемат снимки, добавят филтри и хештегират храната си с приложението. Повечето потребители разкриват много лична информация за себе си чрез приложението, като показват снимки на храненето си, семейството, приятелите, домашните любимци и други. Може да не сте се замислили над настройките за поверителност на Instagram, но бързото разглеждане на вашите опции може да направи поверителността ви по-сигурна онлайн, докато използвате Instagram.


Защо поверителността в Instagram трябва да ви притеснява

instagram логоПрез юли 2010 г. основателите на Instagram Кевин Систром и Майк Кригър щракнаха първите снимки, добавени в Instagram. Първоначално достъпно само за няколко семейства и приятели, когато приложението, когато е на живо на iOS, излетя почти мигновено. До април 2012 г., с издаване на приложението за Android и над десет милиона потребители, Facebook купи компанията за 1 милиард долара.

Само за няколко месеца Facebook предизвика опасенията за поверителност, променяйки условията за обслужване. Промените включваха правото на продажба на потребителски снимки на трети страни, без да се уведомяват потребителите. Обратна реакция от потребителите на Instagram предизвика Facebook да оттегли идеята. През изминалата година Facebook попадна под обстрел със скандала Cambridge Analytica, който блесна прожектор за това как Facebook споделя данните на потребителите с други компании.

Самият Instagram предизвика безпокойство сред потребителите наскоро с промените, които правят публично достояние, когато използвате приложението, и това, което правите с него по това време. По отношение на опасенията относно начина, по който родителската компания на Instagram защитава поверителността ви, сега е подходящият момент да отделите няколко минути, за да разгледате настройките си за поверителност, за да гарантирате, че ви е удобно как Instagram обработва вашите данни.

Вашите настройки за поверителност в Instagram

Първата стъпка към осигуряването на поверителността ви е да намерите настройките за поверителност в Instagram. От страницата на вашия профил докоснете трите точки в горния десен ъгъл, за да изведете Настройки. Оттам превъртете надолу – това е доста по-надолу в списъка – докато видите „Поверителност и сигурност“. Дългият списък под заглавието „Поверителност и сигурност“ са вашите контроли за поверителност. Избрахме тези настройки, които са най-важни за защитата на поверителността ви в Instagram. По-долу можете да разберете какви настройки можете да промените, ако искате граматирането ви да е по-сигурно.Настройки на Instagram Поверителност и сигурност

Поверителност на профила

Можете да намерите една от най-важните настройки за осигуряване на вашия акаунт в Instagram в раздела „Поверителност на акаунта“. Ако активирате тази настройка, само вашите последователи ще могат да виждат вашите публикации напред. Също така ще трябва да одобрите нови последователи. Това не се отразява на текущите ви последователи, само на тези, които искат да ви последват в бъдеще.

Състояние на дейността

Понастоящем състоянието на активността има много заинтересовани хора. По подразбиране Instagram вече прави вашата активност онлайн публично достояние. Профилите, които следвате, и всеки, когото изпратите директно съобщение, може да види кога за последно сте били активни в Instagram. Изключването му запазва тази информация поверителна. Трябва да сте наясно, че ако го изключите, вие също няма да можете да видите състоянието на нечия друга активност.

Преразглеждане на истории

Друга голяма функция, която може да искате да помислите за изключване, е способността на Instagram да споделя вашите истории с други хора. Когато това е включено, други хора могат да споделят вашите публикации в свои собствени истории. Това разширява кръга от хора, които могат да преглеждат вашите публикации – може би на хора, които не познавате или по-скоро не знаете за живота си. Изключването на тази функция не позволява на другите да споделят вашите публикации и запазва личните ви данни.

История Контроли

Кликването върху „Контроли на историята“ извежда екран с няколко различни опции, от които да избирате. Първата е опция, наречена „Скриване на историята от“. Тази функция ви дава възможност да скриете историята си и всички видеоклипове на живо, които публикувате от конкретни хора. Ако не сте го използвали преди, настройката ще показва “0 души.” Кликнете върху това, за да потърсите последователи и изберете тези, от които искате да скриете снимките си.

Отговорите на съобщенията могат да бъдат добър начин за разширяване на разговор за публикация. Но може да не искате само някой да се присъедини към разговора. Можете да ограничите отговорите до тези хора, които следвате, или да изключите отговорите на съобщенията изцяло, ако предпочитате.

Превъртането надолу, опцията „Споделяне“ ви позволява да ограничите другите да споделят вашите снимки и видеоклипове като съобщения до други. Дори и да сте изключили опцията да разрешите на други хора да споделят вашите публикации в техните истории, освен ако не изключите и тази настройка, те все още могат да споделят вашите снимки като съобщения на хора, които не следвате.

Коментиране на контрола

Избирайки „Контрол на коментарите“, ще видите екран, който ви позволява да ограничите коментарите на вашите публикации. Ограничете коментарите на хора, които следвате, само на вашите последователи или и на двамата. Можете също да блокирате коментари от конкретни хора. Това е перфектно, ако не искате да бъдете подли. Това няма да е очевидно за блокираните, тъй като коментарите им все още ще се показват, но само за тях самите. Можете също да имате обидни коментари автоматично филтрирани или да включите ръчния филтър, за да филтрирате конкретни ключови думи, които не искате да се появяват в коментари към вашите публикации.

Прегледайте историята си в Instagram

Някои работодатели сега ви молят да отворите своите акаунти в социалните медии преди да наемете. Докато мнозина все още обсъждат законността и етиката на тази практика, ако наистина искате работата, може да почувствате, че е най-добре просто да се съгласите на изискването. Преди да направите това, вероятно искате да проверите дали сте публикували нещо в миналото, което може да не изглежда добре за работодател.

С Instagram можете да изтеглите копие от всичко, което сте публикували в Instagram за вашия преглед. Кликнете върху „Изтеглете вашите данни“ и в рамките на 48 часа ще получите линк към файл с вашите снимки, информация за профила, коментари и други. Този лесен за преглед формат може да ви помогне да забележите информация, която може да не искате да споделите с работодател, така че можете да коригирате съответно. Или може би просто искате да разполагате с информацията за личния си преглед, когато ви нападне пристъп на носталгия. Каквато и да е причината ви, информацията е достъпна за изтегляне.

Други стъпки за осигуряване на вашата поверителност онлайн

Отделянето на време за преглед на вашите настройки за поверителност е добра идея, за да запазите информацията си защитена. Не забравяйте, че Instagram периодично променя своите политики за поверителност. Може да е добра идея да преглеждате редовно настройките си за поверителност, за да гарантирате, че приложението използва вашите публикации и дейност само по желания от вас начин.

VPN връзкаДокато актуализирането на вашите предпочитания за поверителност е добър начин да запазите информацията си в Instagram защитена, вероятно прекарвате голяма част от времето си онлайн в други приложения и на уебсайтове, където информацията ви може да не е толкова защитена. Използването на виртуална частна мрежа (VPN) може да защити вашата поверителност онлайн, без да жертвате удобство или бързина, докато сърфирате.

VPN също предоставят начин за заобикаляне на географски ограничения, поставени от услуги за стрийминг на видео, и други ограничения в зависимост от това къде живеете или работите. За да изберете най-добрия доставчик на VPN за вашите интернет начинания, можете да разгледате нашите топ 5 на най-добрите услуги.

И накрая, Instagram вероятно не е единствената платформа за социални медии, която използвате. За да се информирате за вашата онлайн сигурност, също вижте нашите статии за настройките за поверителност в Google, Facebook, Twitter, Snapchat, Skype и WhatsApp. Добре е да имате предвид какви могат да бъдат последствията от вашето поведение на публикуване.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map