Какво знае Twitter за мен? | VPNOverview

Twitter е един от най-големите сайтове за социални медии в света. По целия свят хората използват платформата, за да поддържат каузи и да бъдат информирани. Twitter предоставя тази услуга безплатно на потребителите, като продава насочена реклама, генерирайки милиарди долари приходи. Twitter събира удивително количество лична информация за вас, дори ако никога не влезете.


Каква е вашата поверителност, струва ви?

Представете си, ако някой ви следи наоколо, чете през рамо всеки път, когато изпращате туит, посещавате нов уебсайт или кликвате върху реклама. Усещането за инвазия, което бихте изпитали, ще ви накара да предприемете стъпки, за да загубите грубия си дебнещ. Въпреки това милиони хора преминават през акаунта си в Twitter, без да знаят, че Twitter прави бележки за всичко, което правите. Можете да настроите настройките си за поверителност на Twitter, за да си върнете голям контрол върху вашите данни. Въпреки това Twitter все още ще може да събере много информация за вас.

Мегафон към света

Информацията, публикувана в Twitter, е публична. Освен ако не защитите публикация, те са достъпни за всеки по света. Вашите публикации могат да се търсят онлайн и това, което публикувате, разкрива много за това кой сте към рекламодателите. Tweet за актуално събитие в новините и Twitter и рекламодателите могат да започнат да формират мнение за вашите политически нагласи. Публикувайте хумористично наблюдение за работата си и Twitter отбелязва вида на работата, която вършите. Рекламите могат да се появяват за помощ при намиране на нова работа или да са насочени към хора с вероятния годишен доход.

Сравнявайки туитовете си с другите и забелязвайки хората, които следвате, Twitter може да знае вашия пол и дори вашата възраст. Twitter споделя информацията заедно, дори ако не сте я предоставили като част от информацията за вашия профил. Ако не изключите опцията за маркиране на снимки, Twitter може да разпознае вашата снимка и да я сравни с други снимки, намерени от вас онлайн. След това те научават още повече за това кой сте, за да персонализирате техния профил.

Всичко, което публикувате в Twitter, е достъпно за трети страни чрез интерфейси за програмиране в съответствие с тяхната политика за поверителност. Това позволява на бизнеса да се комбинира чрез Twitter и да анализира вашите данни. Рекламодателите търсят потребители, които споделят мнение или интерес, за да насочат по-добре рекламата си. Те също така използват информацията, за да направят проучване за това как можете да отговорите на реклама. За малки вградени туитове това е безплатно. Но Twitter таксува мащабен достъп до вашите данни.

Скритата информация зад вашите туитове

Когато използвате Twitter, дори ако просто превъртате туитовете на други хора, Twitter получава информация от вас. Типът на устройството, с което се свързвате, е от голямо значение за рекламодателите и така за Twitter. Използвате ли Twitter на двугодишен телефон? Можете да се обзаложите, че рекламодателите биха искали да знаят това и да ви продадат нов.

Дърпате ли Twitter на автобусна спирка? Колко полезно е рекламодателите да знаят вашия маршрут, за да могат да поставят насочени реклами във вашия изглед по пътя? Twitter има достъп до информация за местоположението от вашето устройство, за да подобри рекламата. Дори ако коригирате настройките си за поверителност, за да запазите местоположението си скрито в туитовете си, то е достъпно за приложението.

IP адресът на устройството, с което се свързвате с точки, точно там, където Twitter също изпраща данни. Това дава информация в Twitter за квартала, в който живеете, и където работите. Twitter проследява колко време прекарвате, като използвате Twitter на работа, често ви съхранява и много повече.

Twitter проследява типа браузър, който използвате, операционната система на вашето устройство и вашия мобилен оператор. Вашата информация е ценна за Twitter. Той помага на рекламодателите да разберат кой сте и как да представят реклами, които са по-подходящи за вашите интереси. Колкото по-добре Twitter ви познава, толкова по-ценна е тяхната рекламна платформа. Въз основа на годишните приходи на Twitter милиарди долари, те ви познават много добре.

Не е нужно дори да сте потребител на Twitter

Може да си мислите, че постоянното подслушване на Twitter не се отнася за вас, защото не го правите. Но Twitter събира информация за много хора, които не са част от тяхната платформа. Компанията има споразумения с други уебсайтове, които вграждат туитове и използват Twitter по други начини. Чрез тези споразумения Twitter може да проследява активността дори на тези, които не използват тяхната услуга.

Когато кацнете на уебсайт, който има споразумение с Twitter, те получават съкровищница от информация за вас. От вашия IP адрес Twitter ще придобие точна представа къде се намирате. Това може да им каже къде живеете или работите в зависимост от текущото ви местоположение. Twitter ще знае и уебсайта, от който сте дошли, преди да кацне на съответния уебсайт. Когато напуснете сайта, Twitter ще знае къде сте отишли. Ако разрешите бисквитките в браузъра си, вашата уеб активност може да бъде проследена далеч от следващия уебсайт.

Рекламни партньорства

Разбира се, е в интерес и на Twitter, и на рекламодателите да работят заедно, за да подобрят профила си към вас. За тази цел рекламодателите в Twitter често споделят данни, които сте предоставили на тяхната компания, или те са научили за вас по други начини. Това може да включва демографска информация като вашата възраст, раса, пол и етническа принадлежност. Рекламодателите често споделят хеширани имейл адреси, които могат да се използват за идентификация. Партньорите споделят и информация, която притежават за вашите интереси и дейности онлайн.

Когато разрешите на трета страна да получи достъп до вашата информация в Twitter, вашата лична информация може да бъде споделена на тези компании. Тяхната политика за поверителност може да им позволи да споделят тази информация с други трети страни. В някои случаи това може да стане без вашето активно съгласие. Приемането на техните „условия и условия“ им дава мълчаливо съгласие за споделяне на информация.

Какво мога да направя, за да защитя моята поверителност в Twitter?

Прегледът на вашите настройки за поверителност в Twitter може да ви помогне да запазите информацията си защитена. Като отделите няколко минути, за да преминете през вашите настройки, можете да ограничите информацията, която предоставяте Twitter. Можете също така да ограничите как се използват тези данни и да се уверите, че имате повече думи в това, което се споделя за вас.

Както видяхме обаче, Twitter събира информация дори от хора, които не са потребители на Twitter. Добър начин да попречите на платформата да получи толкова много информация, която бихте били, за да анонимизирате вашите онлайн действия.

Една от най-добрите стъпки, които можете да предприемете, за да предотвратите нахлуването на вашата поверителност от Twitter и други платформи, е да се абонирате за качествена виртуална частна мрежа (VPN). VPN ще ви помогне да запазите поверителността си, като ви направи по-анонимни онлайн. Отделете няколко минути, за да научите повече за това как VPN подобрява поверителността ви и кои доставчици може да искате да помислите. Различните доставчици работят по-добре за различни нужди. Намерете такъв, който да отговаря най-добре на вашите нужди и да запазите поверителността си.

Може би по-важна от възможната защита срещу събиране на данни е осъзнаването. Важно е да знаете каква информация давате.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map