Как да се обаждате и изпращате SMS анонимно | VPNoverview.com

С безкрайното предлагане на приложения на нашите смартфони е лесно да забравяме понякога, че все още можем да използваме телефоните си за изпращане на текстове и телефонни разговори. Тъй като проблемите с поверителността и безопасността онлайн стават все по-належащи през последните няколко години, може да повярвате, че няма начин да изпратите SMS или да се обадите анонимно. За щастие има.


Повечето хора използват истинското си име, когато настройват смартфона си и свързват устройството с личния си имейл адрес. Поради това повечето телефонни номера са свързани с активен имейл адрес и обикновено могат да бъдат проследени до неговия собственик. Има обаче няколко начина да се обадите и изпратите анонимно съобщение само с няколко прости трика или приложения на трети страни.

Искате ли да се обадите на някого, но не искате този човек да има личния си телефонен номер? Или искате да изпращате текстове като частен подател? Може би просто бихте предпочели да общувате с някого по сигурен и криптиран начин, така че никой освен двамата няма достъп до вашата комуникация. Всички тези опции са достъпни за всеки потребител на смартфон. Ето как го правите.

Обажда се анонимно

Смартфон със снимка на ухото

Има много причини, поради които не бихте искали определени хора или организации да имат личния си телефонен номер. Може да искате да избягвате например телемаркетите, измамите, робоколките или дори сталкерите. Въпреки това настройката по подразбиране за всеки смартфон е да показва телефонния си номер, когато се обадите на някого.

За да се обадите анонимно, трябва да скриете идентификатора на обаждащия се в настройките на приложението си за телефон. Когато направите това, човекът, на когото се обадите, няма да види действителния ви телефонен номер, а просто, че ще бъде извикан с „частен номер“. Различните мобилни операционни системи имат различни конфигурации за скриване на вашия идентификационен номер на обаждащия се, но ще ви преведем през основните настройки за устройства, работещи на Android или iOS.

Скриване на идентификационния номер на обаждащия се в Android

На пазара има много версии на Android. С излизането на нови версии менюто с настройки често се коригира във времето. Ако телефонът ви не е напълно актуализиран или използва различна кожа на разработчици (като например потребителски дизайн на Samsung или Motorola), има шанс менюто за настройки да изглежда малко по-различно от показаните тук екрани. В този случай можете просто да потърсите правилните ключови думи и в крайна сметка ще намерите това, което търсите. Екранните снимки на този урок са направени на модел OnePlus, работещ на Android 9.

Искате ли да скриете идентификационния си номер на обаждащия се на устройство с Android? Следвайте следните стъпки:

 1. Отворете приложението за телефон на вашето устройство. Това е приложението, което използвате за обаждане на други. Приложението обикновено се поставя на началния екран в долния ляв ъгъл и изглежда като (зелен) квадрат с телефон в него.
 2. Докоснете трите точки в горния десен ъгъл и изберете „Настройки“.
 3. Отворете „Настройки за обаждане“.
 4. Изберете SIM картата в момента използвате Ако имате само една SIM карта в смартфона си, можете да пропуснете тази стъпка.
 5. Отидете на „допълнителни настройки“.
 6. Докоснете „ID на обаждащия се“.
 7. Изберете „Скриване на номер“.

Снимки на настройките за идентификация на Android Caller
Отсега нататък телефонният ви номер вече няма да бъде видим за никого, на когото се обадите. Това е чудесно за вашата поверителност, но може да има и отрицателна страна. Не се изненадвайте, ако по-малко хора изведнъж отговорят на телефона им, когато ги звъните.

Скриване на идентификатора на обаждащия се в iOS (iPhone)

Както и при Android, много лесно е да скриете идентификационния номер на обаждащия се в iOS. Ето как го правите:

 1. Отвори настройки на вашия iPhone.
 2. Изберете „телефон“.
 3. Изберете „Показване на моя идентификационен номер на обаждащия се“.
 4. Превключете „Покажи ми ID на обаждащия се“, така че опцията е изключен.

Снимки на настройките за идент. номер на iPhone iOS

Извършване на еднократно анонимно обаждане

Възможно е също да се обадите на човек насаме, като добавите малък код пред номера, който обаждате. Предимството на този метод е, че не е нужно да преминавате през всичките си настройки и след това да го промените обратно, когато искате номерът ви да бъде видим отново. Ако това е само едно частно телефонно обаждане, което следвате, всичко, което трябва да направите, е да разберете какъв код да добавите за вашата конкретна държава.

код
Работи за
* 67САЩ (с изключение на AT&T), Канада (стационарен), Нова Зеландия (телефони Vodafone)
# 31 #САЩ (AT&T телефони), Австралия (мобилен), Албания, Аржентина (мобилен), България (мобилен), Дания, Канада (мобилен), Франция, Германия (някои мобилни доставчици), Гърция (мобилни), Индия (само след отключване на мрежата), Израел (мобилен), Италия (мобилен), Холандия (телефони KPN), Южна Африка (мобилен), Испания (мобилен), Швеция, Швейцария (мобилен)
* 31 #Аржентина (стационарна), Германия, Швейцария (стационарна)
1831Австралия (стационарен)
3651Франция (стационарен)
* 31 *Гърция (стационарен), Исландия, Холандия (повечето превозвачи), Румъния, Южна Африка (телефони Telkom)
133Хонг Конг
* 43Израел (стационарен)
* 67 #Италия (стационарен)
184Япония
0197Нова Зеландия (телефони за телекомуникации или искри)
1167Ротационни телефони в Северна Америка
* 9 #Непал (само предплатени / абонаментни телефони за NTC)
* 32 #Пакистан (PTCL телефони)
* 23 или * 23 #Южна Кореа
067Испания (стационарен)
141Обединено кралство, Република Ирландия

Ако телефонът ви работи чрез GSM мрежа (като повечето андроиди), винаги можете циферблат # 31 # за да блокирате вашия идентификационен номер на обаждащия се. Същото се отнася, ако все още не сте сигурни кой код да използвате. # 31 # работи в повечето случаи.

Съобщение анонимно

Възможно е също да изпращате анонимни текстове чрез специални уебсайтове. Ако планирате да правите това, моля, имайте предвид, че има много фалшиви уебсайтове, които предлагат фалшиви текстови услуги. Те обещават да изпращат на вашите текстови съобщения, но вместо това се опитват да инсталират зловреден софтуер на вашето устройство. Междувременно, вашият текст никога не е дори изпратен. Ако някога получите непознат текст от неизвестен източник, уверете се, че никога не щракнете върху връзки вътре в съобщението. Това може сериозно да компрометира вашето устройство.

Един надежден уебсайт, който всъщност изпраща вашите анонимни текстове, е anonymoustext.com. Процедурата на уебсайта им е много ясна и сайтът е много лесен за използване. Ако искате да използвате тази услуга, можете да го направите, като изпълните следните стъпки:

 1. Отидете на уебсайт anonymoustext.com.
 2. Изберете как искате да се покаже подателят на устройството на получателя. Най-очевидният избор е да продължите това „анонимен“. Можете също така да изберете за показване на телефонен номер във Великобритания или САЩ.
 3. Въведете телефонния номер на получателя. Не забравяйте да добавите правилния код на държавата!
 4. Въведете съобщението искате да изпратите.
 5. Изберете дали искате изпратете го сега или на по-късна дата.
 6. Кликнете върху продължение
 7. Платете за своя текст. Можете да го направите или чрез PayPal, Apple Pay, Google Pay или чрез кредитна карта.

скрийншот уебсайт анонимен текстови съобщения

Anonymoustext.com предлага надеждна услуга, но не е точно евтина. Един текст ще ви струва толкова 1,25 долара. Съществуват обаче специални опции в случай, че искате да изпратите повече от един анонимен текст:

„Изпращането на текст струва 1,25 долара на съобщение. Дълъг текст с повече от 160 знака струва $ 0,25 повече за допълнително съобщение. Можете да плащате с PayPal, Apple Pay, Google Pay или кредитна карта. Това е едно плащане и няма прикачен абонамент. Получателят на текстовото съобщение няма да бъде таксуван. “

Криптирани VoIP и текстови съобщения

Може би притеснението ви не е непременно, че искате да останете анонимни на човека, с когото общувате. Ако предпочитате да останете скрити от външни лица, които може да шпионират разговора ви, има няколко приложения на трети страни, които могат да комуникират насаме. За щастие, тези алтернативни приложения са предимно безплатни и са достъпни за всички онлайн потребители.

Приложенията по подразбиране, които се доставят с вашия смартфон, обикновено не са достатъчно защитени срещу възможно наблюдение. Ето защо ще ви предложим две алтернативи, които могат значително да намалят вероятността някой да слуша в разговора ви. Като такива, това са чудесни инструменти за подателите на сигнали, журналисти, хора, живеещи в автократични страни или за всеки, който просто иска да общува насаме. Налични са повече приложения за частни съобщения, но двете предложени тук, Signal и Linphone, имат постоянен запис за осигуряване на безопасна комуникация за всеки онлайн потребител. Добър източник за проверка на софтуера за частна комуникация е privacytools.io.

Сигнал: криптирани обаждания и текстови съобщения

Сигналът е проектиран специално за безопасна, криптирана комуникация. Всичките му текстове и телефонни обаждания са защитени чрез криптиране от край до край. Отделно от това, Signal може да се похвали с редица полезни функции, като например таймер за съобщения за самоунищожаване. Сигналът е напълно безплатен и се предлага за Android, iPhone и Windows.

Линфон: криптиран VoIP

Ако искате да обадите на някого по безопасен и сигурен начин, Linphone е много приличен вариант. Софтуерът е напълно с отворен код и се предлага безплатно. Предлага се за Windows, MacOS, iOS, Linux и Android. Всички съобщения, изпратени чрез Linphone, са защитени с криптиране от край до край.

Заключителни мисли

Има множество начини за SMS и обаждане безопасно и анонимно. Можете да скриете идентификационния номер на обаждащия се, да използвате външен уебсайт, за да изпращате съобщенията си, или да използвате приложение на трета страна, което осигурява криптиране от край до край за всички съобщения, които изпращате. Последна забележка, която искаме да изясним, е, че тези съвети и инструменти съществуват, за да осигурят на потребителите сигурност и анонимност. Те не съществуват, така че можете да ги използвате, за да злоупотребявате или да тормозите други. Множество хора са изпаднали в проблеми, след като тормозят другите по телефона, използвайки анонимни телефонни номера. Вашата поверителност е важна, но тя не трябва да идва за сметка на другите.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me