Как да изтриете напълно вашия акаунт във Facebook | VPNOverview

В наши дни човечеството е по-свързано от всякога. За по-добро или за по-лошо изглежда, че скоро нищо от глобална катастрофа няма да промени това скоро. Въпреки че растежът на Facebook напоследък се забавя, действително изселване на значителна част вероятно не е в картите за голиат в социалните медии. Въпреки това, империята Цукерберг включва Instagram и WhatsApp. Това затруднява много голям процент от световното население да избяга от обсега на Facebook.


Възможно е обаче. Можете да изтриете вашия Facebook профил и всичките си данни доста лесно. Обхватът на Facebook, който е такъв, какъвто е, премахването на себе си от платформата може значително да намали онлайн отпечатъка.

Как да деактивирате акаунта си

Ако не сте сигурни дали искате да премахнете акаунта си във Facebook или не, има друга опция. Можете да деактивирате акаунта си. Хубавото в това е, че можете да го активирате отново, когато пожелаете. След като деактивирате акаунта си, другите няма да могат да виждат вашата времева линия или да ви търсят. Въпреки това, все още може да се вижда някаква информация, като съобщенията, които сте изпратили чрез личен месинджър.

Деактивирането също е добър вариант, ако искате да се отървете от акаунта си във Facebook, но искате да продължите да използвате Facebook Messenger.

за да деактивирате акаунта си във Facebook можете да следвате тези инструкции:

  1. Отидете в Настройките на вашия Facebook акаунт
  2. Той ще се отвори на страницата „Общи настройки на акаунта“
  3. Кликнете върху „Управление на акаунта“
  4. Накрая кликнете върху „Деактивирайте акаунта си“

Можете да активирате отново профила си по всяко време, като просто влезете в него. Възможно е също така да преминете през проверка, която ще бъде изпратена до вашия имейл или мобилен телефон.

Как да изтриете трайно профила си във Facebook

Обичайно е хората да си отдъхнат от Facebook и да се размотават, като спират акаунта си за определен период от време. Ако обаче решите, че имате повече от достатъчно безкрайни бебешки снимки, многостепенни маркетингови схеми и политически дискусии, можете да направите нещата още повече и да издърпате щепсела изцяло. За негова заслуга, Facebook направи този процес много прост.

Първо трябва да изтеглите копие на данните си. Тоест, ако искате да запазите вашата информация. Тези данни могат да бъдат доста чувствителни, така че ги пазете.

  1. Отворете менюто на акаунта във Facebook и изберете Общи настройки на акаунта.
  2. Изберете Изтеглете копие на вашите данни във Facebook.
  3. Щракнете върху Старт на моя архив
  4. Facebook ще ви изпрати имейл, когато архивът ви е готов за изтегляне.

След това просто трябва да посетите https://www.facebook.com/help/delete_account и да кликнете върху Изтриване на акаунта ми. Това е всичко, което е необходимо от вашия край. Вашият акаунт ще бъде незабавно спрян и недостъпен в резултатите от търсенето с Facebook. Реалното изтриване на акаунта обаче може да отнеме известно време.

Не искайте да губите други приложения?

Когато изтривате акаунта си във Facebook, е добре да имате предвид, че много от нас използват техния Facebook за влизане в други приложения. Много популярни приложения като Pinterest и Spotify предлагат възможността да влезете с вашия акаунт във Facebook. Въпреки че това е идеално, тъй като това означава, че няма да трябва да запомняте десет различни пароли, това също означава, че всички те са свързани с Facebook. Уверете се, че разберете къде сте използвали данните за вход във Facebook. Ако искате да имате достъп до това приложение в бъдеще, е разумно да промените данните за вход в това приложение, преди да изтриете вашия Facebook.

Facebook е Failsafe

Важно е да се отбележи, че Facebook има неуспешна опция само в случай, че на следващия ден получите студени крака. Просто влезте в акаунта си. Това веднага ще възстанови акаунта ви. Вашият акаунт ще бъде изтрит през следващите седмици, въпреки че може да отнеме няколко месеца, за да бъдат окончателно изтритите действителните ви данни от сървърите на Facebook.

Ако наистина искате да изтриете присъствието си във Facebook, важно е да не се опитвате да влезете, за да видите дали наистина е изтрито. Просто, защото това веднага ще активира акаунта ви. По-добър вариант е да оставите един приятел да ви потърси във Facebook.

Накрая мисли

Фейсбук маневрира, че е много дълбоко в нашия живот. Мнозина обмислят да напуснат социалната платформа поради съображения за поверителност. Въпреки това, тъй като ни свързва с толкова много неща, може би се страхуваме да го направим. Както сте успели да четете, можете да деактивирате или изтриете напълно своя Facebook. Facebook направи изключително лесно това. Но би било препоръчително да имате предвид, че можете да използвате своя Facebook вход за други приложения. Следвайки нашите стъпки, можете да напуснете напълно детската площадка на Зукерберг.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map