Как да изтеглите анонимен с VPN | VPNOverview

Искате ли да слушате най-новия албум от любимата си група? Или вижте онова ново шоу, за което всички говорят? В днешно време всичко е достъпно онлайн, така че дори няма да се налага да излизате от къщата.


Разбира се, има някои притеснения, когато става дума за изтегляне, както при всяка онлайн дейност. От една страна вероятно ще искате да изтеглите възможно най-анонимно и безопасно. Торентните мрежи са много полезни, но могат да бъдат заразени и със злонамерени страни, които се опитват да получат вашите данни, например. Второ, някои въпроси могат да възникнат при изтегляне на торенти, като например: законно ли е? Ще ме глобят ли? Това са въпроси, на които ще се спрем и в тази статия.

Що се отнася до безопасното и анонимно изтегляне, основният акцент на тази статия, VPN е много полезен инструмент за подобряване на вашата поверителност и сигурност при изтегляне на файлове. Като такъв, ние ще ви разкажем всичко за използването на този удобен инструмент за изтегляне на торентите много по-безопасно и анонимно в тази статия.

Анонимно изтегляне с VPN

Изтегляне на лаптопПоверителността и защитата на вашите лични данни са много важни. Поради тази причина би било разумно винаги да се свързвате с VPN, когато излизате онлайн на вашия компютър, таблет или смартфон. VPN връзка криптира вашия трафик на данни и го пренасочва чрез външен сървър. Това криптиране ви осигурява допълнителна защита срещу хакери и шпионски софтуер, които често могат да бъдат намерени в някои торент мрежи. Освен това VPN защитава вашите лични данни и осигурява ниво на анонимност. Когато отидете в интернет с VPN, правите това чрез IP адреса на външен сървър. Поради това други, като хакери и уебсайтове, които посещавате, няма да могат да виждат действителния Ви IP адрес. По този начин никой не може да свърже вашите онлайн действия с вас. Използването на VPN е изобилно, както и различните доставчици.

Някои хора, които изтеглят торенти нелегално или предават филми и предавания чрез услуги като Popcorn Time или Kodi, използват VPN, за да скрият IP адреса си. Организациите за авторски права не могат да проследят какво правят тези хора онлайн. Разбира се, не трябва да използвате VPN за незаконно качване и изтегляне на музика, филми и сериали. Изтеглянето от торент сайт обаче не е непременно незаконно. Има много правно съдържание, достъпно чрез P2P мрежите.

За да осигурите вашата интернет връзка с цел безопасност и поверителност, е разумно да използвате VPN, когато изтегляте (или правите нещо онлайн по този въпрос). За съжаление, не всички доставчици на VPN или съвместими с изтеглянето на P2P. Ето защо по-долу сме изброили 3 VPN доставчици, които позволяват анонимно (торент) изтегляне и осигуряват сигурни, стабилни и бързи връзки.

Най-добрите 3 VPN за анонимно изтегляне

1. ExpressVPN за анонимно изтегляне

ExpressVPN е идеален за изтегляне на торенти. Този доставчик няма законови задължения да споделя информация на своите потребители с трети страни. Собствениците на компанията взеха стратегическото решение да регистрират компанията на Британските Вирджински острови, което е рай за поверителност. В крайна сметка от компаниите на Британските Вирджински острови не се изисква да съхраняват регистрационни файлове, съдържащи интернет дейности на своите потребители. Като такъв ExpressVPN заявява, че не съхраняват никакви потребителски регистрационни файлове. Освен това те са в горната част на нашия общ списък с най-добрите доставчици на VPN. Трябва да отбележим, че те са в по-горния край на спектъра както по качество, така и по цена. Услугите им не са евтини, но отново, те предлагат първокласни, безопасни, висококачествени, ултра бързи връзки, практически идеални за анонимно изтегляне. Това е съществена функция за изтегляне на големи файлове. Техната поддръжка на клиенти (24/7) е много добра и приложенията им са лесни за използване. Също така е хубаво, че имат 30-дневна гаранция за връщане на парите. Това ви позволява да изпробвате услугите им без никакви рискове.

2. NordVPN за анонимно изтегляне

NordVPN има централата си в Панама, което означава, че не са задължени по закон да съхраняват потребителски регистрационни файлове. Това означава, че те не регистрират нито едно от вашите действия онлайн. Те предлагат сигурна връзка, която ще ви осигури страхотно ниво на анонимност онлайн. NordVPN ви позволява да излизате онлайн с шест души едновременно само с един абонамент. Те имат повече от 5400 сървъри по целия свят в почти 60 страни. Най-важното е, че NordVPN е съвместим с изтеглянето на P2P.

3. Surfshark за анонимно изтегляне

Surfshark е чудесна опция за изтеглящите, които искат да подобрят поверителността и сигурността си, без да нарушават банката. Всъщност Surfshark е най-евтината, истинска премиум VPN, която успяхме да намерим. Най-достъпният абонамент ще ви върне само $ 1,99 на месец.

За разлика от цената си, която може да подскаже за някои, обаче, Surfshark не прави компромиси с бита за безопасността и неприкосновеността на личния живот. Всъщност, като ExpressVPN, Surfshark е официално регистриран на Британските Вирджински острови, което означава, че те не трябва и не трябва да съхраняват никакви потребителски регистрационни файлове. На всичкото отгоре те предлагат солидно криптиране, страхотни протоколи и предлагат чудесен баланс между скоростта и безопасността, когато става въпрос за техните сървъри. Като такъв, Surfshark ви позволява да изтеглите удобно и удобно големи файлове за торенти.

И накрая, Surfshark идва с 30-дневна гаранция за връщане на парите, която ви позволява да го изпробвате сами, преди да се ангажирате изцяло с него.

Кога неправомерно изтегляне чрез торенти и P2P мрежи?

Изтеглянето онлайн чрез торент сайтове и P2P мрежи само по себе си не е незаконно. Нещо, за което трябва да се обърнете внимание, е, че при изтегляне на файлове действате в съответствие с приложимите закони за авторското право. Ако съдържанието е защитено с авторски права и го изтеглите или качите, това е незаконно. Така зависи от съдържанието, което изтегляте, дали е законно или не.

Някои торент сайтове имат лоша репутация с авторските организации, защото хората ще използват тези сайтове за обмен на незаконни материали. Най-известният пример за такъв сайт е The Pirate Bay. Хората в The Pirate Bay често споделят и изтеглят филми, сериали и музика, които са защитени с авторски права. В повече и повече страни на авторските права е разрешено да събират информация за хората, които са активни на торент сайтове и стрийминг услуги. Те наблюдават IP адресите на тези, които незаконно изтеглят и качват филми, сериали, книги и музика или използват незаконни стрийминг услуги. С тези проследени IP адреси те дори започнаха да глобяват хората в някои страни. Ето защо някои изтеглящи са започнали да използват VPN, за да скрият своя IP адрес. Не забравяйте обаче, че винаги трябва да се запознаете с всички приложими закони за авторското право, преди да изтеглите нещо и да действате в съответствие с тях.

Някои неща, които обикновено се разглеждат като незаконни:

  • Споделяне или изтегляне на софтуер, като игри, на торент сайтове
  • Изтегляне или споделяне на филми или сериали, които са защитени с авторски права
  • Споделяне или изтегляне на музика, за която не е платено

Законност на торентите и P2P програмите

Да, изтеглянето на платформи като BitTorrent и Utorrent са законни. Можете да ги използвате за изтегляне на софтуерна лепенка, демо игра или трейлър на филм. В тези случаи това не е незаконно, защото не нарушавате нечии авторски права. Отново става незаконно само когато изтегленото от вас съдържание е защитено с авторски права. Може да бъде трудно да се определи дали има авторско право върху файл или не. Като правило, ако можете да го купите някъде, е защитено с авторски права.

Заключителни мисли

Можете да използвате VPN, за да изтеглите анонимно от торент мрежи. Благодарение на криптирането на VPN, за трети страни е много по-трудно да ви шпионира при изтегляне. Освен това тези, които проследяват IP адреси на хора, които изтеглят, няма да могат да виждат личния ви IP адрес, а вместо това ще виждат IP адреса, който ви предоставя VPN. Като такива, вашите данни и поверителност са много по-добре защитени от хакери, шпионски софтуер и други злонамерени страни.

Не всички доставчици на VPN позволяват изтегляне на торент сайтове или през P2P мрежи. Причина за това е, че те искат да попречат на потребителите да изтеглят незаконни материали. В зависимост от държавата, в която е регистриран доставчикът на VPN, незаконното изтегляне може да им създаде проблеми с властите. Може да се случи, че доставчик на VPN позволява изтегляне на избрани сървъри. Това зависи от местоположението на сървърите и законодателството в тази страна. Ако доставчик на VPN позволява изтегляне, обикновено можете да предположите, че това ще се случи безопасно и анонимно, при условие че е добра VPN. Ако изберете един от трите VPN, за които споменахме, можете да бъдете сигурни, че можете безопасно и удобно да изтеглите торенти!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me