Бъдете в безопасност на Grindr: Как да защитим поверителността си | VPNOverview

Grindr лого


С милиони потребители по целия свят, Grindr е едно от най-популярните приложения за запознанства за гей и бисексуални мъже. Приложението стартира през 2009 г., което го прави по-старо от Tinder. Оттогава Grindr промени изцяло гей сцената. Целта на Grindr е да осигури на мъжете от LGBT общността сигурна (за запознанства) платформа. С потребителите на приложението могат да проверяват профилите на хората в техния квартал, да обменят съобщения и да търсят дата.

Онлайн запознанствата са предимно много забавно. Въпреки това винаги е добре да сте наясно с потенциалните рискове за поверителност, които идват с приложения за запознанства като Grindr. Не искаме да причиняваме паника или да спираме хората да използват приложения за запознанства. Ние обаче искаме да гарантираме, че вие ​​и другите потребители имате шанса да защитите себе си и вашата поверителност. Особено в някои страни, където местните закони не приемат LGBT общността, вниманието е изключително важно. За съжаление мнозина все още дискриминират другите въз основа на сексуалността си, което прави необходимите мерки за безопасност.

VPNOverview разговаря с експерта Филип Тийсма, който е част от COC, официална асоциация за ЛГБТ в Холандия, както и с Azza Sultan, асоцииран директор на Grinder за равенство. Впоследствие създадохме списък със съвети за онези, които се отнасят сериозно към тяхната поверителност на Grindr: не споделяйте излишна лична информация, изключете местоположението си и използвайте фалшиво приложение за местоположение чрез емулатор за Android.

Contents

Какви рискове за поверителност носи Grindr?

За много потребители Grindr е платформа, на която те могат да бъдат себе си без срам. Да си гей е даденост. Често това е огромно облекчение в свят, в който мнозина все още съдят двама мъже, държащи се за ръце. За съжаление, малка група от хора с лоши намерения използват Grindr за собствени цели. Това създава потенциални опасности за вашата поверителност и благополучие.

Други потребители могат да разкрият вашето местоположение

Маркер за местоположение на смартфонАко искате да извлечете максимума от Grindr, приложението постоянно трябва да знае къде се намирате. Програмата използва GPS и Wi-Fi, за да ви свърже с други потребители на Grindr във вашата географска област. Въпреки това, Grindr, подобно на други популярни приложения за запознанства, има няколко уязвимости, които позволяват на непознатите да разберат местоположението ви. Например приложението показва колко далеч са вашите „съвпадения“ с много подробности. През 2014 г. изследователите на киберсигурността на Synack откриха, че потребителите на Grindr лесно могат да използват тази информация, за да разкрият местонахожденията на други потребители. Grindr реши този проблем, като позволи на потребителите да деактивират споделянето на местоположение.

Въпреки това последващо проучване, проведено от Тревър Фаден, показа, че изследователите по киберсигурност все още могат да намерят местонахождението на потребителите на Grindr, заедно с други лични данни. Това беше възможно дори когато потребителите са деактивирали споделянето на местоположението, тъй като данните за местоположението на потребителя все още се изпращат до сървъра на Grindr, където могат да бъдат разкрити. Faden създаде уебсайт, където потребителите могат да идентифицират кой ги е блокирал в Grindr. За да разкрият тази информация, потребителите трябваха само да въведат своето Grindr потребителско име и парола.

След проучването на Фаден, Grindr ограничи достъпа до данни на потребители, които бяха блокирали други потребители. В допълнение, Grindr каза на потребителите да не използват своите Grindr влизания за други уебсайтове.

Потребителите на Grindr в страни с анти-гей регулации могат да бъдат застрашени

С Grindr позволява на хората да определят точните местонахождения на потребителите, рисковете за неприкосновеността на личния живот са недостатъчни, особено на места, където да бъдеш гей се счита за престъпление. Хомосексуалността все още се счита за незаконна в 69 страни, а някои от тези страни дори използват смъртното наказание. Да бъдеш Grindr потребител на едно от тези места може да има екстремни последици. Правителството на Египет например използва приложението Grindr и неговите неуспехи, за да проследи и дори арестува гей гражданите, въпреки че хомосексуалността технически не е незаконна там. Иран също използва липсата на безопасност на Grindr, за да идентифицира потребителите на приложението. В крайна сметка 200 потребители на Grindr бяха взети под стража. Grindr се опита да се пребори с тази опасност, като скри знамето за разстояние, което се използва в приложението, но тези промени бяха лесно заобиколени.

Grindr има за цел да свърже хората, живеещи в същия район. Следователно, напълно изтриване на местоположението на всеки потребител би направило приложението безсмислено. Без тази информация хората, които са на стотици или хиляди мили един от друг, могат да се съпоставят един с друг, без да имат възможност да се срещнат в реалния живот. Вероятно тези практически проблеми играят голяма роля в решенията на Grindr за борба с всякаква злоупотреба с приложението им.

Вашата здравна информация може да бъде разкрита

Икона за здравеопазване на смартфонДруг риск за поверителност, който идва с Grindr, е свързан с личните ви данни. Известно е, че компанията споделя поверителни данни, включително чувствителна здравна информация, на своите потребители. През април 2018 г. Grindr беше поставен в лоша светлина, когато бе разкрито, че компанията споделя споделяне на ХИВ статуса на потребителите с други компании, заедно с данни за местоположението и имейл адреси.

Представителите на Grindr първоначално защитиха практиката. Те твърдяха, че споделянето на данни е широко разпространено и че потребителите се съгласяват за споделяне на данни, когато се регистрират за приложението. На практика обаче много потребители на Grindr не са били наясно, че здравната им информация се споделя. Ако потребителите на Grindr решат да разкрият своя ХИВ статус, тази информация е видима за всеки потребител на Grindr, който гледа профила им. Все пак много потребители не са очаквали приложението да сподели своята чувствителна здравна информация извън Grindr.

Това тежко нарушение на неприкосновеността на личния живот предизвика обществен протест и в крайна сметка Grindr издаде изявление, че данните на потребителите никога няма да бъдат продавани на трети страни. Все пак потребителите на Grindr трябва сериозно да се замислят дали искат да включат здравната си информация в своя профил.

Grindr помага на потребителите, като предлага съвети и ръководства

Очевидно Grindr непрекъснато работи по промяната на услугите си. Компанията се опитва да бъде прозрачна, като информира клиентите си, както и те могат. Освен това те разработват нови опции и поправки, когато хората поискат от тях. Попитахме Grindr за последните развития около безопасността и поверителността на техните потребители и получихме следния отговор от Azza Sultan, асоцииран директор на Grindr за равенство:

„Ние от Grindr разбираме, че безопасността не е отговорност само на потребителите на приложения за запознанства. Поради това Grindr непрекъснато се стреми да развива и подобрява своите функции за защита, за да не само да защити своите потребители, но и да им предостави критичната информация за безопасност, необходима за осигуряване на безопасно изживяване. Освен указанията за сигурност, които предоставяме за нашите потребители, в момента разработваме цялостен наръчник за сигурност, който скоро ще бъде наличен на различни езици. “

Това ръководство вече е на живо на уебсайта на Grindr и може да бъде намерено, като кликнете върху следната връзка: grindr.com/safety.

Опасности в ежедневието

Приложения за запознанства като Tinder, Happn и Grindr носят чувствителна информация за своите потребители. Ако тези данни попаднат в грешни ръце, това може да доведе до сериозни последици. Това е особено в страните, в които съществуването на ЛГБТ е застрашено от местните закони. Това може да не изглежда толкова уместно, ако живеете в страна, в която хомосексуалността е напълно законна, но за съжаление това не винаги е вярно. Предразсъдъците и липсата на социално приемане създават големи рискове за всички потребители на Grindr.

Пренасяне на Grindr в чужбина

Самолет над планетата ЗемяЗапознанствата на вашата дестинация за почивка могат да бъдат приятен начин да се запознаете с нови хора. Всичко това е добро забавление, но трябва да внимавате. Ако вашата родна страна напълно приема LGBT общността, може да очаквате и всяка друга държава да бъде такава. Това не винаги е така. Grindr автоматично настройва местоположението ви всеки път, когато активирате приложението. Както споменахме преди, това може да бъде опасно на много места, като Алжир, Нигерия, Барбадос, Индия и Пакистан. Всички тези държави имат политики, които правят едни и същи сексуални актове незаконни.

По подобен начин има държави, в които хомосексуалността е законна по закон, но все пак се наказва. Примери са Русия и Египет. В Египет, който остава доста популярна ваканционна дестинация за мнозина, правителството е разпоредило побоят и заключването на множество лица, след като те са уговорили среща чрез Grindr. Младият Фирас е една от жертвите: той е планирал среща с момче, което е срещнал в приложението, но е бил създаден, задържан и осъждан за „разврат“, което е незаконно според египетския закон.

Използвате ли Grindr или подобно приложение за запознанства и предстои да пътувате? Тогава винаги проверявайте местните закони и общото отношение на вашата дестинация към хомосексуалността. Годишните доклади за изследвания на спонсорираната от държавата хомофобия от ILGA (Международната асоциация за лесбийки, гейове, бисексуални, транс и интерсекс) може да са добро място за стартиране. В края на тази статия обобщихме страните, в които едни и същи сексуални действия се считат за незаконни. Нашият съвет е внимателно да обмислите този списък, но и да направите някои допълнителни изследвания, за да не се окажете случайно на място като Египет с активираното ви приложение Grindr.

Нещо повече, дори държави, които напълно приемат хомосексуалността по закон и на практика, не винаги са добро място за това. Индивидуалните лица могат да се опитат да използват Grindr по начини, които са вредни за членовете на LGBT общността. Ето защо винаги е важно да защитавате себе си и личната си информация, както можете – и докато сте на среща.

Анонимни запознанства на Grindr?

Смартфон за анонимностЗапазването на поверителността ви непокътнати по време на запознанства идва с определена дилема. Ако всеки потребител на Grindr постави личния си живот на първо място, запознанството ще стане много по-трудно – ако не и невъзможно. Как ще знаете със сигурност, че вашият мач е този, който той казва? Кога е безопасно да се срещнете с някого? И как можете да уведомите другия, че не им причинявате никаква вреда и просто търсите среща?

Въпреки негативното внимание, което Grindr получава напоследък, то остава позитивно пространство. 99% от всички дати, разговори и срещи вървят добре и без проблеми. За да сте сигурни, че това важи и за вас, има няколко предпазни мерки, които можете да предприемете. Grindr направи списък с мерки за безопасност, които всички негови потребители могат и трябва да използват. Примерите са: винаги уведомявайте приятел или член на семейството за вашето местоположение, когато се срещате с някой от Grindr, и се доверете на инстинкта си. Ако нещо се почувства, вероятно е така.

Как да защитим поверителността си на Grindr

Освен да следвате общите указания за безопасност, които Grindr предоставя, винаги можете да използвате няколко други мерки за безопасност, за да се предпазите максимално добре. Ето три добри съвета, които ще ви помогнат в това:

Не споделяйте твърде много

Както при другите приложения за запознанства, винаги е разумно да ограничите количеството лична информация, която включвате в своя профил. Избягвайте да използвате пълното си име, телефонен номер, имейл адрес, ХИВ статус и друга чувствителна информация. Освен това е разумно да качите снимка на потребителския профил, която не се появява никъде другаде в мрежата. В противен случай потребителите могат да се опитат да направят обратно търсене на вашата снимка и да намерят другите ви социални медии. Ако използвате една и съща снимка във Facebook или Twitter, те ще открият вашите акаунти за миг и могат да използват информацията там, за да разкрият допълнително самоличността ви.

Освен това, ако решите да премахнете разговора от приложението, по-безопасно е да използвате Google Voice или подобна услуга. Такива приложения ви позволяват да запазите личния си телефонен номер частен и вместо това да работите с вторичен номер.

Деактивирайте функцията за разстояние

Grindr и други приложения за запознанства използват GPS местоположението на телефона ви, за да ви свържат с хората от вашия район. Ще можете да видите точно колко далеч сте вие ​​и този човек в реално време. Удобно, ако незабавно искате да се срещнете: бара зад ъгъла е лесно достъпен и за двама ви! За съжаление, това също означава, че други потребители са в състояние да разкрият точното ви местоположение. Ако друг потребител на Grindr знае разстоянието между двамата, той може да изчисли дали използвате процес, наречен трилатерация. Поради тази причина е важно да скриете информацията си за разстояние.

Можете да скриете разстоянието си от Grindr, като предприемете следните действия:

 1. Отвори Приложение Grindr на вашето устройство
 2. Отиди при твоя профил
 3. Натисни “Настройки”В горния десен ъгъл
 4. Отидете на „Предпочитания за показване
 5. Изключи “Покажи моето разстояние

Имайте предвид обаче, че изключването на тази функция ще попречи на други потребители да виждат точно колко далеч сте. Вашият профил все още ще бъде категоризиран и показан на други потребители на Grindr във вашия район. Това означава, че вашето местоположение ще продължи да бъде уязвимо, ако други местни потребители на Grindr разкрият информация за разстоянието си.

Използвайте приложение за фалшиво местоположение

Карта с местоположениеСкриването на дистанцията ви от Grindr може вече да улесни ума ви. Тъй като все още се срещате с хора от вашето пряко обкръжение, това не предоставя пълна поверителност. Може би не мислите, че това ще ви трябва: в крайна сметка Grindr е свързан с среща с хора.

Ако искате да направите нещата стъпка по-далеч, най-добрият вариант е да инсталирате приложение за фалшиви местоположения и да излъжете местоположението си. Тези приложения могат да заблудят други приложения да мислят, че сте някъде другаде. Почти във всички случаи това работи и в приложенията за запознанства. За съжаление, поради неотдавнашна актуализация на Grindr, подвижниците на местоположението изглежда не работят повече на мобилни устройства. Това може да доведе до опасни ситуации за някои потребители. Ако все пак искате да излъжете местоположението си, можете да изтеглите емулатор за Android на компютъра си и да използвате Grindr там. Това ще ви помогне да прикриете истинското си местонахождение.

Bluestacks за вашия компютър

Надежден Android емулатор, който може да ви помогне да заобиколите последните ограничения на Grindr, когато става въпрос за подправяне на местоположение, е Bluestacks. Ако изтеглите Bluestacks на компютъра си и след това продължите да използвате Grindr там, пак ще можете да промените виртуалното си местоположение за Grindr. Следвайте тези стъпки, за да стартирате Bluestacks на вашия компютър.

 1. Изтегли най-новата версия на Bluestacks от официалния им уебсайт.
 2. Влизане в Google Play с акаунт.
 3. Изтегли официалното приложение Grindr от Play Store.

Преди да продължите по-нататък, ще трябва да намерите приложение, което ви позволява да излъжете местоположението си. Популярна опция е фалшивият GPS GO Spoofer. Тествахме това приложение и можем да ви кажем, че то работи както за Grindr, така и за Happn.

Лъжлив GPS GO Spoofer

Фалшивият GPS GO е доста лесен за инсталиране и се предлага за Android 6.0 и по-нови версии. За да го използвате, изпълнете следните стъпки:

 1. Изтегли приложението в Bluestacks.
 2. Отворете приложението и докоснете „Активиране на Mock Locations”На първия екран.
 3. Отидете на картата, изберете местоположението който искате да използвате и щракнете върху бутона за възпроизвеждане в долния ляв ъгъл на екрана.
 4. В случай, че се появи съобщението „Mock местоположенията са деактивирани или приложението не е приложението Mock Location по подразбиране, моля, разрешете да продължи“, щракнете върху активиране.
 5. The „Опции за програмисти”Ще се появи екранът. Кликнете върху „Изберете Mock Location App“И изберете”FakeGPS Безплатно“.
 6. Върнете се и натиснете бутон за възпроизвеждане отново, за да активирате фалшивата настройка на GPS.

След като настроите фалшивото си местоположение, можете да влезете в своя Grindr акаунт на емулатора и да го използвате както обикновено.

Фалшиво GPS местоположение на iTools *

Изпълнете следните стъпки, за да излъжете местоположението си в iOS с iTools:

 1. Инсталирай iTools на вашия компютър.
 2. Отворете програмата и изберете „Безплатен пробен период“.
 3. Отидете на „Кутия за инструменти” раздел.
 4. Отидете на „Инструменти за устройства“И изберете”Виртуално местоположение“.
 5. Влез в фалшиво местоположение в текстовото поле на картата и натиснете Enter.
 6. Когато на картата се появи маркер за фалшивото местоположение, щракнете върху „Премести се тук”, За да настроите вашия iPhone на това място.

* Тъй като последните актуализации на Grindr, използването на емулатор за Android е необходимо, ако искате да излъжете местоположението си. Това означава, че ще трябва да използвате приложението за фалшив GPS GO Location Spoofer.

Бъдете в безопасност, но намерете правилните профили

Настройката на GPS на телефона ви на фалшиво местоположение понастоящем е най-ефективният начин да защитите местоположението си в Grindr и други приложения за запознанства. Не забравяйте обаче, че ще бъдете съпоставени с профили, които са в близост до измаменото местоположение, а не от действителното ви местоположение. Въпреки това, измамата може да бъде много полезна: винаги можете да изберете местоположение, което е само на няколко мили от мястото, където сте. По този начин ще съвпадате с хора от вашия квартал, но няма да раздадете действителното си местоположение.

Може би може да не се чувства справедливо към вашата дата, когато използвате фалшиво местоположение. Ако е така, напълно е добре да повдигнете темата по време на първа или втора среща, така че няма да се възприемате като сом. Говорете за възможностите за настройка на местоположението си Grindr и говорете за предимствата. Винаги има шанс човекът, който седи срещу вас, да има същите притеснения относно личния живот и безопасността като вас. Може би дори би искал да знае повече за това.

тил

Grindr непрекъснато гони решения за проблеми, с които се сблъскват потребителите. Безопасността играе огромна роля в това. Grindr обаче не е единственото приложение, работещо по този въпрос. Друга платформа за запознанства за гей и бисексуални мъже е SCRUFF. Целта им е да създадат мрежа от (гей) хора, които могат да обменят информация, за да се пазят взаимно. Приложението има възможност да се свърже с местни посланици: специални членове на приложението, към които можете да поискате съвети, когато пътувате до тяхната страна или град.

Решихме да тестваме приложението за себе си и се свързахме с посланиците на SCRUFF в различни страни. На нашите въпроси отговорихме бързо и задълбочено и дори получихме шепа полезни съвети за пътуване. Явно успешна система. Освен тези посланици, SCRUFF използва данни от ILGA, за да предупреди своите потребители за местната ситуация в над 80 страни, нещо, което Tinder също напоследък започна да прави. Това е особено полезно, ако не сте напълно актуални за ситуацията на вашата дестинация, когато вече сте на път.

Заключителни мисли

Запознанствата, независимо дали в реалния живот или онлайн, трябва да са безопасни за всички. Самите приложения за запознанства не са опасни; те са просто инструменти, които улесняват хората да се срещат. Това е най-вече просто много забавление. За съжаление все още има много хора с лоши намерения, които мразят приложения като Grindr, защото са насочени към гей и бисексуални мъже. Тези хора могат да създадат много проблеми, особено в страни, където хомосексуалността все още се счита за незаконна.

Grindr има същите уязвимости в защитата като другите приложения за запознанства, особено що се отнася до запазването на личните местоположения на потребителите. Въпреки опитите на Grindr да поправи тази уязвимост, е възможно потребителите на Grindr и понякога дори правителствата да разкриват самоличността на потребителите. В момента ограничаването на информацията, която споделяте във вашия профил и използване на приложение за фалшиво местоположение на вашия компютър, са едни от най-добрите предпазни мерки, които можете да предприемете, когато използвате Grindr.

Що се отнася до Grindr, важно е да сте наясно с възможните рискове, на които сте изложени, когато използвате услугата за запознанства. Не позволявайте това да ви държи от приложението. Докато се отнасяте разумно към личната си информация и мислите чрез действията си, шансовете да се случи нещо лошо са много малки.

Къде са едни и същи сексуални действия, считани за незаконни?

Показаната по-долу интерактивна карта на света дава преглед на законността на хомосексуалността в държави по целия свят. Обърнете внимание на факта, че някои държави и области, в които хомосексуалността се счита за законна, все още не винаги поддържат правата на ЛГБТ. Човек може да се сблъска с дискриминация, насилие и стигматизация на тези места, например в Русия.

Интерактивна карта на света с LGBT права (показваща незаконността на хомосексуалността)

Няколко държави се нуждаят от допълнително обяснение, тъй като ситуацията там не е толкова лесно дефинирана. Ще намерите тези държави и необходимите забележки в таблицата по-долу.

Страна
Законност на хомосексуалността
бележки
ЕгипетОфициално законно, но все пак човек може да бъде преследванТеоретично казано, хомосексуалността не е незаконна, но на практика често се разглежда като нарушение на „моралните закони“. Правилата за жените остават неясни.
ИндонезияЗависи от местоположениетоДа бъдеш гей е законно в по-голямата част от Индонезия, освен за следните области: Ачех, Южна Суматра и град Палембанг.
ИракправенСпоред закона хомосексуалността е законна в Ирак, но изразяването на себе си като част от ЛГБТ общността е изключително опасно поради гражданите, които ще вземат закона в свои ръце.
LibanonНезаконно за мъже и жениНякои съдии решиха да не преследват лица, но това все още не е решено по закон.
Северна КореяправенВ Северна Корея няма закони срещу хомосексуалността. Страната просто изобщо отрича съществуването си.
ПалестинаЗависи от местоположениетоДа бъдеш гей е незаконно за мъжете в Газа. Хомосексуалността е официално законна в останалата част от страната.
РусияЗависи от местоположениетоНезаконен в Чечения. Съобщава се, че гей хората са настанени в концентрационни лагери.
СингапурНезаконно за мъжетеЗаконно за жени. За мъжете законът не се спазва от 1996 г..
Шри ЛанкаНеясенНякои източници съобщават, че хомосексуалността е декриминализирана.

Една от най-големите международни организации, занимаващи се с правата на ЛГБТ, е Международната асоциация за лесбийки, гейове, бисексуални, транс и интерсекс или ILGA за кратко. Те направиха още по-подробна карта на света с информация относно законите и законодателството относно сексуалната ориентация.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map