Анонимно изтегляне с Usenet | VPNoverview.com

Интернет позволява голяма степен на анонимност онлайн. Но с всеки изминал ден става все по-ясно, че много страни следят нашата дейност. Независимо дали това е търсещата машина, която използвате, социалната мрежа, уебсайта за пазаруване онлайн или правителството, е трудно да не почувствате нечий поглед върху вас като сърфиране в интернет. За да се върнем към дните, когато сърфирането в интернет беше по-частно, много хора се обръщат към по-стара технология. Usenet се завръща и ако искате да разглеждате по-анонимно или да изтегляте файлове дискретно, Usenet може да бъде отговорът, който търсите.  


Какво е Usenet? 

Usenet е мрежа, която позволява на потребителите да обменят информация, чрез споделяне на файлове. Usenet е отделна мрежа от световната мрежа и не може да бъде достъпен от интернет. Ако някога сте получавали достъп до някоя от по-старите системи за бюлетини, Usenet ще се почувства познат. Информацията и файловете се публикуват в групите за новини. Много интернет форуми също са създадени много като новинарски групи. Има хиляди новинарски групи с много различни източници на информация, достъпни за четене или изтегляне, включително електронни книги, музикални файлове, снимки и видео. 

Как да получите достъп до Usenet? 

За достъп до Usenet обикновено ще трябва да се абонирате за доставчик на услуга Usenet. Някои доставчици на интернет услуги предлагат достъп до Usenet като отделен абонамент. Но поради сложността на хостинг достъпа до Usenet и размера на лентата, необходима за хост на файлове за изтегляне, повечето ISP предпочитат просто да не предлагат това като услуга.  

В допълнение към абонамента на вашия доставчик на Usenet, ще ви трябва браузър Usenet, известен като читател на новини. По същия начин, когато уеб браузър ви свързва с интернет, браузър Usenet ви свързва с Usenet. Ако това ви звучи сложно, не се притеснявайте. На практика това обикновено е много просто. Повечето доставчици на Usenet предлагат четец на новини, който можете да изтеглите, така че да започнете, обикновено е лесен въпрос за инсталиране на софтуера и влизане в системата.

Групи Дискусии и изтегляния 

Така че защо бихте искали да се абонирате за доставчик на Usenet и да получите достъп до Usenet? При достъпа до Usenet има по-голяма степен на анонимност, отколкото има интернет. Поради тази причина там се провеждат много дискусии и обмен на идеи, които обикновено не се провеждат в интернет. 

Това може да ви накара да повярвате, че това е място, където престъпниците могат да намерят друг, но това обикновено не е така. В ден, в който бъдещите работодатели често извършват онлайн търсене на всичко, което сте казали или публикували онлайн, някои напълно безобидни мнения или идеи могат да бъдат възвърнати от страх от това как ще изглежда извън контекста. Анонимността на Usenet ви позволява свободен израз на изразяване, без да се страхувате шефът или бабата ви да се натъкнат на вашата дискусия.

Изтегляния уникални от Torrenting 

изтегляне на компютърВ допълнение, Usenet е добре форматиран за обмен на изтегляния на файлове. Другият популярен метод за съхранение или обмен на цифрови изтегляния е Torrent. Но Torrent файл се нуждае от потребители с наличния файл за споделяне, когато искате да го изтеглите. Това често може да бъде бавен и разочароващ процес. За разлика от това, Usenet публикува файлове за изтегляне на сървър. Там той винаги е достъпен и обикновено може да бъде изтеглен със скорост, подобна на изтеглянето от всеки уебсайт. 

Това прави Usenet отличен източник за обмен на големи медийни файлове. Аудио и видео файловете са лесно достъпни за изтегляне без ограничения от интернет доставчика. Тази свобода за разпространение на медии позволява на много независими изпълнители да показват работата си по начин, който иначе може да не е достъпен онлайн.  

Сравняване на Usenet доставчици 

Ако сте готови да опитате с Usenet, първото нещо, което трябва да направите, е да намерите доставчик на Usenet. Има много за избор, а някои се справят по-добре на някои неща от други. 

Някои ключови функции, които да търсите в доставчик на Usenet, включват: 

  • Задържане на файлове. Колко време доставчикът на Usenet поддържа файлове, публикувани на сървърите си, на разположение за изтегляне? Колкото по-дълго, толкова по-добре, тъй като прави намирането на желаните файлове по-лесно. 
  • скорост. Колко бързи са сървърите? Чакането на изтеглянето ви е скучно, искате да протече възможно най-бързо. 
  • Брой групи за новини. Колкото повече новинарски групи са достъпни чрез услугата, толкова по-голяма е вероятността да намерите желаните файлове или да намерите интересна дискусия, която да бъде част от. 
  • Сигурност. Доставчик на Usenet, който предлага SSL, помага да защитите вашата анонимност по-добре от този, който не.

Най-добрите Usenet доставчици

Ето някои от най-добрите доставчици на Usenet, които трябва да вземете предвид: 

  • Newshosting. Newshosting е в много списъци на най-добрите доставчици на Usenet за причина. Основан през 1997 г., този доставчик е достатъчно дълъг, за да знае какво правят. Още по-добре, той е един от по-малко скъпите доставчици. С над 100 000 групи новини и задържане над 3 000 дни, вие почти сте сигурни, че ще намерите това, което търсите. Newshosting предлага безплатен четец на новини и безплатна пробна версия, за да започнете. 
  • Easynews. Easynews предлага уникален начин за свързване, който работи с всеки уеб браузър, вместо да се нуждае от четец на новини. Easynews работи и на мобилни устройства, което е чудесно, когато сте в движение. Те също така предоставят задържане на файлове от над 3000 дни и осигуряват достъп до над 100 000 новинарски групи. Тази услуга струва малко повече за неограничения план, но можете да я изпробвате за 14 дни безплатно, за да видите дали Easynews е подходящ за вас. 
  • UsenetServer. Друг отдавна утвърден доставчик на Usenet, UsenetServer е на 20 години и все още върви силно. Ако изберете за едногодишния им абонамент, той е и един от най-достъпните. UsenetServer има някои от най-бързите налични скорости за изтегляне. Един от малкото недостатъци на тяхната услуга е, че те не предоставят свой собствен четец на новини, който можете да използвате. UsenetServer предоставя списък с няколко четеца на новини, от които можете да избирате, така че можете да започнете бързо.

Usenet и VPN 

VPN и Usenets вървят заедно като фъстъчено масло и желе. Потърсете специално VPN, което криптира всички входящи и изходящи данни. Това ще предпази вашия интернет доставчик от проникване върху вашата дейност онлайн. Ако вашият интернет доставчик осъзнае, че изтегляте много файлове, те може да ограничат вашата честотна лента. VPN също поддържа анонимността на вашата активност, като ви свързва със сървър, който не е свързан с вас или вашето местоположение. Анонимността на вашата активност онлайн, независимо дали използвате Usenet или сърфирате в интернет, защитава поверителността ви и е добра стъпка за предприемане на днешния свят. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me