Актуализирахте ли настройките си за поверителност на Skype? | VPNOverview

Не толкова отдавна идеята за провеждане на видео телефонни разговори изглеждаше като футуристична мечта, запазена за Star Trek или Jetsons. И все пак през 2011 г. Оксфордският речник на английски призна „Skype“ като глагол, който означава да се проведе разговор по интернет с някого, обикновено включително и за гледане чрез уеб камера. Лесно е да приемете тази невероятна технология за даденост. Въпреки това отнемането на няколко минути за актуализиране на настройките ви за поверителност в Skype може да ви помогне да защитите вашата информация онлайн.


Притеснения за поверителност със Skype

Наскоро Microsoft актуализира споразумението си за услуги с език, на който са засегнати експерти за поверителност. Актуализацията, която влезе в сила на 1 май, важи за Skype, както и за Xbox Live геймърите. Вмъкнат от Microsoft език, който забранява на потребителите да „показват публично [ing] или да споделят [ing] неподходящо съдържание или материали.“ Microsoft добави и правила, които дават на компанията правото да преглежда съдържанието ви в процеса на разследване на всяко оплакване.

skype логоЗа потребителите на Skype това изглежда ясно показва, че Microsoft съхранява вашите обаждания и може да ги гледа по-късно, ако решат да проучат как използвате тяхната услуга. Това се отнася до много потребители, които смятат, че обажданията им вече не са частни и са обект на преглед и контрол на обажданията, които може да предпочетат да поддържат за себе си.

Въпреки че има няколко други опции за провеждане на разговори по интернет, тези компании често представляват и проблеми с поверителността. Можете също така да се притеснявате, че информацията, която имате в Skype, е публично достъпна за други. Бърз преглед на вашите настройки за поверителност на Skype може да ви помогне да споделите само информацията, която искате да споделите.

Намиране на настройките за поверителност на Skype

Има много различни платформи, на които Skype е наличен. Това може да затрудни намирането на необходимите настройки на точното ви устройство. Намирането на настройките за поверителност в Skype на вашия таблет или телефон ще бъде различно един от друг и различно от това, където настройките се намират на настолен компютър. Те също ще варират в зависимост от това дали използвате Windows или Mac.

Като цяло погледнете в лентата с менюта за настройки. От там може да видите опция за меню, означена с „Поверителност…“, или може да се наложи да кликнете върху „Предпочитания“ и да изберете от там раздела „Поверителност“. В някои приложения настройките за поверителност са просто във вашите настройки и по никакъв начин не са под заглавие за поверителност. Ако срещнете затруднения и просто не можете да намерите настройката, която търсите, можете да отидете в Помощ за Skype за повече информация.

Промяна на настройките за поверителност на Skype

По-долу можете да намерите информация за настройките за поверителност в Skype, която можете да промените. Преминавайки през различните опции можете да изберете къде искате да повишите поверителността си.

Променете кой може да ви се обади

Skype предлага възможност или да разрешите обаждания от всеки, или да разрешите само обаждания от хора, които вече са в списъка ви с контакти. По подразбиране тази опция е настроена да позволява обаждания от всеки. Като ограничите кой може да ви се обади, можете да предотвратите нежелани или досадни обаждащи се да се опитват да се свържат с вас през Skype. Просто кликнете върху плъзгача, за да изключите опцията и да защитите поверителността си.

Управление на незабавни съобщения

По същия начин, по който Skype по подразбиране позволява на всеки да ви се обажда през Skype, приложението позволява на всеки да ви изпрати незабавно съобщение по подразбиране. Под „Настройки за известия“ можете да изключите незабавни съобщения и SMS, ако предпочитате да не получавате тези съобщения в Skype.

Ако предпочитате да получавате незабавни съобщения, но предпочитате да ограничите тази способност само до вашите контакти, можете също да промените това тук. Поставете отметка в квадратчето до „Само контакти“, за да попречите на тези, които не знаете, да ви изпращат незабавни съобщения.

Ограничете обществената си обява

За да се свържат с вас в Skype, другите могат да ви търсят в лентата за търсене. Те могат да направят това или чрез вашето потребителско име, имейл адрес или телефон. Skype ви позволява да ограничите каква информация е обществено достъпна за други, които ви търсят в Skype.

За да прегледате и промените вашите настройки, щракнете върху „Управление как хората ме намират в Skype.“ От тук можете да изключите опцията за показване във всички резултати от търсенето в предложения. Това е най-частната настройка.

Ако предпочитате, можете да добавите имейл адреса или мобилния си номер, за да позволите на хората да ви търсят, независимо от това, което ви е най-удобно. Който и да изберете, информацията ще бъде публично достъпна за всеки, който извършва търсене в Skype.

Управление на вашата информация за контакт

Skype предлага възможност за автоматично намиране на приятели, които вече са в списъка ви с контакти. По този начин те могат да добавят своята информация за контакт към вашия Skype списък. За да направите това, Skype сканира вашата адресна книга за телефонни номера и имейл адреси на вашите приятели. След това Skype ги търси автоматично и добавя всичко, което намери, към вашия Skype списък. Ако вашите контакти са ограничили публичния им списък, те може да не се показват в списъка ви в Skype, дори ако имат акаунт в Skype.

От друга страна, ако не ви е удобно да предоставяте съдържанието на вашата адресна книга в Skype, можете да задържите тази опция изключена. Това ще означава, че за да добавите приятелите си в списъка си в Skype, ще трябва да ги търсите ръчно. Това очевидно ще отнеме повече време. Въпреки това, много хора предпочитат да извървят този маршрут, а не да дават адресната си книга в Skype.

Microsoft насочени реклами

В по-голямата си част Skype предоставя услугата си безплатно за потребители, осъществяващи разговори и видео разговори в повечето страни. Но всички знаем, нищо в живота не е истински безплатно. За да печелят от Skype, Microsoft продава реклама на бизнеса. Тъй като имат профили на всички свои потребители, те могат да насочват добавки с голяма точност. Този профил може да включва такива лични данни като вашата възраст и пол.

По подразбиране Skype маркира квадратчето, което позволява на Microsoft да ви предоставя насочени реклами. Ако предпочитате да не получавате насочени реклами, премахнете отметката от квадратчето до „Разрешаване на насочени реклами на Microsoft“.

Актуализирайте своя профил

Skype ви предлага страница с профил с празни интервали, в която да включите вашата лична информация. Колкото повече добавяте към потребителския си профил, толкова по-вероятно е приятели или семейство да ви намерят, когато искате да се свържете с вас чрез Skype. Може обаче да предпочитате да останете по-частни онлайн. Можете да извлечете по-голямата част от исканата информация за изграждане на вашия профил.

Например, не е нужно да включвате действителното си фамилно име във вашия профил. Градът и щатът също не са задължително поле. Можете също така да изберете да откажете датата на раждане и пола си. Skype не изисква да разкривате телефонния си номер в информацията за профила си.

Отново може да се оправи, като ги включите във вашия профил и може да ви се стори полезно понякога. Изборът да разкриете тази информация е ваш. Трябва обаче да попълвате само толкова информация, колкото ви е приятно.

Започнете да се разхождате около настройките си за поверителност и ще разберете колко информация имат компаниите от вас. Това важи за WhatsApp, Twitter, Snapchat, Facebook, Instagram, Google, както и Skype и всички онези други услуги и платформи за социални медии. За щастие можете да оптимизирате настройките по начин, по който можете да останете относително частни онлайн.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me