Instaliranje VPN-a za Chromecast: Evo kako! | VPNOverview

Želite li instalirati VPN na Chromecast, ali ne znate kako? Ovdje pročitajte koje su mogućnosti. Nažalost, ne možete instalirati VPN izravno na svoj Chromecast. Međutim, možete zaštititi Chromecast instaliranjem VPN-a na usmjerivač ili stvaranjem virtualnog usmjerivača na računalu ili Macu koji je zaštićen VPN-om. Ako prvo želite pročitati više o prednostima upotrebe VPN-a u kombinaciji s vašim Chromecast-om, pročitajte naš članak o VPN-u za Chromecast.


Ilustracija postavljanja Google Chromecasta

Kako postaviti VPN na usmjerivač

RouterPostavljanjem VPN-a na usmjerivaču istovremeno zaštitite sve svoje uređaje. Vaši uređaji pristupaju internetu putem vašeg usmjerivača. VPN na usmjerivaču pobrinut će se da je sve to zaštićeno i šifrirano.

Prvi važan korak je utvrditi je li vaš usmjerivač prikladan za upotrebu VPN-a. Da biste instalirali VPN, morate promijeniti firmver vašeg usmjerivača (treperi), a ne svaki usmjerivač vam omogućuje to.

Kad imate odgovarajući usmjerivač, možete ga početi treptati, ali to morate učiniti pažljivo. Bljesak usmjerivača dolazi s rizicima. Ako ne znate što radite, možete oštetiti usmjerivač. Napisali smo vodič za instaliranje VPN-a na usmjerivač.

Nakon što pronađete odgovarajući usmjerivač, flešuje firmver i instalirate VPN, spremni ste za povezivanje Chromecast-a s usmjerivačem. To nije svejedno kako biste ga obično povezali s usmjerivačem.

Instaliranje VPN-a na vaš usmjerivač:

  1. Provjerite je li vaš usmjerivač prikladan za “treptanje” (saznajte kako to učiniti u našem članku o VPN usmjerivačima).
  2. Promijenite firmver vašeg usmjerivača i instalirajte VPN, slijedeći naš produženi vodič.
  3. Povežite Chromecast s Wi-Fi-jem mreža bljeskalice.

Kako postaviti VPN na virtualni usmjerivač

Virtualni usmjerivačAko nije moguće promijeniti firmver na usmjerivaču ili zvuči previše problema? Pa, možete stvoriti i Wi-Fi žarišnu točku na Windows PC-u ili Mac-u i svoj Chromecast povezati s tom pristupnom točkom. Ovo je jednostavan način za osiguravanje Chromecast-a i započinjanje zaobilazećih geografskih ograničenja. Međutim, trebali biste imati na umu da ova metoda može usporiti vaš internet.

Instaliranje VPN-a na virtualni usmjerivač:

  1. Instalirajte VPN na PC-u ili Mac-u. Većina pružatelja usluga ima čarobnjaka za jednostavnu instalaciju koji će vas voditi kroz njega.
  2. Kreirajte Wi-Fi žarišnu točku na PC-u ili Mac-u. Kako se to može razlikovati za svaki uređaj.
  3. Povežite Chromecast s mrežom na vašem PC-u ili Mac-u koji je osiguran VPN-om.

Najbolji davatelji VPN-a za Google Chromecast

Isprobali smo mnoge VPN davatelje za Google Chromecast. Testirali smo ih na brzinu, lokaciju poslužitelja i opću kvalitetu. Sljedeći davatelji dobro su se ocjenjivali u ovim kategorijama i savršeno ih je koristiti u kombinaciji s vašim Chromecast ključem. Ako želite znati koji su naši najdraži davatelji usluga, provjerite naš popis najboljih VPN pružatelja usluga. Postoji nekoliko besplatnih VPN usluga, ali ne funkcioniraju baš ako želite strujati. Besplatnim VPN uslugama često nedostaje brzina i ograničava se količina podataka koju možete koristiti. Zbog toga ih je gotovo nemoguće koristiti za strujanje.

1. ExpressVPN za Google Chromecast

ExpressVPN jedan je od najboljih VPN pružatelja usluga. S više od 1700 poslužitelja u više od 90 zemalja moći ćete zaobići bilo koja geografska ograničenja. Njihove su primjene jednostavne za korištenje, a njihova je korisnička usluga sjajna. Njihove su veze dovoljno brze da bez zaostajanja struji filmove ili glazbu. Više o ovom pružatelju pročitajte u našoj cjelovitoj ExpressVPN recenziji.

2. Surfshark za Google Chromecast

Surfshark je relativno novi VPN pružatelj usluga. Međutim, u kratkom su razdoblju osvojili mnoge sretne korisnike. Shurfshark nema ograničenje za količinu ljudi koji mogu koristiti jedan račun u isto vrijeme, ovo je idealno ako ga želite instalirati na sve svoje uređaje. Štoviše, s ovim VPN-om lako je strujati zbog njihovih brzih poslužitelja diljem svijeta. Pored toga, njihovi su i jedan od najjeftinijih VPN pružatelja usluga vani!

3. CyberGhost za Google Chromecast

CyberGhost ima veliku ponudu poslužitelja širom svijeta koji će vam pružiti pristup geo-blokiranom materijalu. Brzine koje nude su dovoljno visoke da bi se strujanje bez većeg zastoja najbolje kvalitete. Cyberghost je vrlo pristupačan za kvalitetu koju ste dobili zauzvrat. Da biste saznali više o ovom davatelju, pogledajte našu recenziju CyberGhost.

Završne misli

Instaliranje VPN-a za zaštitu Chromecast-a nije tako lako kao za Windows, Mac, Android ili iOS. Međutim, ako to zaista želite učiniti, imate neke mogućnosti. Na svoj usmjerivač možete instalirati VPN ili virtualni usmjerivač na PC ili Mac. U oba slučaja Chromecast će biti zaštićen VPN-om ako se spoji na jednu od tih mreža. Kombinacijom VPN-a i Google Chromecasta imate pristup geoblokiranom sadržaju i možete strujati sigurno i anonimno.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me