Instaliranje VPN-a za Android TV: Evo kako! | VPNOverview

Postoji nekoliko načina zaštite vašeg Android TV-a VPN-om. Najlakši način je preuzimanje aplikacije iz Trgovine Play. Nažalost, ne nude svi VPN pružatelji takvu aplikaciju. I dalje možete koristiti te pružatelje VPN kako biste zaštitili svoj Android TV. Na svoj usmjerivač možete instalirati VPN ili virtualni usmjerivač na PC ili Mac.


Pročitajte više o tome zašto želite koristiti VPN u kombinaciji s Android TV-om u našem članku na tu temu. Ako još nemate VPN, možda biste trebali koristiti jednog od sljedeća tri davatelja usluga. Međutim, ako već imate pretplatu kod drugog pružatelja VPN-a, doznajte kako ih instalirati na usmjerivač ili virtualni usmjerivač u nastavku.

ExpressVPN za Android TV

ExpressVPN je vrlo jednostavan za korištenje u kombinaciji s Android TV-om zbog svoje izvrsne aplikacije Play Store. Sa ExpressVPN poslužiteljima uvijek ćete moći postići velike brzine na najsigurniji mogući način. ExpressVPN ima preko 1700 poslužitelja u više od 90 zemalja. Njihove su aplikacije dostupne na nekoliko različitih jezika. Ako niste sigurni je li VPN za vas, možete isprobati ExpressVPN bez rizika uz 30-dnevnu garanciju povrata novca.

GOOSE VPN za Android TV

GOOSE VPN je mlada nizozemska tvrtka s brzim vezama. Sa poslužiteljima diljem svijeta idealni su za zaobilaženje geografskih ograničenja i gledanje američkog sadržaja Netflix u cijelom svijetu. Poput ExpressVPN-a, GOOSE VPN ima jednostavnu aplikaciju za Android TV. Možete isprobati njihove usluge za mjesec dana za samo 0,45 €, na taj način možete vidjeti sviđa li vam se njihova usluga bez da morate platiti potpunu pretplatu.

IPVanish za Android TV

IPVanish ima i jednostavnu aplikaciju Android TV koju možete instalirati izravno na pametnu televiziju. Imaju preko 1000 severa u više od 50 različitih zemalja i dobro se slažu u kombinaciji s Kodijem. To ovaj pružatelj čini savršenim za upotrebu na vašem Android TV-u. IPVanish ima sjajnu potporu kupcima što svima omogućuje korištenje njihovih usluga. Njihovim velikim brzinama možete bez ikakvog zaostajanja strujati filmove i serije.

Instaliranje VPN-a s aplikacijom u Trgovini Play

Ako vaš pružatelj ima na raspolaganju aplikaciju u trgovini Google Play, možete je instalirati na Android TV na sljedeći način:

 1. Potražite svoju VPN aplikaciju u biblioteci aplikacija.
 2. Preuzmite aplikaciju svog davatelja usluga.
 3. Otvorite aplikaciju i prijavite se na svoj račun. Ako još nemate račun, otvorite ga na web mjestu svog VPN davatelja.
 4. Nakon prijave u prijavu aplikacija se aktivira i spremna za upotrebu.
 5. Postavite VPN na način na koji želite i odaberite mjesto poslužitelja.
 6. Uključite VPN.
 7. Uživajte u sigurnosti, anonimnosti i pristupu blokiranom sadržaju!

Instaliranje VPN-a na vaš usmjerivač

RouterKad se na usmjerivač instalira VPN, zaštićeni su svi uređaji koji se na Internet povezuju. Ako to želite učiniti, vaš usmjerivač mora biti prikladan za ovu vrstu korištenja. Štoviše, morat ćete promijeniti firmver na vašem usmjerivaču da biste ga pripremili za upotrebu s VPN-om, što se naziva treperi. Na svoj usmjerivač možete instalirati VPN pomoću sljedećih koraka.

 1. Provjerite je li vaš usmjerivač prikladan za “treptanje”. Pročitajte sve o tome u našem članku s najboljim VPN usmjerivačima.
 2. Promijenite firmver na usmjerivaču i na njega instalirajte VPN. Prošireni vodič o tome kako to učiniti možete pronaći u našem članku o instaliranju VPN-a na usmjerivač.
 3. Spojite Android TV na Wi-Fi mrežu svog fleširanog usmjerivača. Vaš Android TV sada je zaštićen VPN-om.

Instaliranje VPN-a na virtualni usmjerivač na vaše računalo ili Mac

Virtualni usmjerivačAko vaš usmjerivač nije prikladan za treptanje, također možete svoj Android TV spojiti na Wi-Fi hotpot na računalu ili Macu. Ako na ovaj PC ili Mac instalirate i VPN, Android TV također će biti zaštićen. To možete postići slijedeći ove korake:

 1. Instalirajte VPN na računalo ili Mac. To je vrlo jednostavno, budući da većina pružatelja VPN-a ima jednostavne čarobnjake za instalaciju i jednostavne vodiče.
 2. Na PC-u ili Mac-u napravite Wi-Fi žarišnu točku kako bi se vaš Android TV mogao povezati s njim.
 3. Povežite Android TV s ovom mrežom zaštićenom VPN-om na računalu ili Macu.

Završne misli

ExpressVPN, GOOSE VPN i IPVanish imaju jednostavne aplikacije u Play Storeu koje možete preuzeti na Android TV. Ono što je najvažnije, možete pristupati streaming sadržaju iz cijelog svijeta i zaobići umjetne geo blokove i ograničenja. To možete postići i instaliranjem VPN-a na usmjerivač ili virtualni usmjerivač. Međutim, nisu svi usmjerivači prikladni za VPN softver.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me