Instaliranje VPN-a na Fire TV Stick: Evo kako! | VPNOverview

Instalacija VPN-a za vaš Amazon Fire TV Stick može biti prilično gnjavaža, pa smo pokušali popisati sva moguća rješenja s vodičem s korak po korak. Najlakši je način preuzimanjem VPN aplikacije izravno na Fire TV Stick. Međutim, postoje samo dva pružatelja usluga koja nude takvu aplikaciju. Srećom, postoje i drugi načini za to. Na primjer, možete instalirati VPN na usmjerivač ili na virtualni usmjerivač na računalu ili Macu. Na kraju, možete instalirati i VPN s Android APK-om. Nadamo se da će vam ovaj članak pomoći da uspješno instalirate VPN, tako da možete imati koristi od njegovih značajki kada struji svojim Fire TV Stick-om.


Ilustracija postavljanja Amazon Fire Stick-a

Zašto biste instalirali VPN na svoj Amazon Fire TV Stick

Amazon Fire TV Stick idealan je način korištenja svih vaših usluga strujanja na televizoru. Pomoću VPN-a možete osigurati da se to događa sigurno i anonimno. Štoviše, možete pristupiti više materijala zaobilazeći geografska ograničenja. Pročitajte sve o ovoj savršenoj kombinaciji u našem članku o upotrebi VPN-a u kombinaciji s Amazon Fire TV Stick-om.

Instalirajte VPN aplikaciju na svoj Amazon Fire TV Stick

I ExpressVPN i IPVanish imaju aplikaciju koju možete preuzeti na svoj Fire TV Stick. Kao primjer smo koristili ExpressVPN u sljedećim koracima.

 1. Potražite “ExpressVPN” u svojoj biblioteci aplikacija Fire TV Stick.
 2. Preuzmite ExpressVPN aplikaciju.
 3. Otvorite aplikaciju ExpressVPN i ispunite svoje osobne podatke da biste se prijavili na svoj ExpressVPN račun. Još nemate račun? Posjetite njihovu web stranicu kako biste je stvorili.
 4. Nakon što unesete svoje podatke za prijavu aplikacija se aktivira. Sada morate promijeniti neke postavke. Pojavit će se automatska poruka ExpressVPN-a. Kliknite “u redu”.
 5. U skočnom prozoru ExpressVPN pita jeste li dobro s činjenicom da se žele povezati putem VPN-a. Kliknite “u redu”.
 6. Sada će vas ExpressVPN pitati želite li anonimno, dijeliti informacije s njima kako bi mogli poboljšati svoje usluge. To je opcionalno, tako da možete kliknuti “dopustiti” ili “ne dopuštaju”.
 7. Aplikacija je sada instalirana i spremna za upotrebu. Kada otvorite aplikaciju, vidjet ćete je je li uključena ili isključena. Nakon što pritisnete gumb vaš VPN radi i možete sigurno i anonimno strujati na Amazon Fire TV Stick-u.
 8. Da biste prekinuli vezu, jednostavno ponovno pritisnite isti gumb u vašoj ExpressVPN aplikaciji.
 9. Neobavezno: u svrhu zaobilaženja geografskih ograničenja možete odabrati poslužitelj u drugoj zemlji. U aplikaciji ExpressVPN kliknite gumb na kojem piše “odaberite lokaciju“I odaberite poslužitelj na koji se želite povezati.

Instalirajte VPN na svoj usmjerivač

RouterDa u jednom potezu zaštitite sve svoje kućne uređaje, na usmjerivač možete instalirati i svoj VPN. Međutim, da biste to učinili morate promijeniti firmware na vašem usmjerivaču, to se zove treperi. Nisu svi usmjerivači prikladni za treptanje, pa se pobrinite da imate pravi usmjerivač. Štoviše, ovo treptanje može oštetiti vaš usmjerivač ako nije ispravno, stoga prije pokretanja provjerite naš vodič o instaliranju VPN-a na usmjerivač. U ovom smo vodiču objasnili koju vrstu usmjernika i VPN trebate imati ako želite raditi. Također možete pročitati korake koje trebate poduzeti kako biste sigurno usmjerili svoj usmjerivač.

Važna prednost instaliranja VPN-a na usmjerivač je ta što su svi vaši uređaji koji su spojeni na mrežu zaštićeni VPN-om. Nećete morati instalirati VPN softver na sve svoje pojedinačne uređaje.

Instalirajte VPN na virtualni usmjerivač

Virtualni usmjerivačAko ne možete ili ne želite mijenjati firmver na vašem usmjerivaču, računalo i Mac možete napraviti u virtualni usmjerivač. Možete instalirati VPN na računalo ili Mac i spojiti Fire TV Stick na virtualni usmjerivač. Instalacija VPN-a na PC ili Mac vrlo je jednostavna jer davatelji stvaraju sjajne čarobnjake za instalaciju koji će vam pomoći u tome. Wi-Fi žarišna točka koju kreirate na zaštićenom uređaju sada će zaštititi sve uređaje koji se povezuju s tom mrežom mjesta, uključujući vaš Fire TV Stick.

Instalirajte Android APK na svoj Amazon Fire TV Stick

Posljednja metoda koju možete koristiti da biste zaštitili svoj Fire TV Stick VPN-om jest instaliranje android APK-a. APK (Android Package) je vrsta datoteke koja aplikaciju dijeli na različite male pakete. Možete ga usporediti sa zip datotekama. Ako aplikacija nije u Trgovini Play, pomoću ove vrste datoteke možete instalirati aplikaciju na svoj Android uređaj.

Postoje dva načina za to: izravno izravnim preuzimanjem ili preuzimanjem na drugom Android uređaju. Obje metode započinju istim koracima, ali nakon toga postupak je sasvim drugačiji. Iz tog razloga o njima raspravljamo odvojeno u nastavku.

Nakon toga možete pročitati i kako možete otvoriti i ažurirati te datoteke na svom Fire TV Sticku.

Instaliranje VPN-a na vaš Amazon Fire TV Stick izravnim preuzimanjem APK-a

 1. Pazite da vaš Amazon Fire TV Stick dopušta izvan aplikacija, a to možete učiniti na sljedeći način:
  1. Ići “postavke“U vašem Amazon Fire TV Stick-u, a zatim na”sustav”.
  2. Pomaknite se prema dolje i idite na “mogućnosti programera”.
  3. Uključite opciju koja kaže “aplikacije iz nepoznatih izvora”.
 2. Posjetite web mjesto svog davatelja VPN-a i potražite URL njihove APK datoteke.
 3. Posjetite svoj Amazon Fire TV i upišite “downloader“U traci za pretraživanje.
 4. Instalirajte “aplikacija za preuzimanje“I otvorite.
 5. Umetnite URL datoteke APK i preuzmite je.
 6. APK datoteka bit će instalirana izravno. Ako to nije slučaj, idite na “Preuzimanja“U aplikaciji Downloader i kliknite na APK datoteku da biste je instalirali.
 7. Aplikacija vašeg VPN davatelja trebala bi biti spremna za upotrebu sada. Ako to nije slučaj, savjetujemo vam da se obratite korisničkoj podršci vašeg VPN pružatelja.

Instalirajte VPN na svoj Amazon Fire TV Stick sa i APK na drugi Android uređaj

Za ovu metodu trebate imati druge Android uređaje, to može biti telefon, prijenosno računalo ili tablet, to nije važno.

 1. Pazite da vaš Amazon Fire TV Stick dopušta izvan aplikacija, a to možete učiniti na sljedeći način:
  1. Ići “postavke“U vašem Amazon Fire TV Stick-u, a zatim na”sustav”.
  2. Pomaknite se prema dolje i idite na “mogućnosti programera”.
  3. Uključite opciju koja kaže “aplikacije iz nepoznatih izvora”.
  4. Ići “sustav“, A zatim pritisnite” o “i odaberite”mreža”.
  5. Zapišite IP adresu svog Amazon Fire TV.
 2. Preuzmite i instalirajte aplikaciju vašeg davatelja VPN-a putem Google Play Store-a na svom drugom Android uređaju.
 3. Preuzmite i instalirajte aplikaciju “Apps2Fire“Na vašem drugom Android uređaju.
 4. Otvori “Apps2Fire“I kliknite tri točke u gornjem desnom kutu i pritisnite”postaviti”.
 5. U prozoru koji se otvorite stavite IP adresu svog Amazon Fire TV koju ste zapisali ranije. Sljedeći klik “uštedjeti”.
 6. Idite do tri male točke u gornjem desnom kutu “Apps2Fire“Ponovo aplikacija i odaberite”prenosite aplikacije”.
 7. Odaberite aplikaciju svog davatelja VPN-a. Aplikacija će se automatski instalirati na vaš Fire TV sada. Ako to ne uspije, preporučujemo da se obratite korisničkoj podršci svog davatelja VPN-a.

Otvaranje VPN aplikacije koja je instalirana pomoću APK-a

Instalirana aplikacija APK neće se odmah pojaviti u standardnom izborniku aplikacije. Za otvaranje aplikacije i korištenje VPN usluge potrebno je slijediti ove korake:

 1. Idite na izbornik Start svog Fire TV.
 2. Ići “postavke” i onda “aplikacije”.
 3. Odaberi “upravljanje instaliranim aplikacijama”.
 4. Vidjet ćete popis aplikacija koje ste prenijeli na svoj Fire TV. Odaberite aplikaciju VPN koju želite koristiti i kliknite “pokretanje aplikacije”.
 5. U aplikaciji biste se trebali prijaviti na svoj VPN račun. Ovisno o VPN davatelju kako to radite. Najvjerojatnije ćete trebati unijeti svoju adresu e-pošte i zaporku.
 6. Odaberite lokaciju poslužitelja na koji se želite povezati i uključite VPN. VPN će biti uključen dok ne isključite Amazon Fire TV Stick ili ne prekinete vezu s VPN aplikacijom.

Ažuriranje aplikacije APK na My Fire TV Stick

Kada ručno instalirate aplikaciju na svoj Fire TV Stick, ona se neće automatski ažurirati. Teoretski ne morate ažurirati aplikaciju sve dok ona radi i veza je stabilna i sigurna. Međutim, dobro je nadograditi se radi sigurnosti ponekad. To ćete morati učiniti ručno, na sljedeći način:

 1. Ići “postavke“Na vašem Fire TV Stick-u.
 2. Odaberi “aplikacije“I kliknite”upravljanje instaliranim aplikacijama”.
 3. Odaberite svoju VPN aplikaciju i pritisnite “prisilno zaustaviti”.
 4. Sada morate ponovo instalirati VPN aplikaciju. To možete učiniti na isti način kao što ste to učinili prvi put.
 5. Nakon što ga ponovo instalirate na svoj Fire TV Stick, vidjet ćete prozor s pitanjem želite li instalirati i ažurirati za svoju aplikaciju. Odaberi “Da”.
 6. Aplikacija će se sada ažurirati. Čim to učinite, morate se ponovno prijaviti u aplikaciju da biste uspostavili vezu s VPN-om.

Završne misli

Iako instaliranje VPN-a za vaš Amazon Fire TV Stick može predstavljati mnogo problema, moguće je slijediti ove korake. Pomoću APK datoteka možete preuzeti VPN aplikaciju koja nije u Google Play trgovini i instalirati je na vaš Fire TV Stick. To se može učiniti ili izravno na Fire TV Stick ili putem drugog Android uređaja. Nakon što je instalirate možete je otvoriti i koristiti VPN na svom Fire TV Stick-u. Imajte na umu da se ručno instalirana aplikacija neće ažurirati automatski. To znači da ćete morati ručno ažurirati aplikaciju jednom i više puta. Uživajte u streamingu na vaš Fire TV stick sigurno, anonimno i slobodno! Na svoj Fire TV stick sigurno, anonimno i slobodno!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me