Prednosti VPN | Pojasnjene ugodnosti VPN | VPNOverview.com

Internet se je na žalost izkazal za osvobajajočo utopijo, ki so jo predvidevali nekateri zgodnji razvijalci in posvojitelji. Medtem ko gre za čudovit vir, internet tudi gnezdi z zlonamerno programsko opremo, piškotki, hekerji, cenzuro v državi in ​​kibernetsko kriminaliteto na visoki ravni. Nekaj ​​dodatne spletne varnosti je zato dobrodošel dodatek.


VPN-ji ponujajo odlično rešitev za rešitev ali izboljšanje več težav, s katerimi se danes srečujejo uporabniki interneta. To je povezano z varnostjo, zasebnostjo in spletno svobodo.

Ta članek vas bo vodil do dodatnih prednosti kakovostne storitve VPN.

Kaj lahko storite z VPN? Povzetek prednosti VPN

Uporaba VPN ima številne prednosti. Hiter povzetek:

 • Nek pravi “IP” naslov je skrit in uporabnik postane bolj anonimen
 • Podatkovni promet je šifriran, kar vam omogoča varno povezavo z javnimi dostopnimi točkami wifija
 • Dodatna zaščita pred sledilniki oglasov in phishing napadi
 • Možnost zaobiti geografske omejitve
 • Uporabniki lahko podatke varno in anonimno naložijo
 • Sposobnost zaobiti vladno cenzuro
 • Pri nakupovanju preko spleta je mogoče prihraniti denar
 • Spletno igranje na srečo je izboljšano z razširjenim dostopom in večjo zaščito
 • Manj verjetno je, da bo internetno dušenje ponudnika internetnih storitev
 • Uporaba več strežnikov na več napravah z le enim računom
 • Anonimni in varen dostop do omrežja TOR

1. Vaš pravi naslov IP je skrit

Ko se povežete z enim od strežnikov VPN, je vaš IP naslov skrit in zamenjan s tistim iz storitve VPN, kot sta ExpressVPN ali NordVPN.

VPN ponareja vašo lokacijo in vas tako delno anonimizira na spletu. To je zato, ker je naslov IP edinstvena koda, ki omogoča, da nas ljudje prepoznajo po internetu in jim omogočajo, da korak za korakom spremljajo naše vedenje v spletu. Z uporabo novega IP-naslova “inkognito” ni več mogoče, da nas vlade, hekerji in spletna mesta, ki jih obiščemo, povežejo z našo identiteto v resničnem življenju. Opaženi IP naslov (naslov strežnika VPN) navsezadnje ni povezan z nami, ker ni naš “pravi”, statični IP naslov.

2. Podatkovni promet postane šifriran

Povežite se z omrežjem

VPN šifrira vaš podatkovni promet. Tako hekerji in druge zlonamerne stranke preprečujejo, da bi dobili na voljo naše pomembne podatke (ali vsaj, da bi jih lahko razvozlali). To omogoča tudi, da se uporabnik varno poveže s sicer nevarnimi javnimi dostopnimi kraji WiFi.

3. Obhodite geografske omejitve

CenzuraZ VPN se je mogoče povezati s strežnikom v drugi državi in ​​s tem omogočiti ves vaš podatkovni promet skozi to drugo državo. To pogosto omogoča dostop do nekaterih blokiranih spletnih strani, pretočnih storitev, VoIP-storitev in socialnih medijev. Na primer, če na VPN strežniku v Veliki Britaniji ljudje, ki niso Britanci, nenadoma lahko gledajo BBC iPlayer.

Če želite to narediti, se morate povezati s strežnikom VPN v državi, v kateri vsebina, do katere želite dostopati, ni omejena. Na srečo ima veliko sodobnih VPN storitev veliko število storitev v različnih državah in regijah.

4. Uporabniki lahko varno in anonimno prenesejo

prenosKer je naslov IP skrit in je povezava šifrirana, tretje osebe ne bodo več mogle ugotoviti, kaj točno se nalaga ali kdo jih je prenesel. Zaradi šifriranega tunela VPN ne morejo registrirati, kaj se naloži prek varne povezave VPN. Ko nalagate občutljive in / ali pomembne datoteke (recimo za delo), nihče ne more prestreči in si ogledati teh podatkov. Zasebnost in anonimnost sta zagotovljeni ali pa vsaj zelo izboljšani.

5. Obhod vladne cenzure

V državah, kjer vlada nadzoruje in ureja internet, na primer Kitajska, Iran ali Eritreja, niso na voljo vsa spletna mesta. Tako totalitarni režimi navadijo utišati medije, ki so skeptični do omenjenega režima, tako da jih blokirajo v državi. To je tudi razlog, da se nekateri prijavitelji nepravilnosti odločajo za objavo ali skupno rabo zasebnih informacij na temnem spletu. To vrsto cenzure je mogoče, tako kot vse druge geografske omejitve, zaobiti z uporabo VPN. VPN je torej pomembno orodje v boju za svobodo tiska.

6. Nakupovanje prek spleta za manj

Prihranite denarCene nakupovanja prek spleta se lahko včasih razlikujejo glede na državo, od katere nekdo nakupuje. Ko obiščete spletno spletno trgovino z internetne povezave v Angliji, npr., So izdelki včasih lahko dražji kot pri nakupovanju iz druge države, na primer Indije. Povezava VPN uporabniku omogoča povezovanje s strežniki VPN z vsega sveta. To povzroča, da spletna mesta registrirajo uporabnike kot obiskovalce iz države, v kateri se nahaja strežnik VPN, kar uporabniku omogoča, da dobi od najboljših mednarodnih cen.

7. VPN-ji izboljšajo spletno igranje z boljšim dostopom in večjo varnostjo

Ker je ves vaš internetni promet šifriran, ko uporabljate VPN, se z vašo natančno lokacijo manipulira. Tako kot vam lahko omogočite dostop do določenih spletnih mest, bo omogočilo tudi igranje spletnih iger, ki so v vaši državi morda omejene. Ali pa je morda igra, ki jo želite igrati, načrtovana za kasnejši datum izdaje. Z VPN vam ni treba več čakati. Samo izberite strežnik v državi izvora in lahko se pridružite zabavi. Dodatna prednost je, da se lahko, če se nepravično zaženete s strežnika, pridružite hitri spremembi naslova IP.

Končno VPN-ji zagotavljajo tudi varnejšo izkušnjo spletnih iger. Skrbi zaradi napadov DDoS so preteklost. Šifriranje iz VPN zagotavlja dodatno plast varnosti.

8. VPN-ji bodo preprečili, da bi vaš internetni ponudnik ugasnil vašo internetno povezavo

Zaustavitev pasovne širine je namerno omejevanje pasovne širine s strani ponudnika internetnih storitev. To v bistvu zmanjšuje vašo spletno hitrost. Nekateri ponudniki internetnih storitev to storijo pogosto, nekateri včasih, nekateri pa sploh ne. To se običajno stori za zmanjšanje prometa na preobremenjenih strežnikih. Včasih se to naredi samo zato, da bi kupili dražji paket. Občasno ponudnikom internetnih storitev ne bo všeč dejstvo, da prenašate velike količine podatkov. Ko pa šifrirate svoje podatke z VPN, ponudniki internetnih storitev ne bodo mogli videti, kaj počnete v spletu. Prav tako vam ne bodo mogli posebej odrezati.

9. Uporaba več strežnikov na več napravah z le enim računom

S samo eno naročnino boste običajno dobili dostop vsaj do povezav za ceno ene. To pomeni, da lahko na primer šifrirate povezavo namizja, prenosnika, pametnega telefona, tabličnega računalnika in drugega delovnega prenosnika. Velikodušnejši ponudniki VPN vam bodo ponudili do deset povezav s samo eno naročnino. Tako lahko samo z enim izdelkom v enem koraku povečate zasebnost in varnost več naprav.

10. Dostop do anonimnega in varnega dostopa do omrežja Tor

Čeprav to ni za vse, nekateri radi radi dodatno zasebnost in anonimnost obiščejo mrežo Tor. To je tudi omrežje, s katerim se morate povezati, če želite dostopati do temnega spleta.

Brskalnik Tor kriptira vaše podatkovne tunele na več lokacijah ali “relejih”. To pomeni, da ste praktično neodkriti za vse, ki vas želijo izslediti. Vendar so ti Tor-ovi strežniki omejeni in so tudi javno uvrščeni na seznam. To pomeni, da če imate enega ponudnika internetnih storitev, skrbnika omrežja, vladnih agencij, hekerjev, spletnih mest ali koga drugega, ki bi morda pogledal vaš IP naslov, bo vedel, da ste ob najemu povezani z omrežjem Tor.

Če pa Tor uporabljate skupaj z VPN, bo to vsaj prikrilo dejstvo, da ste se povezali z omrežjem Tor iz svojega prvotnega ponudnika internetnih storitev. To je zaželeno, ker je tam omrežje Tor povezano s temnim spletom, ki je nato povezano s kibernetsko kriminaliteto. Hipotetično, če vladna agencija želi, da bi ponudnik interneta posredoval informacije o tem, kdo od uporabnikov je že kdaj povezan z omrežjem Tor, to ne bi dokazalo nobene nezakonitosti, lahko pa se vam zdi bolj sumljivo.

11. Dodatna zaščita pred sledilniki oglasov in phishing napadi

Nekateri večji in kakovostnejši ponudniki VPN zagotavljajo dodatno varnost. Na primer, NordVPN s svojo programsko opremo ponuja številne dodatne zaščitne funkcije.

Cybersec: Izogibajte se oglasom in zaščitite svojo varnost pred zlonamerno programsko opremo, lažnim predstavljanjem in drugimi grožnjami.

Nevidnost v LAN: Vaš računalnik ne bo viden drugim v lokalnem omrežju (LAN)

Internet kill stikalo: Če vaša povezava s strežnikom VPN nenadoma zapade, bo internetno stikalo za uničenje interneta takoj izklopilo celoten internet. Tako boste zagotovili, da se vaši podatki ne bodo nenadoma prenašali na nekodifriran način. (tehnično se ne dešifrira, ker bi to bili podatki, ki za začetek niso bili šifrirani).

Drugi ponudniki VPN včasih ponujajo različne zaščite s svojo programsko opremo.

Povzetek

VPN ponuja veliko večjih prednosti. Bo

 • vam zagotoviti več svobode na internetu prek obvladovanja nacionalnih ovir
 • daj ti več varnosti s šifriranjem vašega internetnega prometa
 • vam zagotoviti nekaj anonimnosti z skrivanjem svojega naslova IP

Te funkcije vam bodo omogočile

 • Brskaj po internetu
 • Med brskanjem se ne počutite varno
 • Povečajte varnost, ko se prijavite v javna wifi-omrežja
 • Datoteke varneje in anonimno prenesite
 • Vladna cenzura se izogne ​​vladnim ali žvižgačevim namenom
 • Odpravite nacionalne ovire za zabavo
 • Zaščitite vas pred zahtevnejšimi sledilci oglasov in lažnim predstavljanjem
 • Dostopite do omrežja Tor, ne da bi vaš ponudnik internetnih storitev vedel zanj
 • Nakupujte cenejše nakupe na spletu, na primer letalske vozovnice
 • Igrajte na spletu za igre, ki so v vaši državi prepovedane
 • Preprečite, da bi vaš ISP zaviral povezavo

Poleg tega lahko vse to storite v več napravah z uporabo več strežnikov z le enim računom.

Kljub temu pa VPN-ji ne bodo ostali popolnoma anonimni ali varni na spletu. Še vedno je mogoče prenesti zlonamerno programsko opremo. Še vedno vas lahko zasvojijo. Še vedno pa lahko pustite, da vam identiteta zdrsne, tako da se prijavite na spletna mesta, na katerih so vaši osebni podatki. In še vedno obstaja težava s prstnim odtisom brskalnika.

Na splošno VPN ni zdravilo za internet. Omogoča pa vam veliko boljši dostop do interneta na brezplačen, anonimen in varen način.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me