Memasang VPN untuk Chromecast: Begini caranya! | Tinjauan VPNO

Adakah anda ingin memasang VPN pada Chromecast anda tetapi anda tidak tahu caranya? Baca di sini apa kemungkinannya. Malangnya, anda tidak dapat memasang VPN secara langsung ke Chromecast anda. Namun, Anda dapat melindungi Chromecast dengan memasang VPN pada penghala atau membuat penghala maya di PC atau Mac yang dilindungi dengan VPN. Sekiranya anda ingin membaca lebih lanjut mengenai kelebihan penggunaan VPN dalam kombinasi dengan Chromecast anda, baca artikel kami di VPN untuk Chromecast.


Ilustrasi Penyediaan Chromecast Google

Cara Menyiapkan VPN pada Penghala Anda

PenghalaDengan menyediakan VPN pada penghala anda, anda melindungi semua peranti anda pada masa yang sama. Peranti anda mengakses internet melalui penghala anda. VPN pada penghala akan memastikan semua ini dilindungi dan dienkripsi.

Langkah penting pertama adalah mengetahui apakah penghala anda sesuai untuk penggunaan VPN. Untuk memasang VPN, anda harus mengubah firmware penghala anda (berkedip) dan tidak setiap penghala mengizinkan anda melakukan ini.

Apabila anda mempunyai penghala yang sesuai, anda boleh mula menyalakannya tetapi anda mesti melakukannya dengan berhati-hati. Menghidupkan penghala anda mempunyai risiko. Sekiranya anda tidak tahu apa yang anda lakukan, anda boleh merosakkan penghala anda. Kami telah menulis panduan untuk memasang VPN anda di penghala anda.

Setelah anda menemui penghala yang sesuai, memasang firmware, dan memasang VPN, anda sudah bersedia untuk menyambungkan Chromecast anda ke penghala. Ini tidak berbeza bagaimana anda biasanya menyambungkannya ke penghala anda.

Memasang VPN pada Penghala Anda:

  1. Periksa sama ada penghala anda sesuai untuk “berkelip” (ketahui cara melakukannya dalam artikel kami mengenai penghala VPN).
  2. Tukar firmware penghala anda dan pasang VPN, mengikuti panduan lengkap kami.
  3. Sambungkan Chromecast anda ke Wi-Fi rangkaian penghala berkelip.

Cara Menyiapkan VPN pada Penghala Maya

Penghala mayaSekiranya tidak dapat mengubah firmware pada penghala anda atau terdengar terlalu banyak masalah? Anda juga boleh membuat hotspot Wi-Fi pada Windows PC atau Mac anda dan menyambungkan Chromecast ke hotspot tersebut. Ini adalah kaedah mudah untuk mengamankan Chromecast anda dan mula melewati had geografi. Walau bagaimanapun, anda harus ingat bahawa kaedah ini dapat melambatkan internet anda.

Memasang VPN pada Penghala Maya:

  1. Pasang VPN pada PC atau Mac anda. Sebilangan besar penyedia mempunyai wizard pemasangan mudah yang akan memandu anda melaluinya.
  2. Buat tempat liputan Wi-Fi pada PC atau Mac anda. Cara anda melakukan ini berbeza bagi setiap peranti.
  3. Sambungkan Chromecast anda ke rangkaian pada PC atau Mac anda yang telah diamankan dengan VPN.

Penyedia VPN Terbaik untuk Google Chromecast

Kami telah menguji banyak penyedia VPN untuk Google Chromecast. Kami mengujinya pada kelajuan, lokasi pelayan, dan kualiti keseluruhan. Penyedia berikut mendapat markah yang baik dalam kategori ini dan sesuai digunakan dalam kombinasi dengan dongle Chromecast anda. Sekiranya anda ingin mengetahui apakah penyedia kegemaran kami yang menyeluruh, anda boleh menyemak senarai penyedia VPN terbaik kami. Terdapat beberapa perkhidmatan VPN percuma tetapi ini tidak berfungsi dengan baik jika anda mahu melakukan streaming. Perkhidmatan VPN percuma sering kekurangan kelajuan dan membatasi jumlah data yang dapat anda gunakan. Ini menjadikan hampir mustahil untuk menggunakannya untuk streaming.

1. ExpressVPN untuk Google Chromecast

ExpressVPN adalah salah satu penyedia VPN terbaik. Dengan lebih daripada 1700 pelayan di lebih dari 90 negara, anda akan dapat mengatasi sekatan geografi. Aplikasi mereka mudah digunakan dan perkhidmatan sokongan pelanggan mereka hebat. Sambungan mereka cukup pantas untuk menstrim filem atau muzik tanpa ketinggalan. Baca lebih lanjut mengenai penyedia ini dalam tinjauan ExpressVPN penuh kami.

2. Surfshark untuk Google Chromecast

Surfshark adalah penyedia VPN yang agak baru. Namun, dalam jangka masa yang singkat mereka telah memenangi banyak pengguna yang gembira. Shurfshark tidak mempunyai had untuk jumlah orang yang dapat menggunakan satu akaun pada masa yang sama, ini sangat sesuai jika anda ingin memasangnya di semua peranti anda. Lebih-lebih lagi, mudah untuk streaming dengan VPN ini kerana pelayannya yang cepat di seluruh dunia. Selain itu, mereka juga merupakan salah satu penyedia VPN termurah di luar sana!

3. CyberGhost untuk Google Chromecast

CyberGhost mempunyai tawaran pelayan besar di seluruh dunia yang akan memberi anda akses kepada bahan yang disekat geo. Kelajuan yang mereka tawarkan cukup tinggi untuk streaming tanpa banyak kelewatan dalam kualiti terbaik. Cyberghost sangat berpatutan untuk kualiti yang anda dapatkan sebagai balasannya. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai penyedia ini, lihat ulasan CyberGhost kami.

Pemikiran Akhir

Memasang VPN untuk melindungi Chromecast Anda tidak semudah yang dilakukan untuk Windows, Mac, Android, atau iOS. Walau bagaimanapun, jika anda benar-benar mahu melakukannya, anda mempunyai beberapa pilihan. Anda boleh memasang VPN pada penghala atau penghala maya di PC atau Mac anda. Dalam kedua kes tersebut, Chromecast akan dilindungi oleh VPN jika tersambung ke salah satu rangkaian ini. Dengan gabungan VPN dan Google Chromecast, anda mempunyai akses ke kandungan yang disekat geo dan dapat melakukan streaming dengan selamat dan tanpa nama.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me