Memasang VPN untuk Android TV: Begini caranya! | Tinjauan VPNO

Terdapat beberapa cara untuk melindungi TV Android anda dengan VPN. Cara termudah adalah dengan memuat turun aplikasi dari Play Store. Malangnya, tidak semua penyedia VPN menawarkan aplikasi seperti itu. Anda masih boleh menggunakan penyedia VPN ini untuk melindungi TV Android anda. Anda boleh memasang VPN pada penghala atau penghala maya di PC atau Mac anda.


Baca lebih lanjut mengenai mengapa anda ingin menggunakan VPN bersama dengan TV Android anda dalam artikel kami mengenai perkara ini. Sekiranya anda belum mempunyai VPN, anda mungkin mahu menggunakan salah satu daripada tiga penyedia berikut. Namun, jika anda sudah berlangganan dengan penyedia VPN lain, anda akan mengetahui cara memasangnya di penghala atau penghala maya di bawah.

ExpressVPN untuk TV Android

ExpressVPN sangat mudah digunakan dalam kombinasi dengan TV Android kerana aplikasi Play Store yang bagus. Dengan pelayan ExpressVPN, anda akan dapat mencapai kelajuan tinggi dengan cara yang paling selamat. ExpressVPN mempunyai lebih daripada 1700 pelayan di lebih daripada 90 negara. Aplikasi mereka tersedia dalam beberapa bahasa yang berbeza. Sekiranya anda tidak pasti apakah VPN sesuai untuk anda, anda boleh menguji ExpressVPN tanpa risiko dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

GOOSE VPN untuk TV Android

GOOSE VPN adalah syarikat muda Belanda dengan hubungan pantas. Dengan pelayan di seluruh dunia, mereka sangat sesuai untuk melewati sekatan geografi dan menonton kandungan Netflix A.S. di seluruh dunia. Seperti ExpressVPN, GOOSE VPN mempunyai aplikasi mudah untuk Android TV. Anda boleh mencuba perkhidmatan mereka selama satu bulan dengan hanya € 0,45, dengan cara ini anda dapat melihat apakah anda menyukai perkhidmatan mereka tanpa perlu membayar langganan penuh.

IPVanish untuk TV Android

IPVanish juga mempunyai aplikasi TV Android yang mudah digunakan yang boleh anda pasangkan terus ke televisyen pintar anda. Mereka mempunyai lebih dari 1000 pelindung di lebih dari 50 negara yang berbeza dan berfungsi dengan baik bersama Kodi. Ini menjadikan penyedia ini sesuai untuk digunakan di TV Android anda. IPVanish mempunyai sokongan pelanggan yang besar yang memungkinkan semua orang menggunakan perkhidmatan mereka. Dengan kelajuan tinggi mereka dapat menstrim filem dan siri tanpa ketinggalan.

Memasang VPN dengan Aplikasi di Play Store

Sekiranya penyedia anda mempunyai aplikasi yang tersedia di Google Play Store, anda boleh memasangnya di Android TV anda seperti berikut:

 1. Cari aplikasi VPN anda di pustaka aplikasi.
 2. Muat turun aplikasi penyedia anda.
 3. Buka aplikasi dan log masuk ke akaun anda. Sekiranya anda belum mempunyai akaun, anda boleh pergi ke laman web penyedia VPN anda untuk membuatnya.
 4. Setelah log masuk aplikasi diaktifkan dan siap digunakan.
 5. Sediakan VPN dengan cara yang anda suka dan pilih lokasi pelayan.
 6. Hidupkan VPN.
 7. Nikmati keselamatan, tanpa nama, dan akses ke kandungan yang disekat!

Memasang VPN pada Penghala Anda

PenghalaApabila VPN dipasang di penghala anda, semua peranti yang menyambung ke internet melalui sambungan tersebut akan dilindungi. Sekiranya anda ingin melakukan ini, penghala anda harus sesuai untuk jenis penggunaan ini. Selain itu, anda perlu menukar firmware pada penghala anda untuk menyiapkannya untuk digunakan dengan VPN, ini disebut berkelip. Anda boleh memasang VPN pada penghala anda dengan langkah-langkah berikut.

 1. Periksa sama ada penghala anda sesuai untuk “berkedip”. Baca semua tentang ini dalam artikel kami dengan penghala VPN terbaik.
 2. Tukar firmware pada penghala anda dan pasang VPN di atasnya. Anda boleh mendapatkan panduan lengkap tentang cara melakukan ini dalam artikel kami mengenai pemasangan VPN pada penghala anda.
 3. Sambungkan TV Android anda ke rangkaian Wi-Fi penghala yang dilancarkan. TV Android anda kini dilindungi dengan VPN.

Memasang VPN pada Penghala Maya pada PC atau Mac anda

Penghala mayaSekiranya penghala anda tidak sesuai untuk berkelip, anda juga boleh menyambungkan TV Android anda ke hotpot Wi-Fi di PC atau Mac anda. Sekiranya anda juga memasang VPN di PC atau Mac ini, TV Android anda juga akan dilindungi. Anda boleh mencapainya dengan mengikuti langkah berikut:

 1. Pasang VPN pada PC atau Mac anda. Ini sangat mudah, kerana kebanyakan penyedia VPN mempunyai panduan pemasangan dan panduan mudah.
 2. Buat hotspot Wi-Fi di PC atau Mac anda agar TV Android anda dapat menyambung ke sana.
 3. Sambungkan Android TV anda ke rangkaian yang dilindungi VPN ini pada PC atau Mac anda.

Pemikiran Akhir

ExpressVPN, GOOSE VPN, dan IPVanish mempunyai aplikasi mudah di Play Store yang dapat anda muat turun ke TV Android anda. Yang paling penting, anda boleh mengakses kandungan streaming dari seluruh dunia dan memintas sekatan geografi buatan dan sekatan. Anda juga dapat mencapainya dengan memasang VPN pada penghala atau penghala maya. Namun, tidak semua router sesuai untuk perisian VPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me