Memasang VPN pada Android? Mudah-senang dengan panduan kami! | Tinjauan VPNO

Sekiranya anda mendapat langganan VPN, ada kemungkinan anda juga ingin menggunakan ini pada perangkat Android anda. Lagipun, hari ini banyak dari kita menghabiskan lebih banyak masa dalam talian mereka di telefon bimbit atau tablet daripada di PC mereka. Terdapat beberapa cara untuk memasang VPN pada peranti Android anda. Dalam artikel ini, kita akan membincangkan dan menerangkan empat daripadanya. Bagi anda yang ingin segera sampai ke sana, kami akan memulai dengan cara paling cepat dan termudah: menggunakan aplikasi VPN khusus untuk Android. Sekiranya anda memerlukan lebih banyak maklumat, jangan risau. Bagaimanapun, artikel ini juga membincangkan perkhidmatan VPN terbaik untuk Android dan tiga cara lain untuk memasang VPN pada peranti Android anda.


Memasang VPN di Android menggunakan aplikasi VPN

Menggunakan aplikasi Android khusus adalah, menurut kami, cara termudah dan terpantas untuk memasang dan mengkonfigurasi VPN di Android. Oleh itu inilah yang mengesyorkan kami kepada pengguna Android. Namun, pastikan VPN anda menawarkan aplikasi Android khusus jika anda mengikuti jalan ini. Bagaimanapun, tidak semua penyedia VPN melakukannya. Walau bagaimanapun, hampir semua penyedia VPN yang popular mempunyai aplikasi Android yang baik atau bagus hari ini.

Adakah anda tidak pasti aplikasi VPN terbaik untuk peranti Android anda? Lihatlah bahagian yang membincangkan hal ini lebih lanjut dalam artikel atau, jika anda ingin segera mulai menggunakan VPN, pilih salah satu dari 5 penyedia VPN teratas kami. Semua VPN dalam senarai ini menawarkan aplikasi hebat untuk Android.

Sekarang tanpa basa-basi lagi, baca panduan ringkas di bawah untuk mengetahui cara menyediakan VPN pada peranti Android anda menggunakan aplikasi khusus dari Google Play Store.

1. Dapatkan langganan dan akaun dengan penyedia VPN pilihan anda.

2. Muat turun aplikasi Android penyedia VPN anda dari Google Play Store.

Carian Google Play Store: VPN

3. Pasang aplikasi.

4. Buka aplikasi. Mesej mungkin akan muncul, di mana aplikasi meminta izin untuk membuat sambungan VPN ke peranti anda. Klik “izinkan” atau “ya” (atau butang apa sahaja yang perlu anda klik untuk menunjukkan kebenaran anda).

5. Log masuk dengan perkhidmatan VPN. Anda mungkin telah menerima e-mel sekarang dari perkhidmatan VPN anda yang mengandungi arahan masuk dan / atau anda mungkin telah membuat kata laluan sendiri. Gunakan butiran ini untuk log masuk ke perkhidmatan VPN.

6. Setelah log masuk, anda akan pergi ke papan pemuka aplikasi VPN anda, di mana anda akan melihat pelbagai pilihan bergantung pada penyedia VPN anda.

7. Pilih lokasi pelayan dan pelayan untuk disambungkan.

Pemilihan pelayan Surfshark Android

8. VPN dihidupkan sekarang. Sebilangan besar peranti Android akan menunjukkan VPN sedang dijalankan. Mereka kebanyakannya melakukannya dengan memaparkan ikon kecil di bahagian atas skrin anda.

Apa VPN terbaik untuk peranti Android saya?

Sekiranya anda melewatkan panduan ringkas dan berguna kami buat masa ini, kerana anda memerlukan beberapa maklumat lagi, mengenai VPN terbaik untuk anda misalnya, jangan risau. Kami faham bahawa tidak semua orang sudah jelas mengenai VPN mana yang terbaik untuk mereka. Pilihannya nampaknya agak luar biasa dengan begitu banyak penyedia VPN di luar sana hari ini.

Nasib baik, memilih penyedia VPN yang baik tidaklah sukar seperti yang anda fikirkan. Lagipun, seperti pembelian lain, anda hanya perlu mengetahui kehendak dan keperluan anda sendiri semasa memilih penyedia VPN. Sebagai contoh, adakah anda ingin menggunakan VPN untuk membuka blokir dan menikmati kandungan streaming, seperti Netflix versi AS? Atau adakah anda hanya mahukan lebih banyak privasi dengan harga yang sangat berpatutan?

Oleh kerana kami memahami bahawa pengguna Android juga, mempunyai syarat yang sangat berbeza ketika datang ke layanan VPN mereka, kami menyertakan tiga VPN Android hebat di bawah ini, yang semuanya menawarkan kelebihan sendiri. Sudah tentu, ketiga-tiga penyedia ini serasi dengan Android dan menawarkan aplikasi Android yang hebat.

ExpressVPN: VPN serba guna dan streaming terbaik untuk Android

Pada pendapat kami, ExpressVPN adalah VPN serba terbaik untuk Android. ExpressVPN sangat pantas, mempunyai banyak pelayan (3000+ pelayan di 94 negara) dan senang dipasang di Android. Lebih-lebih lagi, pelayan super cepat ExpressVPN menjadikan VPN ini hebat untuk streaming (dan bahkan memuat turun) di Android. Bersama dengan kemampuan ExpressVPN untuk menyekat sekatan kandungan geografi, seperti Netflix versi AS (jika anda berada di luar AS), kelajuan streaming yang mengagumkan menjadikan ExpressVPN sempurna untuk semua keperluan hiburan anda di Android!

Tambahan pula, ExpressVPN adalah VPN yang sangat selamat yang menawarkan penyulitan data yang hebat. Perkara ini sememangnya bagus untuk diketahui. Bagaimanapun, ramai di antara kita menggunakan peranti Android (mudah alih) kami untuk menyambung ke tempat panas wifi awam dan seumpamanya. Ini boleh menjadi sangat tidak selamat tanpa perlindungan yang ditawarkan VPN yang boleh dipercayai, seperti ExpressVPN.

NordVPN: VPN pemblokiran utama untuk Android

Walaupun harganya rendah, NordVPN menawarkan semua yang anda harapkan dari VPN premium yang sebenarnya. Sebagai permulaan, pengguna Android dengan langganan NordVPN dapat memilih dari dua protokol penyulitan VPN terbaik di luar sana: OpenVPN (UDP) dan OpenVPN (TCP). Selanjutnya, NordVPN menawarkan kelajuan yang baik dan pilihan pelayan yang mengagumkan (5200+ pelayan di 59 negara).

Rangkaian pelayan besar NordVPN sangat berguna semasa salah satu aplikasi NordVPN yang paling berguna: mengelakkan sekatan geo dan penapisan. Bagaimanapun, NordVPN hebat dalam membebaskan kandungan yang disekat geo, seperti Netflix versi AS ketika anda tidak berada di AS, atau Google atau aplikasi dan laman web lain ketika anda berada di China. Banyak lokasi pelayan NordVPN memastikan anda dapat menyahsekat kandungan dari pelbagai negara. Salah satu sebab NordVPN begitu baik dalam menyahsekat, adalah kerana dua ciri yang sangat berguna yang ditawarkannya: alamat IP khusus dan pelayan yang tidak jelas. Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai ciri-ciri ini, klik pada pautan.

Surfshark: VPN belanjawan premium utama untuk Android

VPN belanjawan premium? Adakah itu mungkin? Terima kasih kepada Surfshark, kami tahu! Surfshark menunjukkan formula kualiti premium dan kemampuan yang tidak mungkin ini juga dapat digunakan untuk Android. Lagipun, Surfshark menawarkan beberapa protokol penyulitan yang paling dipercayai di sekitarnya, antaranya OpenVPN (UDP) dan OpenVPN (TCP). Protokol ini dilihat oleh banyak pakar sebagai dua protokol penyulitan yang paling selamat (jika bukan yang paling selamat, tempoh), paling pantas dan paling berkesan. Oleh itu, Surfshark menawarkan kelajuan yang hebat, sama ada anda menyemak imbas, streaming, memuat turun, atau bahkan bermain permainan. Lebih-lebih lagi, Surfshark menawarkan beberapa ciri tambahan yang hebat, ada yang biasanya hanya ditawarkan oleh pesaing yang lebih mahal. Sebagai contoh, Surfshark menawarkan suis kill, alamat IP statik, sambungan VPN berganda dan ciri senarai putih. Semua ini dengan harga hanya $ 1.99 dengan Surfshark.

Terakhir, Surfshark adalah salah satu penyedia VPN yang sangat sedikit (terutama dalam julat harganya) yang membolehkan anda menggunakan satu langganan pada seberapa banyak peranti yang anda suka. Dengan demikian, Surfshark membolehkan anda menikmati semua kelebihan VPN pada semua (Android) peranti anda!

Memasang VPN Android tanpa menggunakan aplikasi

Kebanyakan penyedia VPN hari ini menawarkan aplikasi untuk pelbagai sistem operasi, termasuk Android. Walau bagaimanapun, ini tidak berlaku untuk semua penyedia VPN. Lebih-lebih lagi, anda mungkin lebih suka memasang VPN pada penghala anda, kerana anda ingin menyambungkan semua (Android) peranti anda ke VPN. Malangnya banyak perkhidmatan VPN tidak menawarkan aplikasi yang menyokong ini (belum). Akhirnya, ada juga orang yang lebih suka menyiapkan VPN secara manual, atas alasan apa pun.

Bagaimanapun, apa pun alasan anda untuk tidak menggunakan aplikasi VPN, di bawah ini anda akan menemui tiga cara lain untuk membuat sambungan VPN di Android.

Memasang VPN di Android dengan mengubah tetapan rangkaian anda

Sekiranya anda tidak dapat atau tidak mahu memasang aplikasi VPN pada peranti Android anda, ada cara lain yang agak mudah untuk menyiapkan VPN: mengubah tetapan rangkaian anda. Kaedah ini sangat berguna jika VPN anda tidak menawarkan aplikasi Android khusus. Baca panduan ringkas dan mudah di bawah untuk mengetahui cara kaedah ini berfungsi.

 1. Dapatkan langganan dan akaun dengan penyedia VPN pilihan anda.
 2. Pergi ke tetapan peranti Android anda.
 3. Pergi ke bahagian di rangkaian dan pilih “VPN”.
 4. Anda akan sampai ke skrin di mana semua sambungan VPN anda dipaparkan (jadi mungkin belum ada satu pun). Apabila anda telah menambahkan sambungan VPN, anda juga dapat mengkonfigurasinya dari layar ini. Bagaimanapun, untuk sekarang pilih “Tambah VPN”.
 5. Sekarang anda akan melihat skrin di mana anda dapat mengisi perincian penyedia VPN dan maklumat log masuk anda. Anda biasanya boleh mendapatkan maklumat VPN di laman web penyedia. Sekiranya tidak, anda boleh menghubungi perkhidmatan pelanggan VPN.
 6. Apabila anda telah mengisi semua maklumat, anda hanya menyimpannya. Biasanya ini dilakukan dengan memilih sedikit “check-icon” di sudut kanan atas.
 7. Sekarang sambungkan ke VPN. Ini dilakukan dengan menekan butang suis kecil, menjadikannya biru.

Cara lain untuk menyediakan VPN di Android

PenghalaSelain memasang dan menyiapkan VPN langsung pada perangkat Android Anda, Anda juga dapat menghubungkan perangkat Anda ke VPN melalui perangkat lain yang memiliki sambungan VPN. Ini dapat dicapai dengan menyiapkan VPN pada penghala (maya) anda. Dengan cara ini semua perangkat (Android) yang disambungkan ke penghala akan memiliki sambungan VPN, tanpa Anda harus mengunduh dan memasang aplikasi VPN apa pun atau mengkonfigurasi tetapan rangkaian pada perangkat Android Anda. Baca di bawah untuk mengetahui bagaimana kaedah ini berfungsi.

Memasang VPN pada penghala anda

Memasang VPN pada penghala anda tidak bebas risiko sepenuhnya. Bagaimanapun, ini melibatkan mengubah sedikit masalah dengan firmware penghala anda, juga disebut “berkelip”. Sekiranya ini tidak dilakukan dengan betul, ia boleh merosakkan penghala anda. Oleh itu, pastikan selalu mengikuti arahan kami untuk mengelakkan masalah besar.

 1. Pertama, periksa apakah mungkin memasang VPN pada penghala tertentu anda. Artikel kami mengenai penghala VPN terbaik menawarkan bantuan dalam hal ini.
 2. Kilat firmware penghala anda dan pasang VPN anda. Untuk melakukannya, ikuti panduan berguna dan luas ini.
 3. Apabila anda mengaktifkan firmware penghala dan memasang VPN, anda hanya menyambungkan peranti Android ke penghala. Sekarang ia akan disambungkan ke VPN secara automatik, sama seperti peranti lain yang disambungkan ke penghala anda.

Memasang VPN pada penghala maya (PC atau Mac)

Sekiranya anda tidak boleh atau tidak mahu mem-flash firmware penghala anda, ada pilihan lain. Sekiranya anda dapat menggunakan komputer PC atau Mac sebagai penghala maya dan menyiapkan VPN pada penghala maya ini. Ini bermaksud komputer anda pada dasarnya akan berfungsi sebagai penghala sebenar untuk semua peranti (Android) yang bersambung. Ini seterusnya bermaksud semua peranti ini juga akan disambungkan ke VPN anda. Ikuti panduan ringkas di bawah untuk menggunakan kaedah ini.

 1. Pasang VPN di komputer anda. Ini biasanya hanya masalah memuat turun aplikasi untuk komputer PC atau Mac anda. Sekiranya anda menghadapi masalah, lihat bahagian tinjauan VPN kami. Di sini anda akan mendapat banyak ulasan VPN, termasuk arahan pemasangan.
 2. Aktifkan fungsi hot spot pada komputer anda. Cara ini berbeza setiap komputer dan sistem operasi. Di banyak komputer, anda hanya akan menavigasi ke sambungan internet dan kemudian ke “tetapan”, di mana anda akan menemui bahagian yang disebut “tempat panas mudah alih” atau yang serupa.
 3. Sambungkan peranti Android anda ke tempat panas ini. Sekarang peranti anda disambungkan ke VPN anda juga.
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me