Memasang VPN di Fire TV Stick: Begini caranya! | Tinjauan VPNO

Memasang VPN untuk Amazon Fire TV Stick anda sangat menyusahkan, jadi kami telah mencuba untuk menyenaraikan semua kemungkinan penyelesaian dengan panduan langkah demi langkah. Cara termudah adalah dengan memuat turun aplikasi VPN terus ke Fire TV Stick anda. Walau bagaimanapun, hanya ada dua penyedia yang menawarkan aplikasi seperti ini. Nasib baik, ada cara lain untuk melakukannya. Sebagai contoh, anda dapat memasang VPN pada penghala anda atau pada penghala maya di PC atau Mac anda. Akhirnya, anda juga boleh memasang VPN dengan APK Android. Semoga artikel ini dapat membantu anda memasang VPN dengan jayanya sehingga anda dapat memanfaatkan ciri-cirinya semasa anda melakukan streaming dengan Fire TV Stick anda.


Ilustrasi Penyediaan Tongkat Api Amazon

Mengapa Anda Memasang VPN di Amazon Fire TV Stick anda

Amazon Fire TV Stick adalah cara yang ideal untuk menggunakan semua perkhidmatan streaming anda di TV anda. Dengan VPN, anda dapat memastikan bahawa ini berlaku dengan selamat dan tanpa nama. Selain itu, anda boleh mendapatkan akses ke lebih banyak bahan dengan melewati sekatan geografi. Baca semua mengenai kombinasi sempurna ini dalam artikel kami mengenai penggunaan VPN yang digabungkan dengan Amazon Fire TV Stick.

Pasang Aplikasi VPN di Amazon Fire TV Stick Anda

Kedua-dua ExpressVPN dan IPVanish mempunyai aplikasi yang boleh anda muat turun ke Fire TV Stick anda. Kami menggunakan ExpressVPN sebagai contoh dalam langkah-langkah berikut.

 1. Cari “ExpressVPN” di perpustakaan aplikasi Fire TV Stick anda.
 2. Muat turun aplikasi ExpressVPN.
 3. Buka aplikasi ExpressVPN mengisi maklumat peribadi anda untuk log masuk ke akaun ExpressVPN anda. Belum mempunyai akaun? Pergi ke laman web mereka untuk membuatnya.
 4. Setelah anda memasukkan maklumat log masuk, aplikasi diaktifkan. Sekarang anda perlu menukar beberapa tetapan. Mesej automatik dari ExpressVPN akan muncul. Klik “okey“.
 5. Dalam pop timbul, ExpressVPN bertanya apakah anda baik-baik saja dengan fakta bahawa mereka ingin berhubung melalui VPN. Klik “okey“.
 6. Sekarang ExpressVPN akan bertanya kepada anda jika anda ingin, secara anonim, berkongsi maklumat dengan mereka supaya mereka dapat meningkatkan perkhidmatan mereka. Ini adalah pilihan, jadi anda boleh mengklik “benarkan“Atau”jangan benarkan“.
 7. Aplikasi ini kini dipasang dan siap digunakan. Apabila anda membuka aplikasi, anda akan melihat apakah aplikasi dihidupkan atau dimatikan. Setelah anda menekan butang VPN anda berfungsi dan anda dapat melakukan streaming dengan selamat dan tanpa nama di Amazon Fire TV Stick anda.
 8. Untuk memutuskan sambungan, tekan butang yang sama sekali lagi di aplikasi ExpressVPN anda.
 9. Pilihan: Untuk tujuan melewati sekatan geografi anda boleh memilih pelayan di negara lain. Dalam aplikasi ExpressVPN anda mengklik butang yang bertuliskan “pilih lokasi“Dan pilih pelayan yang anda mahu sambungkan.

Pasang VPN pada Penghala Anda

PenghalaUntuk melindungi semua peranti rumah anda dalam satu perjalanan, anda juga dapat memasang VPN pada penghala anda. Walau bagaimanapun, untuk melakukan ini, anda perlu mengubah firmware pada penghala anda, ini dinamakan berkelip. Tidak semua router sesuai untuk berkelip, jadi pastikan anda mempunyai penghala yang betul. Selain itu, flashing ini dapat merosakkan penghala anda jika tidak dilakukan dengan betul, jadi pastikan untuk melihat panduan kami tentang memasang VPN pada penghala anda, sebelum anda memulakannya. Dalam panduan ini kami menerangkan jenis penghala dan VPN yang harus anda miliki jika anda ingin membuatnya berfungsi. Anda juga dapat membaca langkah-langkah apa yang perlu anda lakukan untuk memancarkan penghala dengan selamat.

Kelebihan penting memasang VPN pada penghala adalah semua peranti anda yang disambungkan ke rangkaian dilindungi oleh VPN. Anda tidak perlu memasang perisian VPN pada semua peranti individu anda.

Pasang VPN pada Penghala Maya

Penghala mayaSekiranya anda tidak dapat atau tidak mahu mengubah firmware pada penghala anda, anda juga dapat menjadikan PC atau Mac anda menjadi penghala maya. Anda boleh memasang VPN di PC atau Mac dan menyambungkan Fire TV Stick ke penghala maya. Memasang VPN pada PC atau Mac anda sangat mudah kerana penyedia membuat wizard pemasangan yang hebat untuk membantu anda melakukannya. Hotspot Wi-Fi yang anda buat pada peranti yang dilindungi kini akan melindungi semua peranti yang tersambung ke hotspot itu, termasuk Fire TV Stick anda.

Pasang APK Android di Amazon Fire TV Stick anda

Kaedah terakhir yang boleh anda gunakan untuk melindungi Fire TV Stick anda dengan VPN, adalah dengan memasang APK android. APK (Pakej Android) adalah jenis fail yang membahagi aplikasi menjadi pakej kecil yang berbeza. Anda boleh membandingkannya dengan fail zip. Sekiranya aplikasi tidak ada di Play Store, anda boleh menggunakan jenis fail ini untuk memasang aplikasi pada peranti Android anda.

Terdapat dua cara untuk melakukan ini: sama ada melalui muat turun langsung atau melalui muat turun pada peranti Android kedua. Kedua-dua kaedah bermula dengan langkah yang sama tetapi selepas itu prosesnya agak berbeza. Atas sebab ini kami membincangkannya secara berasingan di bawah.

Selepas itu anda juga dapat membaca bagaimana anda dapat membuka dan mengemas kini fail ini di Fire TV Stick anda.

Memasang VPN pada Amazon Fire TV Stick anda dengan Muat turun Langsung dari APK

 1. Pastikan bahawa Amazon Fire TV Stick anda membenarkan aplikasi luar, anda boleh melakukan ini seperti berikut:
  1. Pergi ke “tetapan“Di Amazon Fire TV Stick anda dan kemudian ke”sistem“.
  2. Tatal ke bawah dan pergi ke “pilihan pemaju“.
  3. Hidupkan pilihan yang bertuliskan “aplikasi dari sumber yang tidak diketahui“.
 2. Pergi ke laman web penyedia VPN anda dan cari URL untuk fail APK mereka.
 3. Pergi ke Amazon Fire TV anda dan taip “pemuat turun“Di bar carian.
 4. Pasang “aplikasi muat turunDan buka.
 5. Masukkan URL fail APK dan muat turunnya.
 6. Fail APK akan dipasang secara langsung. Sekiranya ini tidak berlaku, pergi ke “muat turunDalam Aplikasi Pengunduh dan klik pada fail APK untuk memasangnya.
 7. Aplikasi penyedia VPN anda harus siap digunakan sekarang. Sekiranya ini tidak berlaku, kami menyarankan anda untuk menghubungi sokongan pelanggan penyedia VPN anda.

Memasang VPN pada Amazon Fire TV Stick dengan dan APK pada Peranti Android Kedua

Untuk kaedah ini, anda mesti mempunyai peranti Android lain, ini boleh menjadi telefon, komputer riba atau tablet, yang tidak menjadi masalah.

 1. Pastikan bahawa Amazon Fire TV Stick anda membenarkan aplikasi luar, anda boleh melakukan ini seperti berikut:
  1. Pergi ke “tetapan“Di Amazon Fire TV Stick anda dan kemudian ke”sistem“.
  2. Tatal ke bawah dan pergi ke “pilihan pemaju“.
  3. Hidupkan pilihan yang bertuliskan “aplikasi dari sumber yang tidak diketahui“.
  4. Pergi ke “sistemMenu dan klik “about” dan pilih “rangkaian“.
  5. Tuliskan alamat IP Amazon Fire TV anda.
 2. Muat turun dan pasang aplikasi penyedia VPN anda melalui Google Play Store pada peranti Android kedua anda.
 3. Muat turun dan pasang aplikasi “Aplikasi2Fire“Pada peranti Android kedua anda.
 4. Buka “Aplikasi2Fire“Aplikasi dan klik pada tiga titik di sudut kanan atas dan tekan”persediaan“.
 5. Di tetingkap yang terbuka, masukkan alamat IP TV Fire Amazon yang anda tulis sebelumnya. Klik seterusnya “berjimat“.
 6. Pergi ke tiga titik kecil di sudut kanan atas “Aplikasi2Fire“Apl lagi dan pilih”muat naik aplikasi“.
 7. Pilih aplikasi penyedia VPN anda. Aplikasi ini akan dipasang secara automatik di Fire TV anda sekarang. Sekiranya ini tidak berjaya, kami mengesyorkan anda menghubungi sokongan pelanggan penyedia VPN anda.

Membuka Aplikasi VPN yang Dipasang dengan APK

Aplikasi APK yang dipasang tidak akan langsung muncul di menu aplikasi standard. Untuk membuka aplikasi dan menggunakan perkhidmatan VPN, anda perlu mengikuti langkah-langkah berikut:

 1. Pergi ke Menu Mula TV Kebakaran anda.
 2. Pergi ke “tetapan“Dan kemudian”aplikasi“.
 3. Pilih “menguruskan aplikasi yang dipasang“.
 4. Anda akan melihat senarai aplikasi yang telah anda muat naik ke Fire TV anda. Pilih aplikasi VPN yang ingin anda gunakan dan klik “melancarkan aplikasi“.
 5. Dalam aplikasi, anda harus log masuk ke akaun VPN anda. Ia bergantung pada penyedia VPN bagaimana anda melakukan ini. Kemungkinan besar anda perlu memasukkan alamat e-mel dan kata laluan anda.
 6. Pilih lokasi pelayan yang ingin anda sambungkan dan hidupkan VPN. VPN akan dihidupkan sehingga anda mematikan Amazon Fire TV Stick anda atau anda memutuskan sambungan dalam aplikasi VPN.

Mengemas kini Aplikasi APK di My Fire TV Stick

Apabila anda memasang aplikasi di Fire TV Stick secara manual, aplikasi tersebut tidak akan dikemas kini secara automatik. Secara teori anda tidak perlu mengemas kini aplikasi selagi ia berfungsi dan sambungannya stabil dan selamat. Namun, ada baiknya anda mengemas kini keselamatan sekali sekala. Anda perlu melakukannya secara manual, dengan cara berikut:

 1. Pergi ke “tetapan“Di Fire TV Stick anda.
 2. Pilih “aplikasi“Dan klik”menguruskan aplikasi yang dipasang“.
 3. Pilih aplikasi VPN anda dan tekan “Berhenti secara terpaksa“.
 4. Sekarang anda perlu memasang aplikasi VPN sekali lagi. Anda boleh melakukan ini dengan cara yang sama seperti yang anda lakukan pada kali pertama.
 5. Setelah anda memasangnya semula di Fire TV Stick anda, anda akan melihat tetingkap dengan soalan jika anda ingin memasang dan mengemas kini aplikasi anda. Pilih “iya“.
 6. Aplikasi ini kini akan dikemas kini. Sebaik sahaja ini selesai, anda perlu log masuk lagi dalam aplikasi untuk membuat sambungan dengan VPN anda.

Pemikiran Akhir

Walaupun memasang VPN untuk Amazon Fire TV Stick anda sedikit menyusahkan, mungkin apabila anda mengikuti langkah-langkah ini. Dengan penggunaan fail APK, anda dapat memuat turun aplikasi VPN yang tidak ada di Google Play Store dan memasangnya di Fire TV Stick anda. Ini boleh dilakukan, baik secara langsung di Fire TV Stick, atau melalui peranti Android kedua. Setelah memasangnya, anda boleh membukanya dan menggunakan VPN anda di Fire TV Stick anda. Ingat bahawa aplikasi yang dipasang secara manual tidak akan dikemas kini secara automatik. Ini bermakna anda perlu mengemas kini aplikasi secara manual sekali-sekala. Nikmati streaming ke tongkat Fire TV anda dengan selamat, tanpa nama, dan bebas! Masuk ke tongkat Fire TV anda dengan selamat, tanpa nama, dan bebas!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me