Parhaat VPN-palveluntarjoajat Linuxille VPNoverview

Oletko kyllästynyt Windowsin siniseen kuolemanruutuun? Tai ehkä olet kyllästynyt jahtaamaan seuraavan sukupolven laitteita, joita tarvitaan pysyäksesi ajan tasalla Mac-yhteisön kanssa. Tai ehkä pidät aivan joustavuudesta, jolla on täysin muokattava käyttöjärjestelmä. Hitaasti yhä useammat ihmiset havaitsevat edut, joita Linux-jakelu tarjoaa. Tietysti VPN on hyödyllinen riippumatta siitä, minkä käyttöjärjestelmän kanssa työskentelet. Linuxia käytettäessä on kuitenkin tärkeää valita oikea VPN Linux-jakelua varten.


Linux-käyttäjien VPN: n laadussa, hyödyllisyydessä ja käyttökokemuksessa on huomattavia eroja valitsemansa palveluntarjoajan mukaan. Yksinkertainen totuus on, että jotkut VPN-palveluntarjoajat ovat ottaneet vaikeuksia tarjota hyvin toimiva sovellus (joko päätteelle tai omalla käyttöliittymällä) Linux-käyttäjille, kun taas toiset tuskin tunnustavat olemassaolonsa. Alta löydät kolmen parhaan Linux-VPN-verkon, jokaisella on omat ainutlaatuiset edut. Jos valitset jonkin näistä VPN-palveluntarjoajista, voit olla varma, että Linux-käyttökokemuksesi paranee huomattavasti.

Linux ja tietosuoja kulkevat käsi kädessä 

Linux-logo kannettava tietokoneMicrosoftin Windows-käyttöjärjestelmän käyttäjien ja Apple Macien käyttäjien välillä on jo pitkään kilpailua. Molemmat väittävät aina, että oma käyttöjärjestelmä on parasta. Molemmilla käyttöjärjestelmillä on yksi yhteinen asia: niiden lähdekoodi on salainen ja omistama. Aina kun ohjelman lähdekoodia ei voida tarkastella, yksityisyytesi ja tietoturvasi voivat olla vaarassa. Tämän takia ei ole mitään keinoa tietää varmasti, mitä ohjelmisto tekee kulissien takana. Lisäksi menestyneimmillä teknologiayrityksillä on tapana kerätä tietoja käyttäjistään. Sinulla ei ole tätä ongelmaa Linuxissa, koska sen koodi on avoimen lähdekoodin ja kaikkien saatavilla.

Linuxin käyttö

Linux on täysin avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmä, ja se on suosittu valinta yksityisyyttä koskeville käyttäjille. Kuka tahansa voi nähdä lähdekoodin, mikä tarkoittaa, että ne, jotka tietävät kuinka koodi toimii, tietävät tarkalleen, mihin se pystyy. Jos Linux-käyttöjärjestelmäsi sisälsi koodin kerätäkseen tietoja käyttäjistään, joku huomioi ja levittää sanaa kuin tulipalo. Tämä avoimuus lisää yksityisyyden ja suojan tunnetta.

VPN: n käyttäminen

Jos tämä yksityisyyden tunne vetoaa sinuun, on todennäköistä, että hyödyt myös VPN: stä. Hyvä VPN salaa laitteellesi siirrettävät tiedot. Tämä estää keskellä olevat hyökkäykset ja pitää tietosi turvassa. Tietopyynnöt eivät mene suoraan verkkosivustolle, vaan ne lähetetään ensin nimettömän VPN-palvelimen kautta. Tämän seurauksena käymäsi sivustot eivät pysty jäljittämään tietoja takaisin sinulle. Sijaintisi, selaimesi historia ja haut ovat yksityisiä. Lisäksi VPN: n avulla voit kiertää maantieteellisesti estettyä sisältöä. Lyhyesti sanottuna VPN tarjoaa paremman online-nimettömyyden, vapauden ja turvallisuuden.

Parhaat VPN: t Linuxillesi

Linux-järjestelmän yhdistäminen VPN-palveluun on voittava yhdistelmä yksityisyyden suhteen. Valitettavasti kaikki VPN-palvelut eivät toimi millään Linux-jakelulla. On tärkeää tietää, mikä VPN toimii missä järjestelmässä ja mitkä vaihtoehdot ovat käytettävissä jokaiselle VPN: lle, koska ne vaihtelevat melko vähän. Jos käyt jollain seuraavista VPN-verkoista, sinulla on melkein taatusti hyötyä palvelusta suuresti. On sanomattakin selvää, että kaikilla seuraavilla VPN-palveluilla on tiukat kirjautumattomuuskäytännöt.

ExpressVPN

Paras: Nopeus ja luotettavuus

Saatavilla: Ubuntu, Debian, Fedora, CentOS, Arch, Raspbian

ExpressVPN on epäilemättä yksi parhaista vaihtoehdoista Linux-käyttäjille. Jos käytät Linux-järjestelmää, todennäköisesti ExpressVPN kattaa jakelusi. Ei ole epäilystäkään siitä, että ExpressVPN: n vahvin ominaisuus on palvelinverkko, joka on monipuolinen, luotettava ja uskomattoman nopea. Kaikista siellä olevista VPN-palveluntarjoajista ExpressVPN on kaikkein johdonmukaisin hyödyntämään parhaalla mahdollisella tavalla Internet-yhteyttä. Lisäksi ExpressVPN: n turvallisuuskilpailijat kilpailevat muiden alan suurten VPN-verkkojen kanssa. Sinun ei tarvitse koskaan huolehtia vahingossa tapahtuvista IP- tai DNS-vuodoista, jotka tulevat yhdestä ExpressVPN: n palvelimista.

ExpressVPN: ssä on helppokäyttöinen päätesovellus, jota voidaan hallita muutamalla peruskomennolla. Tappamiskytkin on myös mahdollista kytkeä päälle ja pois päältä. Lyhyesti sanottuna, sinulla ei ole vaikeuksia käyttää tätä palvelua. Lisätietoja saat tämän palveluntarjoajan yksityiskohtaisen katsauksen perusteella. Ainoa ExpressVPN: n haittapuoli on sen suhteellisen korkea hinta. Sitten taas, ainakin tiedät, että maksat laadusta.

NordVPN 

Paras: Suojaus ja lisäominaisuudet

Saatavilla: Ubuntu, Debian, Fedora, CentOS, openSUSE, RHEL, QubesOS

Jos yksityisyys ja turvallisuus ovat ensisijainen huolenaihe, NordVPN on sinulle VPN. NordVPN tukee useita erilaisia ​​suojausprotokollia, mukaan lukien OpenVPN – tietoturvan kultastandardi. Useimmissa VPN: issä käytetään 256-bittistä salausta, joka on jo erittäin vahvaa, ja NordVPN käyttää 2048-bittistä SSL-salausta. Tämä tarkoittaa, että tietosi eivät ole turvallisia.

Linuxin päätesovelluksen avulla voit myös lisätä useita ylimääräisiä suojausominaisuuksia: Voit valita omat DNS-palvelimet, sammuttaa IPv6: n tai lisätä SOCKS5-välityspalvelimen, multi-hopin tai Cybersec-sovelluksen (ylimääräinen työkalu, joka auttaa suojaamaan sinua ilmoitukset, seurantalaitteet ja haittaohjelmat). Nämä ylimääräiset työkalut tekevät NordVPN: stä hyvin erilaisia ​​kuin ExpressVPN. Vaikka Expressillä on pieni nopeuden reuna, NordVPN tarjoaa enemmän teknisiä toimintoja. Löydät lisää työkaluja leikkiäksesi NordVPN-työkalupakista.

NordVPN: llä on palvelimia 59 maassa. Palvelu käyttää myös ainutlaatuista kaksinkertaista VPN-yhteyttä monissa maissa. Esimerkiksi yhteyden muodostaminen VPN: ään Venäjällä tapahtuu VPN-palvelimen kautta Hollannissa. Tämä tekee online-toimintasi seurannasta entistä vaikeampaa. NordVPN tarjoaa myös valinnan IP-osoitteesta. Tästä on hyötyä kiertääkseen toimenpiteitä, joita jotkut sivustot toteuttavat estääkseen pääsyn VPN-palvelimilta. NordVPN toimii myös erittäin hyvin nopeustesteissä, joten se on nopein VPN-toimittaja Linuxille ExpressVPN: n jälkeen. 

NordVPN on yhtä vaikuttava asiakaspalvelunsa ja käytettävyytensä suhteen. VPN: n asettaminen on helppoa jopa Linux-alustoilla. Päätesovelluksessa on valikoima intuitiivisia komentoja, mikä tekee siitä erittäin käyttäjäystävällisen. Jos sinulla on vaikeuksia Linuxissa, on kuitenkin laaja valikoima oppaita, joista voit tutustua. Lisäksi, jos sinulla on ongelmia tai kysymyksiä, voit käyttää live chat-tukea 24/7. Viimeinkin, NordVPN on halvempaa kuin Express, ja heillä on usein hienoja tarjouksia ja tarjouksia.

Yksityinen Internet-yhteys (PIA)

Paras: Hinta ja käyttöliittymä

Saatavilla: Ubuntu, Debian, (Fedora), Arch, (Slackware)

Mielenkiintoinen lisä tähän luetteloon on. Vaikka NordVPN ja ExpressVPN yleensä hallitsevat luetteloiden kärjessä useimmissa kategorioissa, PIA on onnistunut löytämään markkinaraon markkina-aseman: se on erittäin luotettava, helppo käyttää ja edullinen VPN Linux-käyttäjille, jotka haluavat käyttäjän käyttöliittymä (käyttöliittymä).

Hyvin harvat VPN-verkot tarjoavat sovelluksia Linuxille. Sen sijaan ne vaativat käyttämään päätettä tai lisäämään manuaalisesti OpenVPN-palvelimia palvelun toimimiseksi. PIA on yksinkertaistanut asioita antamalla sinulle mahdollisuuden asentaa heidän tavallinen käyttöliittymänsä Linuxiin. Seurauksena on, että Linux-kokemus PIA: sta on täsmälleen sama kuin Windowsilla. Huomaa kuitenkin, että käyttöliittymä on saatavana vain Ubuntun, Debianin ja Archin käyttäjille.

Palvelinverkko ja PIA: n palvelinten nopeudet eivät ole yhtä hyviä kuin NordVPN: n ja ExpressVPN: n, mutta ne ovat silti enemmän kuin riittävät useimmille käyttäjille. Mikä tärkeintä, ne ovat luotettavia: palvelimilla on vakaa nopeus ja ne eivät koskaan vuota IP- tai DNS-tietoja. Tavallaan säästät rahaa suhteessa siihen, mitä luopat nopeudesta. Lähes puoleen ExpressVPN-hinnasta saat palvelun, joka on enemmän kuin riittävä useimmille käyttäjille. Kokemattomille Linux-käyttäjille käyttöliittymä tekee siitä myös paljon helpommin käytettävän.

Viimeinkin PIA: lla on joitain lisäominaisuuksia, jotka auttavat suojaamaan sinua ilmoituksilta, seurannoilta ja haittaohjelmilta sekä tarjoavat sinulle mahdollisuuden lisätä mukautettuja DNS-palvelimia tai SOCKS5-välityspalvelinta. Kaikki tämä yhdessä tekee PIA: sta yhden parhaista ja edullisimmista VPN-palveluntarjoajista Linux-käyttäjille.

Mullvad

Paras: yleinen kokemus ja käytettävyys

Saatavilla: Ubuntu, Debian, Fedora

Mullvad on outo joukko tässä luettelossa. Toisin kuin useimmat muut VPN-palveluntarjoajat, jotka tarjoavat Linux-vaihtoehdon, Mullvad on tehnyt Linux-kokemuksen niin helpoksi ja virtaviivaiseksi kuin et edes ole Linuxissa. Ne ovat, kuten PIA, yksi harvoista palveluntarjoajista, jotka antavat sinulle mahdollisuuden käyttää heidän Windows-käyttöliittymäänsä (UI). Koko VPN-yhteyden asetusprosessi tehdään vaivattomasti. Kun olet hankkinut kirjautumiskoodisi, siirry heidän Linux-sivulle ja lataa arkisto. Avaa sitten käyttöliittymä ja valitse yksi monista palvelimista. Se siitä. Tuskin mikään VPN-asennus ei toimi niin virtaviivaisesti Linuxissa.

Mullvadin palvelinverkko ei ole kovin paras, vaikka se onkin yksi parempia. Heidän verkossaan on 492 palvelinta 36 maassa. Nämä palvelimet ovat kaiken kaikkiaan erittäin nopeita ja erittäin turvallisia. Emme havainnut yhtäkään DNS-vuotojen tapausta tai vaikeuksia yhteydenpitoon mihinkään palvelimeen. Ne toimivat vain OpenVPN- ja Wireguard-protokollien kautta, jotka ovat tällä hetkellä turvallisimpia. Mullvadilla on myös omat siltapalvelimet vahvojen palomuurien kiertämiseksi. Lopuksi on myös vakiona tappavahdin.

Mullvad on vakiona hintaan 5 euroa kuukaudessa, mutta on hieman kalliimpaa kuin muut VPN: t, mutta siitä hinnasta saat luotettavan, erittäin käyttökelpoisen VPN-kokemuksen Linuxille yritykseltä, jota usein terveytetään omistautumisesta nimettömyyteen ja yksityisyyteen. Ainoa haittapuoli, joka on tärkeätä huomata, on kuitenkin, että Mullvad on ruotsalainen yritys ja sen vuoksi sijaitsee 14 silmän maassa. Linux-käyttäjille Mullvad on yksi parhaimmista vaihtoehdoista ja suosikkivalikoimamme!

Lopulliset ajatukset

Linuxin käyttö on hieno tapa pitää tietosi yksityisissä. Yhdistäminen VPN-yhteyden kautta vain vahvistaa online-tietosuojaasi ja tietoturvaa. Vaikka siellä on satoja VPN-palveluita, on melko harvinaista löytää sellainen, joka ei vain suojaa sinua, vaan toimii myös Linux-käyttöjärjestelmäsi kanssa. Riippuen siitä, mihin haluat käyttää VPN-yhteysasi, mikä tahansa näistä kolmesta VPN-palvelusta voisi helposti täyttää yksityisen, nopean ja turvallisemman verkkokokemuksen vaatimukset. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me