Kiinan paras VPN: ohita Kiinan palomuuri | VPNoverview.com

Kiina on ennennäkemättömän talouskasvun maa. Kiinasta on pian tullut yksi maailman suurimmista valloista. Valitettavasti Kiina on myös maa, jossa ilmainen internet ei ole niin laajalti saatavissa kuin lännessä. Jokainen Kiinaan matkustava huomaa, että sivustot, kuten Gmail, Facebook ja YouTube, eivät enää toimi. On sääli, koska se pelottaa länsimaisia ​​turisteja, yrityksiä ja ulkomailta lähtöisiä. Lisäksi Kiinan kansalaisilla ei ole pääsyä kaikkiin siellä oleviin tietoihin.


Onneksi on olemassa tapa ohittaa Kiinan esteet. Ratkaisu on melko yksinkertainen: Käytä VPN-verkkoa. VPN on ohjelmisto, joka suojaa Internet-yhteyttäsi ja yhdistää sinut Internetiin toisen maan palvelimen kautta. Jatka lukemista selvittääksesi tarkalleen kuinka tämä toimii ja mitkä VPN: t ovat paras valinta käyttää Kiinassa.

Kiinan suuri palomuuri: Miksi Kiina estää verkkosivustoja?

Kiina Lock

Kiinan suuri palomuuri, joka tunnetaan myös nimellä ”Golden Shield”, on maailman suurin Internet-sensuurijärjestelmä. Kaikkia Internetin osia, joihin pääset helposti Yhdysvalloissa, ei voida käyttää myös Kiinassa. Google, Facebook, Twitter, YouTube ja monet muut sivustot on estetty. Mutta miksi?

No, asia on: Estämällä sivustoja Kiinan hallitus yrittää suojella kansalaisiaan sisällöltä, jota voidaan pitää vaarallisena tai sopimattomana. Kuitenkin Kiinan hallitus päättää, mikä on sopimatonta ja mikä ei. Lisäksi tämä tarkoittaa, että kiinalaiset yritykset ovat myös suojassa ulkomaiselta kilpailulta. Esimerkiksi, koska kansalaiset pääsevät vain kiinalaiseen Facebook-versioon, heidät pakotetaan käyttämään sitä Kiinan ulkopuolelta tulevan kilpailijan sijasta. Se helpottaa myös hallitusta tarkistamaan kiinalaisten yritysten ja kansalaisten tietoja.

Tämän saavuttamiseksi palomuuri koostuu monista tekniikoista. Tähän sisältyy verkkosivustojen IP-osoitteiden estäminen sekä verkkotunnusten nimijärjestelmien (DNS), URL-osoitteiden ja pakettien suodattaminen. Kiina estää myös aktiivisesti VPN-verkkoja. Kiina on kuitenkin valtava maa, joten hallituksen on mahdotonta seurata yksityiskohtaisesti kaikkia kansalaistensa Internet-toimintaa. Seurauksena palomuuri voi olla hyvin epäjohdonmukainen: Yhdessä maakunnassa estetty sivusto voi olla käytettävissä toisessa maakunnassa.

Tämä tarkoittaa, että valtava palomuuri ei ole täysin turvattu. Se on jatkuva kissan ja hiiren peli estettyjen sivustojen ja Kiinan viranomaisten välillä. Ensin joku löytää reiän seinästä, sitten Kiina sulkee tämän reiän ja aloittaa ympyrän uudelleen.

Mitkä verkkosivustot estetään Kiinassa?

Kiinan hallituksella on useita syitä estää sivustoja. Joskus kyse on kansalaisten “suojelemisesta”, joskus kilpailun estämisestä ulkopuolelta ja joskus tietyn ideologian täytäntöönpanosta tai kieltämisestä. Mistä syystä tahansa, se on ärsyttävää tämän kauniin maan länsimaisille vierailijoille.

Alla on yleiskatsaus estettyihin sivustoihin. Emme mainitse kaikkia estettyjä sivustoja (luettelo on yksinkertaisesti aivan liian suuri), mutta tarjoamme sinulle joitain tunnettuja ja yleisesti käytettyjä estettyjä sivustoja.

TUKITTU SIVUSTO 
SALLITTU VASTUU 
Kiinalainen Wikipedia (osa)Toukokuuta 2015
eripuraisuusHeinäkuu 2018
DropboxKesäkuu 2014
duckduckgoSyyskuu 2014
FacebookHeinäkuu 2009
FlickrHeinäkuu 2014
Google (Maps, Docs, Gmail jne.)Toukokuu 2014
HBOKesäkuu 2018
InstagramSyyskuu 2014
Microsoft OneDriveHeinäkuu 2014
NetflixTuntematon
pinterestMaaliskuuta 2017
pornhubToukokuu 2012
RedditElokuu 2018
SlideShareTuntematon
Pirate BayHelmikuu 2012
TinderTuntematon
Torproject2008
Twitch.tvSyyskuu 2018
ViserrysKesäkuu 2009
VimeoLokakuu 2009
WhatsAppSyyskuu 2017
YouTubeMaaliskuu 2009

Gmail, Facebook ja YouTube Kiinassa

Onneksi VPN on yksinkertainen ja melko tunnettu ratkaisu Kiinan Internet-sensuurin torjumiseksi. VPN: n avulla voit helposti ohittaa esteet, koska se yhdistää sinut Internetiin Kiinan ulkopuolella sijaitsevan palvelimen kautta. Internet-liikennettä voidaan ohjata esimerkiksi Saksan kautta. Kiinan palomuuri näkee vain, että muodostat yhteyden saksalaiseen palvelimeen, etkä ole yhteydessä Googleen. Tämä palvelin on sallittu, joten yhteytesi voidaan luoda. Kiina ei tiedä, että käytät todella Googlea kyseisen ulkoisen palvelimen kautta. Voi olla vaikea ymmärtää tarkalleen kuinka VPN toimii, mutta se toimii yleensä seuraavasti:

Pääsy YouTubeen Kiinasta ilman VPN: tä

Youtube Kiinassa ilman arvonlisäveroa

Ilman VPN: tä Kiinan palomuuri näkee yrittävänsi päästä sivustoon, jonka he ovat estäneet. Saat viestin, jonka mukaan sivustoon, johon yrität käydä, ei ole pääsyä.

Pääset YouTubeen Kiinasta VPN: llä

Youtube China VPN: llä

VPN: n avulla tietosi salataan ja kiinalainen palomuuri näkee vain, että haluat muodostaa yhteyden palvelimeen toisessa maassa. Kiinan palomuuri ei tunnista tätä estettyä verkkosivustoa ja sallii yhteyden. Sivusto, johon yrität käydä, on nyt käytettävissä.

Kolme parasta Kiinan VPN-verkkoa

Joissakin VPN-verkoissa on erityisominaisuuksia, joiden avulla ne voivat ohittaa Kiinan palomuurin tunnistamatta niitä. Voit usein asentaa nämä VPN-älypuhelimeesi tai tablet-laitteisiisi, jotta voit käyttää niitä vapaasti Kiinassa. Alta löydät yleiskatsauksen Kiinan parhaista VPN-palveluntarjoajista. Etsitkö lisää? Tutustu VPN-vertailutyökaluemme.

ExpressVPN Kiinaan

ExpressVPN ei ole halvin VPN-palvelu, mutta se on yksi Kiinan parhaista. Se käyttää Hongkongissa varkain varustettuja palvelimia, jotka on erityisesti suunniteltu ohittamaan palomuuri. ExpressVPN: llä on myös Kiinan lähellä olevia palvelimia sensuurittomalle internetille mahdollisimman nopeasti. ExpressVPN käyttää tappokytkintä asiakkaidensa yksityisyyteen. Tämä pysäyttää kaikki Internet-sovellukset heti, kun VPN on katkaistu. Tämä tarkoittaa, että mitään tietoja ei paljasteta suojaamattoman yhteyden kautta. VPN-palvelu tarjoaa myös DNS-vuodonsuojauksen, WebRTC-vuotosuojauksen ja OpenVPN-salauksen täydellisellä salassapitovelvollisuudella tietojen salaamiseksi ja yksityisyyden suojaamiseksi. Se voi kuulostaa hiukan tekniseltä, mutta lopputulos on, että pysyt turvassa ja nimettömänä jopa Kiinassa.

NordVPN Kiinaan

NordVPN käyttää toista menetelmää ohittaaksesi palomuurin nimeltään ‘Obfsproxy VPN technology’. Tämä on sama vankka tekniikka, jota Tor käyttää esteiden ylittämiseen. Tämän palvelun avulla sinun ei tarvitse huolehtia yksityisyydestä. NordVPN käyttää myös tappikytkintä ja tarjoaa DNS-vuodonsuojauksen. NordVPN: ssä on OpenVPN-salaus täydellisen eteenpäin salaisuuden kanssa. Sinun täytyy muodostaa yhteys erityisen NordVPN-palvelimen kautta, koska sinun on käytettävä Obfsproxya.

VyprVPN Kiinaan

VyprVPN käyttää satamavalintaa ja salaa tekniikkaa nimeltä ‘Chameleon’. Tämä tekniikka on erityisesti suunniteltu ohittamaan palomuuri. Se tekee salatusta VPN-liikenteestäsi normaalin Internet-liikenteen. Kaikkein silmiinpistävin asia tässä VPN-palvelussa on, että sillä on täysi hallinta koko infrastruktuurissaan. Ei ole kolmansia osapuolia, jotka lisäävät sekä nopeutta että yksityisyyttä. Haittoja ovat, että yhteyslokeja pidetään (kun muodostat yhteyden VPN: ään) ja että P2P (torrenting) ei ole sallittua.

Kiinan VPN: n asentaminen

VPN: n asentamiseen ei käytännössä tarvita mitään teknistä tietoa. Voit asentaa VPN: n yksinkertaisesti lataamalla tiedoston ja suorittamalla sen. Se toimii samalla tavalla kuin esimerkiksi Spotifyn asentaminen. Asenna VPN työpöydällesi käyttämällä tätä vaiheittaista opasta:

 • Siirry valitsemasi VPN-palveluntarjoajan verkkosivusto
 • Valitse tilaus muoto ja luo tili
 • Lataa VPN-asennustiedosto käyttöjärjestelmällesi tai kirjaudu sisään verkkosivustolle ja lataa asennustiedosto tilisivulta
 • Suorita asennustiedosto heti, kun se on ladannut
 • Suorita ohjattu asennus ladatusta tiedostosta
 • Kun VPN-ohjelmisto on asennettu, voit tehdä sen avata se
 • Avattuaan ohjelmiston voit kirjaudu sisään luomallasi tilillä
 • Kun olet kirjautunut sisään, olet VPN-ohjelmistossa. Voit lopulta muuta asetuksia ja valitse palvelin
 • Kytke VPN päälle. VPN-ohjelmistossa on yleensä ilmeinen painike tai kytkin. Kun VPN on kytketty, voit nauttia sensuurittomasta Internetistä Kiinassa

Android- tai iOS-käyttöjärjestelmässä tämä toimii melko samalla tavalla, mutta voit vain ladata ohjelmiston App Storesta tai Google Playsta. On myös hyödyllistä, että jokaisella laitteella ei tarvitse olla erillistä tiliä. Voit asentaa VPN: n kaikille laitteillesi ja tarvitset vain yhden tilin ja tilauksen kirjautuaksesi sisään.

Huomaa: Jotkut VPN-palveluntarjoajien sivustot ovat estetty Kiinassa. Tämä tarkoittaa, että et voi ladata ja asentaa VPN: ää Kiinassa. Joten muista aina asentaa VPN ennen kuin menet Kiinaan. Kiinasta tulevan VPN-tilauksen lopettaminen voi olla vaikeaa.

Ovatko VPN: t lailliset Kiinassa?

Koska Kiina estää VPN-verkkoja, saatat ihmetellä, ovatko VPN: t laittomia Kiinassa. Tämä on vähän harmaa alue. Tähän mennessä ei ole ilmoitettu tapauksia, joissa joku olisi saanut vaikeuksia VPN: n käytöstä, mutta Kiina yrittää tehdä VPN: n käytöstä mahdollisimman vaikean. VPN-sivustot ovat estettyjä, ja Android- ja iOS-laitteiden VPN-ohjelmistoja ei ole saatavana App Storesta. Vuonna 2015 kaikkien Xinjiangin VPN-käyttäjien puhelinyhteydet katkaistiin. Tätä yhteyttä ei palautettu, ennen kuin VPN-ohjelmisto poistettiin. Tämä oli kuitenkin kertaluonteinen.

Ulkomaalaisena kohtaat hyvin vähän ongelmia, jos käytät VPN: ää Kiinassa. Vaikka VPN: t, joita valtio ei ole hyväksynyt, on hiljattain kielletty Kiinassa, mitään ei ole vielä tehty tässä asiassa. Lyhyesti: vielä ei ole mitään hätää, mutta on hyvä idea pitää ajan tasalla uutisia VPN: n käytöstä Kiinassa.

Kiinalaiset vaihtoehdot länsimaisiin sivustoihin

Ehkä et halua käyttää VPN: ää tai olet kiinnostunut Kiinan vaihtoehdoista länsimaisille sivustoille. Kiinalla on oma vastine melkein jokaiselle tunnetulle länsimaiselle sivustolle. Heillä on omat hakukoneet, videosivustot ja sosiaalinen media. Se on tavallaan mielenkiintoista nähdä. Ehkä voit jopa yhdistää paremmin paikallisiin ihmisiin käyttämällä näitä sivustoja. WeChat on erityisen suosittu Kiinassa. Sitä käytetään melkein mihin tahansa, ja häviät todella, jos olet pitkään Kiinassa etkä käytä sitä. Joka tapauksessa alla oleva taulukko näyttää joitain yleisiä länsimaisia ​​sivustoja ja palveluita kiinalaisen vastaavansa rinnalla. Se ei ole aina vain kieltoa. Joskus on muita syitä, miksi sivustot toimivat hyvin lännessä, mutta eivät Kiinassa (kuten kilpailu, lainsäädäntö jne.).

YHTEINEN Sivusto tai palvelu 
KIINALAINEN VAIHTOEHTO 
FacebookWeChat *, QQ
GoogleBing, Google.cn (ei aina toimi), Baidu
Google KartatGoogle.cn, Baidu Maps, Open Street Map, Mapquest
Uutissivustot Quartz, Asia Times, China Daily, diplomaatti, South China Morning Post
Verkkokaupoissa käyvät verkkosivustotTaobao, Tmall
pinterestWoxihuan
Resteraunt tarkistus sivustoja Dianping
TinderTantan
ViserrysWeibo
uberDiDi, Mobike (polkupyörille)
YouTubeYouko Tudou, Bilibili

* Vertaamalla WeChatia (Weixin) Facebookiin, se ei todellakaan anna oikeutta. WeChat on paljon isompi ja sitä käytetään moniin muihin tarkoituksiin. Se on eräänlainen megaalusta, joka koostuu Instagramista, Facebookista, WhatsAppista, Uberistä, Apple Paysta ja muusta. Voit kysyä kysymyksiä, tilata taksin, maksaa ravintoloissa ja niin edelleen. Kiinalaiset käyttävät sitä melkein mitä tahansa, ja siksi on erittäin suositeltavaa katsoa sitä ja käyttää sitä, jos aiot olla Kiinassa pitkään. On myös joitain kiinalaisia ​​sivustoja ja palveluita, joille meillä ei oikeastaan ​​ole vaihtoehtoa. Yksi esimerkki tästä on Douban. Douban on yhdistelmä IMDb-, Spotify-, SoundCloud- ja Myspace-ohjelmia. Se on kohtauspaikka kaikenlaisille kulttuuritavoille, kuten elokuville ja musiikille.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map