Katsaus parhaisiin VPN-reitittimiin VPNOverview

Asentamalla VPN-yhteyden reitittimelläsi varmistat, että kaikki reitittimen läpi kulkevat tiedot salataan automaattisesti ja anonyymit. Tarkoittaa, että sinun ei tarvitse asentaa VPN: ää kaikkiin laitteisiisi erikseen; kaikki on salattu, kun se kulkee reitittimen läpi. Seuraavassa selitetään, miten se kaikki toimii, ja annamme sinulle muutamia vinkkejä parhaan VPN-reitittimen valitsemiseksi.


Syyt VPN: n asentamiseen reitittimeen

Suurin osa ihmisistä asentaa VPN: n suoraan tietokoneeseen, kannettavaan tietokoneeseen, tablet-laitteeseen tai älypuhelimeen. Tämä on usein helpoin ja nopein tapa käyttää Internetiä turvallisesti ja nimettömästi. Edistyneemmät käyttäjät voivat kuitenkin haluta määrittää VPN-reitittimen. On useita syitä, miksi sinun kannattaa tehdä tämä:

 • Asentamalla VPN-yhteyden reitittimellä, kaikki Internet-liikenteesi kulkee VPN-palvelimen kautta. Sinun ei tarvitse asentaa VPN-ohjelmistoa erikseen jokaiselle laitteelle.
 • Joillakin älytelevisioilla tai laitteilla ei ole määritettyä VPN-ohjelmistoa. VPN: n asentaminen reitittimelle antaa sinulle kaikki VPN: n edut. Yksi eduista on erilaisten suoratoistosivustojen lukituksen poistaminen.
 • Turvayhtiöt havaitsevat usein tietoturvaloukkauksia julkisessa Wi-Fi: ssä, mikä osoittaa, että jopa turvalliset Wi-Fi-verkot ovat alttiita hakkereille. Tämä pätee myös kotiverkkoihimme. Käyttämällä VPN: tä, hakkereiden on erityisen vaikeaa murtautua Wi-Fi-verkkoosi.

Heti kun reitittimen VPN-asiakas on määritetty oikein, kaikki verkon laitteet yhdistetään muuhun Internetiin suojatun VPN-yhteyden kautta. Seuraava kuva näyttää miltä se näyttää, kun reitittimesi on määritetty VPN-asiakasohjelmaksi.

VPN-yhteysreititin vilkkuu

Mitä sinun pitäisi etsiä VPN-reitittimestä?

Aivan kuten muun laitteiston ostamisessa, on olemassa muutamia tärkeitä asioita, jotka tulee pitää mielessä valittaessa VPN-reititintä. Yleisten asioiden, kuten nopeuden, lisäksi on hyvä tarkistaa seuraavat asiat:

 • Asennusprosessi: Jotta voit asentaa VPN: n reitittimellesi, sinun on määritettävä reititin erityisellä tavalla. Tätä prosessia kutsutaan vilkkumiseksi. Kun valitset VPN-reitittimen, voit saada esivalotetun reitittimen. Sinun on usein tilattava nämä Amerikasta, mutta ne ovat vaihtoehto, jos et halua salata reititintä itse. Laatiessamme parhaiden VPN-reitittimien luetteloa kiinnitimme huomiota reitittimiin, jotka voidaan helposti vilkkua, tai reitittimiin, jotka voidaan esinäyttää.
 • Verkkoportit ja liitettävyys: reitittimillä voit määrittää erilaisia ​​verkkoportteja tai yhteyksiä. Tämän avulla voit käyttää VPN-yhteyttä joissakin yhteyksissä, mutta ei kaikissa. Lisäksi se antaa sinulle mahdollisuuden asentaa erilaisia ​​VPN-palvelimia eri verkkoportteihin. Tällä tavoin yhdessä portissa voi olla paikallinen VPN-tunneli ja toisessa yhdysvaltalainen. Tästä voi olla hyötyä katsomassa American Netflix -sovellusta, ilman että sinun on käytettävä (hitaampaa) amerikkalaista VPN-yhteyttä kaikille laitteillesi (jos et asu Yhdysvalloissa).
 • Hinta: Hinta on tietysti myös erittäin tärkeä näkökohta, joka on otettava huomioon valittaessa VPN-reititintä. Hintaero tiettyjen reitittimien välillä on valtava. Jotkut VPN-reitittimet ovat neljä kertaa kalliimpia kuin toiset. On tärkeää pohtia, tarvitsetko todella kaikkia ylimääräisiä vaihtoehtoja, joita nämä kalliimmat reitittimet tarjoavat. Tästä syystä tarkastelimme myös VPN-reitittimien hintaa laatiessamme parhaiden reitittimien luetteloa.
 • Suorittimen teho: Yleensä kun valitset reitittimen, sinun ei tarvitse kiinnittää suurta huomiota prosessoriin. Tämä on kuitenkin tärkeä näkökohta, kun tarkastellaan VPN-reitittimiä. Koska reitittimen täytyy salata ja salata tietosi VPN-palveluntarjoajan kautta, VPN-reitittimen on toimittava vähän kovemmin kuin tavallisen reitittimen. Siksi tarkastelimme myös eri reitittimien prosessointitehoa.

Lisäksi sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota itse VPN-ohjelmiston hintaan. Useimmat VPN: t eivät ole ilmaisia. Jotta voit käyttää näiden reitittimien VPN-toimintoja, sinun on myös hankittava VPN-tilaus.

Parhaat VPN-reitittimet (salata ne itse)

Aloittamiseksi keskustelemme viidestä reitittimestä, jotka voit asettaa itse. Nämä ovat ns. VPN-asiakasreitittimiä, jotka voit määrittää muodostamaan yhteyden VPN-palveluntarjoajaan. Jos tämä oman reitittimen asennusprosessi vaikuttaa sinulle liian monimutkaiselta, voit suositella reititintä, jonka kauppa tai valmistaja on jo asettanut. Jatkamme tässä artikkelissa keskustelemme siksi myös siitä, mistä voit ostaa reitittimiä, jotka on jo määritetty VPN-käyttöön (esivaloitetut reitittimet).

1. Asus RT-AC88U – paras vaihtoehto 8 verkkoportin kanssa

Asus RT-AC88UAsus RT-AC88U on hieno reitittimen VPN, jossa on 8 verkkoporttia. Nopeuden, porttien määrän, helppo asentaa VPN-ohjelmistojen ja kohtuullisen hinnan takia tämä reititin on ansainnut ensimmäisen sijan luettelossa. Suurimmat nopeudet tällä reitittimellä voidaan saavuttaa laitteilla, jotka tukevat 5 GHz: n yhteyttä. Kaiken kaikkiaan tämä on loistava valinta: erinomainen suorituskyky, monet portit, helppo asentaa ohjelmisto ja silti hyvä hinta.

2. Asus ROG Rapture GT-AC5300 – Upea suorituskyky, mutta hieman kalliimpi.

Asus ROG Rapture GT-AC5300Asus ROG Rapture GT-AC5300 on vaikuttava tekniikka. Tämä reititin näyttää enemmän avaruusalukselta kuin normaalilta reitittimeltä. Mikä on erittäin mukavaa tässä reitittimessä on, että voit käyttää verkkoporttia määrittääksesi, onko VPN-yhteyttä käytettävä. Tällä tavalla voit siirtää ja salata vain osan laitteista VPN-yhteyden kautta. Tämän reitittimen edeltäjä oli aiemmin suosikkimme, mutta Asus RT-AC88U: n saapuessa tämä reititin on hiukan pudonnut.

Voit myös valita useita VPN-tunneleita. Esimerkiksi yksi laite voidaan kytkeä paikallisiin VPN-palvelimiin reitittimen kautta, kun taas toinen laite (samassa verkossa) on kytketty amerikkalaiseen VPN-palvelimeen. Hyödyllinen, jos haluat katsoa esimerkiksi amerikkalaista Netflixiä. Alla olevalla painikkeella voit tilata Asus ROG Rapture GT-AC5300.

3. Linksys WRT3200ACM – Kiinteä vaihtoehto

Linksys WRT3200ACMLinksys WRT3200ACM on erittäin helppo asentaa yhdessä useimpien VPN-verkkojen kanssa. Erityisesti suosikki VPN-palveluntarjoajamme ExpressVPN toimii erittäin hyvin tämän Linksys-reitittimen kanssa. Kun tilaat ExpressVPN: n, saat aktivointikoodin. Kirjoita tämä koodi uuteen Linksys WRT3200ACM -reitittimeesi ja olet valmis käyttämään Internetiä turvallisesti ja nimettömästi kaikkien laitteiden kanssa!

Voit käyttää OpenVPN TCP: tä ja UDP: tä VPN-protokollina. Vaihtaminen palvelimien välillä on myös erittäin helppoa. Tämä reititin perustuu OpenWRT: hen ja tämän version firmware on kehitetty erityisesti ExpressVPN: tä varten. Vaikka tämä reititin toimii edelleen erittäin hyvin muiden VPN-palveluntarjoajien kanssa.

4. TP-Link Archer C2300 – Halvin

TP-Link-jousimies C2300TP-Link Archer C2300 ei ehkä ole luettelon paras reititin suorituskyvyn kannalta, mutta se toimii silti hyvin. Siksi suosittelemme sitä lähtötason malliksi. Verkkoturvallisuuden ja yksityisyyden on oltava kaikkien saatavilla, mukaan lukien ne, joilla ei ole rahaa yhdelle edellä mainituista VPN-reitittimistä..

Tämän jälkeen tämä reititin on luultavasti tällä hetkellä paras VPN-reititin hinnaltaan. Voit saavuttaa erinomaiset nopeudet tällä reitittimellä, vaikka parhaat nopeudet saavutetaan, kun kytketyt laitteet tukevat 5 GHz.

5. Asus ROG Rapture GT-AX11000 – Upea reititin, mutta erittäin kallis ja saavuttaa nopeita langattomia AX-laitteita.

Asus ROG Rapture GT-AX11000Vaikka tämä reititin on liian tehokas monille käyttäjille, halusimme silti mainita sen numerona 5 VPN-reitittimen yleiskatsauksessa. Se on luultavasti paras käytettävissä oleva reititin, mutta haittapuoli on, että suurin nopeus saavutetaan vain laitteilla, jotka tukevat langatonta AX-tekniikkaa. Ehkä tämä reititin ansaitsee korkeamman sijan tulevaisuudessa, mutta toistaiseksi tämä vaihtoehto on liian kallis monille käyttäjille, ja kaikki sen toiminnot eivät ole merkityksellisiä keskiarvon käyttäjälle.

Kuinka salamaat reitittimen?

Jotta välähtää reitittimen ja varmistaa siten, että kytketyt laitteet ovat yhteydessä Internetiin VPN-yhteyden kautta, sinun on suoritettava seuraavat vaiheet:

 • Etsi reitittimesi DD-WRT: n (tällä sivulla) reitittintietokannasta ja lataa .bin-tiedosto;
 • Katso tämän DD-WRT-sivun erityisohjeet saadaksesi selville kuinka uusi laiteohjelmisto asennetaan tarkalleen. Jos reititintäsi ei ole lueteltu tässä, ota Google reitittimeesi yhdessä DD-WRT: n kanssa;
 • Helpoin tapa on muuttaa laiteohjelmisto on Web-GUI: n avulla:
  • Palauta reititin (reitittimen painikkeen avulla);
  • Kirjaudu sisään reitittimen hallintajärjestelmään tietokoneesi kautta, johon pääsee reitittimen IP-osoitteen kautta;
  • Etsi hallintajärjestelmästä, missä voit vilkkua uutta laiteohjelmistoa;
  • Flash-laiteohjelmisto (tätä prosessia ei välttämättä keskeytetä, muuten reititin voi vaurioitua pysyvästi);
  • Palauta reititin;
 • Reitittimesi vilkkuu nyt.

Lisätietoja reitittimen salamannopeudesta on DD-WRT-artikkelissamme, joka selittää yksityiskohtaisemmin reitittimen salamavalon.

Parhaat VPN-reitittimet, joissa on esiasennettu VPN-laiteohjelmisto

Sen sijaan, että reititin itse vilkkuu, voit ostaa myös reitittimen, joka on jo määritetty toimimaan oikein toimimaan yhdessä tietyn VPN: n kanssa. Tätä kutsutaan esivalotettuksi reitittimeksi. Olemme valinneet muutaman reitittimen, joka on jo asennettu toimimaan hyvin tietyn VPN-palveluntarjoajan kanssa. Alta löydät parhaat ExpressVPN-reitittimet. Valitsimme ExpressVPN: n, koska se on testiemme ja arvosteluidemme mukaan suosituin VPN-palveluntarjoaja.

Jotta voit käyttää VPN-toimintoja, sinun on hankittava tilaus VPN-palveluntarjoajalta, jota reititin tukee. Huomaa, että kaikki esivaloitetut reitittimet tulevat Amerikasta ja sinun on maksettava luottokortilla tai Paypalilla. Sinun on myös tilattava erityinen sovitin, jos asut Yhdysvaltojen ulkopuolella ja sinulla on eri tyyppinen pistorasia.

1. Asus RT-AC5300 DD-WRT FlashRouter ExpressVPN: lle

Asus-RT-AC5300Ensimmäinen reititin, jonka valitsimme ExpressVPN: lle, on Asus RT-AC5300. Tämä on todellinen loistava reititin. Tämä reititin ei näytä vain voimalaitokselta, se on. Sisäisesti löydät erittäin nopean 1,4 GHz: n prosessorin, ulkoisesti näet vähintään 8 antennia. Sen avulla voit helposti yhdistää 10 tai enemmän laitetta samanaikaisesti. Tätä reititintä kuvataan myös optimaaliseksi valinnaksi online-pelaamisessa ja 4K-laadun videoiden katselussa.

Tämä yhdistelmä on ihanteellinen Netflixin suoratoistoa korkealaatuisesti tai BBC iPlayerin katselua varten. Alla olevalla painikkeella voit tilata Asus RT-AC5300. Tämä reititin on asetettu toimimaan täydellisesti yhdessä ExpressVPN: n kanssa.

.

2. Linksys WRT3200ACM ExpressVPN -sovellukselle

Linksys WRT3200ACMOlemme jo keskustelleet Linksys WRT3200ACM: stä viiden parhaan joukossa, mutta koska tämä reititin toimii niin hyvin ExpressVPN: n kanssa, laitamme sen myös esipalautettujen reitittimien luetteloomme. Se on erinomainen VPN-reititin ExpressVPN: lle, ja jos tilaat sen alla olevalla painikkeella, sinun ei tarvitse salata sitä itse.

.

Kuinka VPN määritetään reitittimellesi?

VPN: n asettaminen ja määrittäminen oikein reitittimellä on melko yksinkertaista. Tätä prosessia kutsutaan vilkkuvaksi, jossa säädetään reitittimen laiteohjelmistoa. Tarvitset kuitenkin oikeat ohjeet, koska on pieni mahdollisuus, että reititin vaurioituu, jos teet sen väärin.

OpenWRT on yleisin avoimen lähdekoodin paketti, joka tekee reitittimistäsi valmiita VPN-yhteyden muodostamiseen. Olemme kirjoittaneet laajan oppaan DD-WRT: n ja VPN: n asentamisesta reitittimeesi. Tässä oppaassa selitetään prosessia askel askeleelta ja lisättiin kuvia, jotta se olisi entistä helpompaa.

Minulla on jo Internet-palveluntarjoajani tarjoama Wi-Fi-modeemi, miten se toimii VPN-reitittimen kanssa?

On todennäköistä, että olet saanut Wi-Fi-modeemin Internet-palveluntarjoajalta. Jos haluat yhä kytkeä laitteesi VPN-reitittimeen, sinun on ostettava se erikseen ja kytkettävä Internet-palveluntarjoajasi Wi-Fi-modeemiin. Paras tapa on kytkeä VPN-reititin Wi-Fi-modeemiin kaapelilla. Tämän avulla voit saavuttaa suurimman nopeuden. Sinun on myös asetettava Wi-Fi-modeemi ‘siltatilaan’. Tämä varmistaa, että Wi-Fi-modeemi lähettää Internetin vain seuraavaan reitittimeen eikä toimi itse reitittimenä. Tällä tavalla voit silti yhdistää VPN-reitittimen Internet-palveluntarjoajan tavalliseen Wi-Fi-modeemiin.

Johtopäätös VPN-reititin

Jos etsit hyvää VPN-reititintä, kiinnitä huomiota esimerkiksi asennusprosessiin, verkkoporttien määrään, hintaan ja suorittimen tehoon. Jotta voimme antaa sinulle selkeän kuvan parhaista VPN-reitittimistä, suoritimme vertailututkimuksen parhaista VPN-reitittimistä. Viisi suosituinta reititintä, joille sinun on määritettävä oma VPN, on:

 1. Asus RT-AC88U
 2. Asus ROG Rapture GT-AC5300
 3. Linksys WRT3200ACM
 4. TP-Link-jousimies C2300
 5. Asus ROG Rapture GT-AX11000

Voit myös tilata esivalotetun reitittimen Amerikasta. Sinun ei tarvitse asentaa VPN: ää itse, mutta se maksaa sinulle hieman enemmän rahaa ja joudut ehkä ostamaan erillisen sovittimen reitittimen virran lisäämiseksi. Siksi suosittelemme, että vilkutat reitittimen itse DD-WRT-vaiheittaisen suunnitelman avulla. Kiinnostaako edelleen esivalotettua reititintä, suosittelemme näitä kahta ExpressVPN: lle:

 1. Asus RT-AC5300
 2. Linksys WRT3200ACM
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me