Ελέγξατε τις ρυθμίσεις απορρήτου του WhatsApp; | Επισκόπηση VPNO

Το WhatsApp είναι ο πνευματικός διάδοχος των μηνυμάτων κειμένου στο οποίο χρησιμοποιούσαμε τόσα πολλά χρήματα στο μηνιαίο τηλεφωνικό μας πρόγραμμα. Ενώ το WhatsApp περιλαμβάνει πολλές χρήσιμες λειτουργίες, μπορεί επίσης να κάνει άμεσα διαθέσιμες τις ιδιωτικές πληροφορίες. Μπορεί να μην γνωρίζετε ότι το Facebook διαθέτει WhatsApp. Με αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το Facebook χρησιμοποιεί τις πληροφορίες σας, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνετε έλεγχο των ρυθμίσεων απορρήτου του WhatsApp.


Ανησυχίες απορρήτου σχετικά με το WhatsApp

Το Facebook αγόρασε το WhatsApp από τους συνιδρυτές Jan Koum και Brian Acton το 2014. Ο Acton εγκατέλειψε την εταιρεία το 2017 και έχει συχνά επικρίνει σκληρά το Facebook για την προσέγγισή τους σε θέματα απορρήτου. Στις 30 Απριλίου 2018, ο Jan Koum ανακοίνωσε ότι αποχώρησε από την εταιρεία. Ενώ η ανακοίνωση του Koum δεν ήταν επικριτική για την εταιρεία, οι άνθρωποι πίσω από τα παρασκήνια αναφέρουν ότι και αυτός ανησυχεί για τη χρήση προσωπικών πληροφοριών από το WhatsApp από το Facebook. Λέει αρκετά ότι οι δημιουργοί του WhatApp έχουν πηδήξει το πλοίο.

Το WhatsApp συλλέγει πολλές πληροφορίες χρήστη από προεπιλογή στην εφαρμογή. Η διαμόρφωση των ρυθμίσεων απορρήτου του WhatsApp μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε τα δεδομένα που συλλέγει η εφαρμογή μόνο στις πληροφορίες που παρέχετε άνετα. Ωστόσο, είναι καλό να θυμάστε ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το WhatApp χωρίς να χύσετε κάποια προσωπικά στοιχεία. Υπάρχουν μερικές εναλλακτικές λύσεις για το WhatsApp που ίσως θέλετε να εξετάσετε εάν θέλετε να μείνετε πραγματικά ανώνυμοι.

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου του WhatsApp

Εάν θέλετε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου του WhatsApp, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην επισκόπηση παρακάτω. Εξηγούμε πού μπορείτε να βρείτε τις ρυθμίσεις που χρειάζεστε. Επιπλέον, μπορείτε να δείτε ποια πράγματα μπορείτε να αλλάξετε για να αυξήσετε το απόρρητό σας στο WhatsApp.

Βρείτε τις ρυθμίσεις απορρήτου του WhatsApp σας

Στο WhatsApp, πατήστε το κουμπί μενού. Από εκεί κάντε κλικ στο “Ρυθμίσεις” και αναζητήστε “Λογαριασμός”. Στην ενότητα “Λογαριασμός”, θα βρείτε το “Απόρρητο”. Εδώ βρίσκονται οι ρυθμίσεις απορρήτου που αναζητάτε. Από προεπιλογή, το WhatsApp επιτρέπει σε οποιονδήποτε χρήστη να βλέπει τη φωτογραφία του προφίλ σας, την ενότητα “σχετικά”, πότε ήσασταν τελευταία ενεργός στην εφαρμογή και αν έχετε διαβάσει ένα ληφθέν μήνυμα.

Διαχείριση αποδείξεων ανάγνωσης

Μήνυμα WhatsAppΑπό προεπιλογή, όταν λαμβάνετε ένα μήνυμα στο WhatsApp, οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να δει όταν διαβάζετε το μήνυμα. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία για μεμονωμένα μηνύματα. Μερικές φορές, μπορεί να είναι καλή ιδέα να μην ενημερώσετε αυτόματα τον αποστολέα ότι έχετε δει το μήνυμά του. Αυτό μπορεί να σας δώσει χρόνο να σκεφτείτε μια απάντηση πριν επιστρέψετε ένα μήνυμα. Ωστόσο, οι αποδείξεις ανάγνωσης είναι πάντα ενεργές για ομαδικά μηνύματα.

Κατανόηση του Last Seen

Η λειτουργία “Last Seen” δείχνει σε άλλους όταν ήσασταν τελευταία ενεργοί στο WhatsApp. Μπορεί να είναι χρήσιμο να γνωρίζετε εάν το άτομο που στέλνετε μηνύματα έκανε check in πρόσφατα ή δεν ήταν ενεργό σε μερικές ημέρες. Ωστόσο, ίσως να μην θέλετε αυτές οι πληροφορίες να είναι διαθέσιμες σε άλλους.

Το WhatsApp παρέχει μερικές άλλες επιλογές για να διαλέξετε. Επιλέξτε “Κανείς” για να βεβαιωθείτε ότι οι τελευταίες σας πληροφορίες δεν είναι διαθέσιμες σε κανέναν. Θα πρέπει να γνωρίζετε εάν ορίσετε αυτήν την επιλογή, δεν θα μπορείτε επίσης να δείτε τις πληροφορίες της τελευταίας παρατήρησης των άλλων. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε να περιορίσετε αυτές τις πληροφορίες μόνο σε άλλους στη λίστα επαφών σας. Για πολλούς, αυτός είναι ένας λογικός συμβιβασμός μεταξύ χρησιμότητας και υπερβολικής διανομής.

WhatsApp online VPNO Overview

Θα πρέπει επίσης να έχετε κατά νου ότι δεν υπάρχουν επιλογές για απόκρυψη όταν είστε συνδεδεμένοι αυτήν τη στιγμή. Αυτές οι πληροφορίες παραμένουν δημόσιες ανεξάρτητα από τις επιλογές που έχετε επιλέξει. Το WhatsApp σηματοδοτεί επίσης όταν πληκτρολογείτε. Εάν προτιμάτε να διατηρήσετε τη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο πιο ιδιωτική, το WhatsApp δεν προσφέρει αυτήν την ασφάλεια.

Διαχείριση ζωντανής τοποθεσίας

Οι ρυθμίσεις τοποθεσίας σας βρίσκονται σε διαφορετική ενότητα των ρυθμίσεων από τις ρυθμίσεις απορρήτου σας. Το WhatsApp παρέχει τη δυνατότητα να μοιραστείτε την τρέχουσα τοποθεσία σας με άλλους σε ατομική ή ομαδική συνομιλία. Όταν κοινοποιείτε την τοποθεσία σας, μπορείτε να ορίσετε μια ώρα για να συνεχίσετε την κοινή χρήση της τοποθεσίας σας ή το WhatsApp θα συνεχίσει να μοιράζεται έως ότου το πείτε να σταματήσει. Εάν επιλέξατε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας προηγουμένως χωρίς να ορίσετε ώρα λήξης, ίσως θελήσετε να σταματήσετε να κοινοποιείτε την τοποθεσία σας.

Από το μενού Ρυθμίσεις, μεταβείτε στην ενότητα “Εφαρμογές & Ειδοποιήσεις “και πατήστε” Άδειες εφαρμογών “. Βρείτε την επιλογή Τοποθεσία και πατήστε σε αυτό. Από εδώ μπορείτε να απενεργοποιήσετε όλα τα δικαιώματα τοποθεσίας και να σταματήσετε να κοινοποιείτε την τοποθεσία σας. Εάν θέλετε απλώς να σταματήσετε να μοιράζεστε την τοποθεσία σας με μια συνομιλία, ανοίξτε αυτήν τη συνομιλία και πατήστε “Διακοπή κοινής χρήσης”.

Διαχείριση του απορρήτου σας στο Διαδίκτυο

Το Facebook κατέχει τόσο το WhatsApp όσο και το Instagram. Οι πληροφορίες για οποιαδήποτε από αυτές τις πλατφόρμες μπορούν να μεταφερθούν σε διαφημιζόμενους σε οποιαδήποτε από αυτές τις πλατφόρμες, καθώς και να σας φτάσουν στις αναζητήσεις Google και σε άλλους ιστότοπους στο διαδίκτυο. Σε έναν διασυνδεδεμένο διαδικτυακό κόσμο, ακόμα κι αν οι ρυθμίσεις απορρήτου σας στο WhatsApp έχουν τον τρόπο που θέλετε, μπορεί να είναι δύσκολο να διασφαλίσετε το απόρρητό σας στο διαδίκτυο.

Ένα πρώτο βήμα θα μπορούσε να είναι να περάσετε από τις ρυθμίσεις απορρήτου σε όλες τις εφαρμογές κοινωνικών μέσων που χρησιμοποιείτε. Έχουμε γράψει οδηγούς για πολλούς από αυτούς, όπως: Facebook, Instagram, SnapChat και Google.

Σύνδεση VPNΜια άλλη, πιο ασφαλής επιλογή θα ήταν να αποκτήσετε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN). Αυτό βάζει έναν μεσάζοντα ανάμεσα σε εσάς και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε στο διαδίκτυο για την προστασία του απορρήτου σας. Μια ποιοτική υπηρεσία VPN θα παρέχει μεγαλύτερο επίπεδο ανωνυμίας χωρίς να θυσιάζει την ταχύτητα ή την ευκολία. Επιπλέον, μια υπηρεσία VPN μπορεί να προσφέρει άλλα οφέλη, όπως είναι η δυνατότητα ροής της αμερικανικής έκδοσης του Netflix, ενώ ταξιδεύετε στο εξωτερικό ή περιηγείστε σε τείχη προστασίας που εμποδίζουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένους ιστότοπους στην εργασία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα VPN και πώς μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του απορρήτου σας στο διαδίκτυο, μεταβείτε στο κύριο άρθρο μας σχετικά με τα VPN.

Όποια και αν είναι η επιλογή, η διαδικτυακή ασφάλεια καθίσταται πιο σημαντική κάθε μέρα. Να γνωρίζετε ότι δεν είναι όλες οι πληροφορίες σας ασφαλείς στα χέρια μεγάλων εταιρειών κοινωνικών μέσων.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me