Τι γνωρίζει το WhatsApp για εμένα; | Επισκόπηση VPNO

Το WhatsApp δημιουργήθηκε με την ιδέα να παρέχει μια ιδιωτική, ασφαλή πλατφόρμα για ανταλλαγή μηνυμάτων. Οι χρήστες μπορούν να στέλνουν μηνύματα μεταξύ τους με επιλογές και πλεονεκτήματα πέρα ​​από αυτά που μπορούν να παρέχουν απλώς μηνύματα κειμένου. Οι περισσότεροι χρήστες του WhatsApp εκτιμούν το απόρρητο των μηνυμάτων τους. Εκτιμούν την εμπιστοσύνη που αισθάνονται ότι γνωρίζουν μόνο οι προοριζόμενοι δέκτες θα γνωρίζουν το περιεχόμενο των συνομιλιών τους. Ίσως εκπλαγείτε να μάθετε ότι το WhatsApp συλλέγει πολλές πληροφορίες για τους χρήστες του.


Σύνδεση του WhatsApp στο Facebook

Λογότυπο WhatsAppΤο WhatsApp δημιουργήθηκε με γνώμονα το απόρρητο και εξυπηρετούσε τους χρήστες του για πολλά χρόνια. Όμως, τα τελευταία χρόνια το WhatsApp πωλήθηκε στο Facebook. Πολλοί άνθρωποι έχουν εκφράσει αυξανόμενη ανησυχία για το πώς το Facebook συλλέγει και χρησιμοποιεί πληροφορίες. Αυτό επηρεάζει όλες τις υπηρεσίες του, συμπεριλαμβανομένου του WhatsApp.

Σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε το 2014, ο ιδρυτής του WhatsApp Jan Koum είπε: “” Και δεν χρειάζεται να γνωρίζουμε πολλά για τους χρήστες μας. Για να στοχεύσουν καλά τις διαφημίσεις, οι εταιρείες πρέπει να γνωρίζουν πού βρίσκεστε, τι μπορεί να κάνετε, με ποιον μπορεί να είστε, τι μπορεί να σας αρέσει ή όχι. Αυτή είναι μια τρελή ποσότητα δεδομένων. “

Με αυτή τη φιλοσοφία, το WhatsApp αναπτύχθηκε με ταχύ ρυθμό. Αυτό τράβηξε την προσοχή της μεγαλύτερης πλατφόρμας κοινωνικών μέσων στον κόσμο. Οι ιδρυτές του WhatsApp είδαν την εφαρμογή τους ως εργαλείο για να βοηθούν τους φίλους σας να επικοινωνούν. Το Facebook είδε τη δυνατότητα για ένα χρυσωρυχείο διαφημιστικών πληροφοριών.

Το 2014, το Facebook αγόρασε το WhatsApp για 19 δισεκατομμύρια δολάρια. Ενώ το Facebook φέρνει δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα κάθε τρίμηνο, αυτό ήταν ακόμα μια σημαντική δαπάνη κεφαλαίου για την εξαγορά ενός ανταγωνιστή. Τα δεδομένα που αποκτήθηκαν από το WhatsApp καθιστούν ακόμη και αυτήν την υπερβολική τιμή μια αξιόλογη επένδυση.

Βασικά δεδομένα που συλλέγονται από το WhatsApp

Το WhatsApp θα πρέπει να συλλέξει μερικές βασικές πληροφορίες για να σας παρέχει υπηρεσία. Αυτό είναι συνηθισμένο και αναμενόμενο. Το WhatsApp έχει τον αριθμό τηλεφώνου σας, όπως είναι ο τρόπος με τον οποίο συνδέεστε στην υπηρεσία και συνδέεστε με άλλους. Η εφαρμογή συλλέγει επίσης πληροφορίες σχετικά με το ποιος είναι ο πάροχος υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας σας. Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να είναι σημαντικές κατά την αποστολή και λήψη πληροφοριών στη συσκευή σας. Το WhatsApp συλλέγει επίσης πληροφορίες σχετικά με τον τύπο του τηλεφώνου που χρησιμοποιείτε και το λειτουργικό σύστημα στο οποίο βρίσκεται. Η εφαρμογή συλλέγει άλλες σχετικές πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεσή σας και την ισχύ του σήματος. Όλα αυτά μπορεί να είναι κατανοητά εάν συλλεχθούν και χρησιμοποιηθούν με υπεύθυνο τρόπο.

Ασυνήθιστες πληροφορίες που συλλέγονται από το WhatsApp

Πάνω μπορείτε να διαβάσετε τις γενικές πληροφορίες που συλλέγει το WhatsApp για εσάς. Εδώ θα βρείτε μια λίστα με μερικά επιπλέον πράγματα που παρακολουθεί η εφαρμογή.

Συνήθειες και προτιμήσεις

Το WhatsApp συλλέγει πληροφορίες σχετικά με το πότε χρησιμοποιείτε την εφαρμογή και πόσο συχνά. Επιπλέον, η εταιρεία διατηρεί αρχείο για το πόσο καιρό ξοδεύετε όταν συνδέεστε με έναν συγκεκριμένο χρήστη και πώς αλληλεπιδράτε μαζί τους. Αυτό αρχίζει να φαίνεται λίγο ενοχλητικό. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία παρακολουθεί αν είναι πιο πιθανό να στείλετε μια φωτογραφία ή κείμενο και αν προτιμάτε φίλους που στέλνουν φωτογραφίες από κείμενα. Προφανώς, η εφαρμογή θα πρέπει να γνωρίζει πότε χρησιμοποιείτε τη συσκευή, αλλά η καταγραφή της χρήσης μπορεί να αρχίσει να αισθάνεται σαν εισβολή του απορρήτου για πολλούς χρήστες.

Τοποθεσία

Το WhatsApp παρακολουθεί επίσης την τοποθεσία σας. Η τοποθεσία καθορίζεται αναλύοντας τους πύργους κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιεί το τηλέφωνό σας για σύνδεση. Το WhatsApp σας παρακολουθεί επίσης μέσω κοντινών σημείων πρόσβασης Wi-Fi και σημάτων Bluetooth. Η προσαρμογή των ρυθμίσεων απορρήτου σας κρατά την τοποθεσία σας μυστική μόνο από τις επαφές. Ωστόσο, η εφαρμογή μπορεί να συνεχίσει να εντοπίζει την τοποθεσία σας με αυτά τα άλλα μέσα. Αυτή δεν είναι παρανοϊκή θεωρία συνωμοσίας. Αυτό αναφέρεται σαφώς στην Πολιτική απορρήτου του WhatsApp.

Επαφές

Το WhatsApp συλλέγει επίσης στοιχεία επικοινωνίας για τους φίλους και τις επαφές σας μέσω της εφαρμογής. Ενώ μπορείτε να επιλέξετε να προσθέσετε επαφές μία κάθε φορά, τα περισσότερα άτομα επιλέγουν να επιτρέπουν στο WhatsApp να προσθέσει ολόκληρη τη λίστα επαφών τους με το πάτημα ενός κουμπιού. Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε το WhatsApp, πιθανώς ένας από τους φίλους σας. Το WhatsApp μπορεί να λάβει τα στοιχεία επικοινωνίας σας μέσω της λίστας επαφών του. Ακόμα κι αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ την εφαρμογή, η εφαρμογή ενδέχεται να έχει ήδη τις πληροφορίες σας. Αυτό περιλαμβάνει τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλα στοιχεία επικοινωνίας μέσω μιας από τις λίστες επαφών των φίλων σας.

Τι κάνει το WhatsApp με αυτές τις πληροφορίες

Εάν το WhatsApp χρησιμοποίησε τις πληροφορίες που συλλέχθηκαν για να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη, ίσως να μην ανησυχείτε τόσο για την εισβολή του απορρήτου. Αυτό όμως δεν ισχύει. Ενώ το Facebook δεν κατανέμει τα έσοδά του ανά προϊόν, το Forbes εκτιμά ότι το WhatsApp θα παράγει 5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το 2020. Σε αυτό το σημείο, το WhatsApp δεν έχει διαφημίσεις στην εφαρμογή. Το Facebook χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που δημιουργούνται στην εφαρμογή για να βελτιώσει τα προφίλ στόχευσης διαφημίσεων. Με άλλα λόγια, το Facebook χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που μάθατε για εσάς στην εφαρμογή για να πουλήσετε καλύτερες διαφημίσεις στα άλλα προϊόντα του.

Το Facebook λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τις επαφές σας στο WhatsApp και τις συγκρίνει με τα στοιχεία επικοινωνίας σε άλλα προϊόντα του Facebook. Αυτό επιτρέπει στην εταιρεία να μάθει πολλά για το ποιοι είναι οι επαφές σας. Εάν η εταιρεία ανακαλύψει ότι η επαφή WhatsApp δεν είναι ακόμα στο Instagram (άλλη εφαρμογή που ανήκει στο Facebook), ενδέχεται να αρχίσει να βλέπει διαφημίσεις στο διαδίκτυο ή σε μία από τις άλλες υπηρεσίες του Facebook.

Το ιστορικό τοποθεσίας μπορεί να είναι μια από τις πιο πολύτιμες πηγές πληροφοριών για τη ζωή σας. Παρακολουθώντας την τοποθεσία σας, το WhatsApp μπορεί να ανακαλύψει πληθώρα πληροφοριών για εσάς. Αυτό περιλαμβάνει πού ζείτε, πού εργάζεστε, πού θέλετε να ψωνίσετε και πολλά άλλα. Εάν εγκαταλείπετε τα παιδιά σας στο σχολείο σε τακτική βάση, το WhatsApp θα το γνωρίζει. Στη συνέχεια αναλύει αυτά τα δεδομένα για να διαπιστώσει ότι έχετε παιδιά και ποια είναι η ηλικία κατά προσέγγιση.

Εάν αρχίσετε να επισκέπτεστε έναν πλαστικό χειρουργό σε τακτική βάση, το WhatsApp μπορεί να μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες με τους διαφημιζόμενους. Στη συνέχεια, μπορεί να είστε ο στόχος των διαφημίσεων για αισθητική χειρουργική ή καλλυντικά. Επισκεφτείτε έναν ειδικό αναπαραγωγής και οι διαφημιζόμενοι θα πληρώσουν καλά χρήματα για τα δεδομένα. Τότε γνωρίζουν ότι μπορεί να χρειάζεστε φαρμακευτικά προϊόντα για στυτική δυσλειτουργία, βοηθήματα ελέγχου των γεννήσεων ή τεστ εγκυμοσύνης. Ακόμα και όταν το WhatsApp δεν διαφημίζεται απευθείας σε εσάς, τα δεδομένα σας καθιστούν τη διαφήμιση πιο πολύτιμη σε άλλες υπηρεσίες.

Δεν χρειάζεται να είστε παρανοϊκοί για να προστατεύσετε το απόρρητό σας

Δεν είναι ανθυγιεινό να ανησυχείτε για το απόρρητό σας στο διαδίκτυο. Δεδομένου του όγκου δεδομένων που συλλέγει το WhatsApp και άλλες εταιρείες σε εσάς, είναι δύσκολο να μην ανησυχείτε πραγματικά. Τα δεδομένα που συλλέγονται για εσάς αποκαλύπτουν πολλά για το ποιοι είστε. Ανησυχεί για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται και συλλέγονται τα δεδομένα σας. Είναι δυνατόν να λάβετε εύλογες προφυλάξεις για να προστατέψετε το απόρρητό σας χωρίς να γίνετε παρανοϊκοί.

Υπάρχουν απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για την προστασία του απορρήτου σας. Μια απλή μέθοδος είναι να περιορίσετε την πρόσβαση που έχει το WhatsApp στα δεδομένα σας. Αφιερώνοντας λίγα λεπτά για να ενημερώσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας, μπορείτε να διατηρήσετε τις πληροφορίες σας πιο ασφαλείς. Το WhatsApp παρέχει αρκετά εργαλεία για να σας βοηθήσει να αναλάβετε το απόρρητό σας κατά τη χρήση της υπηρεσίας. Γιατί να μην τα εκμεταλλευτείτε?

Ένα άλλο απλό βήμα είναι να κάνετε χρήση ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN). Αυτή η λύση δημιουργεί ένα εμπόδιο ανάμεσα σε εσάς και τις υπηρεσίες πληροφοριών που χρησιμοποιείτε στο διαδίκτυο. Συνδέοντας έναν απομακρυσμένο διακομιστή, βοηθάτε να διατηρείτε τις δραστηριότητές σας ανώνυμες στο διαδίκτυο. Αφιερώστε λίγα λεπτά για να μάθετε πώς ένα VPN μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του απορρήτου σας, καθώς και να προσφέρει πρόσθετα οφέλη, όπως η αποφυγή γεωγραφικών περιορισμών στη ροή περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me