Ασφαλής χρήση της κάμερας Web: Ποιος σας παρακολουθεί; | Επισκόπηση VPNO

Ίσως οι Jetsons να μας παρουσιάσουν για πρώτη φορά την ιδέα να συνοδεύονται τηλεφωνικές συνομιλίες με ζωντανό βίντεο. Ωστόσο, θα χρειαστούν δεκαετίες για να υλοποιηθεί η πραγματικότητα. Η κάμερα web που είναι συνδεδεμένη στον υπολογιστή σας μπορεί να μεταδίδει ζωντανές κλήσεις βίντεο, επιτρέποντάς σας να μεταδίδετε ζωντανά βίντεο στο Facebook ή απλώς να δημοσιεύετε βίντεο από εσάς στο YouTube και σε άλλα καταστήματα. Εάν εκτιμάτε το απόρρητό σας, ωστόσο, μπορεί να έχετε κάποιες ανησυχίες σχετικά με το εάν η κάμερα web σας είναι πραγματικά ασφαλής. Προστατέψτε τον εαυτό σας από την ηλεκτρονική εισβολή σε μερικά απλά βήματα.

Κατασκοπεία Webcam – Πραγματικότητα ή Παρανοία?

Φαίνεται ότι το να ανησυχείτε για κάποιον που σας κατασκοπεύει μέσω της κάμερας web σας είναι λίγο παρανοϊκό και ίσως να παίρνει ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο. Ωστόσο, προειδοποιήστε τους χρήστες του Instagram το 2016 εντόπισαν κασέτα πάνω από την κάμερα ενός υπολογιστή στο φόντο μιας φωτογραφίας του ιδρυτή του Facebook Mark Zuckerberg το 2016. Επιπλέον, ο διευθυντής του FBI James Comey είπε στους ανθρώπους δημόσια ότι η λήψη τέτοιων μέτρων είναι απλά λογική. Ίσως λοιπόν η σκέψη να μην είναι τόσο τρελή.

Σε πολλές περιπτώσεις, είναι πολύ εύκολο για έναν χάκερ να αποκτήσει τον έλεγχο της κάμεράς σας. Στην πραγματικότητα, πολλοί χάκερ το κάνουν μόνο για διασκέδαση. Οι μυστικές ηχογραφήσεις ατόμων σε συμβιβαστικές θέσεις μπορούν επίσης να είναι επικερδείς σε ιστότοπους πορνογραφίας ή στον σκοτεινό ιστό. Αν και πολλοί ίσως προτιμούν να μην μελετήσουν την ιδέα, όσοι ασχολούνται με το απόρρητο μπορούν να βρουν απλούς τρόπους για να κάνουν τη χρήση της κάμερας web ασφαλή.

Ποιος μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην κάμερα Web σας?

Η απόκτηση πρόσβασης στην κάμερα web μπορεί να είναι τόσο απλή όσο ένα μικρό κώδικα. Όλος ένας απατεώνας πράκτορας που χρειάζεται να έχει πρόσβαση στη συσκευή σας είναι μόνο μια μικρή ρωγμή στην ασφάλειά σας. Μόλις εισέλθουν, μπορούν να διευρύνουν το κενό για να αποκτήσουν πληρέστερη πρόσβαση. Με όλους τους διαφορετικούς τύπους κακόβουλου λογισμικού γύρω σας, ίσως να μην μάθετε ποτέ από πού προήλθε ένας ιός. Το έγκλημα στον κυβερνοχώρο εξελίσσεται συνεχώς και πρέπει να συνεχίσουμε τον ρυθμό. Ακολουθούν ορισμένοι από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους ένας εισβολέας μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην κάμερα web.

Τεχνικός απομακρυσμένου υπολογιστή

Όποιος είχε πρόσβαση στον υπολογιστή σας από απόσταση μπορεί δυνητικά να επιστρέψει αργότερα για να αποκτήσει πρόσβαση στην κάμερα web. Οι απομακρυσμένες επισκευές υπολογιστών είναι συχνές. Οι τεχνικοί συνδέονται στον υπολογιστή σας και αντιμετωπίζουν προβλήματα με το λογισμικό σας χωρίς να χρειάζεται να έρθουν ποτέ στο σπίτι σας. Ενώ αυτοί οι πάροχοι υπηρεσιών προσπαθούν να ελέγξουν τους υπαλλήλους τους, ακόμη και οι καλύτερες μέθοδοι ελέγχου θα αποτύχουν να πιάσουν κάθε κακό μήλο. Ένα απλό κομμάτι κώδικα που μένει πίσω στον υπολογιστή σας θα μπορούσε να επιτρέψει στον τεχνικό να αποκτήσει ξανά πρόσβαση στον υπολογιστή σας αργότερα.


Μολυσμένο email

ανεπιθυμητη αλληλογραφιαΤα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν εύκολα να περιέχουν συνημμένα που έχουν ενσωματωμένο μολυσματικό κώδικα. Ο αποστολέας δεν χρειάζεται να έχει πολύ περίπλοκο κώδικα για να αποκτήσει ελάχιστη πρόσβαση στον υπολογιστή σας. Μόλις το πόδι τους βρεθεί στην πόρτα, ακόμη και ένας ελαφρώς ικανός χάκερ μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην κάμερα web και σε άλλες πληροφορίες στον υπολογιστή σας.

Κακόβουλοι ιστότοποι

Οι χάκερ συχνά επενδύουν ελάχιστα χρηματικά ποσά για την αγορά ενός διαδικτυακού τομέα που είναι πολύ κοντά στο όνομα τομέα ενός δημοφιλούς ιστότοπου. Μόνο ο ιστότοπός τους έχει ένα μικρό ορθογραφικό λάθος. Αντιστρέψτε δύο γράμματα και βρίσκεστε ξαφνικά σε έναν ιστότοπο που μπορεί να παραδώσει αρκετό κώδικα για να επιτρέψει την πρόσβαση στον υπολογιστή σας.

Οι σύνδεσμοι που αποστέλλονται μέσω email ή μέσω κοινωνικών μέσων μπορούν επίσης να κάνουν τους ανυποψίαστους χρήστες να προσέλθουν σε έναν κακόβουλο ιστότοπο. Το μόνο που χρειάζεται ο χάκερ είναι να προσγειωθείτε στον ιστότοπό του μόνο μία φορά. Αυτό αρκεί για να παραδώσει τον κωδικό που θα ανοίξει την πίσω πόρτα για να αποκτήσουν πρόσβαση αργότερα.

Τι συσκευές διατρέχουν κίνδυνο?

Οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιείτε με κάμερα μπορεί ενδεχομένως να παραβιαστεί για κακόβουλη χρήση. Όλα τα ίδια κόλπα που αναφέρονται παραπάνω θα λειτουργήσουν με σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή. Ενώ ορισμένες είναι πιο δύσκολο να σπάσουν, η πραγματικότητα είναι ότι οποιαδήποτε συσκευή μπορεί τελικά να χακαριστεί. Οι χάκερ εργάζονται ακούραστα για να αναπτύξουν νέες μεθόδους πρόσβασης στις συσκευές σας. Είτε χρησιμοποιείτε επιτραπέζιο υπολογιστή, φορητό υπολογιστή, tablet ή smartphone, κάποιος μπορεί ενδεχομένως να σας παρακολουθεί μέσω της κάμερας web. Ωστόσο, λαμβάνοντας τα σωστά μέτρα για την προστασία των συσκευών σας, μπορείτε να τρομάξετε τους περισσότερους χάκερ.

Πώς μπορώ να προστατέψω τον εαυτό μου?

Έχει ήδη αναφερθεί ένας σίγουρος τρόπος αποτροπής της μη εξουσιοδοτημένης χρήσης της κάμερας web. Ένα απλό κομμάτι ταινίας πάνω από το φακό σίγουρα θα λειτουργήσει. Το μειονέκτημα φυσικά είναι ότι δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ούτε. Εάν απολαμβάνετε τακτικά τη χρήση του Skype, τη λήψη φωτογραφιών ή βίντεο με την κάμερά σας ή τη ροή ζωντανών βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να απογοητευτείτε που πρέπει να εγκαταλείψετε την κάμερα web εντελώς.

Η ενημέρωση των προγραμμάτων προστασίας από ιούς είναι πάντα καλή συμβουλή και μπορεί να σας προστατεύσει από γνωστές απειλές για την ασφάλεια του υπολογιστή σας. Επιπλέον, η ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος της συσκευής σας με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις κώδικα θα βοηθήσει στην προστασία της συσκευής σας από μη εξουσιοδοτημένη είσοδο.

Να είστε πάντα ύποπτοι για συνδέσμους σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από χρήστες που δεν γνωρίζετε, γιατί μπορεί να είναι ηλεκτρονικό ψάρεμα. Θυμηθείτε, εάν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φαίνεται ψαρό, είναι καλύτερο να το αφήσετε ανοιχτό από τον κίνδυνο μόλυνσης. Εάν πιστεύετε ότι μια εταιρεία ενδέχεται να σας έστειλε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επικοινωνήστε απευθείας μαζί τους για να αντιμετωπίσετε το ζήτημα, αντί να διακινδυνεύσετε να ανοίξετε ένα δυνητικά επιβλαβές μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πώς ένα VPN μπορεί να είναι η καλύτερη φρουρά για την κάμερα Web σας

Προκειμένου ένας χάκερ να αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή σας και στην κάμερα web σας, χρειάζονται συχνά μια κρίσιμη πληροφορία – τη διεύθυνση IP σας. Η διεύθυνση IP σας είναι ο μοναδικός κωδικός που προσδιορίζει τη θέση της συσκευής σας στον κυβερνοχώρο. Για οποιοδήποτε πρόγραμμα αποστολής πληροφοριών στον υπολογιστή σας στο διαδίκτυο, πρέπει να έχουν αυτήν τη διεύθυνση.

VPN-σύνδεση-ΔιαδίκτυοΈνα VPN προστατεύει την κάμερα web διατηρώντας κρυφή τη διεύθυνση IP σας. Όταν χρησιμοποιείτε μια ποιοτική υπηρεσία VPN, το αίτημά σας για πληροφορίες κρυπτογραφείται στον διακομιστή VPN. Στη συνέχεια, το VPN προωθεί το αίτημα για πληροφορίες που αποστέλλονται πίσω στη διεύθυνση IP του διακομιστή VPN – όχι απευθείας σε εσάς. Το VPN στη συνέχεια κρυπτογραφεί τις πληροφορίες και τις στέλνει σε εσάς. Κάθε κακόβουλος κώδικας που προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στην κάμερα web έχει μόνο τη διεύθυνση IP του διακομιστή VPN. Αυτές οι πληροφορίες είναι σχεδόν άχρηστες για τους χάκερ καθώς ένα VPN θα χειρίζεται συχνά εκατοντάδες άλλους πελάτες μέσω των διακομιστών του ανά πάσα στιγμή. Ο εισβολέας δεν μπορεί να εντοπίσει τη συσκευή σας και έτσι δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην κάμερα web.

Ένα VPN παρέχει πολλά επιπλέον οφέλη για την προστασία του απορρήτου σας και για την πρόσβαση σε υπηρεσίες ροής βίντεο που περιορίζονται σε περιορισμένες γεωγραφικές περιοχές. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ένα VPN μπορεί να προστατεύσει το απόρρητό σας, ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με τα πλεονεκτήματα των VPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me