Οι κίνδυνοι απορρήτου των έξυπνων γυαλιών σας | VPNoverview.com

Πρόσωπο που χρησιμοποιεί γυαλιά επαυξημένης πραγματικότηταςΤο πεδίο της επαυξημένης πραγματικότητας (AR) είναι ένα από τα ιερά grails της βιομηχανίας ηλεκτρονικών ειδών. Αυτά τα έξυπνα γυαλιά επιβάλλουν γραφικά στην προβολή μπροστά σας για να σας παρουσιάσουν πληροφορίες από υπολογιστή ή έξυπνο τηλέφωνο. Εάν θέλετε να είστε στην αιχμή, αναμφίβολα ψάχνετε ή έχετε ήδη έξυπνα γυαλιά. Ωστόσο, οι ανησυχίες για το απόρρητο δεν αφορούν μόνο τα άτομα που μπορεί να τραβάτε φωτογραφίες διακριτικά. Στην πραγματικότητα, αυτές οι εταιρείες μπορεί να συλλέγουν και να χρησιμοποιούν δεδομένα για εσάς περισσότερο από ό, τι αντιλαμβάνεστε.


Έξυπνα γυαλιά στο Near Horizon

Η δυνατότητα για εξαιρετικές χρήσεις έξυπνων γυαλιών οδηγεί πολλές εταιρείες να μπουν στην αγορά. Ορισμένα είναι είτε διαθέσιμα τώρα, είτε πολύ κοντά. Αυτή η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει ριζικά τη ζωή μας. Ωστόσο, ενέχει επίσης σοβαρούς νέους κινδύνους για το απόρρητό μας.

Google Glass

Το Google Glass έκανε μια μεγάλη εκτόξευση πριν από αρκετά χρόνια προσπαθώντας να φέρει αυτήν την τεχνολογία στους πελάτες, αλλά οι ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο το έκαναν σε μεγάλο βαθμό μη πρακτικό. Αυτό δεν εμπόδισε την Google να συνεχίσει να αναπτύσσει αυτήν την τεχνολογία. Αρχικά προοριζόταν για τον κοινό καταναλωτή, το Google Glass επικεντρώνεται πλέον στις επιχειρηματικές χρήσεις. Αυτά τα έξυπνα γυαλιά επιτρέπουν στους εργαζόμενους να ελέγχουν γρήγορα τα αποθέματα, την κατάσταση των μηχανημάτων ή να λαμβάνουν ενημερώσεις σχετικά με την πρόοδο σε πραγματικό χρόνο. Η Google ελπίζει ότι οι χρήστες συνηθίζουν την τεχνολογία στην εργασία, θα το θέλουν και στο σπίτι.

Intel’s Vaunt

Η Intel είναι η πιο γνωστή εταιρεία που κάνει τους επεξεργαστές που τροφοδοτούν πολλούς από τους σημερινούς υπολογιστές. Είναι έτοιμοι να βγουν στην αγορά έξυπνων γυαλιών με μια προσφορά που ονομάζεται Vaunt. Η στρατηγική της Intel είναι να κάνει περισσότερα με λιγότερα. Αντί για ογκώδη ακουστικά και προφανείς προβολείς, το προϊόν της Intel είναι σχεδόν απίστευτο στην εμφάνιση. Οι οθόνες έχουν ξεθωριάσει, εκτός εάν ο χρήστης το κοιτάξει απευθείας και μόνο ο χρήστης μπορεί να πει πότε χρησιμοποιείται.

Microsoft HoloLens

Το Microsoft HoloLens ήταν διαθέσιμο σε μια επιλεγμένη ομάδα χρηστών για αρκετό καιρό. Το HoloLens 2, όπως τα γυαλιά της Google, απευθύνεται κυρίως σε επιχειρήσεις. Το HoloLens λειτουργεί σε μια έκδοση των Windows και επομένως συνδυάζεται όμορφα με το οικοσύστημα της Microsoft, συμπεριλαμβανομένου του Microsoft Office και του λογισμικού παραγωγικότητας.

Μαγικό άλμα

Για χρόνια, οι λάτρεις του έξυπνου γυαλιού έχουν παρακολουθήσει διαφημιστικά βίντεο Magic Leap με αίσθηση θαύματος. Επιτέλους, το Magic Leap κυκλοφόρησε για τους καταναλωτές το 2018. Το προϊόν υπόσχεται συναρπαστικό βίντεο, που επιβάλλεται απευθείας στο οπτικό σας πεδίο. Οι εφαρμογές για αυτό το προϊόν θα μπορούσαν να είναι σχεδόν απεριόριστες. Το απόρρητο της εταιρείας προκάλεσε τόσο ενδιαφέρον όσο και απέκλεισε ορισμένους από την αποδοχή των αξιώσεών τους. Μόνο ο χρόνος θα δείξει.

Γιατί τα έξυπνα γυαλιά θα μπορούσαν να είναι ένας εφιάλτης απορρήτου

Η αποτυχία του Google Glass προέκυψε σε μεγάλο βαθμό επειδή οι άνθρωποι θεώρησαν ότι εισβάλλει στο απόρρητό τους. Τα έξυπνα γυαλιά θα μπορούσαν να τραβήξουν φωτογραφίες, να εγγράψουν βίντεο και να συλλάβουν συνομιλίες. Εάν βρισκόσασταν στο δωμάτιο με κάποιον που φορούσε το Google Glass, θα μπορούσατε να αισθανθείτε ότι κάθε κίνηση σας παρακολουθούσε και καταγράφηκε. Αυτό οδήγησε στην απαγόρευση του Google Glass σε πολλά μπαρ και εστιατόρια.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο εκείνοι που βρίσκονται μπροστά από την κάμερα έξυπνων γυαλιών που μπορούν να περιμένουν μια τεράστια εισβολή στην ιδιωτική τους ζωή. Οι ίδιοι οι χρήστες είναι επίσης ευάλωτοι στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών μέσω των έξυπνων γυαλιών τους. Τα γυαλιά μπορούν να είναι μαζί με τον χρήστη ανά πάσα στιγμή και να βλέπουν σχεδόν ό, τι βλέπει ο χρήστης σε πολλές περιπτώσεις. Αυτό δημιουργεί ένα κενό στην ασφάλεια απορρήτου σας.

Ανησυχίες για έξυπνα γυαλιά και δεδομένα τοποθεσίας

Έξυπνα γυαλιάΟι διαφημιζόμενοι προσπαθούν να λάβουν δεδομένα τοποθεσίας από τους χρήστες. Άλλες μορφές πληροφοριών που κοινοποιούνται στο διαδίκτυο εστιάζουν συνήθως στις δραστηριότητες και τα ενδιαφέροντά σας ενώ βρίσκεστε στο Διαδίκτυο. Τα δεδομένα τοποθεσίας παρουσιάζουν δεδομένα σχετικά με τη ζωή σας στον πραγματικό κόσμο. Το έξυπνο τηλέφωνό σας παρέχει ήδη πολλές πληροφορίες σχετικά με το πού πηγαίνετε, τα καταστήματα που επισκέπτεστε συχνά και τον τρόπο με τον οποίο φτάνετε εκεί. Τα έξυπνα γυαλιά μπορούν να προσφέρουν ακόμη περισσότερα. Όχι μόνο θα μπορούσαν να μάθουν οι διαφημιζόμενοι πού βρίσκεστε, αλλά και πόσο καιρό κοίταξατε μια συγκεκριμένη οθόνη ή πόσο καιρό περάσατε διαβάζοντας τους τίτλους στο χαρτί στο περίπτερο. Τα δεδομένα τοποθεσίας σας γίνονται ακόμη πιο ακριβή για στοχευμένες διαφημίσεις.

Τα έξυπνα γυαλιά είναι ευάλωτα στους χάκερ

Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε νέα τεχνολογία, χρειάζεται χρόνος για να ανακαλύψετε όλους τους τρόπους που ενδέχεται να είναι ευάλωτοι σε κακόβουλες χρήσεις. Αλλά αν οι οικιακοί υπολογιστές, φορητοί υπολογιστές και έξυπνα τηλέφωνα ήταν ένας δελεαστικός στόχος για χάκερ, τα έξυπνα γυαλιά είναι πολύ περισσότερο. Εάν οι χάκερ μπορούν να αποκτήσουν τον έλεγχο των έξυπνων γυαλιών με ενσωματωμένη κάμερα, θα μπορούσαν να σας παρακολουθούν να πληκτρολογείτε τους κωδικούς πρόσβασης, τους αριθμούς pin και κάθε άλλο μέτρο ασφαλείας που λαμβάνουμε. Η παραβίαση του απορρήτου σας θα μπορούσε να προκαλέσει όχι μόνο αμηχανία, αλλά και οικονομική απώλεια.

Ακόμα και για αυτά τα έξυπνα γυαλιά χωρίς κάμερες, ο κίνδυνος απορρήτου είναι μεγάλος. Αυτά τα γυαλιά μεταδίδουν ευαίσθητες ειδοποιήσεις στο όραμά σας. Ένας χάκερ που αποκτά τον έλεγχο της συσκευής σας θα μπορούσε να διαβάσει ειδοποιήσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα μηνύματα κειμένου. Επειδή μεγάλο μέρος της σύνδεσής μας με φίλους και εργασία είναι μέσω του Διαδικτύου, αυτή η έκθεση του απορρήτου σας μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες.

Η απάντηση βρίσκεται σε κίνηση προς τα εμπρός και όχι προς τα πίσω

Οι κίνδυνοι για την προστασία της ιδιωτικής ζωής μας από νέες τεχνολογίες, όπως τα έξυπνα γυαλιά, θα μπορούσαν να μας κάνουν να διστάσουμε να ακολουθήσουμε την πορεία μας. Αλλά τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα έξυπνα γυαλιά θα μπορούσαν να είναι τεράστια και δεν πρέπει να απορριφθούν εάν μπορούμε να το αποφύγουμε. Η απάντηση δεν έγκειται στο να επιστρέψουμε στις μέρες χωρίς αυτήν την τεχνολογία, αλλά να προχωρήσουμε με προσοχή.

Μία από τις καλύτερες προστασίες που μπορείτε να έχετε για το απόρρητό σας είναι ένα ποιοτικό VPN. Ένα VPN κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας από και προς το διακομιστή VPN. Στη συνέχεια, τα στοιχεία σας αποστέλλονται από το διακομιστή VPN στον ιστότοπο ή την υπηρεσία και επιστρέφονται στο VPN. Επειδή τα δεδομένα δεν απευθύνονται ποτέ απευθείας σε εσάς, η ανωνυμία σας διατηρείται και το απόρρητό σας προστατεύεται. Όταν συνδυάζεται με τεχνολογία όπως έξυπνα γυαλιά, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι ακόμη και αν διακυβεύεται η ασφάλειά σας, το απόρρητό σας ενδέχεται να προστατεύεται.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα οφέλη από τη χρήση VPN, ρίξτε μια ματιά στην ανάρτησή μας σχετικά με την επιλογή του καλύτερου VPN για τις ανάγκες σας.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me