Πώς να καλέσετε και να στείλετε κείμενο ανώνυμα | VPNoverview.com

Με την ατελείωτη παροχή εφαρμογών στα smartphone μας, είναι εύκολο να ξεχνάμε μερικές φορές ότι μπορούμε ακόμα να χρησιμοποιήσουμε τα τηλέφωνά μας για την αποστολή κειμένων και την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων. Δεδομένου ότι οι ανησυχίες για το απόρρητο και την ασφάλεια στο διαδίκτυο έχουν γίνει όλο και πιο πιεστικές τα τελευταία χρόνια, ίσως πιστεύετε ότι δεν υπάρχει τρόπος να στείλετε μήνυμα κειμένου ή να καλέσετε ανώνυμα. Ευτυχώς, υπάρχει.


Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το πραγματικό τους όνομα κατά τη ρύθμιση του smartphone τους και συνδέουν τη συσκευή με την προσωπική τους διεύθυνση email. Ως εκ τούτου, οι περισσότεροι αριθμοί τηλεφώνου συνδέονται με μια ενεργή διεύθυνση email και συνήθως εντοπίζονται στον κάτοχό του. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τρόποι κλήσης και αποστολής κειμένου ανώνυμα με λίγα απλά κόλπα ή εφαρμογές τρίτων.

Θέλετε να καλέσετε κάποιον, αλλά δεν θέλετε αυτό το άτομο να έχει τον προσωπικό σας αριθμό τηλεφώνου; Ή θέλετε να στείλετε κείμενα ως ιδιωτικός αποστολέας; Ίσως προτιμάτε να επικοινωνείτε με κάποιον με ασφαλή και κρυπτογραφημένο τρόπο, οπότε κανείς εκτός από τους δύο δεν έχει πρόσβαση στην επικοινωνία σας. Όλες αυτές οι επιλογές είναι διαθέσιμες σε οποιονδήποτε χρήστη smartphone. Δείτε πώς το κάνετε.

Κλήση ανώνυμα

Smartphone με εικόνα αυτιού

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους δεν θα θέλατε ορισμένα άτομα ή οργανώσεις να έχουν τον προσωπικό σας αριθμό τηλεφώνου. Για παράδειγμα, ίσως θέλετε να αποφύγετε τις τηλεμεταφορές, τις απάτες, τις ρομποτικές κλήσεις ή ακόμα και τους καταδιώκτες. Ωστόσο, η προεπιλεγμένη ρύθμιση για οποιοδήποτε smartphone είναι η εμφάνιση του αριθμού τηλεφώνου σας όταν καλείτε κάποιον.

Για να καλέσετε ανώνυμα, πρέπει να αποκρύψετε το αναγνωριστικό καλούντος στις ρυθμίσεις της εφαρμογής του τηλεφώνου σας. Όταν το κάνετε αυτό, το άτομο που καλείτε δεν θα δει τον πραγματικό αριθμό τηλεφώνου σας, αλλά απλώς ότι καλείται από έναν “ιδιωτικό αριθμό”. Διαφορετικά λειτουργικά συστήματα κινητής τηλεφωνίας έχουν διαφορετικές διαμορφώσεις για απόκρυψη του αναγνωριστικού καλούντος, αλλά θα σας καθοδηγήσουμε στις βασικές ρυθμίσεις για συσκευές που εκτελούνται σε Android ή iOS.

Απόκρυψη αναγνωριστικού καλούντος σε Android

Υπάρχουν πολλές εκδόσεις του Android στην αγορά. Με νέες εκδόσεις, το μενού ρυθμίσεων προσαρμόζεται συχνά με την πάροδο του χρόνου. Εάν το τηλέφωνό σας δεν είναι πλήρως ενημερωμένο ή χρησιμοποιεί διαφορετικό δέρμα προγραμματιστή (όπως τα προσαρμοσμένα σχέδια της Samsung ή της Motorola), υπάρχει πιθανότητα το μενού ρυθμίσεων να φαίνεται ελαφρώς διαφορετικό από τα στιγμιότυπα οθόνης που εμφανίζονται εδώ. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε απλά να αναζητήσετε τις σωστές λέξεις-κλειδιά και τελικά θα βρείτε αυτό που ψάχνετε. Τα στιγμιότυπα οθόνης για αυτό το σεμινάριο έχουν ληφθεί σε ένα μοντέλο OnePlus που εκτελείται σε Android 9.

Θέλετε να αποκρύψετε το αναγνωριστικό καλούντος σε μια συσκευή Android; Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή τηλεφώνου στη συσκευή σας. Αυτή είναι η εφαρμογή που χρησιμοποιείτε για να καλέσετε άλλους. Η εφαρμογή τοποθετείται συνήθως στην αρχική οθόνη στην κάτω αριστερή γωνία και μοιάζει με (πράσινο) τετράγωνο με τηλέφωνο σε αυτήν.
 2. Πατήστε στις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε “Ρυθμίσεις”.
 3. Άνοιγμα “Ρυθμίσεις κλήσεων”.
 4. Επιλέξτε την κάρτα SIM χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή. Εάν έχετε μόνο μία κάρτα SIM στο smartphone σας, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα.
 5. Μεταβείτε στις “πρόσθετες ρυθμίσεις”.
 6. Πατήστε στο “Caller ID”.
 7. Επιλέξτε “Απόκρυψη αριθμού”.

Στιγμιότυπα οθόνης ρυθμίσεων αναγνωριστικού καλούντος Android
Από τώρα και στο εξής, ο αριθμός τηλεφώνου σας δεν θα είναι πλέον ορατός σε οποιονδήποτε καλείτε. Αυτό είναι υπέροχο για το απόρρητό σας, αλλά μπορεί επίσης να έχει αρνητική πλευρά. Μην εκπλαγείτε αν λιγότερα άτομα απαντούν ξαφνικά στο τηλέφωνό τους όταν τους κουδουνίζετε.

Απόκρυψη αναγνωριστικού καλούντος σε iOS (iPhone)

Όπως και με το Android, είναι πολύ απλό να αποκρύψετε και το αναγνωριστικό καλούντος στο iOS. Δείτε πώς το κάνετε:

 1. Ανοιξε το Ρυθμίσεις στο iPhone σας.
 2. Επιλέξτε “Τηλέφωνο“.
 3. Επιλέξτε “Εμφάνιση του αναγνωριστικού καλούντος“.
 4. Εναλλαγή “Εμφάνιση του αναγνωριστικού μου καλούντος”, ώστε να είναι η επιλογή απενεργοποιημένο.

Στιγμιότυπα οθόνης Ρυθμίσεις αναγνώρισης κλήσης iOS για iPhone

Πραγματοποίηση μιας ανώνυμης κλήσης

Είναι επίσης δυνατό να καλέσετε κάποιον ιδιωτικά προσθέτοντας έναν μικρό κωδικό μπροστά από τον αριθμό που καλείτε. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι δεν χρειάζεται να περάσετε όλες τις ρυθμίσεις σας και στη συνέχεια να την αλλάξετε όταν θέλετε ο αριθμός σας να είναι ορατός ξανά. Εάν είναι μόνο μια ιδιωτική τηλεφωνική κλήση που έχετε στη διάθεσή σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μάθετε ποιος κωδικός θα προσθέσετε για τη συγκεκριμένη χώρα σας.

Κώδικας
Δουλεύει για
* 67Ηνωμένες Πολιτείες (εκτός AT&T), Καναδάς (σταθερό), Νέα Ζηλανδία (τηλέφωνα Vodafone)
# 31 #Ηνωμένες Πολιτείες (AT&T τηλέφωνα), Αυστραλία (κινητά), Αλβανία, Αργεντινή (κινητά), Βουλγαρία (κινητά), Δανία, Καναδάς (κινητά), Γαλλία, Γερμανία (ορισμένοι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας), Ελλάδα (κινητά), Ινδία (μόνο μετά το ξεκλείδωμα δικτύου), Ισραήλ (κινητό), Ιταλία (κινητό), Ολλανδία (τηλέφωνα KPN), Νότια Αφρική (κινητό), Ισπανία (κινητό), Σουηδία, Ελβετία (κινητό)
* 31 #Αργεντινή (σταθερό), Γερμανία, Ελβετία (σταθερό)
1831Αυστραλία (σταθερό)
3651Γαλλία (σταθερό)
* 31 *Ελλάδα (σταθερό), Ισλανδία, Ολλανδία (οι περισσότεροι αερομεταφορείς), Ρουμανία, Νότια Αφρική (τηλέφωνα Telkom)
133Χονγκ Κονγκ
* 43Ισραήλ (σταθερό)
* 67 #Ιταλία (σταθερό)
184Ιαπωνία
0197Νέα Ζηλανδία (τηλέφωνα Telecom ή Spark)
1167Περιστροφικά τηλέφωνα στη Βόρεια Αμερική
* 9 #Νεπάλ (μόνο προπληρωμένα / μεταπληρωμένα τηλέφωνα NTC)
* 32 #Πακιστάν (τηλέφωνα PTCL)
* 23 ή * 23 #Νότια Κορέα
067Ισπανία (σταθερό)
141Ηνωμένο Βασίλειο, Δημοκρατία της Ιρλανδίας

Εάν το τηλέφωνό σας λειτουργεί μέσω δικτύου GSM (όπως τα περισσότερα Android), μπορείτε πάντα καλέστε # 31 # για να αποκλείσετε το αναγνωριστικό καλούντος. Το ίδιο ισχύει και αν δεν είστε ακόμα σίγουροι για τον κωδικό που θα χρησιμοποιήσετε. # 31 # λειτουργεί στις περισσότερες περιπτώσεις.

Αποστολή μηνυμάτων ανώνυμα

Είναι επίσης δυνατό να στείλετε ανώνυμα κείμενα μέσω ειδικών ιστότοπων. Εάν σκοπεύετε να το κάνετε αυτό, λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν πολλοί ψεύτικοι ιστότοποι που προσφέρουν ψευδείς υπηρεσίες γραπτών μηνυμάτων. Υπόσχονται να στείλουν τα μηνύματα κειμένου σας, αλλά αντίθετα προσπαθούν να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή σας. Εν τω μεταξύ, το κείμενό σας δεν αποστέλλεται ποτέ. Εάν λάβετε ποτέ ένα παράξενο κείμενο από μια άγνωστη πηγή, φροντίστε να μην κάνετε ποτέ κλικ σε συνδέσμους μέσα στο μήνυμα. Αυτό θα μπορούσε να θέσει σοβαρά σε κίνδυνο τη συσκευή σας.

Ένας αξιόπιστος ιστότοπος που στέλνει πραγματικά τα ανώνυμα κείμενα σας είναι το anonymoustext.com. Η διαδικασία στον ιστότοπό τους είναι πολύ απλή και η ιστοσελίδα είναι πολύ εύκολη στη χρήση. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την υπηρεσία, μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

 1. μεταβείτε στο ιστότοπος anonymoustext.com.
 2. Επιλέξτε πώς θέλετε να εμφανίζεται ο αποστολέας στη συσκευή του παραλήπτη. Η πιο προφανής επιλογή είναι να το διατηρήσετε “Ανώνυμος“. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να επιλέξετε είτε έναν αριθμό τηλεφώνου ΗΒ είτε ΗΠΑ που θα εμφανίζεται.
 3. Πληκτρολογήστε τον αριθμό τηλεφώνου του παραλήπτη. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε τον σωστό κωδικό χώρας!
 4. Εισαγάγετε το μήνυμα θέλετε να στείλετε.
 5. Επιλέξτε αν θέλετε στείλτε το τώρα ή αργότερα.
 6. Πατήστε συνέχεια
 7. Πληρώστε για το κείμενό σας. Μπορείτε να το κάνετε είτε μέσω PayPal, Apple Pay, Google Pay είτε μέσω πιστωτικής κάρτας.

ανώνυμη αποστολή γραπτών μηνυμάτων στον ιστότοπο οθόνης

Το Anonymoustext.com προσφέρει μια αξιόπιστη υπηρεσία, αλλά δεν είναι ακριβώς φθηνή. Ένα μεμονωμένο κείμενο θα σας κοστίσει έως και 1,25 $. Ωστόσο, υπάρχουν ειδικές επιλογές διαθέσιμες σε περίπτωση που θέλετε να στείλετε περισσότερα από ένα μόνο ανώνυμο κείμενο:

«Η αποστολή κειμένου κοστίζει 1,25 $ ανά μήνυμα. Ένα μεγάλο κείμενο με περισσότερους από 160 χαρακτήρες κοστίζει 0,25 $ επιπλέον ανά επιπλέον μήνυμα. Μπορείτε να πληρώσετε με PayPal, Apple Pay, Google Pay ή με πιστωτική κάρτα. Είναι μία μόνο πληρωμή και δεν έχει επισυναφθεί συνδρομή. Ο παραλήπτης του μηνύματος κειμένου δεν θα χρεωθεί. “

Κρυπτογραφημένο VoIP και γραπτά μηνύματα

Ίσως η ανησυχία σας δεν είναι απαραίτητα ότι θέλετε να παραμείνετε ανώνυμοι με το άτομο με το οποίο επικοινωνείτε. Εάν προτιμάτε να παραμείνετε κρυμμένοι από οποιονδήποτε τρίτο που μπορεί να κατασκοπεύει τη συνομιλία σας, υπάρχει ένας αριθμός εφαρμογών τρίτων που διατίθενται για ιδιωτική επικοινωνία. Ευτυχώς, αυτές οι εναλλακτικές εφαρμογές είναι ως επί το πλείστον δωρεάν και είναι διαθέσιμες σε όλους τους διαδικτυακούς χρήστες.

Οι προεπιλεγμένες εφαρμογές που συνοδεύουν το smartphone σας συνήθως δεν προστατεύονται επαρκώς από πιθανή παρακολούθηση. Επομένως, θα προτείνουμε δύο εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να μειώσουν σημαντικά την πιθανότητα να ακούει ο καθένας στη συνομιλία σας. Ως εκ τούτου, αυτά είναι εξαιρετικά εργαλεία για τους καταγγέλλοντες, τους δημοσιογράφους, τους ανθρώπους που ζουν σε αυταρχικές χώρες ή για όποιον θέλει απλώς να επικοινωνεί ιδιωτικά. Υπάρχουν περισσότερες ιδιωτικές εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, αλλά οι δύο προτεινόμενες εδώ, το Signal και το Linphone, έχουν ένα σταθερό ρεκόρ παροχής ασφαλούς επικοινωνίας για οποιονδήποτε online χρήστη. Μια καλή πηγή για τον έλεγχο του ιδιωτικού λογισμικού επικοινωνίας είναι το privacytools.io.

Σήμα: κρυπτογραφημένες κλήσεις και γραπτά μηνύματα

Το σήμα σχεδιάστηκε ειδικά για ασφαλή, κρυπτογραφημένη επικοινωνία. Όλα τα κείμενα και οι τηλεφωνικές κλήσεις του προστατεύονται μέσω κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο. Εκτός από αυτό, το Signal διαθέτει μια σειρά χρήσιμων λειτουργιών, όπως ένα χρονοδιακόπτη για μηνύματα αυτοκαταστροφής. Το σήμα είναι εντελώς δωρεάν και διαθέσιμο για Android, iPhone και Windows.

Linphone: κρυπτογραφημένο VoIP

Εάν θέλετε να καλέσετε κάποιον με ασφαλή τρόπο, το Linphone είναι μια πολύ αξιοπρεπής επιλογή. Το λογισμικό είναι εντελώς ανοιχτού κώδικα και διατίθεται δωρεάν. Είναι διαθέσιμο για Windows, MacOS, iOS, Linux και Android. Όλα τα μηνύματα που αποστέλλονται μέσω του Linphone είναι ασφαλή με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο.

Τελικές σκέψεις

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να στείλετε κείμενο και να καλέσετε με ασφάλεια και ανώνυμα. Μπορείτε να αποκρύψετε το αναγνωριστικό καλούντος, να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό ιστότοπο για να στείλετε τα μηνύματά σας ή τη χρήση μιας εφαρμογής τρίτου μέρους που παρέχει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για τυχόν μηνύματα που στέλνετε. Μια τελευταία σημείωση που θέλουμε να καταστήσουμε σαφές, είναι ότι αυτές οι συμβουλές και τα εργαλεία υπάρχουν για να παρέχουν στους χρήστες ασφάλεια και ανωνυμία. Δεν υπάρχουν, ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για κακοποίηση ή παρενόχληση άλλων. Πολλά άτομα έχουν μπει σε προβλήματα αφού ενοχλούν τους άλλους μέσω του τηλεφώνου χρησιμοποιώντας ανώνυμους αριθμούς τηλεφώνου. Το απόρρητό σας είναι σημαντικό, αλλά δεν πρέπει να έρχεται σε βάρος των άλλων.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map