Οι κίνδυνοι απορρήτου του βηματομέτρου σας | VPNoverview.com

Ίσως δεν θέλατε όλες τις δυνατότητες ενός γυμναστηρίου. Ή δεν θέλατε να ξοδέψετε τα χρήματα για να αγοράσετε ένα γυμναστήριο. Ίσως το μόνο που θέλετε πραγματικά ήταν μια συσκευή για να μετρήσετε τον αριθμό των βημάτων που ακολουθήσατε για να παρακολουθείτε τη σωματική σας δραστηριότητα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ό, τι σας έκανε να αποφασίσετε να αγοράσετε ένα βηματόμετρο, πιθανότατα δεν ήταν έτσι ώστε να μπορείτε να αποκαλύψετε τις προσωπικές σας πληροφορίες υγείας σε άγνωστα τρίτα μέρη. Δυστυχώς, ακόμη και πολλά απλά βηματόμετρα μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο το απόρρητό σας.


Το περπάτημα αυξάνεται ως η άσκηση επιλογής

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε μια ακριβή συνδρομή στο γυμναστήριο, χωρίς εξοπλισμό για αγορά, δεν χρειάζεται να πάτε σε μια ειδική τοποθεσία. Το περπάτημα είναι βολικό, φθηνό και τόσο εύκολο σχεδόν όλοι μπορούν να το κάνουν. Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία σε έναν έντονο περίπατο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει απώλεια βάρους, διαχείριση καταστάσεων υγείας όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και υψηλή αρτηριακή πίεση, ισχυρότερα οστά, βελτιωμένη διάθεση και πολλά άλλα.

Η μέτρηση του αριθμού των βημάτων που περπατάτε σε μια μέρα μπορεί να σας βοηθήσει να παρακινήσετε και να σας ενθαρρύνουμε να ακολουθήσετε μια άσκηση ρουτίνας. Για αυτόν τον λόγο, πολλοί άνθρωποι σκέφτονται να αγοράσουν ένα βηματόμετρο ή μια εφαρμογή βηματόμετρου για το τηλέφωνό τους. Αυτή η απλή συσκευή μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τάσεις στο περπάτημα. Επιπλέον, παρακινήστε σας να βελτιώσετε και να σας βοηθήσουμε να διατηρήσετε ένα ακριβές αρχείο της δραστηριότητάς σας. Εάν έχετε επιλέξει βηματόμετρο, μην ξεχάσετε να σκεφτείτε το απόρρητό σας πριν πραγματοποιήσετε αυτήν την αγορά.

Σε ένα βηματόμετρο λιγότερο είναι περισσότερο

Μια εφαρμογή βηματόμετρου ή βηματόμετρου κάνει μόνο ένα πράγμα – μετρά τον αριθμό των βημάτων που ακολουθείτε. Οι ανιχνευτές φυσικής κατάστασης μετράνε βήματα, μετράνε τον καρδιακό ρυθμό, ενεργούν ως συναγερμός, παρακολουθούν τον ύπνο σας και άλλα. Ένας καλός λόγος για να επιλέξετε ένα απλούστερο βηματόμετρο είναι ότι υπάρχει λιγότερος κίνδυνος να πέσουν οι προσωπικές πληροφορίες στα χέρια κάποιου άλλου.

Οι ανιχνευτές φυσικής κατάστασης παρακολουθούν πολλές πληροφορίες για την υγεία. Σε περίπτωση παραβίασης του απορρήτου σας, κάποιος μπορεί να καταλήξει να γνωρίζει πολύ περισσότερα για την υγεία σας από ό, τι θα θέλατε ποτέ να γίνετε δημόσιοι. Ένα βηματόμετρο από την άλλη πλευρά, δεδομένου ότι μετρά μόνο τα βήματα που ακολουθείτε, θέτει λιγότερο κίνδυνο για το απόρρητό σας.

Ωστόσο, παρόλο που ένα βηματόμετρο συλλέγει λιγότερες πληροφορίες για την υγεία σας, μπορεί ακόμα να θέσει σε κίνδυνο το απόρρητό σας. Ευαίσθητες πληροφορίες που συλλέγονται μέσω του βηματόμετρου θα μπορούσαν να εκθέσουν ζωτικές πληροφορίες για εσάς εάν αποκαλυφθούν.

Εντοπισμός της τάσης στα δεδομένα

Δείκτης τοποθεσίας smartphoneΤα τελευταία χρόνια, οι τάσεις εντοπισμού των δεδομένων που χρησιμοποιούνται απαιτούν από ειδικά εκπαιδευμένους ανθρώπους που περνούν από ανάχωμα χαρτιού για να διαλέξουν τα βασικά κομμάτια πληροφοριών. Σήμερα, σχεδόν οποιοσδήποτε με υπολογιστή μπορεί να αναλύσει άμεσα βουνά δεδομένων για να διαλέξει τις τάσεις. Εάν κάποιος χακάρει τα δεδομένα του βηματόμετρου σας, θα μπορούσε να εκθέσει τάσεις σχετικά με το περπάτημα σας.

Με αυτά τα δεδομένα είναι εύκολο να μάθετε τι χρόνο περνάτε με τα πόδια και πόσο μακριά περπατάτε. Περισσότερο ανησυχητικό, αν εντοπίσετε μια τάση σε ποια ώρα της ημέρας προτιμάτε να περπατήσετε θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει τους κλέφτες να γνωρίζουν την καλύτερη στιγμή για να μπουν στο σπίτι σας. Αν εντοπίσετε τάσεις στο περπάτημα σας, θα ήταν εύκολο να εντοπίσετε τι ώρα πηγαίνετε στη δουλειά, τι ώρα αφήνετε το γραφείο σας για μεσημεριανό γεύμα και πολλά άλλα. Ακόμη και τα μετριοπαθή δεδομένα από το βηματόμετρο σας μπορούν να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για τους κλέφτες δεδομένων που θέλουν να δημιουργήσουν ένα προφίλ της ζωής σας.

Τα δεδομένα τοποθεσίας είναι πολύτιμα

Επειδή το βηματόμετρο σας είναι πιθανό για εσάς ανά πάσα στιγμή, εάν παρέχει επίσης δεδομένα τοποθεσίας σχετικά με το πού περπατήσατε, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο το απόρρητό σας. Η δημιουργία ενός προφίλ διαφήμισης για στοχευμένες διαφημίσεις βελτιώνεται δραστικά εάν τα δεδομένα τοποθεσίας μπορούν να συσχετιστούν με άλλες πληροφορίες στο προφίλ σας. Όταν οι αναζητήσεις ιστού και η δραστηριότητα του ιστότοπού σας παρέχουν μόνο μια εικόνα του τι είναι η δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο, τα δεδομένα τοποθεσίας παρέχουν μια πολύ πληρέστερη εικόνα του ποιος είστε εκτός σύνδεσης.

Τα βηματόμετρα παρακολουθούν συχνά την τοποθεσία για να δείξουν τη διαδρομή που περπατήσατε και πόσο μακριά έχετε διανύσει. Αλλά αυτές οι ίδιες πληροφορίες μπορούν να αποκαλύψουν τις διευθύνσεις του σπιτιού και της εργασίας σας. Τα σκαλοπάτια σας μέσα και γύρω από το αγαπημένο σας παντοπωλείο, το εστιατόριο και την τοπική παμπ σας προσφέρονται από το βολικό βηματόμετρο σας. Ακόμη και πληροφορίες σχετικά με τον γιατρό που επισκέπτεστε, είτε επισκέπτεστε έναν νέο ειδικό είτε επισκέπτεστε το φαρμακείο, ενδέχεται να παρακολουθούνται από τα δεδομένα τοποθεσίας που επισυνάπτονται στο βηματόμετρο σας.

Πόσο ενεργός είσαι?

Οι πληροφορίες για την υγεία σας είναι μερικές από τις πιο πολύτιμες και προσωπικές πληροφορίες που μπορούν να συγκεντρωθούν. Για αυτόν τον λόγο, πολλές εταιρείες ασφάλισης υγείας προσφέρουν έκπτωση εάν μοιράζεστε πληροφορίες από βηματόμετρο ή ιχνηλάτη φυσικής κατάστασης. Η αποτυχία να περπατήσετε αρκετά βήματα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των ασφαλίστρων σας τα επόμενα χρόνια. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται άνετα να μοιράζονται αυτές τις πληροφορίες με την ελπίδα να κερδίσουν έκπτωση στα ασφάλιστρα. Ωστόσο, αυτό μπορεί επίσης να λειτουργήσει εναντίον σας. Αποτυχία εκπλήρωσης ορισμένου ορίου δραστηριότητας και ενδέχεται όχι μόνο να χάσετε την έκπτωσή σας, αλλά και να καταλήξετε σε αύξηση των ασφαλίστρων για τα επόμενα χρόνια.

Προστατέψτε το απόρρητό σας

Ζούμε σε μια εποχή όπου η πληροφορία είναι το πιο πολύτιμο αγαθό. Πολλές εταιρείες υπάρχουν αποκλειστικά στο κέρδος από τη συλλογή, τη συλλογή και την ανάλυση πληροφοριών. Έχετε το δικαίωμα να προστατεύσετε το απόρρητό σας, ειδικά όταν πρόκειται για πληροφορίες σχετικά με την υγεία σας. Η απλή αναγνώριση της πιθανότητας εισβολής της ιδιωτικής ζωής μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε πιο ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο χρήσης του βηματόμετρου και τα μέτρα που λαμβάνετε για την προστασία του απορρήτου σας.

Ένα απλό εργαλείο που μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην προστασία του απορρήτου σας είναι μια υπηρεσία VPN. Με τη σύνδεση στο Διαδίκτυο μέσω VPN, κάνετε τα δεδομένα σας ανώνυμα. Επειδή ο ιστότοπος ή η υπηρεσία δεν συνδέεται ποτέ απευθείας με τη συσκευή σας, η υπηρεσία VPN λειτουργεί ως μεσάζων, διατηρώντας τις πληροφορίες σας απόρρητες. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς ένα VPN μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τις πληροφορίες σας απόρρητες, δείτε την ανάρτησή μας σχετικά με την επιλογή του καλύτερου VPN για τις ανάγκες σας.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me