Πώς να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο ανώνυμα | Επισκόπηση VPNO

Πολλές από τις διαδικτυακές σας ενέργειες δεν είναι τόσο ιδιωτικές όσο νομίζετε. Αυτές τις μέρες, αμέτρητα μέρη προσπαθούν να ακολουθήσουν τη διαδικτυακή μας συμπεριφορά όσο πιο κοντά μπορούν. Οι ISP μας, οι διαχειριστές των δικτύων μας, το πρόγραμμα περιήγησής μας, οι μηχανές αναζήτησης, οι εφαρμογές που έχουμε εγκαταστήσει, οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, οι κυβερνήσεις, οι χάκερ και ακόμη και οι ιστότοποι που επισκέπτονται όλοι γνωρίζουν – σε κάποιο βαθμό – τι κάνουμε στο διαδίκτυο. Εάν δεν θέλετε ο σύντροφός σας να ανακαλύψει το ειδικό δώρο γενεθλίων που έχετε παραγγείλει, αρκεί η χρήση του τρόπου ανώνυμης περιήγησης. Ωστόσο, εάν δεν θέλετε να ξέρει κανείς τι κάνετε στο διαδίκτυο, δεν θα γίνει απλή λειτουργία ανώνυμης περιήγησης.


Θέλετε να σερφάρετε, να κάνετε streaming ή να κατεβάσετε ανώνυμα; Υπάρχουν μερικοί τρόποι για την προστασία του απορρήτου σας στο διαδίκτυο. Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε μερικές μεθόδους και συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παραμείνετε ανώνυμοι στο διαδίκτυο. Θα σας πούμε όλα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των VPN, των διακομιστών μεσολάβησης και του Tor, που είναι όλα εργαλεία για να σας βοηθήσουν να μείνετε κάτω από το ραντάρ.

Συμβουλή 1: Ασφαλής και ανώνυμη περιήγηση με VPN

Ασπίδα VPNΗ χρήση ενός VPN (Virtual Private Network) είναι ένας κατάλληλος τρόπος για να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο ανώνυμα. Όταν είστε συνδεδεμένοι σε διακομιστή VPN, η σύνδεσή σας είναι ασφαλής. Το λογισμικό διασφαλίζει ότι όλη η διαδικτυακή κυκλοφορία σας είναι κρυπτογραφημένη χρησιμοποιώντας ειδικά πρωτόκολλα, επομένως αυτά τα δεδομένα δεν μπορούν πλέον να διαβαστούν από άλλους.

Επιπλέον, η διεύθυνσή σας IP παραμένει κρυφή, επειδή λαμβάνετε αυτόματα την IP του διακομιστή VPN που χρησιμοποιείτε. Μια διεύθυνση IP είναι ο αριθμός αναγνώρισης της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο και μπορεί να αποκαλύψει την τοποθεσία σας και τελικά την ταυτότητά σας. Ένα VPN κρύβει αυτήν τη διεύθυνση IP πίσω από μια δική του. Με αυτόν τον τρόπο, οι ιστότοποι που επισκέπτεστε δεν θα μπορούν να δουν την πραγματική σας διεύθυνση IP και δεν θα μπορούν να σας αναγνωρίσουν.

Πολλοί πάροχοι VPN δεν καταγράφουν τη δραστηριότητά σας ενώ χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες τους. Αυτό είναι το προϊόν που σας υπόσχονται: ανώνυμη περιήγηση. Αυτοί οι πάροχοι προσφέρουν στους χρήστες τους εγγυημένη ανωνυμία με τις ασφαλείς και ασφαλείς συνδέσεις VPN τους.

Κρυπτογραφημένη σήραγγα VPN που σας προστατεύει από διάφορες ομάδες

Ο συνδυασμός μιας καλυμμένης IP με μια ασφαλή σύνδεση διασφαλίζει στους χρήστες VPN ότι η διαδικτυακή συμπεριφορά τους δεν μπορεί πλέον να εντοπιστεί από κανέναν. Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι πάροχοι VPN τόσο αυστηροί όσον αφορά την υπόσχεση. Εάν θέλετε να ανωνυμοποιήσετε τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο, είναι σημαντικό να αναζητήσετε έναν αξιόπιστο και καλό πάροχο VPN με πολιτική μηδενικών αρχείων καταγραφής. Η πολιτική μηδενικών αρχείων καταγραφής διασφαλίζει ότι ο πάροχος VPN δεν καταχωρεί καμία από τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες. Με αυτόν τον τρόπο, ούτε καν η κυβέρνηση δεν μπορεί να ζητήσει από έναν πάροχο να παραδώσει αυτές τις πληροφορίες, επειδή δεν υπάρχει τίποτα να δώσει. Τις περισσότερες φορές, είναι έξυπνο να πάρετε ένα premium VPN, καθώς τα προσωπικά σας δεδομένα δεν είναι πάντα ασφαλή στα χέρια ενός δωρεάν παρόχου VPN.

ExpressVPN: Ένας αξιόπιστος γίγαντας

Ένα παράδειγμα αξιόπιστου παρόχου VPN είναι το ExpressVPN. Το ExpressVPN διαθέτει μεγάλο αριθμό διακομιστών σε όλο τον κόσμο και προσφέρει ισχυρές επιλογές ασφάλειας. Εάν εγγραφείτε στις υπηρεσίες τους, αποκτάτε πρόσβαση σε λογισμικό που προστατεύει όλες τις συσκευές σας και λειτουργεί για Windows, Mac, Android και iOS. Μπορείτε ταυτόχρονα να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο με έως και πέντε συσκευές σε μία μόνο συνδρομή. Το ExpressVPN είναι πολύ κατάλληλο για όσους θέλουν να μπορούν να σερφάρετε, να κάνετε streaming και να κατεβάσετε με πλήρη ανωνυμία.

Το ExpressVPN είναι πολύ φιλικό προς το χρήστη. Αφού αποκτήσετε μια συνδρομή, μπορείτε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή και να συνδεθείτε σε έναν ασφαλή διακομιστή VPN με λίγα μόνο κλικ. Η εφαρμογή θα εκτελείται στο παρασκήνιο της συσκευής σας, ενώ μπορείτε να περιηγηθείτε και να κάνετε ροή ως συνήθως, μόνο με ασφάλεια και ανώνυμα. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτόν τον πάροχο, διαβάστε την πλήρη κριτική μας για το ExpressVPN.

CyberGhost: Ένα φιλικό προς το χρήστη VPN

Ένα δεύτερο VPN με καλή απόδοση είναι το CyberGhost. Το CyberGhost είναι ένας φιλικός προς τον χρήστη πάροχος VPN που σας βοηθά να περιηγηθείτε ανώνυμα. Έχουν μεγάλο αριθμό διακομιστών σε όλο τον κόσμο, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά εύκολο να βρει έναν διακομιστή που να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Οι διακομιστές τους θα διασφαλίσουν ότι μπορείτε να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς. Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε το Netflix και να κατεβάσετε δωρεάν torrents με το CyberGhost. Η εφαρμογή CyberGhost είναι πολύ εύκολη στη χρήση και αν έχετε πρόβλημα να το καταλάβετε, το CyberGhost διαθέτει επίσης μια εξαιρετική ομάδα υποστήριξης πελατών που θα σας βοηθήσει.

Εάν υπάρχει εναλλακτική λύση HTTPS για τον ιστότοπο HTTP που προσπαθείτε να επισκεφτείτε, το CyberGhost θα βεβαιωθεί ότι ανακατευθύνεστε αυτόματα στην ασφαλή έκδοση του ιστότοπου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να περιηγηθείτε ανώνυμα και με ασφάλεια ανά πάσα στιγμή. Διαβάστε τη λεπτομερή κριτική μας για το CyberGhost για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το VPN.

Συμβουλή 2: Χρησιμοποιήστε το σωστό πρόγραμμα περιήγησης

Είναι σοφό να επιστρέψετε στα βασικά και να βεβαιωθείτε ότι αυτά θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε την ανωνυμία σας. Αλλά ποιο πρόγραμμα περιήγησης είναι το καλύτερο για χρήση σε αυτήν την περίπτωση; Τα διάφορα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης έχουν πολύ διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης του απορρήτου των χρηστών. Έχουν επίσης διαφορετικά επίπεδα ασφάλειας. Σε αυτήν την ενότητα, θα συζητήσουμε πολλές γνωστές επιλογές προγράμματος περιήγησης.

Μείνετε μακριά από τον Microsoft Internet Explorer και το Edge

Λογότυπο Microsoft EdgeΌταν εξετάζετε την ασφάλεια και το απόρρητο στο διαδίκτυο, σας συμβουλεύουμε να μην χρησιμοποιείτε τα προγράμματα περιήγησης της Microsoft (Internet Explorer και Edge). Ο Internet Explorer δεν λαμβάνει πλέον ενημερώσεις, γεγονός που καθιστά αυτό το πρόγραμμα περιήγησης πολύ ευάλωτο και εκθέτει τους χρήστες του σε διάφορους κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων πολλών μορφών εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Το Microsoft Edge είναι ο επίσημος διάδοχος του Internet Explorer και λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας. Ωστόσο, τα επίπεδα απορρήτου αυτών των προγραμμάτων περιήγησης δεν είναι μεγάλα. Δεν διαθέτει προστασία παρακολούθησης, όπως κάνουν άλλα προγράμματα περιήγησης. Αυτός, και άλλοι τρόποι με τους οποίους η Microsoft δεν διαθέτει απόρρητο, μας οδηγούν να σας συμβουλεύσουμε να μείνετε μακριά από τον Internet Explorer και το Edge εάν θέλετε να επικεντρωθείτε στην προστασία του απορρήτου σας.

Google Chrome: μην μεταβείτε στο Google για απόρρητο

Λογότυπο Google ChromeΤο πρόγραμμα περιήγησης Chrome υποστηρίζει πολλούς αποκλεισμούς αναδυόμενων παραθύρων και άλλες επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης που προσανατολίζονται στο απόρρητο Ωστόσο, το Chrome είναι ιδιοκτησία της Google, κάτι που είναι άσχημα νέα για το απόρρητό σας. Η Google επωφελείται από όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα για τους χρήστες της. Αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για την εμφάνιση εξατομικευμένων διαφημίσεων και για τη βελτίωση της μηχανής αναζήτησης του Google. Πολλοί άνθρωποι επικρίνουν την Google σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν το απόρρητο των χρηστών. Για παράδειγμα, έχει αμφισβητηθεί γιατί οι χρήστες του Chrome συνδέονται συχνά αυτόματα με τους λογαριασμούς τους στο Google ή στο Gmail. Με αυτόν τον τρόπο, η Google μπορεί να εντοπίσει όλη τη δραστηριότητα περιήγησής σας και να την συνδέσει ως άτομο. Αυτές οι πληροφορίες συγχρονίζονται σε όλες τις συσκευές σας. Χρησιμοποιείτε smartphone Android με εφαρμογές όπως οι Χάρτες Google; Στη συνέχεια, η Google ξέρει αμέσως περισσότερα για εσάς. Εάν εκτιμάτε το απόρρητό σας, το Chrome δεν είναι η καλύτερη επιλογή για ένα πρόγραμμα περιήγησης.

Το Safari της Apple κάνει τη δουλειά του καλά

Λογότυπο Apple SafariΠρόσφατα, το πρόγραμμα περιήγησης Safari της Apple τα πάει πολύ καλά όσον αφορά το απόρρητο. Το πρόγραμμα περιήγησης έχει δει την εισαγωγή νέων λειτουργιών που σταματούν τα ψηφιακά δακτυλικά αποτυπώματα, καθιστώντας πολύ πιο δύσκολο για άλλα μέρη να σας ακολουθούν στο διαδίκτυο. Έχει επίσης έξυπνη πρόληψη παρακολούθησης. Αυτό διαγράφει αυτόματα τα cookie παρακολούθησης πρώτου μέρους που τοποθετούν οι ιστότοποι στο πρόγραμμα περιήγησης Safari μετά από επτά ημέρες. Λόγω αυτού του συστήματος, οι ιστότοποι είναι σε θέση να παρακολουθούν τους επισκέπτες για πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα. Εκτός από αυτό, το Safari προσφέρει μερικές χρήσιμες επεκτάσεις που βελτιώνουν το διαδικτυακό σας απόρρητο. Θα επιστρέψουμε σε αυτό αργότερα.

Mozilla Firefox: το καλύτερο και πιο γνωστό πρόγραμμα περιήγησης για απόρρητο

Λογότυπο FirefoxΕάν μας ρωτήσετε, το Mozilla Firefox είναι το καλύτερο «κανονικό» πρόγραμμα περιήγησης για χρήστες που εκτιμούν το απόρρητό τους. Για να ξεκινήσει, ο Firefox διαθέτει πολλές δυνατότητες ασφαλείας, όπως προστασία από ηλεκτρονικό ψάρεμα και κακόβουλο λογισμικό. Πέρα από αυτό, οι χρήστες του Firefox λαμβάνουν αυτόματα μια προειδοποίηση κάθε φορά που ένας ιστότοπος προσπαθεί να εγκαταστήσει πρόσθετα. Όσον αφορά το απόρρητο, ο Firefox είναι μια πολύ ασφαλής επιλογή, επίσης επειδή προσφέρει χρήσιμες επεκτάσεις που προστατεύουν τους χρήστες από κάθε είδους παραβίαση και παραβίαση απορρήτου. Αυτά τα πρόσθετα είναι, πιο συχνά από ό, τι όχι, ειδικά για τον Firefox.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης, ο Firefox είναι ανοιχτού κώδικα. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να ελέγξει τον κώδικα που αποτελεί το λογισμικό του Firefox. Λόγω αυτού του διαφανούς τρόπου εργασίας, η Mozilla δεν μπορούσε απλώς να ενσωματώσει λειτουργίες παρακολούθησης, ακόμη κι αν το ήθελε. Κάποιος θα το προσέξει και θα κάνει μια παράσταση, κάτι που θα ήταν απαίσιο για τη φήμη του Mozilla.

Ανώνυμη περιήγηση επόμενου επιπέδου: το πρόγραμμα περιήγησης Tor

Λογότυπο Tor The Onion RouterΕάν θέλετε πραγματικά να περιηγηθείτε ανώνυμα, το πρόγραμμα περιήγησης Tor θα μπορούσε να είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή. Το Tor (ο δρομολογητής Onion) είναι ένα διαδικτυακό δίκτυο για κρυπτογραφημένη και ανώνυμη επικοινωνία. Το Tor λειτουργεί σχεδόν το ίδιο με άλλα προγράμματα περιήγησης όπως το Firefox, το Safari και το Chrome. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα άλλα προγράμματα περιήγησης, το Tor σας επιτρέπει να περιηγηθείτε εντελώς ανώνυμα. Το δίκτυο Tor αποτελείται από χιλιάδες διακομιστές παγκοσμίως. Όλη η κυκλοφορία δεδομένων που διέρχεται από αυτήν χωρίζεται σε μικρά κομμάτια που στη συνέχεια κρυπτογραφούνται και αποστέλλονται μέσω πολλών διακομιστών πριν καταλήξουν στον προορισμό τους. Αυτή η διαδικασία κοστίζει χρόνο και επομένως το πρόγραμμα περιήγησης Tor μπορεί να είναι σχετικά αργό. Αλλά ανεξάρτητα από το πόσο αργή είναι, διασφαλίζει ότι κανείς δεν μπορεί να δει τι κάνετε στο διαδίκτυο.

Κορίτσι που ανακτά ένα αρχείο Διαδικτύου μέσω του Tor Nodes

Μια σημαντική δευτερεύουσα σημείωση για τη χρήση του Tor είναι ότι κρυπτογραφεί μόνο μέρος αυτού που κάνετε στο διαδίκτυο. Προστατεύεται μόνο η διαδικτυακή κίνηση που περνά από το πρόγραμμα περιήγησης. Υπηρεσίες όπως το Skype και το WhatsApp έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο χωρίς τη χρήση προγράμματος περιήγησης. Ο Tor δεν μπορεί να σας προσφέρει προστασία εδώ.

Ένα άλλο πράγμα που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι το Tor παρέχει στους χρήστες πρόσβαση στον σκοτεινό ιστό. Η περιήγηση στον σκοτεινό ιστό πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή. Αυτό το «σκοτεινό μέρος» του Διαδικτύου δεν ρυθμίζεται, πράγμα που σημαίνει ότι ενέχει πολλούς κινδύνους για την ασφάλειά σας. Για παράδειγμα, είναι πολύ εύκολο να αντιμετωπίσετε κακόβουλο λογισμικό εκεί. Επομένως, για τους περισσότερους από εμάς, η χρήση ενός VPN μαζί με το πρόγραμμα περιήγησης Firefox είναι μια ευκολότερη, καλύτερη και ασφαλέστερη εναλλακτική λύση.

Συμβουλή 3: Ανώνυμη περιήγηση με διακομιστή μεσολάβησης

Η χρήση ενός διακομιστή μεσολάβησης παρέχει επίσης κάποια ανωνυμία στο διαδίκτυο. Όταν χρησιμοποιείτε έναν διακομιστή μεσολάβησης, στέλνετε ένα αίτημα για πληροφορίες σε αυτόν τον διακομιστή μεσολάβησης, ο οποίος στη συνέχεια τον στέλνει στον σωστό ιστότοπο. Ο ιστότοπος θα μπορεί να βλέπει μόνο τη διεύθυνση IP του διακομιστή μεσολάβησης και όχι τη δική σας. Ένας διακομιστής μεσολάβησης δεν έχει το ίδιο επίπεδο κρυπτογράφησης με ένα VPN. Ακόμα κι αν οι ιστότοποι που επισκέπτεστε δεν θα μπορούν να δουν άμεσα ποιοι είστε, η διεύθυνσή σας IP και η διαδικτυακή επισκεψιμότητα εξακολουθούν να είναι πολύ πιο εύκολο να ξεδιπλωθούν από ό, τι θα συνέβαινε όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN. Άλλα πάρτι θα εξακολουθήσουν να βλέπουν τι κάνετε. Το μόνο που τους εμποδίζει να γνωρίζουν την ταυτότητά σας είναι το IP του πληρεξούσιου. Αυτό συμβαίνει επειδή οι διακομιστές μεσολάβησης δεν προστατεύουν τη σύνδεσή σας.

Πρόσωπο που συνδέεται στο Διαδίκτυο μέσω διακομιστή μεσολάβησης

Οι διακομιστές μεσολάβησης θεωρούνται ως ελαφρύτερες, δωρεάν εναλλακτικές λύσεις για ένα VPN. Μπορεί να ταιριάζουν στις ανάγκες σας, αλλά έχετε υπόψη ότι δεν έχουν τα ίδια πρότυπα ασφαλείας με ένα VPN.

Συμβουλή 4: Χρησιμοποιήστε μια ανώνυμη μηχανή αναζήτησης

DuckDuckGoΥπάρχει επίσης η δυνατότητα χρήσης ανώνυμης μηχανής αναζήτησης. Το DuckDuckGo είναι πιθανότατα η πιο γνωστή ανώνυμη μηχανή αναζήτησης. Οι ανώνυμες μηχανές αναζήτησης όπως το DuckDuckGo είναι εναλλακτικές για το Google, το Bing, το Yahoo και άλλες μηχανές αναζήτησης που επιθυμούν να συλλέγουν και να χρησιμοποιούν τα δεδομένα σας. Όταν χρησιμοποιείτε το DuckDuckGo, οι όροι αναζήτησης και οι σύνδεσμοι που κάνατε κλικ δεν εντοπίζονται. Επιπλέον, οι ιστότοποι που επισκέπτεστε δεν θα μπορούν να δουν τους όρους αναζήτησης που χρησιμοποιήσατε. Ωστόσο, εξακολουθούν να γνωρίζουν ότι έχετε επισκεφτεί τη σελίδα τους. Αυτή η εγγραφή πραγματοποιείται μέσω της διεύθυνσης IP σας. Μέσω του DuckDuckGo μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο Διαδίκτυο με περισσότερη ανωνυμία από μια κανονική μηχανή αναζήτησης, αλλά δεν μπορεί να σας προσφέρει πλήρη ανωνυμία ή απόρρητο.

Το DuckDuckGo δεν έχει τον ίδιο προϋπολογισμό και εργατικό δυναμικό με τις μεγάλες επιχειρήσεις όπως η Google. Αυτό σημαίνει ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης που παρουσιάζονται δεν θα είναι τόσο βελτιστοποιημένα. Ωστόσο, ορισμένοι λένε ότι αυτό είναι πραγματικά καλό για όσους επικεντρώνονται στην προστασία της ιδιωτικής ζωής. Σε τελική ανάλυση, το DuckDuckGo εμφανίζει σε όλους όσους εισάγουν τις ίδιες λέξεις κλειδιά τα ίδια αποτελέσματα αναζήτησης. Η Google, αντίθετα, προσαρμόζει τα αποτελέσματά σας στο προφίλ χρήστη σας. Η ανακρίβεια του DuckDuckGo, ως εκ τούτου, δείχνει ότι στηρίζονται στην υπόσχεσή τους για ανωνυμία. Η συμβουλή μας είναι να δοκιμάσετε το DuckDuckGo για να δείτε αν σας αρέσει.

Μια δεύτερη ανώνυμη μηχανή αναζήτησης είναι το Startpage. Πρόκειται για ένα σύστημα αναζήτησης φιλικό προς το απόρρητο που αντλεί τα αποτελέσματα αναζήτησης από το Google, αλλά δεν χρησιμοποιεί παρακολούθηση. Σας προτείνουμε επίσης να δοκιμάσετε αυτό.

Συμβουλή 5: Ελαχιστοποιήστε την παρακολούθηση με τις σωστές επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης

Υπάρχουν πολλές επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης που βοηθούν στην αύξηση του απορρήτου και της ασφάλειάς σας στο διαδίκτυο. Αυτές οι επεκτάσεις είναι συχνά εύκολο να εγκατασταθούν και να χρησιμοποιηθούν. Εκτός από έναν αποκλεισμό διαφημίσεων, έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης και μια επέκταση προγράμματος περιήγησης VPN, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε συγκεκριμένα πρόσθετα και επεκτάσεις που ελαχιστοποιούν την παρακολούθηση.

Προστασία απορρήτου και Ghostery

Privacy Badger και Ghostery είναι επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης που εντοπίζουν και αποκλείουν cookie παρακολούθησης τρίτων που τοποθετούνται στον υπολογιστή σας κατά την περιήγησή σας. Ο αποκλεισμός αυτών των cookie εμποδίζει τρίτους να σας παρακολουθούν στο διαδίκτυο. Εγκαταστήσατε το Privacy Badger ή το Ghostery και επισκεφθήκατε μια ιστοσελίδα που προσπαθεί να εγκαταστήσει cookie παρακολούθησης τρίτων; Τότε αυτές οι επεκτάσεις θα τεθούν σε δράση. Καλό για εσάς, κακό για διαδικτυακούς αγοραστές και πολύ καλό για το απόρρητό σας.

Συμβουλή 6: Να είστε προσεκτικοί με το Facebook και το Google

Το Facebook είναι γνωστό ότι μοιράζεται τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών του με διαφημιζόμενους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι γυναίκες τείνουν να λαμβάνουν διαφημίσεις γυναικείας υγιεινής στη ροή τους στο Facebook, ενώ οι άντρες δεν το κάνουν. Ωστόσο, το Facebook προάγει αυτήν την πρακτική πολύ περισσότερο: παρακολουθούν επίσης τι κάνετε όταν δεν βρίσκεστε στον ιστότοπό τους. Εάν αναζητάτε ασφάλιση αυτοκινήτου στο διαδίκτυο, είναι πολύ πιθανό να δείτε μια σχετική διαφήμιση στη ροή σας στο Facebook. Το Facebook σάς επιτρέπει να το αλλάξετε ελαφρώς στις ρυθμίσεις απορρήτου του λογαριασμού σας. Αφού αλλάξετε αυτές τις ρυθμίσεις, ενδέχεται να μην εμφανίζουν πλέον επιλεγμένες προσθήκες, αλλά θα εξακολουθείτε να βλέπετε προσθήκες. Επιπλέον, θα συνεχίσουν να συλλέγουν πληροφορίες για εσάς. Μέσω των δικών τους υπηρεσιών δεν είναι δυνατό να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση τους, μπορείτε μόνο να τροποποιήσετε λίγο αυτό που εμφανίζεται στη ροή ειδήσεων.

Το Google σάς επιτρέπει επίσης να απενεργοποιήσετε την προσθήκη εξατομίκευσης. Και πάλι αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι προσθήκες θα εξαφανιστούν, ούτε η Google θα σταματήσει να παρακολουθεί την κυκλοφορία δεδομένων σας. Κατά κανόνα, μπορείτε να πείτε ότι αυτές οι μεγάλες εταιρείες που χτίζονται προσθέτουν έσοδα δεν θα σταματήσουν να μας παρακολουθούν, εκτός εάν το καταστήσουμε αδύνατο μέσω, για παράδειγμα, μιας σύνδεσης VPN.

Τελικές σκέψεις

Υπάρχουν διαφορετικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε καλύτερα την ασφάλεια και το απόρρητό σας στο διαδίκτυο. Θέλετε να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο ανώνυμα; Αυτές είναι οι συμβουλές που θα θέλαμε να σας δώσουμε:

  • Χρησιμοποιήστε το Mozilla Firefox ή το πρόγραμμα περιήγησης Tor
  • Χρησιμοποιήστε ένα VPN
  • Χρησιμοποιήστε μια ανώνυμη μηχανή αναζήτησης
  • Ελαχιστοποιήστε την παρακολούθηση με τις σωστές επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης

Εάν συνδυάσετε αυτές τις συμβουλές, το διαδικτυακό σας απόρρητο προστατεύεται ήδη πολύ καλύτερα. Θα μπορείτε να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο εντελώς ανώνυμα. Η χρήση ενός διακομιστή μεσολάβησης είναι επίσης μια επιλογή, αλλά αυτό είναι πολύ περιττό εάν χρησιμοποιείτε ήδη ένα VPN (το οποίο είναι μια καλύτερη εναλλακτική λύση).

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me