Διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις απορρήτου στην εφαρμογή φυσικής κατάστασης | Επισκόπηση VPNO

Είτε μας αρέσει είτε όχι, ακόμη και οι πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες της καθημερινής ζωής έχουν αναπτύξει ψηφιακά στοιχεία. Από ψυγεία που συνδέονται με Wi-Fi και φωτισμό έως έλεγχο οικιακής χρήσης με υποβοήθηση τεχνητής νοημοσύνης, καθώς οι τεχνολογίες συνεχίζουν να προχωρούν, το ίδιο κάνει και η συνδεσιμότητά μας. Η προσωπική φυσική κατάσταση δεν αποτελεί εξαίρεση, όπως αποδεικνύεται από το πλήθος των διαθέσιμων ανιχνευτών θερμίδων, καταγραφών διαδρομών και σχεδιαστών προπόνησης. Υπάρχουν χιλιάδες εφαρμογές γυμναστικής για να σας συνοδεύσουν στο ταξίδι φυσικής κατάστασης και πολλές είναι αρκετά αποτελεσματικές. Ωστόσο, τείνουν να απαιτούν πολλές προσωπικές πληροφορίες. Ένα άτομο με γνώμονα την προστασία της ιδιωτικής ζωής θα θέλει να εξετάσει πόση πρόσβαση δίνει σε μια νέα εφαρμογή. Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε μια επισκόπηση των βασικών αδειών που ζητούν οι εφαρμογές γυμναστικής και μια εξήγηση για το γιατί πρέπει ή όχι να σας απασχολούν.

Κοινές άδειες εφαρμογών γυμναστικής και οι χρήσεις τους

Σχεδόν κάθε εφαρμογή smartphone που απαιτείται απαιτεί ορισμένα δικαιώματα για την εκτέλεση των βασικών της λειτουργιών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εφαρμογές γυμναστικής που πρέπει να συλλέγουν και να επεξεργάζονται ευαίσθητες πληροφορίες. Για παράδειγμα, συλλέγουν την άμεση τοποθεσία σας, την κατάσταση σύνδεσης και τις μετρήσεις απόδοσης. Ακολουθεί μια λίστα με τα πιο συχνά ζητούμενα δικαιώματα και τις λειτουργίες τους.

Δίκτυο

Όπως πολλές από αυτές τις κατηγορίες, η άδεια δικτύου είναι στην πραγματικότητα πολλά δικαιώματα σε ένα πακέτο. Οι εφαρμογές με αυτήν την πρόσβαση μπορούν να εκτελέσουν ενέργειες όπως αλλαγή του τύπου σύνδεσης (Wi-Fi, 4G, LTE κ.λπ.) και αποτροπή του ύπνου του τηλεφώνου σας. Αυτό μοιάζει με μεγάλη δύναμη για να δώσει ένα μόνο πρόγραμμα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι πολλές εφαρμογές γυμναστικής το χρησιμοποιούν απλώς για να συγχρονίσουν τα δεδομένα τους. Όπως οι περισσότερες εφαρμογές, οι εφαρμογές φυσικής κατάστασης δεν αποθηκεύουν γενικά δεδομένα στο τηλέφωνό σας, αλλά σε έναν κεντρικό διακομιστή.

Οι εφαρμογές απαιτούν άδεια δικτύου για τη μεταφορά δεδομένων μέσω της τρέχουσας ενεργής σύνδεσης. Με γνωστές, αξιόπιστες εφαρμογές όπως Strava, Garmin, MapMyRun και MyFitnessPal, αυτή η άδεια δεν πρέπει να αποτελεί μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εντελώς καλοήθη. Ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται να επιδιώκουν τη μεταφορά δεδομένων μέσω μιας «ανενεργής» σύνδεσης που μπορεί να επηρεάσει τόσο τα δεδομένα όσο και τη χρήση της μπαταρίας.

Αγορές εντός εφαρμογής

Οι εφαρμογές χρειάζονται αυτήν την άδεια για τη χρέωση του λογαριασμού σας για αναβαθμίσεις και premium λειτουργίες, όπως απενεργοποίηση διαφημίσεων ή βελτίωση της αλληλεπίδρασης εφαρμογών. Χωρίς αυτήν την άδεια, το Google Play θα απορρίψει οποιαδήποτε απόπειρα νομισματικής συναλλαγής. Αυτή η άδεια είναι τυπική και δεν πρέπει να προκαλεί συναγερμό, αλλά βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πάντα ποιος χρησιμοποιεί το τηλέφωνό σας. Υπάρχουν πολλές ιστορίες των γονέων που αφήνονται υπεύθυνες για τις αγορές που πραγματοποίησε το παιδί τους όταν δεν έψαχναν.


Σχετικά: Το Ταυτότητα το δικαίωμα βοηθά στην άδεια αγοράς εντός εφαρμογής. Επιτρέπει στις εφαρμογές να διαβάζουν και να επαληθεύουν πληροφορίες λογαριασμού κατά τη διάρκεια οποιωνδήποτε συναλλαγών.

Επαφές

Η άδεια επαφών είναι μερικές φορές αμφιλεγόμενη, δεδομένου ότι επιτρέπει σε μια εφαρμογή πρόσβαση στο βιβλίο διευθύνσεων του τηλεφώνου σας. Οι εφαρμογές χρησιμοποιούν αυτήν την άδεια για να σας συνδέσουν με φίλους στην ίδια πλατφόρμα και για να προσκαλέσετε μη χρήστες στην υπηρεσία μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, απευθείας από τη διεπαφή χρήστη. Οι εφαρμογές λένε ότι δεν χρησιμοποιούν την άδεια εάν ο χρήστης δεν έχει πρόσβαση σκόπιμα σε μια λειτουργία που την απαιτεί. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι, με την άδεια ενεργοποιημένη, η εφαρμογή μπορεί να διαβάσει αυτές τις πληροφορίες ανά πάσα στιγμή και χωρίς ειδοποίηση.

Αυτή η άδεια μπορεί συχνά να αποκλειστεί χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργικότητα μιας εφαρμογής. Οι χρήστες Android μπορούν να το κάνουν αυτό ανοίγοντας τις Ρυθμίσεις συσκευής > Εφαρμογές > * Όνομα αίτησης * > Δικαιώματα και απενεργοποίηση της εναλλαγής επαφών.

Μέσα αποθήκευσης

Τα δικαιώματα πολυμέσων επιτρέπουν σε μια εφαρμογή να έχει πρόσβαση στα περιεχόμενα του εσωτερικού χώρου αποθήκευσης και της κάρτας SD της συσκευής σας. Οι εφαρμογές το χρησιμοποιούν για ενέργειες όπως μεταφόρτωση φωτογραφιών και αποθήκευση και εξαγωγή στατιστικών. Παρόλο που πιθανότατα να είστε εντάξει επιτρέποντας αυτήν την πρόσβαση σε αξιόπιστες εφαρμογές, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι δυνατό να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε αυτήν την άδεια μέσω των ρυθμίσεων του τηλεφώνου σας.

Τοποθεσία

Η άδεια τοποθεσίας παρέχει στις εφαρμογές πρόσβαση τόσο στην κατά προσέγγιση όσο και στην ακριβή τοποθεσία σας. Αναλύοντας τις υπηρεσίες σύνδεσης γύρω σας, όπως συσκευές Wi-Fi και πύργους κινητής τηλεφωνίας, μια εφαρμογή μπορεί να καθορίσει τη γενική τοποθεσία σας και να τη χρησιμοποιήσει για να σας εξυπηρετήσει στοχευμένες διαφημίσεις με βάση τη γεωγραφική περιοχή. Η ακριβής τοποθεσία σας προέρχεται από το GPS του τηλεφώνου σας και επιτρέπει στις υπηρεσίες να εντοπίσουν την τοποθεσία σας σε λίγα μέτρα. Εκτός από τη χρήση του για την προβολή διαφημίσεων που σχετίζονται με την τοποθεσία, οι εφαρμογές παρακολούθησης προπόνησης όπως το Strava και το MapMyRun χρειάζονται πληροφορίες GPS για να παρακολουθούν το τρέξιμο ή το ποδήλατό σας. Επιτρέπει στην εφαρμογή την εμφάνιση μετρήσεων που σχετίζονται με τη διαδρομή και την ταχύτητα σε αναφορές σε πραγματικό χρόνο και μετά τη δραστηριότητα.

Η παρακολούθηση GPS είναι απαραίτητη για τις βασικές λειτουργίες πολλών εφαρμογών φυσικής κατάστασης. Ωστόσο, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι δεν νιώθουν άνετα με μια εφαρμογή γνωρίζοντας την ακριβή τοποθεσία τους όλη την ώρα. Επιπλέον, οι εφαρμογές παρακολούθησης δημοσιεύουν συχνά τις δραστηριότητές σας σε μια δημόσια ροή. Εμφανίζοντας από πού ξεκινάτε ή τερματίζετε τις προπονήσεις σας, αυτό μπορεί να δείξει στους ξένους ακριβώς πού ζείτε εάν δεν είστε προσεκτικοί. Εφαρμογές όπως το Strava διαθέτουν την επιλογή να αποκρύψετε την τοποθεσία έναρξης / λήξης με βάση την ακτίνα ενός συνόλου χρηστών.

Bluetooth

Τα δικαιώματα Bluetooth είναι απαραίτητα για τη σύνδεση σε εξωτερικό υλικό όπως έξυπνα ρολόγια, οθόνες καρδιακού ρυθμού και συσκευές GPS τρίτου μέρους όπως το Garmin. Ωστόσο, δεν χρειάζονται όλες οι εφαρμογές φυσικής κατάστασης για να λειτουργήσουν αυτά τα δικαιώματα.

Διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις απορρήτου και ασφάλειας διαφόρων εφαρμογών φυσικής κατάστασης

Ενώ οι περισσότερες εφαρμογές φυσικής κατάστασης απαιτούν αρκετές δέσμες αδειών για την εκτέλεση των βασικών τους λειτουργιών, πολλές σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε τις μη ουσιώδεις ρυθμίσεις απορρήτου και ασφάλειας. Η προσαρμογή αυτών είναι συνήθως μια απλή διαδικασία και μπορείτε να ελέγχετε συγκεκριμένες επιλογές τοποθεσίας, απορρήτου και επαφών απευθείας από το μενού της εφαρμογής. Ακολουθεί μια γρήγορη επισκόπηση των ρυθμίσεων απορρήτου ορισμένων από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές γυμναστικής.

Έλεγχος ρυθμίσεων απορρήτου στο Strava

λογότυπο stravaΣτο μενού ρυθμίσεων του Strava, στην ενότητα “Ρυθμίσεις απορρήτου”, μπορείτε να δείτε ότι οι δραστηριότητες και τα δεδομένα σας είναι πολύ δημόσια από προεπιλογή. Εάν δεν επιλέξετε να εξαιρεθείτε, το Strava θα δημοσιεύσει τις δραστηριότητές σας σε μια δημόσια ροή και θα κατατάξει βαθμολογικούς πίνακες. Η λειτουργία “Flyby” της εφαρμογής επιτρέπει επίσης σε άλλους χρήστες να βλέπουν αν σας πέρασαν κατά τη διάρκεια μιας δραστηριότητας ή το αντίστροφο. Επιπλέον, το Strava χρησιμοποιεί τα δεδομένα δραστηριότητάς σας για να δημιουργήσει δημόσιους “Χάρτες θερμότητας” που δείχνουν τους πιο πολυσύχναστους δρόμους στην περιοχή σας. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε μεμονωμένες επιλογές στις Ρυθμίσεις ή, για χρήστες που επιθυμούν να διατηρήσουν τις δραστηριότητές τους εντελώς απόρρητες, η Strava προσφέρει Βελτιωμένη λειτουργία απορρήτου με ένα άγγιγμα που ενεργοποιεί τις πιο περιοριστικές ρυθμίσεις απορρήτου.

Το Strava ενεργοποιεί επίσης την άδεια επαφών από προεπιλογή. Αυτό του επιτρέπει να έχει πρόσβαση στο βιβλίο διευθύνσεών σας χωρίς να σας ρωτήσει πρώτα. Ωστόσο, μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν την πρόσβαση από το μενού ρυθμίσεων.

Έλεγχος ρυθμίσεων απορρήτου στο MapMyRun

Από προεπιλογή, το MapMyRun μοιράζεται τα δεδομένα σας μόνο με τους φίλους σας. Αυτό περιλαμβάνει το προφίλ σας, τις διαδρομές και τις προπονήσεις σας. Μπορείτε να αλλάξετε αυτές τις ρυθμίσεις σε “Δημόσιο” ή “Μόνο εγώ” ανοίγοντας το μενού και πατώντας Ρυθμίσεις > Μυστικότητα. Το MapMyRun διαθέτει επίσης ένα “Κέντρο απορρήτου”, με πληροφορίες σχετικά με τις συγκαταθέσεις που απαιτεί η εφαρμογή, τον τρόπο εξαγωγής των δεδομένων σας και τον τρόπο διαγραφής ολόκληρου του λογαριασμού σας.

Έλεγχος ρυθμίσεων απορρήτου στο Runkeeper

λογότυπο runkeeperΌταν συνδεθείτε για πρώτη φορά στο Runkeeper, κατά τη διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού, η εφαρμογή επιλέγει αυτόματα ένα πλαίσιο που επιτρέπει την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Έχετε την επιλογή να εξαιρεθείτε, αλλά πρέπει να προβείτε σε αυτήν την ενέργεια. Σας ζητά επίσης να βάλετε την ημερομηνία γέννησής σας (υποχρεωτική), το τρέχον βάρος σας (προαιρετικό) και το φύλο σας (προαιρετικό).

Από προεπιλογή, το Runkeeper δημοσιεύει τις δραστηριότητές σας σε μια ροή που είναι ορατή από όλους. Οι χάρτες σας είναι ορατοί από τους φίλους σας από προεπιλογή. Στο μενού ρυθμίσεων, μπορείτε να τα αλλάξετε ώστε να είναι ορατά μόνο από εσάς, τους φίλους σας ή από όλους.

Έλεγχος ρυθμίσεων απορρήτου στο Endomondo

Το Endomondo, όπως το Runkeeper, θα θέλει να σας στείλει email. Ωστόσο, δεν επιλέγει κρυφά ένα πλαίσιο για εσάς. Αντ ‘αυτού, το Endomondo διευκολύνει την εξαίρεση ζητώντας σας απευθείας. Για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου, πατήστε Περισσότερα > Ρυθμίσεις > Κέντρο απορρήτου > Μυστικότητα. Εδώ, το Endomondo παρέχει μια εύκολη επιλογή απορρήτου με ένα άγγιγμα, καθώς και σύνθετες ρυθμίσεις που σας επιτρέπουν να ελέγχετε ποιος βλέπει τα προσωπικά σας στοιχεία. Από προεπιλογή, δεδομένα όπως τα γενέθλιά σας, το ύψος, το βάρος και ο καρδιακός ρυθμός είναι απόρρητα. Οι προπονήσεις σας, η μέση ταχύτητα, οι χάρτες και τα προσωπικά προγράμματα κατάρτισης είναι ορατά στους φίλους σας από προεπιλογή. Στο Κέντρο απορρήτου, μπορείτε επίσης να δείτε τα δικαιώματα στα οποία έχετε συναινέσει, να κατεβάσετε ένα αντίγραφο των προσωπικών σας δεδομένων και να διαγράψετε τον λογαριασμό σας.

Έλεγχος ρυθμίσεων απορρήτου στο MyFitnessPal

Το MyFitnessPal είναι πολύ φιλελεύθερο με αυτό που μοιράζεται στη ροή ειδήσεων. Εάν δεν προβείτε σε ενέργειες, η εφαρμογή θα μοιραστεί σχεδόν όλα όσα κάνετε στην εφαρμογή. Ωστόσο, το προσωπικό σας ημερολόγιο διατροφής ορίζεται αυτόματα σε ιδιωτικό. Μπορείτε να επιλέξετε να το μοιραστείτε δημόσια ή με φίλους ή να το κλειδώσετε με κωδικό πρόσβασης. Δείτε αυτές τις ρυθμίσεις μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Κέντρο απορρήτου > Μοιρασιά & Ρυθμίσεις απορρήτου.

Έλεγχος ρυθμίσεων απορρήτου στο Garmin Connect και Polar Flow

λογότυπο garminΧρησιμοποιώντας μια έξυπνη συσκευή γυμναστικής, όπως ένα Garmin GPS ή ένα ρολόι Polar, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε προηγμένες μετρήσεις που δεν είναι διαθέσιμες μέσω του τηλεφώνου σας. Αυτές οι συσκευές συλλέγουν πολλά δεδομένα και έχουν πολλές υποχρεωτικές άδειες για λειτουργία, αλλά είναι εύκολο να ελέγξετε τη δημοσιότητά σας. Από προεπιλογή, η Garmin ορίζει το προφίλ και τις δραστηριότητές σας σε ιδιωτικό. Μπορείτε να επιλέξετε να τις κάνετε ορατές μόνο στις συνδέσεις σας ή σε όλους, αλλά πρέπει να αναλάβετε δράση. Το φύλο, το ύψος, το βάρος, η ηλικία και το VO2 Max μπορούν να εμφανιστούν στο προφίλ σας, αλλά η εφαρμογή τα αποκρύπτει από προεπιλογή.

Ομοίως, το Polar Flow ορίζει το προφίλ και τις δραστηριότητές σας σε ιδιωτικό από προεπιλογή. δίνοντάς σας την επιλογή να μοιραστείτε δημόσια, ή μόνο με τους οπαδούς σας, αν το επιλέξετε.

Το ψηφιακό απόρρητο και η ασφάλεια είναι προσωπική ευθύνη

Ακόμη και οι πιο γνωστές εταιρείες δεν είναι ανίκητες. Ενώ η ασφάλεια των πληροφοριών σας είναι κορυφαία προτεραιότητα για αυτές τις επιχειρήσεις, πρέπει να προστατεύονται με συνέπεια από εξωτερικές επιθέσεις. Δεν είναι συνηθισμένο, αλλά μερικές φορές αυτές οι άμυνες αποτυγχάνουν και οι πληροφορίες σας μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο.

Under Armour’s MyFitnessPal: Μια Προειδοποιητική Υπενθύμιση

Τον Μάρτιο του 2018, η Under Armour ανακοίνωσε ότι “ένα μη εξουσιοδοτημένο μέρος απέκτησε δεδομένα που σχετίζονται με λογαριασμούς χρηστών MyFitnessPal στα τέλη Φεβρουαρίου 2018.” Φυσικά, η ομάδα δημοσίων σχέσεων Under Armour υποβάθμισε το περιστατικό. Φρόντισαν να σημειώσουν ότι δεν έχουν κλαπεί κανένα “αναγνωριστικό που εκδίδεται από την κυβέρνηση”, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία δεν συλλέγει καν τέτοιες πληροφορίες. Δεν έχουν κλαπεί στοιχεία πληρωμής. αλλά τα ονόματα χρήστη, οι κωδικοί πρόσβασης και οι διευθύνσεις email παραβιάστηκαν κατά την παραβίαση.

Μπορεί να μην είναι καταστροφικό να χρειαστεί να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης για μια εφαρμογή φυσικής κατάστασης, αλλά είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι πολλά άτομα χρησιμοποιούν τον ίδιο συνδυασμό ονόματος χρήστη / κωδικού πρόσβασης για όλους τους λογαριασμούς τους. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι λογαριασμοί, κατ ‘επέκταση, παραβιάστηκαν επίσης. Ένα περιστατικό σαν αυτό είναι μια απογοητευτική υπενθύμιση ότι οι εταιρείες μπορούν να κάνουν τόσο πολύ για να διατηρήσουν τις πληροφορίες σας ασφαλείς. Πρέπει επίσης να λάβετε μέτρα για να προστατευτείτε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις επιλογές απορρήτου και άδειας μιας εφαρμογής πριν τη χρησιμοποιήσετε. Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας μόλις μάθετε μια πιθανή παραβίαση και μην χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για όλους τους λογαριασμούς σας. Στο τέλος, η διατήρηση της ασφάλειας είναι προσωπική ευθύνη.

Τελικές σκέψεις

Οι εφαρμογές γυμναστικής συγκεντρώνουν πολλές προσωπικές πληροφορίες. Στις περισσότερες από τις εφαρμογές μπορείτε να προσαρμόσετε ποιος μπορεί να δει αυτές τις πληροφορίες. Ωστόσο, ακόμη και αν βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να δείτε μόνο τις πληροφορίες που μπορεί να τις δει και η εταιρεία εφαρμογών. Ενώ η εφαρμογή γυμναστικής μπορεί να είναι ένας τέλειος τρόπος για να αποκτήσετε φόρμα, θυμηθείτε ότι παρέχετε προσωπικές πληροφορίες κατά τη διαδικασία. Για να παραμείνετε εντελώς ανώνυμοι θα ήταν καλύτερα να παρακολουθείτε τις ασκήσεις σας με τον παλιομοδίτικο τρόπο.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me