Οι κίνδυνοι απορρήτου της οθόνης του μωρού σας | Επισκόπηση VPN

Το πιο δύσκολο για έναν νέο γονέα είναι να αφήσει το μωρό τους κάτω και να φύγει από το δωμάτιο. Όλοι θέλουμε να παρακολουθούμε και να προστατεύουμε τα πολύτιμα και εύθραυστα μικρά παιδιά μας. Ευτυχώς, υπάρχουν περισσότεροι τρόποι από ποτέ για να τους παρακολουθείτε, ακόμα και όταν βγαίνουμε από το δωμάτιο. Υπάρχουν αμέτρητες οθόνες μωρών που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε το μωρό σας, είτε βρίσκεστε στο υπνοδωμάτιο είτε στη δουλειά. Δυστυχώς, πολλές από αυτές τις σύγχρονες οθόνες μπορεί να είναι πολύ εύκολο να εισπραχθούν.


Πιθανότατα δεν θα σας άρεσε εάν ένας ξένος είχε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που συλλέγει η οθόνη του μωρού σας. Αυτές οι ηχογραφήσεις και βίντεο από τα αγαπημένα σας πρόσωπα και το σπίτι σας θα πρέπει να παραμείνουν ιδιωτικές. Μια οθόνη μωρού μπορεί να φαίνεται σαν μια ακίνδυνη συσκευή, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Πώς αντιμετωπίζετε τέτοια θέματα ασφαλείας; Αυτό το άρθρο θα σας πει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους κινδύνους και θα σας δείξει πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας και το μωρό σας.

Παρακολουθείτε ή παρακολουθείτε?

Φορητός υπολογιστής χωρίς ανωνυμίαΕίτε χρησιμοποιείτε μια οθόνη μωρού με ήχο μόνο είτε μία με κάμερα και οθόνη, το μόνο που θέλετε είναι να βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας τα πάει καλά. Οι περισσότερες οθόνες είναι ασύρματες και στέλνουν το βίντεο και τον ήχο στον δέκτη μέσω ασύρματης συχνότητας (όπως Bluetooth) ή μέσω Διαδικτύου. Και στις δύο περιπτώσεις, το σήμα θα μπορούσε να παρεμποδιστεί μεταξύ του δωματίου του μωρού σας και του δέκτη.

Παραδοσιακά, υπάρχουν δύο κύριοι τύποι ασύρματων οθονών μωρών. Ένας τύπος μεταδίδει τα σήματα μέσω αναλογικών ραδιοσημάτων. Αυτά είναι επιρρεπή σε υποκλοπή, καθώς τα σήματα βασίζονται σε πολύ μικρή ισχύ για αποστολή σε μικρές αποστάσεις. Εάν ένας χάκερ είναι κοντά, μπορεί να είναι σε θέση να πιάσει αυτά τα σήματα και να τα διαβάσει.

Ο δεύτερος τύπος οθόνης είναι ψηφιακός και γενικά πιο ασφαλής, καθώς το σήμα είναι κρυπτογραφημένο μεταξύ του δωματίου του μωρού και του δέκτη. Αυτές οι συσκευές στέλνουν συχνά ένα ισχυρότερο σήμα, ωστόσο, το οποίο οι χάκερ μπορούν να παρακολουθούν σε μεγαλύτερη απόσταση. Όποιος διαθέτει τα εργαλεία για την αποκρυπτογράφηση του σήματος της οθόνης θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που λαμβάνονται και αποστέλλονται από τη συσκευή. Δεν είναι μόνο οι οθόνες μωρών που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα: όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούν μια σύνδεση στο Διαδίκτυο δυσκολεύονται με αυτό. Σκεφτείτε το φορητό υπολογιστή και το smartphone σας, αλλά και το smartwatch, το tracker γυμναστικής, το αυτοκίνητο, το έξυπνο ηχείο ή τα έξυπνα γυαλιά σας.

Η τεχνολογία Baby Monitor συνεχίζει να αλλάζει

Ένας νέος τύπος ψηφιακής παρακολούθησης μωρών αυξάνεται σε δημοτικότητα. Αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούν το Wi-Fi του σπιτιού σας για τη μετάδοση πληροφοριών σε έναν δέκτη, το τηλέφωνό σας ή ένα tablet. Επειδή μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά τα σήματα από οπουδήποτε, αυτές οι συσκευές είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους εργαζόμενους γονείς. Ανά πάσα στιγμή, είτε εργάζονται, εκτελούν καθήκοντα ή ακόμα και έξω από την πόλη, μπορούν να τραβήξουν την οθόνη του μωρού στα τηλέφωνά τους και να κάνουν check in στο μωρό τους.

Αυτές οι οθόνες μεταδίδουν συχνά βίντεο και ήχο. Μπορεί επίσης να έχουν και άλλα χαρακτηριστικά, όπως νυχτερινή όραση, αισθητήρες θερμοκρασίας ή απομακρυσμένο νυχτερινό φως. Ωστόσο, αυτά τα οφέλη έρχονται με τιμή: προσφέρουν μια άλλη ευκαιρία στους εισβολείς να εισβάλουν στο απόρρητό σας.

Πόσο πιθανό είναι να παραβιαστούν οι οθόνες μωρών?

ΧάκερΜπορείτε να σκεφτείτε την οθόνη του μωρού σας ως μια απλή συσκευή που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε το μωρό σας ενώ κάνετε τις δουλειές γύρω από το σπίτι. Σε έναν πιθανό διαρρήκτη, ωστόσο, αυτές οι συσκευές είναι σαν να έχετε έναν κατάσκοπο μέσα στο σπίτι σας. Ακούγοντας μέσα από την οθόνη του μωρού, ένας κλέφτης θα μπορούσε γρήγορα να μάθει όταν βρίσκεστε μακριά από το σπίτι. Θα μπορούσαν τότε να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να σχεδιάσουν τα εγκλήματά τους. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα είστε κοντά για να τους σταματήσετε καθώς αδειάζουν το σπίτι σας. Οι ψηφιακές οθόνες μωρών μπορούν να παραβιαστούν από οποιαδήποτε απόσταση, κάτι που είναι πολύ βολικό για αυτούς τους εγκληματίες. Μπορούν να σχεδιάσουν τη ληστεία τους από την άνεση των σπιτιών τους και πρέπει να βρίσκονται κοντά στα δικά σας όταν πρόκειται να σπάσουν και να μπουν. Με άλλα λόγια, η ίδια τεχνολογία που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε το μωρό σας, θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν χάκερ να παρακολουθεί το σπίτι σας.

Δεν βοηθάει το ότι η παραβίαση μόνιτορ μωρού είναι αρκετά εύκολη. Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι πολλές οθόνες μωρών στερούνται πραγματικά από άποψη ασφάλειας. Ενώ αναφέρεται συχνά το απόρρητο των πελατών, αυτό σαφώς δεν αποτελεί προτεραιότητα για τους κατασκευαστές των συσκευών. Αυτοί οι κατασκευαστές τείνουν να είναι πολύ λογισμικές εταιρείες με νοοτροπία Silicon Valley. Η κύρια ιδέα αυτής της νοοτροπίας είναι να λειτουργήσει ένας ιστότοπος και να διορθωθούν τυχόν προβλήματα αργότερα. Ωστόσο, σε μια περιοχή όπως η ασφάλεια στο σπίτι, αυτό δεν λειτουργεί καλά. Ως αποτέλεσμα, οι σύγχρονες οθόνες μωρών έπληξαν την αγορά πριν μπορέσουν να αντέξουν σε αυστηρές δοκιμές για να διασφαλίσουν ότι είναι απολύτως ασφαλείς για τους καταναλωτές.

Στην πράξη, έχουν ήδη αναφερθεί πολλά περιστατικά παραβίασης παρακολούθησης μωρών. Πρόσφατα, κάμερες Ring χρησιμοποιήθηκαν για να κατασκοπεύουν παιδιά και οικογένειες. Παρόλο που αυτά τα περιστατικά οδήγησαν κυρίως σε κακούς τρόμους και σε κλάμα παιδιών, δείχνουν ότι οι χάκερ είναι σε θέση να εισβάλουν στο απόρρητο των χρηστών των baby monitor.

Πώς το Baby Monitor σας μπορεί να επηρεάσει το απόρρητό σας

Αυτό το πρώτο και πιθανώς το πιο τρομακτικό πρόβλημα των μόνιτορ μωρών είναι ότι ένας ξένος θα μπορούσε να ακούει και να παρακολουθεί το μωρό σας. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να φέρει ρίγη στη σπονδυλική στήλη κάθε γονέα. Δυστυχώς, οι κίνδυνοι για το απόρρητό σας δεν σταματούν εκεί: όταν το μωρό είναι ήσυχο, ένα μόνιτορ μωρού μπορεί να εξακολουθεί να είναι σε θέση να πάρει συνομιλίες που πραγματοποιούνται στο διπλανό δωμάτιο ή ακόμα και κάτω από την αίθουσα. Σκεφτείτε όλες τις ιδιωτικές συνομιλίες σχετικά με τα οικονομικά και τα προσωπικά σας θέματα που έχετε στο σπίτι σας. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικά, αλλά ένας κλέφτης οπλισμένος με τέτοιες πληροφορίες θα μπορούσε εύκολα να προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Μπορεί να κλέψουν την ταυτότητά σας ή να συγκεντρώσουν χιλιάδες δολάρια από τον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ένας κλέφτης θα μπορούσε να επιλέξει τη σωστή στιγμή για να εισέλθει στο σπίτι σας με βάση τις πληροφορίες που αποκτήθηκαν από την οθόνη του μωρού σας. Ωστόσο, θα μπορούσαν να προχωρήσουν πολύ περισσότερο από αυτό. Ένα άδειο σπίτι θα ήταν μια καλή τοποθεσία για μια προσφορά ναρκωτικών. Ένα αυτοκίνητο που μένει στο γκαράζ σας κινδυνεύει όταν ένας κλέφτης ξέρει ότι δεν θα είστε σπίτι για ώρες.

Τέλος, μπορεί να μην είναι μόνο η οθόνη του μωρού σας που χρησιμοποιείται εναντίον σας. Μόλις παραβιαστεί η οθόνη του μωρού σας, ένας εισβολέας ενδέχεται να μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το κενό στην ασφάλειά σας για να αποκτήσει περαιτέρω πρόσβαση στο δίκτυό σας. Μόλις το πόδι ενός χάκερ βρίσκεται στην πόρτα, συχνά μπορούν να αυξήσουν την πρόσβασή τους. Κάθε συσκευή στο δίκτυό σας, από τον οικιακό υπολογιστή σας έως τον έξυπνο θερμοστάτη και τις κάμερες ασφαλείας, είναι ξαφνικά ευάλωτη.

Πώς να προστατεύσετε το απόρρητό σας

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια την οθόνη του μωρού σας χωρίς να διακινδυνεύσετε το απόρρητό σας, υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Τα πιο σημαντικά και χρήσιμα δύο είναι να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας και να χρησιμοποιήσετε ένα VPN. Θα εξηγήσουμε και τα δύο παρακάτω.

Ερευνήστε τον κατασκευαστή του μόνιτορ μωρού

Πρώτον, είναι σημαντικό να ερευνήσετε την εταιρεία που παρήγαγε το μόνιτορ μωρών που σκέφτεστε να αγοράσετε. Έχουν αντιμετωπίσει παραβιάσεις ασφαλείας πριν; Ποια είναι η πολιτική απορρήτου τους; Εάν είναι απαραίτητο, επικοινωνήστε με την ίδια την εταιρεία για να λάβετε τις σωστές πληροφορίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η πολιτική απορρήτου μιας εταιρείας και των προϊόντων της μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί. Ωστόσο, αυτό το έγγραφο περιέχει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη λειτουργία της τεχνολογίας και τον τρόπο χειρισμού των δεδομένων σας. Υποβάλλοντας ερωτήσεις, δεν θα απλώς εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας: θα ωθήσετε επίσης τις εταιρείες να κάνουν το απόρρητό μας υψηλότερη προτεραιότητα.

Χρησιμοποιήστε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και έναν μοναδικό κωδικό πρόσβασης

Οι περισσότερες από τις παραβιάσεις για πρόσβαση σε οθόνες μωρών είναι δυνατές λόγω της αδύναμης ασφάλειας κωδικού πρόσβασης. Ευτυχώς, μπορείτε εύκολα να το αποτρέψετε. Εάν η οθόνη του μωρού σας λειτουργεί με έναν λογαριασμό με κωδικό πρόσβασης, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε έναν κωδικό πρόσβασης που είναι μοναδικός και ισχυρός. Αν θέλετε να μάθετε πώς να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό κωδικών πρόσβασης.

Εκτός από τη δημιουργία ενός ισχυρού κωδικού πρόσβασης, βοηθά επίσης στη χρήση ταυτότητας δύο παραγόντων για την προστασία του λογαριασμού σας. Ελέγξτε εάν ο προμηθευτής σας προσφέρει αυτό το επιπλέον επίπεδο ασφάλειας και ενεργοποιήστε το εάν είναι δυνατόν. Με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, ένας εισβολέας δεν θα μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας ακόμα κι αν καταφέρει να κρατήσει τον κωδικό πρόσβασής σας.

Εγκαταστήστε ένα VPN

Ασπίδα VPNΥπάρχει ένα άλλο απλό βήμα που μπορεί να αυξήσει σημαντικά το επίπεδο απορρήτου και ασφάλειας. Η εγκατάσταση μιας ποιοτικής υπηρεσίας VPN προχωρά πολύ. Ένα VPN ανακατευθύνει την κίνηση στο Διαδίκτυο και σας κάνει σχεδόν ανώνυμους στο διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι, μόλις ενεργοποιηθεί, ένα VPN θα κρύψει τις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία και την ταυτότητά σας (όπως η διεύθυνση IP σας). Επειδή ένας διακομιστής VPN λειτουργεί ως μεσάζων μεταξύ εσάς και του Διαδικτύου, προστατεύεται το απόρρητό σας.

Εάν ένας εισβολέας αποκτήσει πρόσβαση στις πληροφορίες σας, θα μπορούσε να δει μόνο την ανώνυμη υπηρεσία VPN. Δεν θα μπορούσαν να συνδέσουν αυτά τα δεδομένα με εσάς ή το σπίτι σας, καθιστώντας τις πληροφορίες σχεδόν άχρηστες. Επιπλέον, επειδή όλη η διαδικτυακή επισκεψιμότητα που πηγαίνει από και προς το διακομιστή VPN είναι πλήρως κρυπτογραφημένη, είναι σχεδόν αδύνατο για κάποιον εξωτερικό να αποκτήσει πρόσβαση στις πληροφορίες σας κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Απλώς βεβαιωθείτε ότι η σύνδεση Wi-Fi που χρησιμοποιεί η οθόνη του μωρού σας προστατεύεται από ένα VPN (για παράδειγμα με την εγκατάσταση ενός στο δρομολογητή σας).

Τα VPN προσφέρουν πολλά οφέλη πέρα ​​από το απόρρητο και την ασφάλεια. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το ποια υπηρεσία VPN μπορεί να είναι κατάλληλη για την οικογένειά σας, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας όπου περιγράφουμε τα καλύτερα VPN αυτής της στιγμής.

Τελικές σκέψεις

Η παρακολούθηση μωρών πρέπει να επιτρέπει στους γονείς να παρακολουθούν το μικρό τους χωρίς να δημιουργούν επιπλέον ανησυχίες. Πολλές ηλεκτρονικές συσκευές, όπως οι φορητοί υπολογιστές, τα smartphone και τα tablet μας, έχουν πολλά μέτρα ασφαλείας. Αυτά βοηθούν στη διατήρηση των δεδομένων σας ασφαλή. Δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει για πολλές οθόνες μωρών. Αυτές οι φαινομενικά απλές συσκευές μπορεί να είναι εύκολο να χαραχθούν. Επομένως, είναι σημαντικό να προστατεύσετε τον εαυτό σας και το μωρό σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό εκπαιδεύοντας τον εαυτό σας πριν αγοράσετε μια οθόνη μωρού. Με αυτόν τον τρόπο, θα γνωρίζετε τι κάνει η εταιρεία πίσω από τη συσκευή σας για να διατηρήσει τα δεδομένα σας ασφαλή. Επιπλέον, προστατεύστε σωστά τους λογαριασμούς σας χρησιμοποιώντας ισχυρούς, μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης και έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Τέλος, η χρήση ενός VPN για τη διασφάλιση της κίνησης στο Διαδίκτυο θα κάνει τεράστια διαφορά. Με αυτόν τον τρόπο, εσείς και το μωρό σας θα παραμείνετε ασφαλείς και το απόρρητό σας παραμένει ανέγγιχτο.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me