Διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις απορρήτου του Twitter | Επισκόπηση VPNO

Η χρήση πλατφορμών κοινωνικών μέσων όπως το Twitter online είναι σαν να μην έχετε κουρτίνες στα παράθυρά σας στο σπίτι. Υπάρχουν φορές που δεν σας πειράζει να έχετε τα παράθυρά σας ανοιχτά στον κόσμο και άλλες φορές θα προτιμούσατε να διατηρήσετε τα πράγματα πιο ιδιωτικά. Η διαχείριση των ρυθμίσεων απορρήτου του Twitter σάς επιτρέπει να ελέγχετε πότε οι κουρτίνες είναι κλειστές, διατηρώντας τις πληροφορίες σας απόρρητες. Το Twitter γνωρίζει περισσότερα για εσάς από ό, τι νομίζετε. Με λίγα λεπτά για να ελέγξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας, μπορείτε να κάνετε την εμπειρία σας στο διαδίκτυο πιο ασφαλή.

Ανησυχίες για το απόρρητο του Twitter

Smartphone λογότυπου TwitterΤο απόθεμα του Twitter υπέστη πρόσφατα οπισθοδρόμηση καθώς οι επενδυτικοί τραπεζίτες άρχισαν να μειώνουν το απόθεμα με βάση τα ζητήματα απορρήτου. Σύμφωνα με μια έκθεση για το Investopedia, υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες ότι οι χρήστες του twitter ενδέχεται να εξεγερθούν καθώς έρχεται στο φως η χρήση των προσωπικών δεδομένων του Twitter. Το Twitter πωλεί όχι μόνο στοχευμένες διαφημίσεις, αλλά επίσης πωλεί δεδομένα χρηστών σε διαφημιζόμενους. Αυτό είναι ένα χρυσωρυχείο πληροφοριών που θα κάνει το Twitter αναφερόμενο 400 εκατομμύρια δολάρια το 2018.

Το 2017, το Twitter τερμάτισε την υποστήριξή του για τη λειτουργία “Μην παρακολουθείτε”. Το Twitter έχει πλέον κώδικα παρακολούθησης σε πολλούς ιστότοπους. Αυτοί οι ιστότοποι αναφέρονται στο Twitter όταν τους επισκέπτεστε. Αυτό επιτρέπει στο Twitter να παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας στην πλατφόρμα τους. Επιπλέον, μπορούν να παρακολουθούν τους ιστότοπους που επισκέπτεστε εκτός του Twitter. Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις ανησυχίες, ίσως είναι καλή στιγμή να ενημερώσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας.

Εύρεση των ρυθμίσεων απορρήτου του Twitter

Το πρώτο βήμα για τον έλεγχο των ρυθμίσεων απορρήτου σας στο Twitter, είναι να εντοπίσετε τις ρυθμίσεις στις οποίες έχετε πρόσβαση. Από οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιείτε, μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις” και επιλέξτε “Απόρρητο και ασφάλεια”.

Απόρρητο και ασφάλεια στο Twitter


Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα “Εξατομίκευση και δεδομένα” και επιλέξτε “Επεξεργασία”. Βρίσκεστε τώρα στη σελίδα “Εξατομίκευση και δεδομένα” και μπορείτε να αρχίσετε να αλλάζετε τις ρυθμίσεις απορρήτου του Twitter.

Εξατομίκευση και δεδομένα Twitter

Επεξεργαστείτε τις ρυθμίσεις σας στο Twitter

Μόλις φτάσετε στο λαβύρινθο των ρυθμίσεων υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να αλλάξετε. Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα ρυθμίσεων που σας συμβουλεύουμε να ρίξετε μια ματιά.

Η ρύθμιση εξατομικευμένων διαφημίσεων

Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν μια εφαρμογή εξατομικεύει την εμπειρία σας, αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιούν τις πληροφορίες σας για να κάνουν τις διαφημίσεις που βλέπετε πιο σχετικές για εσάς. Στην περίπτωση του Twitter, η παρακολούθηση πραγματοποιείται μέσω της δραστηριότητάς σας στο Twitter. Αλλά γνωρίζουν επίσης σε ποια συσκευή χρησιμοποιείτε και τις τοποθεσίες στις οποίες ταξιδεύετε. Επιπλέον, το Twitter παρακολουθεί ιστότοπους και εφαρμογές που χρησιμοποιείτε που ενσωματώνονται στο Twitter. Σε αντάλλαγμα μπορούν να παρέχουν τα δεδομένα σας σε τρίτους. Το Twitter επιλέγει αυτές τις επιλογές από προεπιλογή, αλλά μπορείτε να αλλάξετε αυτές τις ρυθμίσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Ρύθμιση εξατομικευμένων διαφημίσεων στο Twitter

Εάν αφήσετε αυτό το πλαίσιο επιλεγμένο, το Twitter μπορεί να παρακολουθεί τα tweets που διαβάζετε ή να απαντάτε, καθώς και τα tweets που στέλνετε. Αυτή η ρύθμιση δίνει επίσης στο Twitter άδεια να συνδυάζει τη δραστηριότητά σας στο Twitter με άλλη δραστηριότητα στο διαδίκτυο. Εάν επισκεφτείτε τον ιστότοπο μιας εταιρείας σε μια συσκευή στην οποία έχετε συνδεθεί στο Twitter, τότε μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες. Για παράδειγμα, μπορούν να σας εμφανίσουν διαφημίσεις από ιστότοπους ή επιχειρήσεις που είναι παρόμοιες. Το Twitter μπορεί επίσης να κοινοποιήσει αυτές τις πληροφορίες σε διαφημιζόμενους. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να σας δείξουν πιο σχετικές διαφημίσεις σχετικά με αυτήν την επιχείρηση ακόμα και όταν δεν είστε στο Twitter.

Εάν προτιμάτε να μην κοινοποιείτε αυτές τις πληροφορίες με το Twitter και τους διαφημιστές του, απλώς καταργήστε την επιλογή του πλαισίου δίπλα στις Εξατομικευμένες διαφημίσεις.

Εξατομίκευση βάσει της συσκευής σας

Εξατομίκευση Twitter βάσει συσκευής

Αυτό το πλαίσιο παρέχει στο Twitter την άδεια να παρακολουθεί από ποια συσκευή έχετε πρόσβαση στο Twitter και να “βελτιώσετε την εμπειρία σας” αναλόγως. Έτσι, για παράδειγμα, εάν έχετε την τάση να ελέγχετε ιστότοπους ειδήσεων στον φορητό υπολογιστή σας καθώς χρησιμοποιείτε το Twitter και τείνετε να ελέγχετε ειδήσεις ψυχαγωγίας στο τηλέφωνό σας, το Twitter θα σας δείχνει περισσότερες διαφημίσεις που σχετίζονται με ειδήσεις στην εμπειρία του φορητού σας υπολογιστή και περισσότερες διαφημίσεις που σχετίζονται με την ψυχαγωγία ενώ βρίσκεστε στο τηλέφωνο. Το Twitter το κάνει αυτό παρακολουθώντας τους ιστότοπους και τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε και χρησιμοποιούν επίσης το Twitter. ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιείτε το Twitter.

Εάν καταργήσετε την επιλογή αυτού του πλαισίου, θα σταματήσει αυτό το επίπεδο εξατομίκευσης για όλες τις συσκευές σας.

Εξατομίκευση βάσει τοποθεσίας

Το Twitter εξατομικεύει τη διαφημιστική σας εμπειρία με βάση διάφορους παράγοντες. Για παράδειγμα, ελέγχουν πού έχετε εγγραφεί στο Twitter, πού βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή και άλλα μέρη που έχετε επισκεφτεί. Αφήνοντας το πλαίσιο “Εξατομίκευση με βάση τα μέρη που έχετε”, δώστε στο twitter άδεια να το κάνει αυτό παρακολουθώντας την τοποθεσία σας. Το Twitter μπορεί να παρακολουθεί την τοποθεσία σας μέσω των υπηρεσιών τοποθεσίας ενός τηλεφώνου, μέσω του Wi-Fi που χρησιμοποιείτε και ακόμη και ενδεχομένως μέσω της σύνδεσης Bluetooth.

Το Twitter θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες τοποθεσίας σας για να εμφανίσει διαφημίσεις που σχετίζονται με επιχειρήσεις κοντά στην τρέχουσα τοποθεσία σας. Μπορεί να δείτε ακόμη και διαφημίσεις για επιχειρήσεις σε μια διαδρομή που ταξιδεύετε συχνά. Για παράδειγμα, εάν κάθε μέρα στο δρόμο σας από και προς το σχολείο του παιδιού σας, περνάτε ένα φούρνο που διαφημίζεται με το Twitter, ενδέχεται να δείτε μια διαφήμιση για αυτό το αρτοποιείο την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε.

Εξατομίκευση Twitter με βάση τα μέρη που έχετε επισκεφτεί

Εάν προτιμάτε να μην κοινοποιήσετε την τοποθεσία σας με το Twitter και τους διαφημιστές του, αποεπιλέξτε αυτό το πλαίσιο για να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση τοποθεσίας του Twitter.

Παρακολούθηση δεδομένων στο Twitter

Το Twitter παρέχει επίσης δύο επιλογές που μπορείτε να αποεπιλέξετε για να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο το Twitter παρακολουθεί και κοινοποιεί τις πληροφορίες σας. Το ένα είναι «Παρακολούθηση του περιεχομένου του Twitter σε ολόκληρο τον Ιστό». Αυτή η ρύθμιση παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας σε ιστότοπους και αποθηκεύει το ιστορικό ιστού σας για να σας προτείνει άλλους ιστότοπους και λογαριασμούς Twitter που ίσως θέλετε να ακολουθήσετε.

Κομμάτι δεδομένων Twitter

Το δεύτερο πλαίσιο, “Μοιραστείτε τα δεδομένα σας με τους επιχειρηματικούς συνεργάτες του Twitter”, παρέχει στο Twitter άδεια να κοινοποιεί προσωπικά στοιχεία για εσάς που δεν περιλαμβάνονται στο προφίλ σας στο Twitter. Αυτό περιλαμβάνει περιεχόμενο που έχετε δει και τα ενδιαφέροντά σας βάσει του προφίλ σας στο Twitter.

Το Twitter απενεργοποιεί όλαΚαταργήστε την επιλογή αυτών των πλαισίων για να σταματήσετε το Twitter να παρακολουθεί και να κοινοποιεί τις πληροφορίες σας. Επιπλέον, εάν προτιμάτε το Twitter να μην χρησιμοποιεί καμία από αυτές τις ρυθμίσεις εξατομίκευσης και δεδομένων, μπορείτε να επιλέξετε “Απενεργοποίηση όλων” στην κορυφή της λίστας για να καταργήσετε την επιλογή καθενός από αυτά. Φυσικά, δεν θα έχετε το όφελος από σχετικές διαφημίσεις. Ωστόσο, μπορεί να αισθάνεστε πιο ασφαλείς γνωρίζοντας ότι προστατεύεται το απόρρητό σας.

Άλλες σημαντικές επιλογές απορρήτου

Επιστρέψτε στην οθόνη “Απόρρητο και ασφάλεια” για να βρείτε μερικές άλλες ρυθμίσεις απορρήτου που μπορεί να θέλετε να αλλάξετε. Από προεπιλογή, το Twitter περιλαμβάνει πληροφορίες τοποθεσίας στα Tweets σας. Εάν δεν θέλετε να δημοσιεύονται αυτές οι πληροφορίες, καταργήστε την επιλογή του πλαισίου “Tweet with a Location”. Για να διαγράψετε τις πληροφορίες τοποθεσίας που έχουν ήδη συσχετιστεί με τα tweet σας, κάντε κλικ στο κουμπί “Διαγραφή πληροφοριών τοποθεσίας”.

Συνήθως, τα tweets σας είναι δημόσια για όποιον θέλει να τα δει. Επιλέγοντας το πλαίσιο δίπλα στο στοιχείο “Προστατέψτε τα Tweets σας”, μόνο αυτά που εγκρίνετε θα έχουν πρόσβαση στα tweet σας.

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις στο “Photo Tagging” για να αποτρέψετε οποιονδήποτε από το να μπορεί να σας επισημάνει σε μια φωτογραφία. Μπορείτε να επιλέξετε να επιτρέπετε μόνο στους οπαδούς να σας επισημαίνουν, να επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να σας επισημάνει ή να αποτρέψετε οποιονδήποτε να σας επισημάνει σε μια φωτογραφία.

Φυσικά, το Twitter ενημερώνει την πολιτική απορρήτου του κατά καιρούς. Επομένως, είναι καλή ιδέα να ελέγχετε ξανά αυτές τις ρυθμίσεις περιοδικά για να διασφαλίσετε ότι μοιράζεστε μόνο τις πληροφορίες που προτιμάτε.

Εσείς ελέγχετε το απόρρητό σας στο Διαδίκτυο

Το διαδικτυακό σας απόρρητο είναι σημαντικό. Παρόλο που μπορεί να αισθάνεστε άνετα να μοιράζεστε ορισμένες πληροφορίες, δεν χρειάζεται να διαθέτετε όλες τις πληροφορίες σας σε διαφημιζόμενους και άλλες επιχειρήσεις. Φροντίστε να δείτε τα άλλα άρθρα μας σχετικά με τη διαφύλαξη των ρυθμίσεων απορρήτου σας στο Instagram, το WhatsApp και το Google.

Για να βελτιώσετε περαιτέρω το απόρρητό σας στο διαδίκτυο, σκεφτείτε να συνδεθείτε μέσω ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN). Ένα ποιοτικό VPN μπορεί να βοηθήσει στην ανωνυμία των πληροφοριών σας στο διαδίκτυο, προστατεύοντάς σας από εταιρείες που παρακολουθούν τις πληροφορίες σας στο διαδίκτυο. Τα VPN παρέχουν επίσης πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε περιεχόμενο που περιορίζεται σε συγκεκριμένες γεωγραφικές τοποθεσίες. Επιπλέον, με ένα VPN μπορείτε να αποφύγετε τείχη προστασίας στην εργασία ή σε άλλες περιορισμένες τοποθεσίες.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me