Τι γνωρίζει το Twitter για εμένα; | Επισκόπηση VPNO

Το Twitter είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιστότοπους κοινωνικών μέσων στον κόσμο. Σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να υποστηρίξουν αιτίες και να ενημερώνονται. Το Twitter παρέχει αυτήν την υπηρεσία δωρεάν στους χρήστες πωλώντας στοχευμένες διαφημίσεις, δημιουργώντας έσοδα δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το Twitter συλλέγει έναν εκπληκτικό αριθμό προσωπικών πληροφοριών για εσάς, ακόμη και αν δεν συνδεθείτε ποτέ.


Ποιο είναι το απόρρητό σας για εσάς?

Φανταστείτε εάν κάποιος σας ακολουθούσε, διαβάζοντας τον ώμο σας κάθε φορά που στέλνατε ένα tweet, επισκεφθείτε έναν νέο ιστότοπο ή κάνετε κλικ σε μια διαφήμιση. Η αίσθηση της εισβολής που θα βιώνατε θα σας οδηγήσει να λάβετε μέτρα για να χάσετε τον αγενή σας καταδιώκτη. Παρόλα αυτά, εκατομμύρια άνθρωποι κάνουν κύλιση στον λογαριασμό τους στο Twitter χωρίς να γνωρίζουν ότι το Twitter σημειώνει όλα όσα κάνετε. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου του Twitter για να ανακτήσετε μεγάλο έλεγχο των δεδομένων σας. Ωστόσο, το Twitter θα εξακολουθεί να είναι σε θέση να συγκεντρώσει πολλές πληροφορίες για εσάς.

Ένα μεγάφωνο στον κόσμο

Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στο Twitter είναι δημόσιες. Εάν δεν προστατεύσετε μια ανάρτηση, είναι διαθέσιμες σε οποιονδήποτε στον κόσμο. Οι αναρτήσεις σας μπορούν να αναζητηθούν στο διαδίκτυο και αυτό που δημοσιεύετε αποκαλύπτει πολλά για το ποιοι είστε στους διαφημιζόμενους. Τιτίβισμα για ένα τρέχον συμβάν στις ειδήσεις και το Twitter και οι διαφημιζόμενοι μπορούν να αρχίσουν να σχηματίζουν γνώμη για τις πολιτικές σας τάσεις. Δημοσιεύστε μια χιουμοριστική παρατήρηση για τη δουλειά σας και το Twitter σημειώνει τον τύπο εργασίας που κάνετε. Οι διαφημίσεις ενδέχεται να εμφανίζονται για βοήθεια στην εύρεση νέας εργασίας ή να στοχεύουν άτομα με το πιθανό ετήσιο εισόδημά σας.

Συγκρίνοντας τα tweets σας με άλλους και σημειώνοντας τα άτομα που ακολουθείτε, το Twitter μπορεί να γνωρίζει το φύλο σας, ακόμη και την ηλικία σας. Το Twitter συγκεντρώνει τις πληροφορίες ακόμα και αν δεν παρείχατε αυτές τις πληροφορίες ως μέρος των πληροφοριών του προφίλ σας. Εάν δεν απενεργοποιήσετε την επιλογή προσθήκης ετικετών φωτογραφιών, το Twitter μπορεί να αναγνωρίσει την εικόνα σας και να τη συγκρίνει με άλλες φωτογραφίες που βρίσκονται στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια, μαθαίνουν ακόμη περισσότερα για το ποιος πρόκειται να προσαρμόσετε το προφίλ τους.

Όλα όσα δημοσιεύετε στο Twitter είναι διαθέσιμα σε τρίτους μέσω διεπαφών προγραμματισμού σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου τους. Αυτό επιτρέπει στις επιχειρήσεις να χτυπούν μέσω Twitter και να αναλύουν τα δεδομένα σας. Οι διαφημιζόμενοι αναζητούν χρήστες που μοιράζονται μια άποψη ή ενδιαφέρον για να στοχεύσουν καλύτερα τις διαφημίσεις τους. Χρησιμοποιούν επίσης τις πληροφορίες για να κάνουν έρευνα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να ανταποκριθείτε σε μια διαφήμιση. Για ενσωματωμένα tweets μικρής κλίμακας, αυτό είναι δωρεάν. Ωστόσο, το Twitter χρεώνει για μεγάλης κλίμακας πρόσβαση στα δεδομένα σας.

Οι κρυφές πληροφορίες πίσω από τα Tweets σας

Όταν χρησιμοποιείτε το Twitter, ακόμα κι αν κάνετε κύλιση στα tweets άλλων, το Twitter αποκτά πληροφορίες από εσάς. Ο τύπος της συσκευής με τον οποίο συνδέεστε είναι μείζονος σημασίας για τους διαφημιζόμενους και το Twitter. Χρησιμοποιείτε το Twitter σε ένα δίχρονο τηλέφωνο; Μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι οι διαφημιζόμενοι θα ήθελαν να το γνωρίζουν και να σας πουλήσουν ένα νέο.

Ανεβάζετε το Twitter σε στάση λεωφορείου; Πόσο χρήσιμο είναι για τους διαφημιζόμενους να γνωρίζουν τη διαδρομή σας, ώστε να μπορούν να τοποθετούν στοχευμένες διαφημίσεις στην προβολή σας εν κινήσει; Το Twitter αποκτά πρόσβαση σε πληροφορίες τοποθεσίας από τη συσκευή σας για να βελτιώσει τη διαφήμιση. Ακόμα κι αν προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου για να διατηρήσετε την τοποθεσία σας κρυφή στα tweets σας, είναι διαθέσιμη στην εφαρμογή.

Η διεύθυνση IP της συσκευής που συνδέεστε με ακριβώς σημεία όπου το Twitter στέλνει επίσης δεδομένα. Αυτό δίνει στο Twitter πληροφορίες σχετικά με τη γειτονιά στην οποία ζείτε και όπου εργάζεστε. Το Twitter παρακολουθεί τον χρόνο που ξοδεύετε χρησιμοποιώντας το Twitter στην εργασία, σας αποθηκεύει συχνά και πολλά άλλα.

Το Twitter παρακολουθεί τον τύπο του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείτε, το λειτουργικό σύστημα της συσκευής σας και την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας. Οι πληροφορίες σας είναι πολύτιμες για το Twitter. Βοηθά τους διαφημιζόμενους να κατανοήσουν ποιοι είστε και πώς να παρουσιάσετε διαφημίσεις που ταιριάζουν καλύτερα στα ενδιαφέροντά σας. Όσο καλύτερα σας γνωρίζει το Twitter, τόσο πιο πολύτιμη είναι η διαφημιστική τους πλατφόρμα. Με βάση τα ετήσια έσοδα του δισεκατομμυρίου δολαρίων του Twitter, σας γνωρίζουν πολύ καλά.

Δεν χρειάζεται να είστε καν χρήστης Twitter

Μπορεί να πιστεύετε ότι η συνεχής κατασκοπεία του Twitter δεν ισχύει για εσάς επειδή δεν πηγαίνετε στο Twitter. Ωστόσο, το Twitter συλλέγει πληροφορίες για πολλούς που δεν ανήκουν στην πλατφόρμα τους. Η εταιρεία έχει συμφωνίες με άλλους ιστότοπους που ενσωματώνουν tweets και χρησιμοποιούν το Twitter με άλλους τρόπους. Μέσω αυτών των συμφωνιών, το Twitter μπορεί να παρακολουθεί τη δραστηριότητα, ακόμη και εκείνων που δεν χρησιμοποιούν την υπηρεσία τους.

Όταν προσγειώνεστε σε έναν ιστότοπο που έχει συμφωνήσει με το Twitter, λαμβάνουν ένα θησαυρό πληροφοριών για εσάς. Από τη διεύθυνση IP σας, το Twitter θα αποκτήσει μια ακριβή ιδέα για το πού βρίσκεστε. Αυτό μπορεί να τους πει πού ζείτε ή εργάζεστε ανάλογα με την τρέχουσα τοποθεσία σας. Το Twitter θα γνωρίζει επίσης τον ιστότοπο από τον οποίο προήλθε πριν από την προσγείωση στον ιστότοπο αναφοράς. Όταν αποχωρήσετε από τον ιστότοπο, το Twitter θα γνωρίζει πού πήγατε. Εάν επιτρέπετε cookie στο πρόγραμμα περιήγησής σας, η δραστηριότητα ιστού σας μπορεί να παρακολουθείται πολύ πέρα ​​από τον επόμενο ιστότοπο.

Διαφημιστικές Συνεργασίες

Φυσικά, είναι προς το συμφέρον τόσο του Twitter όσο και των διαφημιζόμενων να συνεργαστούν για να βελτιώσουν το προφίλ τους για εσάς. Για το σκοπό αυτό, οι διαφημιζόμενοι στο Twitter θα κοινοποιούν συχνά δεδομένα που έχετε παράσχει στην εταιρεία τους ή έχουν μάθει για εσάς με άλλους τρόπους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει δημογραφικές πληροφορίες όπως την ηλικία, τη φυλή, το φύλο και την εθνικότητά σας. Οι διαφημιζόμενοι συχνά μοιράζονται κατακερματισμένες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας. Οι συνεργάτες μοιράζονται επίσης τις πληροφορίες που διαθέτουν σχετικά με τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο.

Όταν επιτρέπετε σε τρίτους να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες σας στο Twitter, τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να κοινοποιούνται σε αυτές τις εταιρείες. Η πολιτική απορρήτου τους μπορεί να τους επιτρέπει να μοιράζονται αυτές τις πληροφορίες με άλλα τρίτα μέρη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να γίνει χωρίς την ενεργή συγκατάθεσή σας. Συμφωνώντας με τους «όρους και τις προϋποθέσεις» τους δίνει τη σιωπηρή συγκατάθεσή τους για κοινή χρήση πληροφοριών.

Τι μπορώ να κάνω για να προστατεύσω το απόρρητό μου στο Twitter?

Μια ανασκόπηση των ρυθμίσεων απορρήτου σας στο Twitter μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τις πληροφορίες σας ασφαλείς. Αφιερώνοντας λίγα λεπτά για να διαβάσετε τις ρυθμίσεις σας, μπορείτε να περιορίσετε τις πληροφορίες που παρέχετε στο Twitter. Μπορείτε επίσης να περιορίσετε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται αυτά τα δεδομένα και να διασφαλίσετε ότι έχετε περισσότερα λόγια σχετικά με το τι μοιράζεστε για εσάς.

Όπως έχουμε δει, το Twitter συλλέγει πληροφορίες ακόμη και από άτομα που δεν είναι χρήστες του Twitter. Ένας καλός τρόπος για να αποτρέψετε την πλατφόρμα να αποκτήσει τόσες πολλές πληροφορίες που θα ήταν να ανωνυμοποιήσετε τις διαδικτυακές σας ενέργειες.

Ένα από τα καλύτερα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε την εισβολή του απορρήτου σας από το Twitter και άλλες πλατφόρμες είναι να εγγραφείτε σε ένα ποιοτικό εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN). Ένα VPN θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το απόρρητό σας ασφαλές κάνοντάς σας πιο ανώνυμο στο διαδίκτυο. Αφιερώστε λίγα λεπτά για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς ένα VPN βελτιώνει το απόρρητό σας και ποιοι πάροχοι ενδέχεται να θέλετε να λάβετε υπόψη. Διαφορετικοί πάροχοι λειτουργούν καλύτερα για διαφορετικές ανάγκες. Βρείτε ένα που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας και διαφυλάξτε το απόρρητό σας.

Ίσως πιο σημαντική από την πιθανή προστασία έναντι της συλλογής δεδομένων είναι η ευαισθητοποίηση. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιες πληροφορίες δίνετε.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me