Πώς να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας στο Tinder | Επισκόπηση VPNO

Λογότυπο TinderΤο Tinder είναι αναμφίβολα η πιο δημοφιλής εφαρμογή γνωριμιών στον κόσμο αυτήν τη στιγμή. Από το 2012, μπορούμε να περάσουμε τα προφίλ των κοντινών χρηστών προς τα δεξιά («Ενδιαφέρομαι») ή αριστερά («Δεν με ενδιαφέρει»). Εκτιμάται ότι περίπου 50 εκατομμύρια άτομα χρησιμοποιούν την εφαρμογή σε όλο τον κόσμο. Η έννοια της σάρωσης αριστερά και δεξιά έχει γίνει ακόμη κοινή γνώση για πολλούς. Οι διαδικτυακές γνωριμίες είναι κυρίως πολύ διασκεδαστικές. Οι εφαρμογές γνωριμιών επιτρέπουν στους χρήστες να συναντηθούν με άλλους ενώ καθόταν στον καναπέ του καθιστικού τους. Ταυτόχρονα, ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι απορρήτου που συνδέονται με τη χρήση αυτών των εφαρμογών. Είναι πάντα σοφό να τα γνωρίζετε.

Αυτό το άρθρο δεν προορίζεται να προκαλέσει πανικό ή να αποτρέψει τους χρήστες από τη χρήση εφαρμογών γνωριμιών. Θέλουμε, ωστόσο, να σας βοηθήσουμε να προστατεύσετε τον εαυτό σας όσο το δυνατόν καλύτερα από τυχόν κινδύνους για την προσωπική σας ζωή. Για να διασφαλίσετε ότι η χρήση εφαρμογών γνωριμιών όπως το Tinder παραμένει διασκεδαστική, σας συμβουλεύουμε να λάβετε μερικές προφυλάξεις. Για παράδειγμα, μην χρησιμοποιείτε ποτέ την εικόνα προφίλ Twitter ή Instagram στο Tinder, να είστε προσεκτικοί και να είστε προσεκτικοί όταν σχεδιάζετε μια ημερομηνία, μην κοινοποιείτε πάρα πολλές πληροφορίες για τον εαυτό σας, μην αναφέρετε ύποπτη συμπεριφορά και χρησιμοποιήστε ένα VPN όταν είναι δυνατόν.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι απορρήτου από τη χρήση του Tinder?

Η δραστηριότητά σας μπορεί να παρακολουθείται

Η δραστηριότητά σας στο Tinder μπορεί να μην είναι τόσο ιδιωτική όσο νομίζετε. Μια αναφορά της εταιρείας cybersecurity Checkmark αναφέρει δύο μεγάλες ευπάθειες στις εφαρμογές Tinder iOS και Android. Και οι δύο αυτές ευπάθειες αφορούν το ζήτημα της ανεπαρκούς κρυπτογράφησης. Ένα ζήτημα είναι ότι η εφαρμογή δεν χρησιμοποιεί το ασφαλές πρωτόκολλο HTTPS για την κρυπτογράφηση εικόνων προφίλ. Επιπλέον, αποστέλλονται διαφορετικά δεδομένα από τους διακομιστές της Tinder για αριστερά και δεξιά κινήσεις.

Ως αποτέλεσμα, ενώ κείμενο όπως ονόματα και προσωπικές πληροφορίες είναι κρυπτογραφημένο, οι εικόνες προφίλ Tinder δεν είναι. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό για τους χάκερ να παρακολουθούν τη δραστηριότητά σας και να βλέπουν ποιες εικόνες προφίλ κοιτάτε. Μπορούν να το κάνουν αυτό παρεμποδίζοντας την κίνηση μεταξύ της κινητής συσκευής σας και των διακομιστών Tinder. Επιπλέον, οι εισβολείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα από τους διακομιστές της Tinder για να προσδιορίσουν αν σύρετε προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά σε μια εικόνα. Προκειμένου οι χάκερ να παρακολουθούν τα δεδομένα σας, πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi με εσάς και τα δημόσια δίκτυα είναι πιο ευάλωτα.

Αν και είναι απίθανο ένας εισβολέας να παρεμποδίσει τα δεδομένα σας Tinder να οδηγήσει σε κλοπή ταυτότητας, εξακολουθούν να υπάρχουν συνέπειες για τον χρήστη που ενδέχεται να προκύψουν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε χώρες με αρνητικές απόψεις σχετικά με τη χρονολόγηση, τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις και τις οικείες σχέσεις εκτός γάμου.


Άλλοι χρήστες μπορούν να βρουν την τοποθεσία σας

Δείκτης τοποθεσίας smartphoneΔυστυχώς, όταν χρησιμοποιείτε το Tinder, η τοποθεσία σας ενδέχεται να είναι ορατή σε άλλους χρήστες. Τα δεδομένα επεξεργασίας τοποθεσίας του Tinder συμβαίνουν στην πλευρά του πελάτη. Τα δεδομένα τοποθεσίας για αντιστοιχισμένους χρήστες σε ακτίνα 25 μιλίων αποστέλλονται στις συσκευές των χρηστών και είναι εξαιρετικά ακριβή. Τον Ιούλιο του 2014, αποκαλύφθηκε ένα θέμα ευπάθειας ασφαλείας σχετικά με τον τρόπο που ο Tinder έστειλε συντεταγμένες γεωγραφικού πλάτους και μήκους στις συσκευές των χρηστών. Η ευπάθεια σήμαινε ότι οποιοσδήποτε με βασικές γνώσεις προγραμματισμού θα μπορούσε να βρει τις συντεταγμένες της τοποθεσίας σας. Αυξάνει επίσης τον κίνδυνο των χρηστών να διώκονται από θηρευτές που χρησιμοποίησαν την εφαρμογή Tinder.

Η Tinder διόρθωσε αυτήν την ευπάθεια αντικαθιστώντας τις συντεταγμένες με μέτρα απόστασης, καθιστώντας πιο δύσκολη αλλά όχι αδύνατη για τους χρήστες να αποκαλύψουν την τοποθεσία σας.

Η Tinder αποθηκεύει τα προσωπικά σας δεδομένα

Η πολιτική απορρήτου της Tinder δηλώνει ότι τα δεδομένα σας ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για διαφημιστικούς σκοπούς. Στη συνέχεια, λέει ότι «δεν πρέπει να περιμένετε ότι τα προσωπικά σας στοιχεία, οι συνομιλίες και οι επικοινωνίες σας θα παραμένουν πάντα ασφαλείς». Στην πράξη, αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε εκατοντάδες σελίδες δεδομένων.

Το 2017, η Γάλλος δημοσιογράφος Judith Deportail ζήτησε από την Tinder να δημοσιεύσει τα προσωπικά της δεδομένα και σοκαρίστηκε όταν η Tinder της έστειλε 800 σελίδες των προσωπικών της πληροφοριών. Η υπόθεση του Deportail δεν είναι ασυνήθιστη δεδομένου ότι η Tinder έχει τεράστια ποσά δεδομένων για όλους τους χρήστες της. Οι τύποι πληροφοριών που αποκτά η Tinder περιλαμβάνουν την τοποθεσία σας, τις επισημάνσεις “μου αρέσει” στο Facebook, τους συνδέσμους σε φωτογραφίες Instagram (ακόμη και αν ο λογαριασμός έχει διαγραφεί), τις συνομιλίες Tinder με αγώνες και πόσους φίλους στο Facebook έχετε.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όταν συνομιλείτε με κάποιον μέσω του Tinder, αποκαλύπτετε τα στοιχεία σας στην εφαρμογή εκτός από το άτομο με το οποίο μιλάτε.

Η δραστηριότητά σας Tinder μπορεί να είναι ορατή στο Facebook

Εάν αποφασίσετε να εγγραφείτε στο Tinder χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας στο Facebook, λάβετε υπόψη ότι θα πρέπει να λάβετε μέτρα για να διασφαλίσετε ότι η δραστηριότητά σας στο Tinder δεν θα είναι ορατή στο Facebook. Όταν εγγραφείτε στο Tinder με Facebook, η εφαρμογή αποκτά πλήρη πρόσβαση στο προφίλ σας στο Facebook. Στη συνέχεια, αντλεί δεδομένα από το προφίλ σας για να πάρει τις φωτογραφίες, την τοποθεσία και τα ενδιαφέροντά σας για να σας βοηθήσει να ταιριάξετε με τα άτομα στην περιοχή σας. Το μειονέκτημα αυτής της ενσωμάτωσης είναι ότι μπορεί κατά λάθος να αποκαλύψετε ότι χρησιμοποιείτε το Tinder σε όλους τους φίλους σας στο Facebook. Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος κάποιος που γνωρίσατε στο Tinder να σας βρει στο Facebook και να επικοινωνήσει μαζί σας εκεί. Εάν εγγραφείτε στο Facebook, θα πρέπει να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας για να το αποφύγετε. Μια άλλη επιλογή είναι να εγγραφείτε στο Tinder χρησιμοποιώντας τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου.

Κίνδυνοι στην καθημερινή ζωή

Η Tinder είναι και παραμένει μια διαδικτυακή υπηρεσία γνωριμιών. Αυτό σημαίνει ότι, ανεξάρτητα από τον τρόπο που χρησιμοποιείτε την εφαρμογή, θα έρθετε σε επαφή με αγνώστους. Πιθανότατα δεν θα γνωρίζετε καθόλου τίποτα για αυτούς τους ξένους, οπότε υπάρχει πάντα η πιθανότητα να σας εκτοξεύονται. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται τρομακτικό, δεν είναι εντελώς απροσδόκητο. Ωστόσο, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τους διαφορετικούς κινδύνους που κρύβονται στο Tinder. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ίδια η εφαρμογή είναι επικίνδυνη, αλλά ότι οι άνθρωποι κάνουν κατάχρηση του υπάρχοντος κοινωνικού δικτύου που έχει να προσφέρει η Tinder.

Ο «Οδηγός καταδίωξης Tinder»

καταδιώκτης σε θάμνουςΣε πολλά φόρουμ και ιστότοπους, οι άνθρωποι μιλούν για τον «Οδηγό καταδίωξης Tinder». Αυτός ήταν ένας διαδικτυακός οδηγός που σας είπε ακριβώς πώς θα μπορούσατε να μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα Tinder. Μέσα σε λίγα λεπτά μπορεί κανείς να βρει προσωπικές πληροφορίες για πάνω από το 40% των προφίλ Tinder εντοπίζοντας, για παράδειγμα, τους λογαριασμούς Twitter, Instagram ή Facebook.

Αυτός ο οδηγός φαίνεται να έχει εξαφανιστεί από το διαδίκτυο ή τουλάχιστον από τον επιφανειακό ιστό, αλλά παρόλα αυτά είναι συχνά πολύ εύκολο για τους ξένους να βρουν πληροφορίες για εσάς. Τα μόνα πράγματα που θα μπορούσαν να χρειαστούν, είναι η φωτογραφία προφίλ Tinder και το όνομά σας. Μέσω του Google, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μια αντίστροφη αναζήτηση εικόνων για να μεταβούν στα άλλα κανάλια κοινωνικών μέσων. Αναφέρετε την πόλη στην οποία ζείτε, τη δουλειά σας ή το αγαπημένο σας εστιατόριο εκεί; Τότε, οποιοσδήποτε με κακές προθέσεις μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να σας καταδιώξει ή να σας εκβιάσει. Ορισμένοι χρήστες μπορεί να θέλουν να γνωρίσουν λίγο περισσότερα για εσάς πριν ξεκινήσετε τη χρονολόγηση. Σε μια τέτοια περίπτωση, πρέπει να αναρωτηθείτε αν είναι καλό να μάθουν κάθε είδους πράγματα για την ιδιωτική σας ζωή χωρίς την άδειά σας, απλώς με την Googling.

Tinder και έγκλημα

Ο Grindr εμφανίστηκε στις ειδήσεις αρκετά συχνά επειδή οι εγκληματίες χρησιμοποίησαν την εφαρμογή για να διαπράξουν εγκλήματα εναντίον μελών της κοινότητας των ΛΟΑΤ. Ορισμένοι ιστότοποι ειδήσεων έχουν ολόκληρες συλλογές ειδησεογραφικών άρθρων σχετικά με τις ημερομηνίες Tinder που πήγαν στραβά με τον χειρότερο τρόπο. Το 2017, η αμερικανική Sydney Loofe σκοτώθηκε από την ημερομηνία Tinder. Ένα χρόνο πριν από αυτό βρέθηκαν τα οστά μιας γυναίκας στην Πόλη του Μεξικού. Αυτό απομένει μόνο αφού ο άντρας που συνάντησε στον Τίντερ πέταξε το σώμα της σε υδροχλωρικό οξύ.

Υπάρχουν αμέτρητα άλλα παραδείγματα ανθρώπων που έγιναν θύματα δολοφονίας ή κακοποίησης μέσω του Tinder. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες διατρέχουν αυτόν τον κίνδυνο. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, μια συνάντηση στην πραγματική ζωή μετά από μια αρχική συνάντηση στο Tinder πήγε εξαιρετικά στραβά. Τέτοια εγκλήματα είναι δύσκολο να αποφευχθούν για τον Tinder, καθώς κανένα από αυτά δεν συμβαίνει στην ίδια την εφαρμογή. Γι ‘αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να είστε προσεκτικοί όταν αποφασίζετε να συναντηθείτε με κάποιον.

Εκβιασμός

Δεν είναι μόνο η σωματική βία που μπορεί να μετατρέψει έναν αρχικό αγώνα Tinder σε εφιάλτη. Ο διαδικτυακός εκβιασμός εμφανίζεται επίσης στην τακτική. Πριν από δύο χρόνια, ένα 20χρονο αγόρι στην Ολλανδία τελείωσε τη ζωή του αφού εξαπατήθηκε και εκβίασε τον Tinder. Ένας άντρας εκεί προσποιήθηκε ότι ήταν γυναίκα και αντάλλαξε γυμνές φωτογραφίες και βίντεο με το θύμα. Μετά από αυτό το αρχικό ψάρεμα, ο άνδρας πίσω από το ψεύτικο προφίλ στράφηκε εναντίον του αγοριού και τον ανάγκασε να πληρώσει αν δεν ήθελε να σταλεί το υλικό σε όλους τους φίλους και την οικογένειά του. Σε πανικό, το αγόρι αυτοκτόνησε.

Δυστυχώς, περιπτώσεις εκβιασμού όπως αυτό συμβαίνουν αρκετά συχνά στο Tinder. Επειδή αυτό το είδος εγκλήματος δεν χρειάζεται πραγματική συνάντηση, οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο μπορούν εύκολα να εμφανιστούν ως κάποιος άλλος. Ένας άντρας μπορεί να αναζητήσει μερικές φωτογραφίες στο Google και να σκεφτεί ένα θηλυκό προφίλ Tinder για να στοχεύσει ετεροφυλόφιλους άνδρες. Με αυτόν τον τρόπο, ποτέ δεν ξέρετε με ποιον ασχολείστε.

Πώς μπορείτε να προστατεύσετε το απόρρητό σας στο Tinder?

Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις πιθανές παραβιάσεις του απορρήτου που μπορεί να προκύψουν με το Tinder, τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε το απόρρητό σας; Υπάρχουν διάφορα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να αποκρύψετε την τοποθεσία και την ταυτότητά σας στο Tinder. Εδώ είναι μερικά από τα πιο σημαντικά:

Προσέξτε τι μοιράζεστε στο Διαδίκτυο

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις συνέπειες πριν δημοσιεύσετε κάτι στο διαδίκτυο ή σε εφαρμογές γνωριμιών. Ακόμα κι αν δεν παρέχετε το πλήρες όνομά σας ή τα στοιχεία επικοινωνίας σας, άλλοι χρήστες μπορούν ακόμα να σας αναγνωρίσουν με άλλα μέσα. Για παράδειγμα, κάποιος στο Tinder θα μπορούσε να κάνει μια αντίστροφη αναζήτηση εικόνων για να δει αν η εικόνα σας εμφανίζεται οπουδήποτε αλλού στο διαδίκτυο. Εάν χρησιμοποιήσατε το Facebook για να εγγραφείτε στο Tinder, κάποιος θα μπορούσε εύκολα να βρει το προφίλ σας στο Facebook, καθώς ο Tinder τραβά την εικόνα του προφίλ σας από το Facebook. Για να προστατέψετε το απόρρητό σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική εικόνα για το Tinder που δεν υπάρχει αλλού στο Διαδίκτυο. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε να προσθέσετε το όνομα του χώρου εργασίας ή του σχολείου σας στο Facebook. Επιπλέον, αποφύγετε την τοποθέτηση συνδέσμων στο Instagram ή στις λαβές κοινωνικών μέσων στο προφίλ σας Tinder.

Χρησιμοποιήστε έναν λογαριασμό στο Burner Facebook για το Tinder

Ένας δημοφιλής τρόπος για να διατηρήσετε τα προφίλ Tinder και Facebook ξεχωριστά είναι να δημιουργήσετε έναν επιπλέον λογαριασμό Facebook που χρησιμοποιείτε μόνο για το Tinder. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο burner Facebook για πρόσβαση στο Tinder ενώ έχετε περισσότερο έλεγχο του απορρήτου σας. Κατά την εγγραφή, χρησιμοποιήστε μια προσωρινή διεύθυνση email και χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο για τον λογαριασμό σας στο burner Facebook. Είναι επίσης καλό να ανεβάζετε μερικές φωτογραφίες σας που δεν υπάρχουν αλλού στο διαδίκτυο. Λαμβάνοντας αυτές τις προφυλάξεις, μπορείτε να κάνετε πιο δύσκολο για κάποιον που μόλις γνωρίσατε στο Tinder να σας βρει στο διαδίκτυο.

Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις απορρήτου στο Facebook

Ανεξάρτητα από το αν επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε έναν λογαριασμό εγγραφής στο Facebook, είναι σημαντικό να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου του Facebook. Ο στόχος είναι να διατηρήσετε τους αγώνες Tinder στην ηλεκτρονική εφαρμογή και να τους αποτρέψετε να επικοινωνήσουν μαζί σας μέσω Facebook. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να μεταβείτε στην καρτέλα “Απόρρητο” στο Facebook και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας ως εξής:

 • Ποιος μπορεί να δει τις μελλοντικές αναρτήσεις σας? > Μόνο εγώ
 • Ποιος μπορεί να δει τη λίστα φίλων σας > Μόνο εγώ
 • Ποιος μπορεί να σας στείλει ένα αίτημα φιλίας? > Φίλοι φίλων
 • Ποιος μπορεί να σας αναζητήσει μέσω του email σας? > Οι φιλοι
 • Ποιος μπορεί να σας αναζητήσει με τον αριθμό τηλεφώνου σας > Οι φιλοι
 • Επιτρέψτε στις μηχανές αναζήτησης εκτός Facebook να συνδέονται με το προφίλ σας > Αποεπιλέξτε το πλαίσιο

Το επόμενο βήμα είναι να κάνετε κλικ στην καρτέλα Tagging και Timeline στις ρυθμίσεις σας στο Facebook. Αλλάξτε αυτές τις επιλογές ως εξής:

 • Ποιος μπορεί να δημοσιεύσει στο χρονολόγιο σας? > Μόνο εγώ
 • Ποιος μπορεί να δει αναρτήσεις με ετικέτες στο Χρονολόγιό σας? > Μόνο εγώ
 • Ποιος μπορεί να δει τι δημοσιεύουν άλλοι στο Χρονολόγιό σας? > Μόνο εγώ
 • Όταν έχετε επισημανθεί με ετικέτα σε μια ανάρτηση, ποιοι θέλετε να προσθέσετε στο κοινό? > Μόνο εγώ
 • Προτάσεις ετικετών > Κανένας

Η λήψη αυτών των βημάτων μπορεί να διασφαλίσει ότι το προφίλ σας στο Facebook δεν θα είναι ορατό στους ξένους.

Απόκρυψη της εφαρμογής Tinder από το Facebook

Δεδομένου ότι το Facebook επιτρέπει ενοποιήσεις με πολλές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Tinder, θα πρέπει να λάβετε μέτρα για να αποκρύψετε την εφαρμογή Tinder από το Facebook. Εάν θέλετε να αποκρύψετε το γεγονός ότι βρίσκεστε στο Tinder από τους φίλους σας στο Facebook, πρέπει να μεταβείτε στις ρυθμίσεις απορρήτου του Facebook και να επιλέξετε “Εμφάνιση περισσότερων ρυθμίσεων”. Από εδώ πρέπει να επιλέξετε Εφαρμογές, να εντοπίσετε την εφαρμογή Tinder και να πατήσετε την επιλογή “Επεξεργασία” στα δεξιά της εφαρμογής. Μεταβείτε στην Ορατότητα εφαρμογών και αναρτήσεων και επιλέξτε την επιλογή “Μόνο εγώ”. Αυτό σημαίνει ότι μόνο εσείς θα μπορείτε να δείτε την πρόσβασή σας στο Tinder.

Χρησιμοποιήστε ένα VPN

VPN σε κινητόΠολλές εφαρμογές γνωριμιών δεν είναι αρκετά προσεκτικοί με τα δεδομένα σας. Χρησιμοποιούν μη ασφαλείς συνδέσεις, όπως το πρωτόκολλο HTTP, για να ανεβάζουν φωτογραφίες. Αυτό τους καθιστά πολύ ευμετάβλητους στον άνθρωπο στις μεσαίες επιθέσεις. Για να βεβαιωθείτε ότι τα δεδομένα γνωριμιών σας δεν μπαίνουν σε λάθος χέρια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN. Ένα VPN δημιουργεί μια κρυπτογραφημένη σύνδεση μεταξύ εσάς και του διακομιστή. Με αυτόν τον τρόπο οι άλλοι δεν μπορούν να δουν τη διεύθυνση IP σας και δεν θα ξέρουν τι κάνετε σε εφαρμογές όπως το Tinder. Ένα VPN μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα προσωπικά.

Για την κοινότητα LGBT: χρησιμοποιήστε το Traveler Alert

Πρόσφατα, η Tinder έκανε μια ενημέρωση που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των μελών LGBT που χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Με τη λειτουργία Ειδοποίηση ταξιδιού, η εφαρμογή σας προειδοποιεί κάθε φορά που εισέρχεστε σε μια γη ή περιοχή που έχει νόμους κατά των ΛΟΑΤ ατόμων. Κάθε φορά που ταξιδεύετε σε μια τέτοια χώρα, η Tinder θα σας στέλνει μια ειδοποίηση. Εάν εμφανίζετε τη σεξουαλική σας προτίμηση στο προφίλ σας, αυτό θα γίνει αυτόματα αόρατο έως ότου εγκαταλείψετε την εν λόγω περιοχή. Πέρα από αυτό, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την επιλογή “Εμφάνιση μου στο Tinder” στις ρυθμίσεις της εφαρμογής για επιπλέον ασφάλεια. Εάν το κάνετε αυτό, το προφίλ σας δεν θα είναι πλέον ορατό σε κανέναν. Δεδομένου ότι ορισμένες κυβερνήσεις τιμωρούν τις επαφές και τις σχέσεις LGBT από το νόμο και μερικές φορές οι εφαρμογές γνωριμιών χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση ατόμων LGBT, η νέα ενημέρωση είναι πολύ απαραίτητη και σημαντική.

Αναφορά ύποπτης συμπεριφοράς

Η Tinder προσπαθεί συνεχώς να αφαιρεί ψεύτικα προφίλ, σινιματικά και ρομπότ από την εφαρμογή τους. Μπορείτε να τους βοηθήσετε αναφέροντας οποιαδήποτε ύποπτη συμπεριφορά. Εάν αναφέρετε έναν ύποπτο λογαριασμό, η ομάδα του Tinder μπορεί να ερευνήσει και να καταργήσει αυτόν τον λογαριασμό. Αυτό μπορεί να κάνει εσάς και άλλους χρήστες πιο ασφαλείς. Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα συμπεριφοράς που παραβιάζουν τους όρους του Tinder:

 • Χρήστες που ζητούν χρήματα ή δωρεά
 • Χρήστες που ζητούν φωτογραφίες
 • Παιδιά κάτω των ηλικιών που χρησιμοποιούν την εφαρμογή
 • Χρήστες που παρενοχλούν άλλους
 • Χρήστες που ενεργούν ακατάλληλοι μετά από μια συνάντηση
 • Ψεύτικα προφίλ / γάτα
 • Ανεπιθύμητο, επιχειρεί να πουλήσει προϊόντα σε χρήστες

Εάν κωδικοποιήσετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με την Tinder. Μπορείτε επίσης να αποκλείσετε χρήστες που σας παρενοχλούν. Με αυτόν τον τρόπο, είναι αδύνατο να επικοινωνήσουν μαζί σας μέσω της εφαρμογής.

Τελικές σκέψεις

Ενώ το Tinder και άλλες εφαρμογές γνωριμιών είναι εξαιρετικά δημοφιλείς, αυτές οι εφαρμογές αποτελούν επίσης κίνδυνο για το απόρρητό σας. Ένα θέμα ευπάθειας στην εφαρμογή Tinder μπορεί να οδηγήσει τους χάκερ να κατασκοπεύσουν τη δραστηριότητά σας ή άλλους χρήστες του Tinder να καταλάβουν την τοποθεσία σας. Επιπλέον, η Tinder συλλέγει τα προσωπικά σας δεδομένα και η ενσωμάτωση της εφαρμογής στο Facebook μπορεί επίσης να οδηγήσει σε παραβίαση του απορρήτου σας. Αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης του Tinder. Παρόλο που η Tinder μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα σας, λαμβάνοντας προφυλάξεις, μπορείτε να προστατεύσετε το απόρρητό σας σε κάποιο βαθμό όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή γνωριμιών.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me