The Dark Web: Τι είναι ακριβώς και πώς θα φτάσετε εκεί;

Μπορεί να έχετε ακούσει για τον σκοτεινό ιστό. Συνήθως περιγράφεται ως το «κρυφό» και επικίνδυνο τμήμα του Διαδικτύου όπου πραγματοποιούνται κάθε είδους σκιερή επιχείρηση. Οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου δεν θα βρεθούν τακτικά στον σκοτεινό ιστό, αν όχι καθόλου. Αυτό είναι κατανοητό, επειδή ορισμένα μέρη του δεν είναι ασφαλή. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, αυτό το άρθρο θα σας πει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον σκοτεινό ιστό και πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτόν ενώ παραμένετε ασφαλείς.


Αρχικά, θα σας παρουσιάσουμε τι ακριβώς είναι ο σκοτεινός ιστός και τι συμβαίνει σε αυτόν. Στη συνέχεια, θα μάθετε για τα VPN και το πρόγραμμα περιήγησης Tor και πώς αυτά τα εργαλεία είναι απαραίτητα αν θέλετε να περιηγηθείτε στον σκοτεινό ιστό. Στη συνέχεια, θα σας δώσουμε έναν γρήγορο οδηγό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση στον σκοτεινό ιστό σχετικά με ασφάλεια. Εάν θέλετε πραγματικά να παραμείνετε ασφαλείς, έχουμε ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο 15 βημάτων για την ασφαλή περιήγηση στον σκοτεινό ιστό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει όλα τα μέτρα ασφαλείας πριν το κάνετε. Τέλος, θα διαπιστώσετε ότι η επίσκεψη στον σκοτεινό ιστό είναι νόμιμη, αλλά ορισμένες πρακτικές δεν υπάρχουν.

Μείνετε ασφαλείς στο Dark Web!

Η πρόσβαση στον σκοτεινό ιστό είναι πολύ εύκολη, αλλά έτσι αντιμετωπίζουμε βαθιά προβλήματα εξαιτίας αυτού. Επομένως, είναι σημαντικό να έχετε πάντα υπόψη σας την ασφάλεια και το απόρρητο στο διαδίκτυο. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη χρήση ενός VPN για την κρυπτογράφηση και την ανωνυμία όλης της κίνησης στο Διαδίκτυο. Εκτός από αυτό, βεβαιωθείτε ότι έχετε στη διάθεσή σας ενημερωμένο λογισμικό προστασίας από ιούς. Με αυτόν τον τρόπο είναι πιο δύσκολο να παρακολουθείτε τα δεδομένα σας, να παρακολουθείτε τις διαδικτυακές σας ενέργειες ή να μολύνετε τον υπολογιστή σας. Ένα VPN θα σας προστατεύσει όταν περιηγείστε στην επιφάνεια ή σε βάθος ιστού, αλλά και όταν θέλετε να περιηγηθείτε στον σκοτεινό ιστό. Με αυτό, ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου (ISP), οι κυβερνήσεις και οι χάκερ θα έχουν πολύ πιο δύσκολο χρόνο να καταλάβουν τι έχετε κάνει στο διαδίκτυο.

Ένα εξαιρετικό VPN για τον σκοτεινό ιστό: NordVPN

Το NordVPN είναι ένας πάροχος VPN υψηλής ποιότητας που σας επιτρέπει να προστατεύετε ταυτόχρονα πολλές συσκευές. Προσφέρουν ισχυρή κρυπτογράφηση και μια σειρά από επιπλέον μέτρα ασφαλείας για να διαλέξετε. Αυτό καθιστά το NordVPN έναν εξαιρετικό πάροχο για χρήση όταν ταξιδεύετε στον σκοτεινό ιστό. Επιπλέον, προσφέρουν καλή υποστήριξη πελατών και είναι πολύ φιλικές προς τον χρήστη. Διαβάστε όλα σχετικά με αυτόν τον πάροχο στην πλήρη κριτική μας για το NordVPN.

Τι είναι το Dark Web?

Το Διαδίκτυο περιγράφεται συχνά ως αποτελούμενο από τρία μέρη: τον επιφανειακό ιστό, τον βαθύ ιστό και τον σκοτεινό ιστό. Ο επιφανειακός ιστός είναι αυτό που οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε κάθε μέρα. Είναι προσβάσιμο μέσω τακτικών προγραμμάτων περιήγησης όπως το Chrome, το Safari και το Firefox. Αυτό το άρθρο είναι μέρος του: μπορείτε να το αποκτήσετε πρόσβαση οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή, αρκεί να έχετε σύνδεση στο Διαδίκτυο και πρόγραμμα περιήγησης.

Ο βαθύς ιστός είναι το τμήμα του Διαδικτύου που φιλοξενεί πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες. Οι περισσότεροι από εμάς δεν θα έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες και δεν είναι προσβάσιμοι από μηχανές αναζήτησης. Κυρίως, αυτές είναι σελίδες και βάσεις δεδομένων που προορίζονται μόνο για μια συγκεκριμένη ομάδα ατόμων σε έναν οργανισμό. Για να αποκτήσετε πρόσβαση, πρέπει να γνωρίζετε την ακριβή διεύθυνση ιστού (URL). Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρειάζεστε και έναν κωδικό πρόσβασης. Παραδείγματα σελίδων στο deep web είναι ορισμένες βάσεις δεδομένων πανεπιστημιακών βιβλιοθηκών, αναφορές και περιοδικά στα οποία έχουν πρόσβαση μόνο οι συνδρομητές και το χρονοδιάγραμμα του ιδιωτικού λογαριασμού σας στο Facebook.

Τέλος, υπάρχει αυτό το μέρος του Διαδικτύου που καλούμε ο σκοτεινός ιστός. Είναι πιο δύσκολο να φτάσετε από τον επιφανειακό ή τον βαθύ ιστό, καθώς είναι προσβάσιμο μόνο μέσω ειδικών προγραμμάτων περιήγησης όπως το πρόγραμμα περιήγησης Tor. Ο σκοτεινός ιστός είναι το ανεξέλεγκτο τμήμα του Διαδικτύου. Κανένας οργανισμός, επιχείρηση ή κυβέρνηση δεν είναι υπεύθυνος για αυτήν ή δεν μπορεί να εφαρμόσει κανόνες. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο ο σκοτεινός ιστός συνδέεται συνήθως με παράνομες πρακτικές. Είναι αδύνατο να φτάσετε στον σκοτεινό ιστό μέσω ενός «κανονικού» προγράμματος περιήγησης, όπως το Google Chrome ή το Egde. Στο πρόγραμμα περιήγησης Tor δεν θα μπορείτε να βρείτε σκοτεινούς ιστότοπους που καταλήγουν σε .com ή .org. Αντ ‘αυτού, οι διευθύνσεις URL αποτελούνται συνήθως από έναν τυχαίο συνδυασμό γραμμάτων και αριθμών και καταλήγουν σε .onion. Επιπλέον, οι διευθύνσεις URL των ιστότοπων στο σκοτεινό δίχτυ αλλάζουν τακτικά.

Dark Web Surface Web Graphic Iceberg

Γιατί και πώς μπήκε ο Σκοτεινός Ιστός?

Ο σκοτεινός ιστός δεν δημιουργήθηκε από εγκληματίες που ήθελαν έναν ανώνυμο τρόπο επικοινωνίας. Αναπτύχθηκε στην πραγματικότητα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Αλλά πώς συνέβη αυτό;?

Επικοινωνία κατασκόπων

Πράκτορες από διάφορα «πρακτορεία τριών γραμμάτων» όπως η CIA τοποθετήθηκαν σε πολλά μακρινά μέρη. Υπήρχε ένα πραγματικό παγκόσμιο δίκτυο αμερικανικών κατασκόπων που συνέλεξαν πληροφορίες και πληροφορίες για τις ΗΠΑ. Κατά τη δεκαετία του 1990, οι πληροφορίες έγιναν ολοένα και περισσότερο ψηφιακές και δεν υπήρχε πλέον ανάγκη για αυτούς τους κατασκόπους να μεταδίδουν τις αναφορές τους μέσω παλιομοδίτικων μέσων όπως ραδιόφωνα ή γράμματα. Λόγω του Διαδικτύου και των νέων κρυπτογραφικών τεχνικών, όλες οι πληροφορίες θα μπορούσαν ξαφνικά να σταλούν μέσω του Διαδικτύου. Γύρω στο 1995, το αμερικανικό ναυτικό ερευνητικό εργαστήριο ξεκίνησε ένα πρόγραμμα που τελικά θα γινόταν Tor (The Onion Router). Με τον Tor, οι εταιρείες είχαν μια κρυπτογραφημένη γραμμή επικοινωνίας με τους πρακτορείους τους..

Ανωνυμία για όλους

ΑνώνυμοςΓύρω στο 1997, το έργο μεταβιβάστηκε στον Οργανισμό Έρευνας Προηγμένης Έρευνας (DARPA), ο οποίος με τη σειρά του το παρέδωσε σε πολλές ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων. Τώρα, το ερώτημα είναι φυσικά, γιατί η κυβέρνηση θα δώσει αυτήν την τεχνική και το δίκτυο σε ομάδες πολιτικών υπεράσπισης; Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο Tor δεν παραιτήθηκε ποτέ από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Μια άλλη εξήγηση είναι ότι έπρεπε να ανοίξουν το ανώνυμο δίκτυο γιατί κάθε πράκτορας των ΗΠΑ έπρεπε να μπορεί να το χρησιμοποιεί από οπουδήποτε σε ολόκληρο τον κόσμο ανά πάσα στιγμή. Αυτό έκανε το δίκτυο ευάλωτο σε διείσδυση. Επιπλέον, εάν μόνο οι πράκτορες πληροφοριών των ΗΠΑ χρησιμοποιούν αυτό το δίκτυο, τότε προφανώς οποιαδήποτε επικοινωνία που λαμβάνεται από αυτό το δίκτυο θα ήταν πολύ πολύτιμη. Επομένως, θα ήταν καλύτερο να ανοίξετε το δίκτυο σε πολλούς άλλους ανθρώπους, έτσι ώστε οι επικοινωνίες πληροφοριών να πλημμυρίζουν σε μια θάλασσα μη κυβερνητικών επικοινωνιών. Έτσι, όλοι θα παρέμεναν ανώνυμοι και οι αμερικανοί πράκτορες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο για να μεταδώσουν τις αναφορές τους.

Γιατί δεν απλώς κλείνουν τον σκοτεινό Ιστό?

Ενώ το δίκτυο Tor έγινε διαθέσιμο σε οποιονδήποτε με σύνδεση στο Διαδίκτυο, όλο και περισσότεροι διακομιστές είχαν δημιουργηθεί σε όλο τον κόσμο. Το δίκτυο λοιπόν έγινε πολύ πιο αποκεντρωμένο. Με κάθε νέα σύνδεση σε διαφορετική χώρα, η δικαιοδοσία των ΗΠΑ μέσω του Διαδικτύου έγινε μικρότερη. Η ισχύς ενός δικτύου έγκειται στο γεγονός ότι δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί από μία μόνο τοποθεσία. Εάν τραβήξετε το βύσμα από την αμερικανική πλευρά, το υπόλοιπο δίκτυο δεν παύει να υπάρχει.

Εκτός από την αδυναμία οποιουδήποτε κράτους να τερματίσει εντελώς το δίκτυο, οι ΗΠΑ επωφελούνται επίσης από το να υπάρχει αυτό το δίκτυο – ακόμη και αν φιλοξενεί παράνομες δραστηριότητες. Εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως κανάλι για μυστικές επικοινωνίες από υπηρεσίες πληροφοριών. Είναι επίσης ένα από τα καλύτερα εργαλεία που οι πολιτικοί ακτιβιστές πρέπει να σηκωθούν, να διαρρεύσουν, να σφυρίξουν κλπ. Εναντίον αυταρχικών κρατών στα οποία οι ΗΠΑ είναι πολύ επικριτικές. Είτε πρόκειται για τη Βενεζουέλα είτε το Ιράν, οι ΗΠΑ χαίρονται που οι άνθρωποι έχουν ένα εργαλείο όπως ο Tor για να κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη για αυτά τα καθεστώτα. Φυσικά, αυτό ισχύει και για τις ΗΠΑ, όπως κατέστη σαφές από την εμφάνιση των Wikileaks και τις δραστηριότητες καταγγελίας του Snowden.

Ως εκ τούτου, ο σκοτεινός ιστός μπορεί να είναι ταυτόχρονα ευεργετικός και επικίνδυνος. Επειδή είναι χρήσιμο με πολλούς τρόπους, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θέλει να το κλείσει. Ακόμα κι αν το έκαναν, θα έπρεπε να προσπαθήσουν να το κλείσουν στο σύνολό του και να λάβουν τη συμμόρφωση και τη συνεργασία δεκάδων χωρών που δεν ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με τις ΗΠΑ. Αυτό που μπορούν να κάνουν οι εθνικές αρχές είναι να συνεργάζονται για να κλείσουν ορισμένους ιστότοπους και να λογοδοτούν οι ιδιοκτήτες, οι διαχειριστές, οι χρήστες κ.λπ. Συχνά όταν ένας σκοτεινός ιστότοπος κλείνει, πολλές εταιρείες συνεργάστηκαν για να συμβεί αυτό. Για παράδειγμα, εάν το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θέλει να κλείσει μια ολλανδική σκοτεινή αγορά μαριχουάνας, αυτό θα απαιτούσε τη συνεργασία της ολλανδικής αστυνομίας, της Ευρωπόλ, και ενδεχομένως ορισμένων άλλων οργανισμών και αρχών. Η παρακάτω εικόνα δείχνει τον αριθμό των πρακτορείων που ασχολούνται με την κατάληψη 1 σκοτεινής αγοράς.

Το Dark Market έκλεισε

Για την κατάργηση αυτού του συγκεκριμένου ιστότοπου απαιτείται η συνεργασία τουλάχιστον δέκα διαφορετικών οργανισμών από τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικές χώρες. Το γεγονός ότι όλοι αυτοί οι οργανισμοί έπρεπε να συνεργαστούν για να καταρρίψουν αυτόν τον ιστότοπο δείχνει πόσο δύσκολο μπορεί να είναι η κατάργηση τμημάτων του σκοτεινού ιστού, πόσο μάλλον ολόκληρου του σκοτεινού ιστού.

Πρόσβαση στο Dark Web

Εάν θέλετε να επισκεφθείτε τον σκοτεινό ιστό, πρέπει να έχετε κατά νου ότι αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο εάν δεν λάβετε τις σωστές προφυλάξεις. Για να πάμε στον σκοτεινό ιστό με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο, δημιουργήσαμε έναν οδηγό γεμάτο συμβουλές και κόλπα. Παρακάτω θα βρείτε μια λεπτή έκδοση αυτού του οδηγού με τα γυμνά βασικά. Ωστόσο, είναι καλό να θυμάστε ότι τα ακόλουθα βήματα θα σας κρατήσουν σχετικά ασφαλείς αλλά σε καμία περίπτωση εντελώς ανώνυμοι.

 • Εγκαταστήστε ένα VPN (προτείνουμε το NordVPN) στη συσκευή σας και ενεργοποιήστε το
 • Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε ενημερωμένο λογισμικό προστασίας από ιούς στη συσκευή σας
 • Πραγματοποιήστε λήψη και εγκατάσταση του ανώνυμου προγράμματος περιήγησης Tor
 • Ξεκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Tor
 • Βεβαιωθείτε ότι απαγορεύεται η εκτέλεση σεναρίων στο πρόγραμμα περιήγησης Tor
 • Προαιρετικά: αλλάξτε τις ρυθμίσεις ασφαλείας στο Tor
 • Περιηγηθείτε στον σκοτεινό ιστό, για παράδειγμα ξεκινώντας από το Hidden Wiki. Ο σύνδεσμος είναι http://zqktlwi4fecvo6ri.onion/wiki/index.php/Main_Page

Τέλος, προτού μπείτε στον σκοτεινό ιστό, θυμηθείτε ότι μπορεί να είναι ένα πολύ επικίνδυνο μέρος. Λάβετε υπόψη τις προειδοποιήσεις μας και μην διευκολύνετε τα κακόβουλα προγράμματα και τους χάκερ να επηρεάσουν τη συσκευή σας! Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή προστασία, μπορείτε να ακολουθήσετε τον οδηγό μας για τον σκοτεινό ιστό.

Τι είναι το Tor

Το Tor (ο δρομολογητής onion) είναι δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα που λειτουργεί ως πρόγραμμα περιήγησης. Σε αντίθεση με προγράμματα περιήγησης όπως τα Chrome, Firefox και Edge, η Tor στοχεύει να διατηρήσει την ανωνυμία των χρηστών της. Για να συμβεί αυτό, το πρόγραμμα περιήγησης Tor διοχετεύει τις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο μέσω διαφόρων διευθύνσεων IP / κεντρικών υπολογιστών που αντιπροσωπεύουν τα επίπεδα ενός κρεμμυδιού. Οι αναζητήσεις σας ταξιδεύουν μέσω αυτού του δικτύου κόμβων. Σε κάθε κόμβο, μέρος της κρυπτογράφησης ξεφλουδίζεται. Τελικά οι πληροφορίες σας καταλήγουν στον ιστότοπο της επιλογής σας. Αυτή η διαδικασία δρομολόγησης κρεμμυδιών στοχεύει να διατηρήσει τον χρήστη ανώνυμο.

Κορίτσι που ανακτά ένα αρχείο Διαδικτύου μέσω του Tor Nodes

Το πρόγραμμα περιήγησης Tor χρησιμοποιείται για πρόσβαση στον σκοτεινό ιστό. Όπως αναφέρθηκε, αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να προσεγγίσετε διευθύνσεις URL με το επίθημα .onion. Αυτό το επίθημα αναφέρεται στη δρομολόγηση κρεμμυδιών που χρησιμοποιεί το Tor για να εξασφαλίσει την ανώνυμη περιήγηση: η κρυπτογράφηση έρχεται σε στρώματα, όπως τα στρώματα ενός κρεμμυδιού. Οι ιστότοποι μπορούν να αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν έναν τομέα .onion επειδή δεν θέλουν όλοι να γνωρίζουν ότι υπάρχουν. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή θέλουν απλώς να είναι αποκλειστικοί ή επειδή περιέχουν περιεχόμενο που είναι αμφισβητήσιμο ή παράνομο.

Το Tor μπορεί να σας δώσει πρόσβαση σε ολόκληρο τον ιστό, ανεξάρτητα από το εάν οι ιστότοποι είναι ρυθμισμένοι ή όχι. Παρόλο που το Tor μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση στον σκοτεινό ιστό, οι περισσότεροι από τους χρήστες του παραμένουν στον επιφανειακό ιστό. Με άλλα λόγια: Το Tor χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον για ανωνυμοποίηση της περιήγησης στο διαδίκτυο, αλλά είναι επίσης η κύρια διαδρομή προς τον σκοτεινό ιστό. Για ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα περιήγησης Tor, επισκεφθείτε τη σελίδα του προγράμματος περιήγησης Tor.

Εν ολίγοις, η χρήση του προγράμματος περιήγησης Tor (ή παρόμοιου ανώνυμου προγράμματος περιήγησης) είναι απαραίτητη για την πρόσβαση στον σκοτεινό ιστό και επίσης σας βοηθά να κάνετε πιο ανώνυμους στο Διαδίκτυο. Η διεύθυνση IP σας, για παράδειγμα, παραμένει κρυφή. Δείτε αυτούς τους 10 λόγους για να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας. Λάβετε υπόψη ότι το πρόγραμμα περιήγησης Tor δεν είναι αλάνθαστο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται πάντα να εκτελείται και ένα VPN.

Tor over VPN ή VPN μέσω Tor?

Ίσως να μην το έχετε συνειδητοποιήσει, αλλά κάνει μια πραγματική διαφορά εάν συνδεθείτε με το δίκτυο Tor ενώ είστε συνδεδεμένοι σε ένα VPN ή το αντίστροφο.

Το πρόσθετο πλεονέκτημα της εγκατάστασης ενός VPN προτού μπείτε στο δίκτυο Tor είναι ότι ο ISP σας ή οποιοδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο μέρος (κυβερνητικές υπηρεσίες, χάκερ κ.λπ.) δεν θα γνωρίζουν ότι έχετε συνδεθεί στο δίκτυο Tor επειδή η κυκλοφορία σας στο Διαδίκτυο είναι ήδη κρυπτογραφημένο. Δυστυχώς, το απλό γεγονός ότι θα θέλατε να συνδεθείτε σε ένα ανώνυμο δίκτυο όπως το Tor είναι αρκετό για να σας προκαλέσει υποψίες στα μάτια ορισμένων ομάδων. Και παρόλο που το δίκτυο Tor είναι κρυπτογραφημένο και ανώνυμο, δεν θα σταματήσει τον ISP σας ή οποιονδήποτε άλλον να παρακολουθεί την κίνηση στο Διαδίκτυο μέσω της διεύθυνσης IP σας από το να γνωρίζει ότι συνδεθήκατε στο Tor. Αυτό, φυσικά, εκτός αν συνδεθείτε πρώτα με ένα VPN.

Είναι επίσης δυνατό να λάβετε συνδρομή σε ένα VPN μέσω του δικτύου Tor. Αυτό σημαίνει ότι πρώτα συνδεθήκατε στο Tor και, στη συνέχεια, στο πρόγραμμα περιήγησης Tor θα μεταβείτε για παράδειγμα στον ιστότοπο του NordVPN και θα λάβετε ένα VPN. Το πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου δεν θα γνωρίζει ότι ενδιαφέρεστε για μια υπηρεσία VPN. Ωστόσο, σύμφωνα με την εμπειρία μας, η είσοδος στο δίκτυο Tor θεωρείται γενικά πολύ πιο ύποπτη λόγω της σχέσης του με τον σκοτεινό ιστό. Γι ‘αυτό συνιστούμε πάντα να λαμβάνετε πρώτα μια καλή συνδρομή VPN. Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα σχετικά με καλές εναλλακτικές λύσεις VPN και ποια είναι κατάλληλη για εσάς, ρίξτε μια ματιά στις κριτικές μας.

Το κρυφό Wiki

Η πλοήγηση στον σκοτεινό ιστό μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη. Ξεκινώντας από έναν ιστότοπο όπως το Hidden Wiki μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τον δρόμο σας. Το κρυφό Wiki παρέχει συνδέσμους προς μηχανές αναζήτησης και ιστότοπους, ώστε να μπορείτε να πλοηγηθείτε πιο εύκολα στον σκοτεινό ιστό. Αυτό καθιστά το Κρυφό Wiki ένα καλό σημείο εκκίνησης όταν δεν ξέρετε πού να πάτε. Υπάρχουν μερικές κατηγορίες στο Κρυφό Wiki από τις οποίες θέλετε να αποφύγετε. Να είστε πάντα προσεκτικοί με τους συνδέσμους που κάνετε κλικ, ακόμη και σε ιστότοπους που φαίνονται νόμιμοι.

Μπορείτε να βρείτε το κρυφό Wiki αντιγράφοντας την ακόλουθη διεύθυνση URL στο πρόγραμμα περιήγησης Tor: http://zqktlwi4fecvo6ri.onion/wiki/index.php/Main_Page. Οι διευθύνσεις ιστού στον σκοτεινό ιστό αλλάζουν συνεχώς, αλλά υπάρχουν πολλοί ιστότοποι στον επιφανειακό ιστό που θα σας παρέχουν τη σωστή ενημερωμένη διεύθυνση URL για τη συγκεκριμένη σελίδα.

Ένα άλλο καλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι οι ιστότοποί μας που αξίζει να επισκεφτείτε στο άρθρο του σκοτεινού ιστού.

Τι συμβαίνει στο Dark Web?

όπλα σε απευθείας σύνδεσηΕίναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις τι ακριβώς συμβαίνει στον σκοτεινό ιστό. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, πρέπει να γνωρίζετε συγκεκριμένες διευθύνσεις URL για να μεταβείτε στις σωστές σελίδες. Είναι πολύ δύσκολο να σκοντάψετε στον σωστό ιστότοπο όταν όλες οι διευθύνσεις ιστού είναι τυχαίοι συνδυασμοί ψηφίων και γραμμάτων. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές ιστορίες για τις πιο τρελές υπηρεσίες και σελίδες που κρύβονται στον σκοτεινό ιστό. Η παραγγελία χρηστών είναι προφανώς μόνο ένα από τα διαθέσιμα παραδείγματα. Παρόλο που δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι κάποια από αυτές τις συμπεριφορές δεν λαμβάνει χώρα στον σκοτεινό ιστό, η πλειοψηφία των φήμων που περιβάλλουν τον σκοτεινό ιστό, όπως τα διαδικτυακά hitmen ή τα κόκκινα δωμάτια, είναι καθαρά μυθοπλασία. Για παράδειγμα, σίγουρα υπήρχε ένας ιστότοπος hitmen-for-hire που ονομάζεται Besa Mafia, εκτός από το ότι δεν πραγματοποίησε ποτέ επιτυχίες. Απλώς έκλεψε χρήματα από εύθραυστους χρήστες σκοτεινού Ιστού που ήθελαν κάποιον να σκοτωθεί. Ωστόσο, πολλά άλλα αμφισβητήσιμα πράγματα, όπως τα ναρκωτικά και τα όπλα, είναι διαθέσιμα στον σκοτεινό ιστό.

Λόγω της ύπαρξης τόσων άθλιων ιστότοπων, ο σκοτεινός ιστός έχει αποκτήσει πολύ κακή φήμη. Πιστεύεται συχνά ότι οτιδήποτε και ό, τι συμβαίνει στον σκοτεινό ιστό πρέπει να είναι παράνομο. Αυτό δεν είναι αληθινό. Ο σκοτεινός ιστός είναι επίσης ένα ασφαλές καταφύγιο για δημοσιογράφους, καταγγελίες και πολίτες που ζουν υπό δικτατορικά καθεστώτα. Επιπλέον, ορισμένοι από τους πιο σκιερούς ιστότοπους μπορούν επίσης να έχουν θετικές παρενέργειες. Στόχος μας είναι να ακολουθήσουμε μια προσεκτική προσέγγιση, επισημαίνοντας τόσο θετικές όσο και αρνητικές συνέπειες. Θέλουμε οι αναγνώστες μας να είναι ασφαλείς μόνο εάν αποφασίσουν οι ίδιοι να εξερευνήσουν τις σκοτεινές εσοχές του διαδικτύου.

Δεν μπορούμε να κάνουμε συγκεκριμένες αξιώσεις, καθώς ο σκοτεινός ιστός αλλάζει συνεχώς και παραμένει σε μεγάλο βαθμό κρυμμένος σε πολλούς. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, αυτά είναι μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να βρείτε στον σκοτεινό ιστό:

 • Μαύρες αγορές
 • Παραπλανητικοί ή άλλοι επικίνδυνοι ιστότοποι
 • Υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φόρουμ και άλλες μορφές ανώνυμης διαδικτυακής επικοινωνίας
 • Botnets
 • Ιστοσελίδες Bitcoin και κρυπτονομισμάτων

Μαύρες αγορές

ναρκωτικά της μαύρης αγοράςΗ μαύρη αγορά έχει ακμάσει από τη γέννηση του Διαδικτύου. Ο σκοτεινός ιστός φιλοξενεί πολλές μαύρες αγορές, όπου μπορούν να πουληθούν και να αγοραστούν όλα τα είδη αγαθών. Η ύπαρξη τέτοιων αγορών είναι παράνομη, αν και ορισμένα δημόσια πρόσωπα, επιστήμονες και ακαδημαϊκοί έχουν επίσης επισημάνει ορισμένες θετικές παρενέργειες.

Το Silk Road ήταν μια από τις πρώτες γνωστές μαύρες αγορές στον σκοτεινό ιστό. Οι χρήστες μίλησαν ανοιχτά για τη χρήση ναρκωτικών στον ιστότοπο και ανέβασαν φωτογραφίες των προϊόντων τους. Ο ιστότοπος τελικά απέκτησε το ψευδώνυμο “The Ebay of Vice”. Μετά από αρκετά χρόνια διερεύνησης, οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών κατάφεραν να εντοπίσουν τον διαχειριστή (Ross Ulbricht), ο οποίος βρισκόταν με το ψευδώνυμο “Dread Pirate Roberts” στον ιστότοπο. Συνελήφθη στο Σαν Φρανσίσκο τον Οκτώβριο του 2013 και ο ιστότοπος έκλεισε.

Ωστόσο, μετά τη σύλληψη του Ulbricht, εμφανίστηκαν πολλοί ιστότοποι απομίμησης. Υπάρχουν περισσότεροι ιστότοποι μαύρης αγοράς διαθέσιμες από ποτέ στον σκοτεινό ιστό. Το Silk Road ήταν το πρώτο του είδους του, τώρα υπάρχουν πολλά διαφορετικά που ανταγωνίζονται να είναι το επόμενο.

Παραπλανητικοί ή άλλοι επικίνδυνοι ιστότοποι

επικίνδυνοι ιστότοποιΟ σκοτεινός ιστός γεμίζει επίσης με ψεύτικους και επικίνδυνους ιστότοπους. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να είστε πάντα προσεκτικοί και να χρησιμοποιείτε τόσο ένα VPN όσο και ένα καλό λογισμικό προστασίας από ιούς. Μην κάνετε ποτέ κλικ σε έναν σύνδεσμο στον σκοτεινό ιστό εάν δεν γνωρίζετε πού θα οδηγήσει. Ο υπολογιστής σας θα μπορούσε να παραβιαστεί ή να μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό, προτού μάθετε τι συμβαίνει.

Επιπλέον, ο σκοτεινός ιστός φιλοξενεί όλους τους ιστότοπους που δεν θα ήταν ανεκτοί στον επιφανειακό ιστό λόγω του περιεχομένου τους. Δυστυχώς, μπορείτε να βρείτε πράγματα όπως κακοποίηση ζώων ή παιδική πορνογραφία εκεί. Επομένως, θα ήταν συνετό να μείνετε μακριά από αυτό το τμήμα του Διαδικτύου.

Υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φόρουμ και άλλες μορφές ανώνυμης επικοινωνίας

ΑνώνυμοςΟ σκοτεινός ιστός χρησιμοποιείται επίσης για ανώνυμη επικοινωνία. Οι καταγγελιοφόροι και οι δημοσιογράφοι ενδέχεται να χρησιμοποιούν αυτές τις διαδρομές για διαρροή ή εύρεση ευαίσθητων πληροφοριών. Άτομα που θέλουν να αναφέρουν μια εταιρεία ή μια κυβέρνηση για παράνομη πράξη μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον σκοτεινό ιστό για να προσπαθήσουν να παραμείνουν ανώνυμοι. Οι δημοσιογράφοι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να έρθουν σε επαφή με ανώνυμες πηγές. Τόσο το δίκτυο WikiLeaks όσο και οι whistleblower όπως ο Edward Snowden έχουν χρησιμοποιήσει το σκοτεινό web στο παρελθόν για να διαδώσουν το μήνυμά τους.

Ενώ οι άνθρωποι σε αυτά τα παραδείγματα έκαναν αυτό που έκαναν στο όνομα της ελευθερίας και της διαφάνειας στο Διαδίκτυο, δεν έχουν όλοι τα ίδια κίνητρα. Οι εγκληματίες και οι τρομοκράτες θα χρησιμοποιήσουν επίσης ανώνυμη επικοινωνία στον σκοτεινό ιστό για να προσπαθήσουν να μείνουν μακριά από την επιβολή του νόμου.

Botnets

Το botnet είναι ένα δίκτυο μολυσμένων συσκευών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον χάκερ που τις ελέγχει. Συχνά, οι συσκευές στο δίκτυο έχουν μολυνθεί χωρίς να το γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες τους. Ο χάκερ που είναι υπεύθυνος για το botnet μπορεί να χρησιμοποιήσει τις συσκευές για να διαδώσει ιούς, ηλεκτρονικό ψάρεμα για προσωπικές πληροφορίες ή να διευκολύνει επιθέσεις DDoS. Το botnet είναι λιγότερο πιθανό να ανακαλυφθεί, να καταργηθεί ή να αναληφθεί εάν λειτουργεί στον σκοτεινό ιστό. Στον σκοτεινό ιστό μερικοί χάκερ πωλούν τα botnets που έχουν δημιουργήσει. Σε αντάλλαγμα για πολλά χρήματα μπορείτε να αποκτήσετε τον έλεγχο ενός μεγάλου δικτύου μολυσμένων συσκευών.

Ιστοσελίδες Bitcoin και κρυπτονομισμάτων

bitcoinΕάν επισκεφθείτε τον σκοτεινό ιστό, θα διαπιστώσετε ότι σχεδόν όλα πληρώνονται με κρυπτονομίσματα. Αυτά τα κρυπτονομίσματα είναι διαδικτυακά νομίσματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν παγκοσμίως. Για να είμαστε πιο ακριβείς, τα κρυπτονομίσματα είναι ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με την αξία ενός αποκεντρωμένου ψηφιακού καθολικού όπως το πρωτόκολλο blockchain. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι τα κρυπτονομίσματα είναι σε αντίθεση με τα κανονικά νομίσματα, επειδή η αξία και η ιστορία των συναλλαγών τους είναι ορατά στο blockchain παρά σε μια σειρά τραπεζών και άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Ωστόσο, είναι ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και όχι νομίσματα, επειδή μπορείτε γενικά να ανταλλάξετε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία μέσω διαδικτύου μόνο με αγαθά, αλλά όχι εκτός αυτών. Ωστόσο, λόγω της μεθόδου blockchain, τα κρυπτονομίσματα καθιστούν δυνατή την ανώνυμη ανταλλαγή που είναι ιδανική για σκιερές επιχειρήσεις στον σκοτεινό ιστό.

Το πιο γνωστό cryptocurrency, το Bitcoin, χρησιμοποιείται επίσης εκτός του σκοτεινού ιστού. Ωστόσο, τα πρόσφατα περιστατικά δείχνουν ότι το νόμισμα μπορεί να μην είναι τόσο ανώνυμο όσο θα μπορούσαν να ελπίζουν ορισμένοι. Άλλοι τύποι κρυπτογράφησης είναι επίσης πολύ δημοφιλείς. Ορισμένα νέα κρυπτονομίσματα προσπαθούν συνεχώς να βελτιώσουν τη διαφύλαξη της ανωνυμίας των ατόμων που τα χρησιμοποιούν.

Είναι το Dark Web νόμιμο?

Κυρία ΔικαιοσύνηΜε μία λέξη: ναι. Ο σκοτεινός ιστός και το πρόγραμμα περιήγησης Tor είναι νόμιμοι για χρήση στις περισσότερες χώρες. Εάν, ωστόσο, επιλέξετε να ενεργήσετε στον σκοτεινό ιστό με τρόπο που δεν είναι σύμφωνος με το νόμο, αυτό φυσικά θα ήταν παράνομο. Ως εκ τούτου, τονίζουμε τη σημασία της τήρησης του νόμου της χώρας στην οποία βρίσκεστε.

Ωστόσο, συχνά ξεχνάμε ότι ο σκοτεινός ιστός και το πρόγραμμα περιήγησης Tor είναι απλώς εργαλεία για να ασκήσετε το δικαίωμά σας στην ιδιωτικότητα και την ελευθερία του λόγου. Τα Ηνωμένα Έθνη καθιέρωσαν την ιδιωτικότητα ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Αυτό έγινε στα ακόλουθα άρθρα:

 • Διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα (UDHR) 1948, άρθρο 12
 • Διεθνές σύμφωνο για τα αστικά και πολιτικά δικαιώματα (ICCPR) 1966, άρθρο 17
 • Αμερικανική σύμβαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, άρθρο 11
 • Αμερικανική δήλωση για τα δικαιώματα και τα καθήκοντα του ανθρώπου, άρθρο 5
 • Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, άρθρο 8

Συμπερασματικά: η πλοήγηση στον σκοτεινό ιστό δεν είναι παράνομη στις περισσότερες χώρες. Ωστόσο, θα μπορούσε να σας κάνει να φαίνεστε ύποπτοι στα μάτια των τοπικών αρχών επιβολής του νόμου. Τα περισσότερα από τα προϊόντα που πωλούνται στον σκοτεινό ιστό είναι παράνομα, επομένως, προφανώς, απαγορεύεται η αγορά αυτών των παράνομων αντικειμένων. Δεδομένου ότι αυτά τα προϊόντα συνήθως βρίσκονται μόνο στο σκοτεινό ιστό, οποιοσδήποτε σερφάρει σε αυτό το μέρος του Διαδικτύου θα μπορούσε να τα αγοράσει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι κυβερνήσεις μπορεί να προσπαθήσουν να σας παρακολουθούν αν επισκεφτείτε τον σκοτεινό ιστό.

Παρόλο που η χρήση του σκοτεινού ιστού είναι νόμιμη στις περισσότερες χώρες, οι παράνομες δραστηριότητες που συμβαίνουν εκεί εκεί κάνουν τον σκοτεινό ιστό έναν σχηματικό τόπο. Επομένως, ίσως να μην είναι το καλύτερο μέρος του Διαδικτύου να επισκέπτεστε τακτικά εάν είστε καλός και νομοταγείς πολίτες.

Τελικές σκέψεις

Θέλουμε να τονίσουμε ότι σας συμβουλεύουμε να ΜΗΝ χρησιμοποιείτε τον σκοτεινό ιστό χωρίς πρώτα να έχετε λάβει τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας. Η περιέργεια είναι κατανοητή, αλλά δεν αξίζει να εκθέσετε τον εαυτό σας στους κινδύνους αυτού του μη ρυθμιζόμενου μέρους του ιστού. Στο τέλος, υπάρχει εγκληματική δραστηριότητα στον σκοτεινό ιστό. Εάν καταλήξετε να επισκέπτεστε τον σκοτεινό ιστό, λάβετε πάντα προφυλάξεις. Μια καλή υπηρεσία VPN και ένα σταθερό λογισμικό προστασίας από κακόβουλο λογισμικό είναι απαραίτητα, αλλά εξακολουθείτε να σας αφήνουμε εκτεθειμένους. Το σχέδιο 15 βημάτων είναι ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους για να μπείτε στον σκοτεινό ιστό. Τελικά, έχετε πρόσβαση στον σκοτεινό ιστό με δική σας ευθύνη. Μείνετε περίεργοι, αλλά μείνετε και ασφαλείς!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map