Ηλεκτρονικό απόρρητο: Πόσο ασφαλές είναι το Snapchat; | Επισκόπηση VPNO

Ενώ το Snapchat αρχίζει να προσελκύει μερικούς από τους ηλικιωμένους χρήστες, ακόμα σχεδόν οι μισοί από όλους τους χρήστες του Snapchat είναι κάτω των 25 ετών. Υπήρξαν ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο με το Snapchat. Έχοντας επίγνωση των περιορισμών και των κινδύνων από τη χρήση της εφαρμογής, μπορείτε να προστατεύσετε το απόρρητό σας. Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να ελέγξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας και να διασφαλίσετε τις διαθέσιμες πληροφορίες μέσω της εφαρμογής. Μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι αποκαλύπτετε μόνο τις πληροφορίες που θέλετε να είστε δημόσιες.


Η ιστορία του Snapchat

Λογότυπο SnapchatΗ ιστορία του Snapchat ξεκινά το 2011 καθώς ο ιδρυτής Evan Spiegel φαντάζεται έναν νέο τύπο κοινωνικού δικτύου. Το Facebook και το Twitter αποθηκεύουν τις συνομιλίες σας παρέχοντας ένα μόνιμο αρχείο που μπορείτε να επισκεφθείτε ξανά. Το Snapchat, από την άλλη πλευρά, θα προσπαθούσε να γίνει ένα μέρος όπου οι συνομιλίες γίνονται περισσότερο σαν την πραγματική ζωή.

Το Snapchat Snaps είναι σαν μια συνομιλία που έχετε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν φίλο. Λέτε κάτι, λένε κάτι. Τρεις μέρες αργότερα κανένας από εσάς δεν μπορεί να θυμηθεί τι ακριβώς ειπώθηκε στη συνομιλία, αλλά η πράξη της συνομιλίας χτίζει τη σχέση.

Αντί οι συνομιλίες να είναι συγκεκριμένες και να ζουν για πάντα στο χρονοδιάγραμμά σας, το Snapchat σχεδιάζει τα Snaps και τις Ιστορίες του για να ζήσει τη στιγμή. Λαμβάνετε τη συνομιλία και εξαφανίζεται, ζώντας μόνο στη μνήμη σας. Μετά την προβολή, οι αναρτήσεις στο Snapchat εξαφανίζονται ή μετά από περιορισμένο χρόνο καθορίζετε πότε τις δημιουργείτε και τις στέλνετε. Αυτή ήταν η ιδέα, ούτως ή άλλως.

Προβλήματα με την ιστορία

Μέχρι το 2012, το Snapchat είχε πάνω από 10 εκατομμύρια χρήστες, κυρίως μεταξύ εφήβων. Οι έφηβοι έφυγαν από το Facebook καθώς οι γονείς και οι παππούδες τους άρχισαν να συμμετέχουν. Μέχρι το 2013, το Facebook προσπάθησε να αγοράσει το Snapchat για 3 δισεκατομμύρια δολάρια – μια προσφορά που τελικά απορρίφθηκε ο Spiegel. Η Snapchat συνέχισε την εκρηκτική ανάπτυξή της με βάση την υπόσχεσή της ότι οι δημοσιεύσεις στο Snapchat εξαφανίστηκαν για πάντα. Η Snapchat πούλησε το απόρρητο και μέχρι τον Αύγουστο του 2014, το 40% των 18χρονων παιδιών ήταν δεμένα.

Δυστυχώς, τα Snaps σας δεν ήταν τόσο ιδιωτικά όσο είχε υποσχεθεί η Snapchat. Οι χρήστες μπόρεσαν να τραβήξουν στιγμιότυπα οθόνης από τα τηλέφωνά τους και εμφανίστηκαν πολλές εφαρμογές τρίτων που θα σώζουν φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύονται στο Snapchat. Η εφαρμογή μπορεί να έχει μεταδώσει την τοποθεσία σας χωρίς να το γνωρίζετε και θα μπορούσε σε πολλές περιπτώσεις να συλλέξει πληροφορίες από το βιβλίο διευθύνσεών σας χωρίς να ζητήσει.

Επειδή το Snapchat δεν επαλήθευσε τους αριθμούς τηλεφώνου από τους χρήστες κατά την εγγραφή τους, δημιουργήθηκαν ψεύτικοι λογαριασμοί για τη συλλογή πληροφοριών από χρήστες που πίστευαν ότι συνομιλούν με έναν φίλο. Αυτή η παραβίαση αφήνει 4,6 εκατομμύρια ονόματα χρήστη και αριθμούς τηλεφώνου Snapchat να φτάσουν σε λάθος χέρια.

Σε μια διευθέτηση με το FTC, έγινε σαφές ότι το Snapchat δεν μπορούσε να εκπληρώσει την υπόσχεσή του να κάνει τα Snaps σας να εξαφανιστούν εντελώς για πάντα μετά τη λήψη τους. Ενώ το FTC δεν πρόστιμο στο Snapchat, θα παρακολουθήσουν την εταιρεία για συμμόρφωση με το απόρρητο για τα επόμενα 20 χρόνια.

Το απόρρητο του Snapchat σήμερα

Μια πρόσφατη ενημέρωση του Snapchat έθεσε και πάλι ανησυχία για ζητήματα απορρήτου. Η λειτουργία που ονομάζεται Snap Map σάς επιτρέπει να μοιράζεστε την τοποθεσία σας με φίλους στην εφαρμογή. Από προεπιλογή, το Snapchat απενεργοποιεί την κοινή χρήση τοποθεσίας. Μόλις ενεργοποιηθεί, είναι εύκολο να ξεχάσετε ότι μπορεί να μοιράζεστε την τοποθεσία σας με οποιονδήποτε χρησιμοποιεί την εφαρμογή.

Ευτυχώς, μπορείτε εύκολα να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία αν γνωρίζετε πού να κοιτάξετε στις ρυθμίσεις απορρήτου. Το Snapchat έχει κάνει βελτιώσεις στην επικοινωνία με τους χρήστες σχετικά με το πόσο ασφαλείς είναι οι πληροφορίες τους. Βοηθούν τους χρήστες να γνωρίζουν τρόπους να ασφαλίσουν τα Snaps τους. Μπορείτε να διασφαλίσετε ότι μοιράζεστε μόνο ό, τι θέλετε να μοιραστείτε, με ποιον θέλετε να το μοιραστείτε.

Ρυθμίσεις απορρήτου Snapchats

Για πρόσβαση στις ρυθμίσεις απορρήτου σας, στην εφαρμογή πατήστε την εικόνα προφίλ σας στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης για πρόσβαση στο προφίλ σας. Πατήστε το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία για πρόσβαση στις ρυθμίσεις σας. Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε την επικεφαλίδα “Πρόσθετες υπηρεσίες” και πατήστε “Διαχείριση” για να ξεκινήσετε. Παρακάτω παρουσιάζουμε τις ρυθμίσεις που μπορείτε να αλλάξετε για να κάνετε τον λογαριασμό σας πιο ιδιωτικό.

Ρυθμίσεις Snapchat

Στοχευμένες διαφημίσεις του Snapchat

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα “Προτιμήσεις διαφημίσεων” και αγγίξτε το για να εμφανίσετε τις ρυθμίσεις διαφήμισης Snapchats. Το Snapchat χρησιμοποιεί δεδομένα που λαμβάνει από τη χρήση της εφαρμογής από εσάς για να σας παρέχει στοχευμένες διαφημίσεις. Χρησιμοποιεί επίσης πληροφορίες που συλλέγονται από διαφημιζόμενους σχετικά με εσάς για να στοχεύει διαφημίσεις και σε εσάς. Και οι δύο αυτές επιλογές επιλέγονται από προεπιλογή. Καταργήστε την επιλογή “Βάσει κοινού” για να απενεργοποιήσετε τη στόχευση βάσει πληροφοριών που λαμβάνονται από διαφημιζόμενους. Καταργήστε την επιλογή “Βάσει δραστηριότητας” για να απενεργοποιήσετε διαφημίσεις που στοχεύουν σε εσάς βάσει της δραστηριότητάς σας στο Snapchat.

Διαχειριστείτε τη χρήση των επαφών σας από το Snapchat

Από το μενού “Διαχείριση”, μετακινηθείτε προς τα κάτω στις Επαφές. Από προεπιλογή, το Snapchat δεν συγχρονίζει τις επαφές σας με την εφαρμογή. Εάν έχετε δώσει στο Snapchat άδεια να το πράξει στο παρελθόν, θα συνεχίσει να ενημερώνει τις επαφές σας όποτε κάνετε μια αλλαγή. Για να το απενεργοποιήσετε, καταργήστε την επιλογή Συγχρονισμός επαφών. Μπορείτε επίσης να δείτε όλες τις επαφές που έχετε συγχρονίσει με το Snapchat ή να διαγράψετε όλες τις πληροφορίες των επαφών σας από την εφαρμογή.

Ελέγξτε ποιος επιτρέπετε να επικοινωνήσει μαζί σας

Επιστροφή στο μενού ρυθμίσεων, μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα με τίτλο “Ποιος μπορεί …”. Από εδώ κάντε κλικ στο “Επικοινωνήστε μαζί μου” για να περιορίσετε ποιος επιτρέπετε να επικοινωνήσετε μαζί σας. Το Snapchat παρέχει μόνο μία επιλογή για τον περιορισμό αυτής της ρύθμισης, “Οι φίλοι μου”.

Εκτός από τα Snaps, μπορείτε να δημοσιεύσετε Snaps στην ιστορία σας. Έχετε την επιλογή να δείξετε την ιστορία σας σε όλους ή μόνο στους φίλους σας. Μπορείτε ακόμη και να προσαρμόσετε την ιστορία σας για να αποκλείσετε ορισμένους φίλους από το να βλέπουν τυχόν αποσπάσματα που προσθέτετε στην ιστορία σας. Κάντε κλικ στο “Προβολή της ιστορίας μου” για πρόσβαση σε αυτήν τη ρύθμιση.

Εάν έχετε αμοιβαίους φίλους ή ενδιαφέροντα, το Snapchat μπορεί να σας προτείνει σε άλλους στη λειτουργία Γρήγορης προσθήκης. Εάν προτιμάτε να διατηρήσετε το προφίλ σας πιο ιδιωτικό, πατήστε στο “See Me in Quick Add” και αποεπιλέξτε το πλαίσιο.

Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τη αμφιλεγόμενη λειτουργία Snap Maps σε αυτήν την ενότητα, πατώντας στο “Εμφάνιση της τοποθεσίας μου”. Εάν είναι επιλεγμένη η λειτουργία Ghost, δεν κοινοποιείτε την τοποθεσία σας σε κανέναν. Αυτή είναι η προεπιλεγμένη λειτουργία του Snapchat. Εάν έχετε επιλέξει να μοιραστείτε την τοποθεσία σας στο παρελθόν, μπορείτε να ελέγξετε τη λειτουργία Ghost για να αποκρύψετε την τοποθεσία σας από όλους. Εναλλακτικά, μπορείτε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με τους φίλους σας ή να επιλέξετε “Μόνο αυτοί οι φίλοι …” για να επιλέξετε μόνο τους φίλους με τους οποίους θέλετε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας.

Προστασία του απορρήτου σας εκτός του Snapchat

Σύνδεση VPNΑκόμα κι αν είστε προσεκτικοί σχετικά με το τι μοιράζεστε σε εφαρμογές όπως το Snapchat, μπορεί να μοιράζεστε περισσότερα από όσα γνωρίζετε στο διαδίκτυο. Ένας εύκολος τρόπος για την προστασία του απορρήτου σας στο διαδίκτυο είναι να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία ενός ποιοτικού VPN. Ένα VPN συμβάλλει στη διατήρηση της ανωνυμίας των πληροφοριών σας στο Διαδίκτυο, προστατεύοντας ευαίσθητες πληροφορίες καθώς και απλώς επιτρέποντάς σας να διατηρείτε περισσότερο ιδιωτικό απόρρητο στο διαδίκτυο. Μπορείτε επίσης να αποφύγετε περιορισμούς σε ποιους ιστότοπους μπορείτε να επισκεφτείτε από τον τόπο εργασίας σας ή γεωγραφικούς περιορισμούς βάσει της τοποθεσίας σας. Για να μάθετε περισσότερα, διαβάστε την ανάρτησή μας σχετικά με τις λειτουργίες των VPN.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map