Έχετε ενημερώσει τις ρυθμίσεις απορρήτου Skype; | Επισκόπηση VPNO

Δεν είχε περάσει πολύς καιρός πριν η ιδέα της πραγματοποίησης βιντεοκλήσεων σαν ένα φουτουριστικό όνειρο που προοριζόταν για το Star Trek ή το Jetsons. Ωστόσο, το 2011, το Αγγλικό Λεξικό της Οξφόρδης αναγνώρισε το “Skype” ως ρήμα που σημαίνει ότι έχει μια συνομιλία μέσω Διαδικτύου με κάποιον, συνήθως συμπεριλαμβανομένης της προβολής από κάμερα. Είναι εύκολο να θεωρήσετε δεδομένη αυτήν την καταπληκτική τεχνολογία. Ωστόσο, η λήψη μερικών λεπτών για την ενημέρωση των ρυθμίσεων απορρήτου σας στο Skype μπορεί να σας βοηθήσει να προστατεύσετε τις πληροφορίες σας στο διαδίκτυο.


Προβλήματα απορρήτου με το Skype

Η Microsoft ενημέρωσε πρόσφατα τη σύμβαση παροχής υπηρεσιών με γλώσσα που αφορά τους ειδικούς της ιδιωτικής ζωής. Η ενημέρωση που τέθηκε σε ισχύ την 1η Μαΐου, ισχύει για τους παίκτες Skype καθώς και για Xbox Live. Η Microsoft εισήγαγε γλώσσα που απαγορεύει στους χρήστες να “προβάλλουν δημόσια ή να μοιράζονται ακατάλληλο περιεχόμενο ή υλικό”. Η Microsoft πρόσθεσε επίσης κανόνες που δίνουν στην εταιρεία το δικαίωμα να ελέγχει το περιεχόμενό σας κατά τη διερεύνηση τυχόν παραπόνων.

λογότυπο skypeΓια τους χρήστες του Skype, αυτό φαίνεται να δείχνει ξεκάθαρα ότι η Microsoft αποθηκεύει τις κλήσεις σας και μπορεί να τις παρακολουθήσει αργότερα εάν επιλέξει να διερευνήσει πώς χρησιμοποιείτε την υπηρεσία τους. Αυτό αφορά πολλούς χρήστες που πιστεύουν ότι οι κλήσεις τους δεν είναι πλέον ιδιωτικές και υπόκεινται σε έλεγχο και έλεγχο των κλήσεων που μπορεί να προτιμούν να διατηρούν οι ίδιοι.

Ενώ υπάρχουν μερικές άλλες επιλογές για την πραγματοποίηση κλήσεων μέσω του Διαδικτύου, αυτές οι εταιρείες παρουσιάζουν συχνά ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο. Μπορεί επίσης να ανησυχείτε για τις πληροφορίες που έχετε στο Skype να είναι δημόσια διαθέσιμες σε άλλους. Μια γρήγορη ανασκόπηση των ρυθμίσεων απορρήτου του Skype μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι μοιράζεστε μόνο τις πληροφορίες που θέλετε να μοιραστείτε.

Εύρεση των ρυθμίσεων απορρήτου Skype

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πλατφόρμες όπου είναι διαθέσιμο το Skype. Αυτό μπορεί να δυσκολεύσει να εντοπίσει τις ρυθμίσεις που χρειάζεστε στην ακριβή συσκευή σας. Η εύρεση των ρυθμίσεων απορρήτου στο Skype στο tablet ή το τηλέφωνό σας θα είναι διαφορετική μεταξύ τους και διαφορετική από εκεί που βρίσκονται οι ρυθμίσεις σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή. Αυτά θα διαφέρουν επίσης ανάλογα με το αν χρησιμοποιείτε Windows ή Mac.

Σε γενικές γραμμές, κοιτάξτε στη γραμμή μενού για ρυθμίσεις. Από εκεί μπορεί να δείτε μια επιλογή μενού με την ένδειξη “Απόρρητο…” ή ίσως χρειαστεί να κάνετε κλικ στο “Προτιμήσεις” και να επιλέξετε την καρτέλα “Απόρρητο” από εκεί. Σε ορισμένες εφαρμογές, οι ρυθμίσεις απορρήτου βρίσκονται απλώς στις ρυθμίσεις σας και δεν υπόκεινται σε κανέναν τίτλο απορρήτου. Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες και απλά δεν μπορείτε να βρείτε τη ρύθμιση που αναζητάτε, μπορείτε να μεταβείτε στη Βοήθεια Skype για περισσότερες πληροφορίες.

Αλλαγή των ρυθμίσεων απορρήτου Skype

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τις ρυθμίσεις απορρήτου στο Skype που μπορείτε να αλλάξετε. Περπατώντας στις διάφορες επιλογές μπορείτε να επιλέξετε πού θέλετε να ενισχύσετε το απόρρητό σας.

Αλλάξτε ποιος μπορεί να σας καλέσει

Το Skype προσφέρει τη δυνατότητα είτε να επιτρέπονται κλήσεις από οποιονδήποτε είτε να επιτρέπονται μόνο κλήσεις από άτομα που βρίσκονται ήδη στη λίστα επαφών σας. Από προεπιλογή, αυτή η επιλογή έχει ρυθμιστεί ώστε να επιτρέπει κλήσεις από οποιονδήποτε. Περιορίζοντας ποιος μπορεί να σας καλέσει, μπορείτε να αποτρέψετε τους ανεπιθύμητους ή ενοχλητικούς καλούντες να προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν μαζί σας μέσω Skype. Απλώς κάντε κλικ στο ρυθμιστικό για να απενεργοποιήσετε την επιλογή και να προστατεύσετε το απόρρητό σας.

Διαχείριση άμεσων μηνυμάτων

Με τον ίδιο τρόπο που το Skype προεπιλογεί να επιτρέπει σε οποιονδήποτε να σας καλεί μέσω Skype, η εφαρμογή επιτρέπει σε οποιονδήποτε να σας στέλνει ένα άμεσο μήνυμα από προεπιλογή. Στην ενότητα “Ρυθμίσεις ειδοποίησης” μπορείτε να απενεργοποιήσετε άμεσα μηνύματα και SMS εάν προτιμάτε να μην λαμβάνετε αυτά τα μηνύματα στο Skype.

Εάν προτιμάτε να λαμβάνετε άμεσα μηνύματα, αλλά προτιμάτε να περιορίσετε αυτήν τη δυνατότητα μόνο στις επαφές σας, μπορείτε επίσης να το αλλάξετε εδώ. Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή “Μόνο επαφές” για να αποτρέψετε όσους δεν γνωρίζετε να σας στέλνουν άμεσα μηνύματα.

Περιορίστε τη δημόσια καταχώρισή σας

Για να συνδεθείτε μαζί σας στο Skype, άλλοι μπορούν να σας αναζητήσουν στη γραμμή αναζήτησης. Μπορούν να το κάνουν είτε με το όνομα χρήστη σας, τη διεύθυνση email σας ή τον αριθμό τηλεφώνου σας. Το Skype σάς επιτρέπει να περιορίσετε ποιες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο κοινό σε άλλους που σας αναζητούν στο Skype.

Για να προβάλετε και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας, κάντε κλικ στο “Διαχείριση με ποιον τρόπο με βρίσκουν οι άνθρωποι στο Skype.” Από εδώ μπορείτε να απενεργοποιήσετε την επιλογή εμφάνισης σε αποτελέσματα αναζήτησης σε προτάσεις. Αυτό είναι το πιο ιδιωτικό περιβάλλον.

Αν προτιμάτε, μπορείτε να προσθέσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τον αριθμό του κινητού σας για να επιτρέψετε στα άτομα να σας αναζητήσουν με όποιον τρόπο είστε πιο άνετοι. Όποια και αν επιλέξετε, οι πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες στο κοινό σε όσους κάνουν αναζήτηση στο Skype.

Διαχειριστείτε τα στοιχεία επικοινωνίας σας

Το Skype προσφέρει τη δυνατότητα αυτόματης εύρεσης φίλων που βρίσκονται ήδη στη λίστα επαφών σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να προσθέσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στη λίστα Skype. Για να γίνει αυτό, το Skype σαρώνει το βιβλίο διευθύνσεών σας για αριθμούς τηλεφώνου και διευθύνσεις email των φίλων σας. Στη συνέχεια, το Skype αναζητά αυτά αυτόματα και προσθέτει όσα βρίσκει στη λίστα Skype. Εάν οι επαφές σας έχουν περιορίσει τη δημόσια καταχώρισή τους, ενδέχεται να μην εμφανίζονται στη λίστα Skype σας, ακόμη και αν έχουν λογαριασμό Skype.

Από την άλλη πλευρά, εάν δεν είστε άνετοι να παρέχετε το περιεχόμενο του βιβλίου διευθύνσεών σας στο Skype, μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή. Αυτό σημαίνει ότι για να προσθέσετε τους φίλους σας στη λίστα Skype, θα πρέπει να τους αναζητήσετε χειροκίνητα. Αυτό θα πάρει προφανώς περισσότερο χρόνο. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι προτιμούν να ακολουθήσουν αυτήν τη διαδρομή παρά να δώσουν το βιβλίο διευθύνσεών τους στο Skype.

Στοχευμένες διαφημίσεις της Microsoft

Ως επί το πλείστον, το Skype παρέχει την υπηρεσία του δωρεάν σε χρήστες που πραγματοποιούν κλήσεις και βιντεοκλήσεις στις περισσότερες χώρες. Αλλά όλοι γνωρίζουμε, τίποτα στη ζωή δεν είναι πραγματικά δωρεάν. Για τη δημιουργία εσόδων από το Skype, η Microsoft πωλεί διαφημίσεις σε επιχειρήσεις. Δεδομένου ότι έχουν προφίλ σε όλους τους χρήστες τους, μπορούν να στοχεύσουν προσθήκες με μεγάλη ακρίβεια. Αυτό το προφίλ μπορεί να περιλαμβάνει προσωπικά στοιχεία όπως την ηλικία και το φύλο σας.

Από προεπιλογή, το Skype επιλέγει το πλαίσιο που επιτρέπει στη Microsoft να σας παρέχει στοχευμένες διαφημίσεις. Εάν προτιμάτε να μην λαμβάνετε στοχευμένες διαφημίσεις, αποεπιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο στοιχείο “Να επιτρέπονται οι στοχευμένες διαφημίσεις της Microsoft”.

Ενημερώστε το προφίλ σας

Το Skype σας προσφέρει μια σελίδα προφίλ με κενά διαστήματα για να συμπεριλάβετε τα προσωπικά σας στοιχεία. Όσο περισσότερο προσθέτετε στο προφίλ σας, τόσο πιο πιθανό είναι να σας βρείτε φίλοι ή συγγενείς όταν θέλετε να συνδεθείτε μαζί σας μέσω του Skype. Ωστόσο, ίσως προτιμάτε να παραμείνετε πιο ιδιωτικοί στο διαδίκτυο. Μπορείτε να αφαιρέσετε τις περισσότερες από τις πληροφορίες που ζητήσατε για να δημιουργήσετε το προφίλ σας.

Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να συμπεριλάβετε το πραγματικό επώνυμό σας στο προφίλ σας. Η πόλη και η πολιτεία δεν είναι επίσης υποχρεωτικό πεδίο. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να παρακρατήσετε την ημερομηνία γέννησης και το φύλο σας. Το Skype δεν απαιτεί από εσάς να αποκαλύψετε τον αριθμό τηλεφώνου σας στις πληροφορίες του προφίλ σας.

Και πάλι, μπορεί να είστε εντάξει με τη συμπερίληψή τους στο προφίλ σας και μπορεί να το φανείτε χρήσιμο κατά καιρούς. Η επιλογή να αποκαλύψετε αυτές τις πληροφορίες είναι δική σας. Ωστόσο, θα πρέπει να συμπληρώσετε μόνο όσες πληροφορίες θέλετε.

Ξεκινήστε να παρακολουθείτε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας και θα μάθετε πόσες πληροφορίες έχουν οι εταιρείες σας. Αυτό ισχύει για τα WhatsApp, Twitter, Snapchat, Facebook, Instagram, Google, καθώς και το Skype και όλες αυτές τις άλλες υπηρεσίες και πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Ευτυχώς, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τις ρυθμίσεις με τρόπο που μπορείτε να παραμείνετε σχετικά ιδιωτικοί στο διαδίκτυο.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me