Τι γνωρίζει το Skype για μένα; | Επισκόπηση VPNO

Το Skype είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ηλεκτρονική επικοινωνία – ειδικά αν θέλετε να πραγματοποιήσετε βιντεοκλήση. Η υπηρεσία είναι δημοφιλής σε φίλους και αγαπημένους που διαχωρίζονται σε μεγάλες αποστάσεις, αλλά είναι επίσης απαραίτητο εργαλείο για πολλές επιχειρήσεις. Αντιληπτή ως αποκεντρωμένη υπηρεσία που διατηρούσε τις πληροφορίες ιδιωτικές, η Microsoft διαθέτει πλέον το Skype. Με την πάροδο των ετών, πολλές ανησυχίες περί απορρήτου με το Skype έχουν εμφανιστεί. Οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν τις πληροφορίες που συλλέγει η υπηρεσία για τους χρήστες της. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τις πληροφορίες που συλλέγει το Skype για εσάς και τι κάνουν με αυτές τις γνώσεις.


Τι συνέβη στο απόρρητο του Skype?

λογότυπο skypeΤο Skype εφευρέθηκε ως σύστημα peer-to-peer. Αυτό σήμαινε ότι οι φωνητικές κλήσεις θα μπορούσαν να γίνουν μέσω ενός αποκεντρωμένου συστήματος. Οι κλήσεις ήταν κρυπτογραφημένες και επειδή δεν δρομολογήθηκαν μέσω κεντρικού διακομιστή, το απόρρητο ήταν εγγυημένο. Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει σήμερα.

Από το 2017 υπάρχουν περισσότεροι από 1,3 δισεκατομμύρια εγγεγραμμένοι χρήστες Skype. Αυτός ο αριθμός αυξάνεται κάθε χρόνο από το 2009 και εκτιμάται ότι θα αυξηθεί σε πάνω από 2 δισεκατομμύρια έως το 2023. Μέρος αυτού που τροφοδότησε την ανάπτυξη του Skype είναι ο επιχειρηματικός τομέας. Το 2011, η Microsoft αγόρασε το Skype. Η Microsoft αντικατέστησε την πλατφόρμα επιχειρηματικών επικοινωνιών της με μια πλατφόρμα που βασίζεται στο Skype. Οι επιχειρήσεις είχαν πλέον μια πλατφόρμα φωνητικών κλήσεων και βιντεοκλήσεων ενσωματωμένη στο τρέχον πρόγραμμα επικοινωνιών τους. Το αποτέλεσμα ήταν μια αύξηση στη χρήση Skype από τις επιχειρήσεις.

Με την αγορά του Skype ήρθαν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του Skype πίσω από τα παρασκήνια. Η εμπειρία χρήστη δεν έχει αλλάξει πολύ από την πώληση. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο το πρόγραμμα συνδέει τους χρήστες άλλαξε ριζικά. Μακριά από το ιδιωτικό, αποκεντρωμένο σύστημα, το Skype περνά τώρα από διακομιστές που ανήκουν στη Microsoft. Αυτό έχει αλλάξει την ασφάλεια και το απόρρητο του Skype με τρόπο που οι περισσότεροι χρήστες δεν γνωρίζουν εντελώς.

Ποια θέματα απορρήτου Skype πρέπει να με αφορούν?

Λογότυπο MicrosoftΌλες οι συνομιλίες Skype, οι φωνητικές και βιντεοκλήσεις δρομολογούνται τώρα μέσω διακομιστών ελεγχόμενων από τη Microsoft. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να συλλέγουν και να παρακολουθούν όλες τις πληροφορίες που στέλνετε και λαμβάνετε μέσω του Skype. Η Πολιτική Απορρήτου της Microsoft δεν παρέχει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το πόσα δεδομένα συλλέγονται. Αλλά τώρα γνωρίζουμε ότι η εταιρεία συλλέγει πολλά δεδομένα Skype.

Η απόρριψη δεδομένων ασφαλείας που παρείχε ο Έντουαρντ Σνόουντεν περιλάμβανε πολλές πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το Skype με την κυβέρνηση. Γνωρίζουμε ότι το Skype παρείχε στην NSA πρόσβαση σε κρυπτογραφημένα μηνύματα. Αυτό δείχνει ότι το Skype συλλέγει και αποθηκεύει κλήσεις Skype. Το Skype θα παρέχει επίσης αυτά τα δεδομένα σε κυβερνητικές υπηρεσίες κατόπιν αιτήματος. Ενώ η παροχή ασφάλειας από τρομοκράτες και άλλους εγκληματίες είναι καλή για την κοινωνία, η απώλεια της ιδιωτικής ζωής είναι ένα σοβαρό κόστος για αυτό το όφελος.

Νέα θέματα απορρήτου

Η τελευταία συμφωνία παροχής υπηρεσιών από τη Microsoft τέθηκε σε ισχύ την 1η Μαΐου 2018. Σε αυτήν, η εταιρεία πρόσθεσε γλώσσα για να απαγορεύσει τη χρήση της υπηρεσίας για “δημόσια προβολή ή κοινή χρήση ακατάλληλου περιεχομένου ή υλικού”. Υπάρχουν πολλά προβλήματα με αυτήν την πολιτική που αφορούν τους εμπειρογνώμονες πολιτικής. Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι η Microsoft φαίνεται έτοιμη να ελέγξει αυτό το είδος υλικού. Για να γίνει αυτό, η Microsoft πρέπει να μπορεί να παρακολουθεί περιεχόμενο που περνά από τους διακομιστές τους. Πρέπει να είναι σε θέση να προσδιορίσει εάν είναι ακατάλληλο ή προσβλητικό. Αυτό συνεπάγεται τη δυνατότητα συλλογής και αποθήκευσης των πληροφοριών σας. Η Microsoft πρέπει επίσης να είναι σε θέση να αναλύει το περιεχόμενο.

Η δεύτερη μεγάλη ανησυχία είναι η ασαφής γλώσσα της δήλωσης. Ποιος αποφασίζει ποιο περιεχόμενο δεν είναι κατάλληλο; Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα απόψεων για το περιεχόμενο που είναι προσβλητικό. Επειδή η πολιτική είναι τόσο ασαφής, πιθανότατα θα εφαρμοζόταν με συνέπεια. Εάν εξαρτάστε από την υπηρεσία για να διατηρείτε επαφή με απομακρυσμένους φίλους ή συναδέλφους, αυτή είναι μια ανησυχητική κατάσταση.

Προβλήματα με την Cortana και το Skype

Λογότυπο CortanaΗ Microsoft ενσωματώνει τον ψηφιακό βοηθό της Cortana σε όλα τα προϊόντα της. Η Cortana είναι ήδη ενσωματωμένη στα Windows 10. Η Microsoft σχεδιάζει επίσης να ενσωματώσει σύντομα το Cortana με το Skype. Δυστυχώς, η Cortana δημιουργεί ήδη προβλήματα απορρήτου με το Skype.

Η Cortana προσπαθεί να σας βοηθήσει με πληροφορίες με βάση τα συμφραζόμενα στις συνομιλίες Skype. Για να γίνει αυτό, παρακολουθεί συνεχώς το Skype. Αν αναφέρετε σχέδια για το Σαββατοκύριακο σε μια συνομιλία στο Skype, η Cortana μπορεί να εμφανιστεί με μια πρόγνωση καιρού. Αυτό αποκαλύπτει ότι η Cortana έχει πλήρη πρόσβαση στις συνομιλίες σας στο Skype.

Πώς το Skype χρησιμοποιεί τις πληροφορίες σας

Η πολιτική απορρήτου της Microsoft περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο το Skype θα χρησιμοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα. Το Skype χρησιμοποιεί τις πληροφορίες σας για να βελτιώσει τα προϊόντα τους και να εξατομικεύσει τα προϊόντα τους για εσάς. Το Skype χρησιμοποιεί επίσης τα δεδομένα σας για να σας παρουσιάσει σχετικές διαφημίσεις. Αυτό το τελευταίο μέρος είναι ενοχλητικό από την άποψη της ιδιωτικής ζωής. Ο μόνος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα σας για τη βελτίωση της διαφήμισης είναι να δημιουργήσετε ένα λεπτομερές προφίλ των ενδιαφερόντων και των δραστηριοτήτων σας. Στη συνέχεια, οι διαφημιζόμενοι χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να στοχεύουν συγκεκριμένες διαφημίσεις σε εσάς.

Η Microsoft μοιράζεται επίσης αυτές τις πληροφορίες για εσάς σε διάφορα προϊόντα της Microsoft. Οι πληροφορίες από τις συνομιλίες σας στο Skype συνδέονται με πληροφορίες από άλλες πηγές. Αυτές οι πηγές θα περιλαμβάνουν το Outlook, τον Internet Explorer και άλλα προϊόντα της Microsoft. Με την κοινή χρήση και τον συνδυασμό των πληροφοριών σας, η Microsoft μπορεί να δημιουργήσει ένα πολύ λεπτομερές προφίλ για το ποιοι είστε. Αυτά τα δεδομένα είναι πολύτιμα για στοχευμένους διαφημιστικούς σκοπούς.

Πώς μπορώ να προστατεύσω το απόρρητό μου κατά τη χρήση του Skype?

Το Skype μπορεί να μην είναι ο μεγαλύτερος παραβάτης [εισάγετε σύνδεσμο για δημοσίευση σχετικά με το τι γνωρίζει το Facebook για μένα] στη συλλογή ιδιωτικών πληροφοριών για διαφημίσεις. Εξακολουθεί να είναι αρκετά ενοχλητικό που μπορεί να παρακολουθεί τις συνομιλίες σας. Υπάρχουν απλοί τρόποι βελτίωσης του απορρήτου σας στο διαδίκτυο. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις δύο καλύτερες επιλογές σας στο απόρρητο.

Αλλαγή των ρυθμίσεων απορρήτου του Skype

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να αρχίσετε να αποσύρετε το απόρρητό σας στο Skype είναι να αφιερώσετε λίγα λεπτά για να ενημερώσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας. Προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις απορρήτου σας, μπορείτε να ασκήσετε κάποιο έλεγχο στις στοχευμένες διαφημίσεις. Μπορείτε επίσης να περιορίσετε τις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με εσάς στο Skype.

Χρήση ενός VPN

Σύνδεση VPNΑκόμα κι αν προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας, το Skype μπορεί να αποκτήσει πολλές πληροφορίες για εσάς. Ένας απλός τρόπος για να κάνετε την εμπειρία σας στο διαδίκτυο πιο ανώνυμη είναι να χρησιμοποιήσετε ένα καλό εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN). Ένα VPN αναδρομολογεί τα δεδομένα σας μέσω του διακομιστή του, αντί να τα στέλνει απευθείας στο Skype και σε άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες. Αυτό μπορεί να βελτιώσει το απόρρητό σας στο διαδίκτυο χωρίς να απαγορεύσετε εντελώς το Skype από τη ζωή σας.

Η ρύθμιση ενός ποιοτικού VPN είναι εύκολη και μπορεί να γίνει σε λίγες στιγμές. Μόλις ρυθμιστεί, η σύνδεση μέσω VPN είναι απλή. Μπορεί να μην παρατηρήσετε καν μια διαφορά στις συνήθεις διαδικτυακές σας δραστηριότητες. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι οι διαφημίσεις που βλέπετε δεν φαίνεται πλέον να είναι τόσο τρομακτικά προσαρμοσμένες στα ενδιαφέροντά σας.

Ένα VPN θα σας επιτρέψει επίσης να αποφύγετε γεωγραφικούς περιορισμούς στη ροή περιεχομένου στο διαδίκτυο. Ενδέχεται επίσης να μπορείτε να αποφύγετε περιορισμούς στο χώρο εργασίας στην πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Ανατρέξτε στον οδηγό VPN για να βρείτε μια ποιοτική υπηρεσία που θα ικανοποιεί τις ανάγκες σας.

συμπέρασμα

Δεν κάνετε τίποτα για να διασφαλίσετε το απόρρητό σας, το Skype πιθανότατα συλλέγει πολλές πληροφορίες για εσάς. Ωστόσο, προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις απορρήτου στο Skype και χρησιμοποιώντας ένα VPN μπορείτε να λάβετε μέρος του απορρήτου σας. Επίσης, να θυμάστε ότι το Skype δεν είναι η μόνη εταιρεία που ακολουθεί τα προσωπικά σας στοιχεία.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me