Απόκρυψη ή αλλαγή της διεύθυνσης IP: περιηγηθείτε ελεύθερα! | Επισκόπηση VPNO

Τα τελευταία χρόνια, το απόρρητο και η προστασία των προσωπικών μας δεδομένων έχουν γίνει όλο και πιο σημαντικά. Ίσως έχετε ακούσει ότι είναι καλή ιδέα να αλλάξετε ή να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας όταν περιηγείστε στον ιστό. Η Google, οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και ακόμη και οι μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν τη διαδικτυακή συμπεριφορά σας σε μεγάλη κλίμακα. Ακόμα κι αν αυτή είναι συνήθως κοινή γνώση σε αυτό το σημείο, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να μην κρύβουν τη διεύθυνση IP τους όπως πρέπει. Αυτοί οι άνθρωποι διακινδυνεύουν το απόρρητό τους. Ίσως πιστεύουν ότι δεν είναι απαραίτητο να κρύβουν τη διαδικτυακή τους ζωή επειδή δεν έχουν τίποτα να κρύψουν. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι για να αλλάξετε την IP σας. Θα μπείτε στο συγκρότημα και θα αλλάξετε τη δική σας; Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε πώς μπορείτε εύκολα να αποκρύψετε και να αλλάξετε τη διεύθυνση IP σας – και γιατί θέλετε.


Τι είναι μια διεύθυνση IP?

Αλλαγή γραφικού διεύθυνσης IPΤο «IP» στη διεύθυνση IP σημαίνει «πρωτόκολλο διαδικτύου». Η διεύθυνση IP είναι μια μοναδική σειρά αριθμών που έχουν εκχωρηθεί σε οποιαδήποτε σύνδεση στο Διαδίκτυο. Αυτοί οι αριθμοί καθιστούν τη συσκευή σας αναγνωρίσιμη όταν είναι συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο. Μια διεύθυνση IP είναι απαραίτητη για τη μετάδοση και τη λήψη δεδομένων μέσω του Διαδικτύου. Χωρίς αυτό, δεν θα μπορούσατε να εκτελέσετε ακόμη και τις πιο βασικές εργασίες στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, η διεύθυνση IP σας μπορεί επίσης να θέσει σε κίνδυνο το απόρρητό σας. Αποκαλύπτει τη γενική τοποθεσία σας και τρίτα μέρη μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για να παρακολουθούν τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες. Επιπλέον, οι ιστότοποι και οι κυβερνήσεις μπορούν να επιλέξουν να μην εμφανίζουν συγκεκριμένες σελίδες ή υπηρεσίες ανάλογα με την τοποθεσία σας. Ακόμα χειρότερα, οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο μπορούν να αναχαιτίσουν την IP σας και να κάνουν κάθε είδους ζημιά στη συσκευή σας. Για αυτούς τους λόγους, πολλοί χρήστες επιλέγουν να αποκρύψουν ή να αλλάξουν τη διεύθυνση IP τους. Ένας από τους καλύτερους και απλούστερους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι χρησιμοποιώντας ένα αξιόπιστο VPN. Μια υπηρεσία VPN που προτείνουμε είναι το CyberGhost. Αυτός ο πάροχος προσφέρει εξαιρετικές ταχύτητες και έχει μεγάλη έμφαση στην ασφάλεια και το απόρρητο. Επιπλέον, είναι πολύ φθηνό και φιλικό προς το χρήστη, οπότε είναι ένα υπέροχο VPN για να ξεκινήσετε. Αν θέλετε να δείτε τις προσωπικές μας εμπειρίες με αυτόν τον πάροχο, μπορείτε να δείτε την εκτεταμένη κριτική μας στο CyberGhost.

Προτιμάτε πρώτα να δοκιμάσετε ένα περιορισμένο, δωρεάν VPN; Μη διστάσετε να ρίξετε μια ματιά στη λίστα με τα καλύτερα δωρεάν VPN στην αγορά αυτή τη στιγμή. Αυτά είναι τα προσωπικά μας αγαπημένα, όλα αξιόπιστα και μια καλή επιλογή για όποιον θέλει να δοκιμάσει ένα VPN πριν από τη σύναψη ενός ετήσιου συμβολαίου.

Πώς να αλλάξετε τη διεύθυνση IP σας με ένα VPN: ένας αναλυτικός οδηγός

Για να κάνουμε τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο εύκολα, θα σας δείξουμε πώς να αλλάξετε τη διεύθυνση IP σας χρησιμοποιώντας ένα βήμα-βήμα VPN. Για παράδειγμα, θα χρησιμοποιούμε το CyberGhost. Η διαδικασία ρύθμισης του VPN σας είναι αρκετά απλή. Για να αλλάξετε τη διεύθυνση IP σας με το CyberGhost, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  1. Κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο για να μεταβείτε στον ιστότοπο του CyberGhost
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί για να διεκδικήστε τη συμφωνία. Θα ανακατευθυνθείτε αυτόματα στη σελίδα τιμών
  3. Επιλέξτε τη σύμβαση που σας ταιριάζει καλύτερα (μηνιαία, ετήσια κ.λπ.)
  4. Επιλέξτε τον τρόπο πληρωμής θέλετε να χρησιμοποιήσετε και Συμπληρώστε το email σας
  5. Σύνδεση στον ιστότοπο του CyberGhost και κατεβάστε το πρόγραμμα-πελάτη VPN που λειτουργεί στο λειτουργικό σας σύστημα
  6. Ανοίξτε το αρχείο εγκατάστασης μόλις ολοκληρωθεί η λήψη
  7. Περάστε τη διαδικασία εγκατάστασης για να εγκαταστήσετε πλήρως το VPN στη συσκευή σας
  8. Ανοίξτε το εγκατεστημένο λογισμικό VPN
  9. Σύνδεση με τον λογαριασμό που δημιουργήσατε
  10. Κάντε κλικ ‘Σερφάρετε ανώνυμα“Και ενεργοποιήστε το VPN

Μόλις συνδεθεί το VPN, η δική σας διεύθυνση IP θα κρυφτεί και θα έχετε λάβει τη διεύθυνση IP του διακομιστή VPN που έχετε επιλέξει. Όσο ισχύει αυτή η σύνδεση, θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο με ασφάλεια και ανώνυμα. Αφήστε το λογισμικό VPN να εκτελείται στο παρασκήνιο και η σύνδεσή σας θα προστατεύεται.

Εάν θέλετε, μπορείτε να αλλάξετε τη θέση της «νέας» IP σας επιλέγοντας διαφορετικό διακομιστή. Απλώς κάντε κύλιση στο μενού διακομιστή και επιλέξτε τη χώρα στην οποία θέλετε να βρίσκεται η νέα σας IP. Κάνοντας αυτό με σύνεση, μπορείτε να ξεπεράσετε τους γεωγραφικούς περιορισμούς που δημιουργούνται από ιστότοπους, καθώς θα συζητήσουμε λεπτομερέστερα αργότερα.

Γιατί πρέπει να αποκρύψετε ή να αλλάξετε τη διεύθυνση IP σας?

Φορητός υπολογιστής με κλειδαριάΗ απόκρυψη της διεύθυνσης IP είναι ένας τρόπος για την προστασία του διαδικτυακού απορρήτου και της ανωνυμίας σας. Η αλλαγή της διεύθυνσης IP σε άλλη IP μπορεί να αυξήσει σημαντικά την ελευθερία σας στο Διαδίκτυο. Συνήθως, η απόκρυψη και η αλλαγή της διεύθυνσης IP πραγματοποιείται με μία κίνηση, για παράδειγμα όταν χρησιμοποιείτε ένα VPN. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να λάβετε τόσο την πρόσθετη προστασία όσο και περισσότερη διαδικτυακή πρόσβαση με μία μόνο λύση. Αλλάξτε την IP σας και θα:

Σταματήστε τον ISP σας και άλλα τρίτα μέρη να σας παρακολουθούν

Ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) και άλλα τρίτα μέρη παρακολουθούν τακτικά τις διαδικτυακές δραστηριότητες των χρηστών μέσω της διεύθυνσης IP τους. Στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και σε πολλές άλλες χώρες, είναι απολύτως νόμιμο για τους ISP να το κάνουν. Εκτός από την καταγραφή των διαδικτυακών σας δραστηριοτήτων, ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου σας μπορεί να κοινοποιήσει αυτές τις πληροφορίες σε άλλα μέρη. Μπορούν, για παράδειγμα, να παραδώσουν τα προσωπικά σας δεδομένα στην κυβέρνηση, εάν τους ζητηθεί. Θα μπορούσαν ακόμη και να πουλήσουν το ιστορικό περιήγησής σας σε διαφημιζόμενους με αντάλλαγμα ένα κέρδος.

Όχι μόνο ο ISP σας, αλλά και οι ιστότοποι, οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και τα δίκτυα διαφημίσεων μπορούν να καταγράψουν τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και τις συνήθειες περιήγησής σας. Συνήθως πωλούν αυτά τα δεδομένα σε διαφημιστικές εταιρείες, έτσι ώστε να μπορούν να σας εμφανίζουν διαφημίσεις προσαρμοσμένες στα συγκεκριμένα ενδιαφέροντά σας. Εάν αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας, ο ISP, οι ιστότοποι, τα κοινωνικά μέσα και άλλα τρίτα μέρη δεν θα μπορούν πλέον να παρακολουθούν εσάς και τη συσκευή σας όσο πιο αποτελεσματικά.

Μείνετε ασφαλείς και ανώνυμοι σε (δημόσια) σημεία πρόσβασης Wi-Fi

Όταν χρησιμοποιείτε δημόσιο Wi-Fi, είναι σημαντικό να λάβετε τις κατάλληλες προφυλάξεις για να διατηρήσετε ασφαλή τη διεύθυνση IP και άλλα προσωπικά στοιχεία σας. Ενώ τα δημόσια σημεία πρόσβασης Wi-Fi είναι εξαιρετικά βολικά, είναι επίσης πολύ μη ασφαλή. Όλοι στο δίκτυο θα μπορούσαν να δουν τη διεύθυνση IP σας και να κατασκοπεύσουν τις δραστηριότητές σας. Αυτό σας αφήνει ευάλωτο σε εγκληματίες στον κυβερνοχώρο και σε άλλα άτομα με κακές προθέσεις. Η απόκρυψη της διεύθυνσης IP σας είναι ένα σημαντικό βήμα προς την προστασία των προσωπικών σας πληροφοριών και των δραστηριοτήτων περιήγησης σε ένα μη ασφαλές δημόσιο δίκτυο Wi-Fi.

Μέχρι ένα βαθμό, αυτό ισχύει και για ένα οικιακό δίκτυο. Ακόμη και η οικογένειά σας, οι συγκάτοικοι και οι συνάδελφοί σας θα μπορούσαν εύκολα να δουν τι κάνετε στο διαδίκτυο αν είναι λίγο τεχνολογικοί. Εάν αυτό δεν μπορεί πάντα να είναι πρόβλημα, θα μπορούσε σίγουρα να δημιουργήσει κάποιες δυσάρεστες περιστάσεις. Τι θα συμβεί αν βρήκατε ένα εκπληκτικό δώρο γενεθλίων για τη μητέρα σας για το οποίο δεν θέλετε να γνωρίζει τίποτα; Και τι γίνεται αν το επιχειρηματικό σας δίκτυο δεν σας παρέχει πρόσβαση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά πρέπει πραγματικά να χρησιμοποιήσετε το Twitter – για οποιονδήποτε λόγο; Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η αλλαγή της διεύθυνσης IP μπορεί να σας βοηθήσει.

Λήψη με ασφάλεια torrents

Οι περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν νόμους σχετικά με τις λήψεις. Συνήθως, κάθε φορά που υλικό (μουσική, ταινίες, βιβλία) διαδίδεται στο διαδίκτυο χωρίς την άδεια του κατόχου, αυτό θεωρείται παράνομο. Ορισμένοι εθνικοί οργανισμοί πνευματικών δικαιωμάτων προσπαθούν ενεργά να σταματήσουν αυτήν την πρακτική. Ανάλογα με τον τόπο διαμονής σας, η λήψη παράνομου υλικού ενδέχεται να οδηγήσει σε πρόστιμο.

Επιπλέον, η λήψη οτιδήποτε μπορεί να είναι επικίνδυνη, καθώς οι χάκερ και οι κακόβουλοι torrents θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη διεύθυνση IP σας για να παρακολουθούν όλες τις λήψεις σας. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με κάθε είδους παράνομους τρόπους. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου θα μπορούσαν να σας στείλουν ένα «ψεύτικο πρόστιμο», προσποιούμενοι ότι είναι επίσημος οργανισμός που αγωνίζεται για πνευματικά δικαιώματα, ενώ στην πραγματικότητα είναι ακριβώς μετά από τα χρήματά σας. Ακόμα κι αν έχετε κατεβάσει κάτι εντελώς νόμιμα, θα μπορούσαν ακόμα να προσπαθήσουν να σας αποσπάσουν χρήματα απειλώντας να αποκαλύψουν τα ληφθέντα αρχεία σας στο κοινό – κάτι που ίσως θέλετε να αποφύγετε.

Με αυτούς τους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο και τους οργανισμούς να παρακολουθούν τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα, είναι πιθανό να θέλετε να κερδίσετε ξανά μέρος του απορρήτου σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας ένα VPN για να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας και να κάνετε λήψη με ασφάλεια και ιδιωτικά.

Περάστε τους γεωγραφικούς περιορισμούς

Χάρτης με τοποθεσίαΈνας δημοφιλής λόγος για τον οποίο ορισμένοι χρήστες αλλάζουν τη διεύθυνση IP τους είναι επειδή τους βοηθά να αποκτήσουν πρόσβαση σε περιεχόμενο που υπόκειται σε γεωγραφικούς περιορισμούς. Αυτό περιλαμβάνει ιστότοπους και υπηρεσίες ροής (ή ειδικό περιεχόμενο σε αυτές τις υπηρεσίες) που διατίθενται μόνο σε συγκεκριμένες χώρες. Για παράδειγμα, υπηρεσίες ροής όπως το Hulu και το HBO GO είναι διαθέσιμες μόνο σε χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, εάν ένας χρήστης που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες, μπορεί να ξεπεράσει αυτόν τον περιφερειακό περιορισμό αποκρύπτοντας την πραγματική διεύθυνση IP του και αλλάζοντας την σε αμερικανική. Αυτό γίνεται συνήθως με ένα VPN, το οποίο μπορείτε να προγραμματίσετε για τη μετάδοση των δεδομένων σας μέσω ενός διακομιστή που βρίσκεται σε άλλη χώρα. Η διεύθυνση IP σας φαίνεται να προέρχεται από άλλη χώρα.

Παράκαμψη της κυβερνητικής λογοκρισίας

Σε ορισμένες χώρες, όπως η Κίνα και το Ιράν, η αυστηρή (διαδικτυακή) κυβερνητική λογοκρισία είναι ευρέως διαδεδομένη. Αυτές οι κυβερνήσεις συνήθως περιορίζουν την πρόσβαση σε μεγάλο περιεχόμενο και παρακολουθούν στενά τις διαδικτυακές δραστηριότητες των πολιτών τους. Στόχος τους είναι να ελέγχουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα νέα, ώστε να μπορούν να επηρεάσουν τον πληθυσμό τους. Μπορείτε να ξεπεράσετε αυτούς τους περιορισμούς και να αποτρέψετε την κατασκοπεία της κυβέρνησης αλλάζοντας τη διεύθυνση IP σας. Εάν χρησιμοποιείτε ένα VPN για να αποκρύψετε την πραγματική σας διεύθυνση IP, η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να δει τι κάνετε στο διαδίκτυο.

Πώς μπορώ να αποκρύψω ή να αλλάξω τη διεύθυνση IP μου?

Υπάρχουν μερικοί τρόποι απόκρυψης ή αλλαγής της διεύθυνσης IP σας. Μερικά από αυτά είναι πολύ πιο ασφαλή από άλλα. Για να σας δώσουμε την καλύτερη επισκόπηση, θα συζητήσουμε τις πιο κοινές επιλογές για την απόκρυψη της διεύθυνσης IP σας, συγκρίνοντάς τις μεταξύ τους καθώς πηγαίνουμε.

Επενδύστε σε ένα υψηλής ποιότητας VPN

Ασπίδα VPNΌπως έχουμε ήδη προτείνει σε άλλες ενότητες αυτού του άρθρου, ο πιο ασφαλής τρόπος απόκρυψης της διεύθυνσης IP είναι να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία VPN υψηλής ποιότητας. Το VPN είναι μια ασφαλής σύνδεση δικτύου που μεταδίδει τα δεδομένα σας μέσω απομακρυσμένων διακομιστών. Επιπλέον, ένα VPN κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας. Όταν συνδέεστε σε ένα VPN, η πραγματική σας διεύθυνση IP είναι κρυφή και λαμβάνετε τη διεύθυνση IP ενός από τους απομακρυσμένους διακομιστές του παρόχου VPN. Τρίτα μέρη θα βλέπουν μόνο τη διεύθυνση IP του διακομιστή VPN, καθιστώντας πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να εντοπίσουν την επισκεψιμότητα δεδομένων σας σε εσάς.

Εάν θέλετε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε ένα VPN, μπορείτε απλά να το αγοράσετε από έναν αξιόπιστο πάροχο, όπως έχουμε περιγράψει παραπάνω. Εκτός από το CyberGhost, υπάρχουν πολλοί άλλοι μεγάλοι πάροχοι VPN, όπως το ExpressVPN και το NordVPN.

Χρησιμοποιήστε έναν διακομιστή μεσολάβησης

Οι διακομιστές μεσολάβησης είναι μια άλλη μέθοδος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποκρύψετε ή να αλλάξετε την πραγματική σας διεύθυνση IP. Ένα σημαντικό γεγονός που πρέπει να αναφέρουμε, ωστόσο, είναι ότι οι διακομιστές μεσολάβησης δεν διαθέτουν καμία από τις δυνατότητες ασφαλείας που διαθέτουν τα περισσότερα VPN. Ένας διακομιστής μεσολάβησης είναι ένας τύπος διακομιστή που λειτουργεί ως ενδιάμεσος μεταξύ των χρηστών και του Διαδικτύου. Όταν χρησιμοποιείτε διακομιστή μεσολάβησης, όλα τα διαδικτυακά αιτήματά σας θα αποστέλλονται μέσω του διακομιστή μεσολάβησης. Στη συνέχεια, ο διακομιστής μεσολάβησης προωθεί τα αιτήματά σας στον διακομιστή ιστού στον οποίο προσπαθείτε να μεταβείτε. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο διακομιστής μεσολάβησης αλλάζει ορισμένα από τα δεδομένα σας, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης IP σας. Ο διακομιστής του διακομιστή μεσολάβησης θα έχει δική του διεύθυνση IP. Δεδομένου ότι όλα τα δεδομένα σας αποστέλλονται εκεί, αυτή η διεύθυνση IP θα σταλεί στον υπόλοιπο ιστό, αντί για τη δική σας.

Οι διακομιστές μεσολάβησης χρησιμοποιούνται συχνά για πρόσβαση σε περιεχόμενο που περιορίζεται στην περιοχή, ειδικά όταν πρόκειται για υπηρεσίες ροής. Ωστόσο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε διακομιστές μεσολάβησης μόνο όταν εκτελείτε εργασίες με χαμηλό ποντάρισμα, επειδή δεν κρυπτογραφούν τα δεδομένα σας και δεν μπορούν να εμποδίσουν την πρόσβαση τρίτων σε αυτά. Όταν χρησιμοποιείτε διακομιστή μεσολάβησης, ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου και άλλα τρίτα μέρη μπορούν να παρακολουθούν τι κάνετε στο διαδίκτυο. Εν ολίγοις: οι διακομιστές μεσολάβησης μπορεί να είναι πολύ χρήσιμοι για την επίλυση των γεωγραφικών περιορισμών, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για torrenting αρχεία ή άλλες ευαίσθητες στην ιδιωτικότητα δραστηριότητες.

Κατεβάστε το πρόγραμμα περιήγησης Tor

Λογότυπο Tor The Onion RouterΜια άλλη επιλογή απόκρυψης της πραγματικής διεύθυνσης IP είναι η εγκατάσταση του προγράμματος περιήγησης Tor. Το Tor είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα περιήγησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο ανώνυμα. Κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας και στη συνέχεια τα δρομολογεί μέσω διαφορετικών διακομιστών (κόμβοι Tor) σε όλο τον κόσμο. Αυτό καθιστά πολύ πιο δύσκολο για τους άλλους να εντοπίζουν τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες. Το πρόγραμμα περιήγησης Tor κρύβει επίσης τη διεύθυνση IP σας, ώστε άλλα μέρη να μην μπορούν να το δουν. Ένα μειονέκτημα είναι ότι κρυπτογραφεί μόνο την κίνηση στο Διαδίκτυο μέσα από το πρόγραμμα περιήγησής του, οπότε δεν σας προστατεύει τόσο πλήρως όσο ένα VPN. Επιπλέον, δεδομένου ότι τα δεδομένα σας δρομολογούνται μέσω πολλών διαφορετικών διακομιστών, η εμπειρία περιήγησής σας είναι πιθανότατα να είναι πολύ πιο αργή, σε αντίθεση με τη χρήση VPN ανώτερης βαθμίδας.

Συνδεθείτε σε ένα δημόσιο σημείο πρόσβασης Wi-Fi

Μια τελική μέθοδος που πρέπει να χρησιμοποιήσετε εάν θέλετε να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP της ιδιωτικής σας σύνδεσης στο Διαδίκτυο είναι να συνδεθείτε σε ένα δημόσιο σημείο πρόσβασης Wi-Fi. Αν και αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποκρύψετε την πραγματική ιδιωτική σας διεύθυνση IP, είναι μια πολύ επικίνδυνη τακτική. Σε αυτήν την περίπτωση, παίρνετε τη διεύθυνση IP του δικτύου Wi-Fi αντί για τη συνηθισμένη. Ωστόσο, όπως έχουμε αναφέρει προηγουμένως, η πλειονότητα των δημόσιων σημείων πρόσβασης Wi-Fi απέχει πολύ από την ασφάλεια, επομένως όποιος χρησιμοποιεί το ίδιο δίκτυο θα μπορούσε να εξετάσει τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες. Εάν ήθελαν, θα μπορούσαν ακόμη και να υποκλέψουν τα δεδομένα σας. Ενώ είναι αλήθεια μπορείτε να αποκρύψετε την πραγματική σας διεύθυνση IP συνδέοντας σε ένα δημόσιο δίκτυο Wi-Fi, αυτό σας κάνει απίστευτα ευάλωτους στους χάκερ. Εάν χρησιμοποιείτε δημόσιο Wi-Fi, επομένως σας συμβουλεύουμε πάντα να το κάνετε με ένα VPN για να σας προστατεύσει.

Τελικές σκέψεις

Εάν δεν προστατεύετε τη διεύθυνση IP σας, τις κυβερνήσεις, τους ιστότοπους που επισκέπτεστε, τον ISP σας και ακόμη και τα άτομα που χρησιμοποιούν το ίδιο δίκτυο θα μπορούσαν να παρακολουθούν την κυκλοφορία δεδομένων σας ανά πάσα στιγμή. Εάν δεν σας αρέσει αυτή η ιδέα, είναι καλό να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας. Αυτό ισχύει επίσης εάν νομίζετε ότι δεν έχετε τίποτα να κρύψετε. Αυτό που κάνετε απλά στο διαδίκτυο δεν είναι δουλειά κανενός αλλά δικό σας.

Επιπλέον, η αλλαγή της IP σας έρχεται με μερικά ωραία οφέλη. Θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους ή γεωγραφικό περιεχόμενο. Παρομοίως, η αλλαγή της διεύθυνσης IP σας θα κάνει πολύ πιο δύσκολο για τον ISP σας να σας παρακολουθεί ή να σας κατασκοπεύει και θα εμποδίσει επίσης τους διαφημιστές να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας. Όταν πρόκειται για απόκρυψη και αλλαγή της διεύθυνσης IP σας, ένα VPN είναι μακράν η πιο ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος. Επενδύοντας σε μια αξιόπιστη υπηρεσία VPN, μπορείτε να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας και να διατηρήσετε τα υψηλότερα επίπεδα απορρήτου και ασφάλειας όποτε είστε συνδεδεμένοι.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me