Ποια είναι η IP μου; Ελέγξτε τη διεύθυνση IP σας εδώ! | Επισκόπηση VPNO

Η διεύθυνση IP σας είναι η ψηφιακή σας διεύθυνση σπιτιού, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την ανταλλαγή πληροφοριών στο Διαδίκτυο. Κάθε φορά που επισκέπτεστε έναν ιστότοπο, στέλνετε ουσιαστικά ένα αίτημα για πληροφορίες σε αυτήν τη σελίδα. Θα στείλουν αυτές τις πληροφορίες στη διεύθυνση IP σας, επιτρέποντάς σας να δείτε τον ιστότοπό τους. Μπορείτε να δείτε τη διεύθυνση IP σας στον παρακάτω πίνακα. Αυτή η διεύθυνση IP επιτρέπει σε άλλα μέρη να παρακολουθούν τη διαδικτυακή σας συμπεριφορά και να προσδιορίζουν το άτομο σας. Οι ιστότοποι μπορούν να δουν ποιος πάροχος διαδικτύου χρησιμοποιείτε και πού βρίσκεστε. Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διευθύνσεις IP και τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο κάτω από τον πίνακα.


Λεπτομέρειες IP
Οι λεπτομέρειές σου
διεύθυνση IP
ISP ή οργανισμός
Πόλη (κατά προσέγγιση)
Περιοχή
Χώρα
Ζώνη ώρας

Εάν ο πίνακας δεν εμφανίζει λεπτομέρειες, μπορεί να σας βοηθήσει να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων για λίγο και να φορτώσετε ξανά τη σελίδα.

Σημείωση: η δεδομένη τοποθεσία είναι μια προσέγγιση που παρέχεται από δημόσιες βάσεις δεδομένων. Οι πάροχοι διαδικτύου (και οι κυβερνητικές αρχές) μπορούν να εντοπίσουν την ακριβή διεύθυνσή σας.

Πώς βλέπουν οι ιστότοποι τη διεύθυνση IP μου?

Η διεύθυνση IP που εμφανίζεται παραπάνω είναι η διεύθυνση που δόθηκε στον ιστότοπό μας όταν συνδεθήκατε σε αυτήν την ιστοσελίδα. Αυτή μπορεί να είναι η διεύθυνση του οικιακού σας δικτύου, της σύνδεσης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, του σχολικού σας δικτύου ή ακόμη και της σύνδεσης VPN. Οι διευθύνσεις IP είναι απαραίτητες επειδή εμφανίζουν ιστότοπους όπου πρέπει να στέλνουν πληροφορίες. Χωρίς IP, καμία επικοινωνία μεταξύ συσκευών και ιστότοπων δεν θα ήταν καθόλου δυνατή. Επομένως, οι ιστότοποι μπορούν να δουν τη διεύθυνση IP σας, επειδή η συσκευή σας (υπολογιστής, φορητός υπολογιστής, smartphone) την μεταδίδει αυτόματα σε αυτούς, ώστε το σύστημά σας να μπορεί να λειτουργήσει.

Προσδιορισμός της θέσης μιας διεύθυνσης IP

Δείκτης τοποθεσίας smartphoneΟι βάσεις δεδομένων γεωγραφικής τοποθεσίας καθορίζουν τη θέση σας συνδέοντας τη διεύθυνση IP σας με μια προκαθορισμένη γεωγραφική περιοχή. Αυτές οι βάσεις δεδομένων περιέχουν διάφορες διευθύνσεις IP και τις συνδεδεμένες χώρες τους, περιοχές, πόλεις, ταχυδρομικούς κώδικες, συντεταγμένες, ISP και κάθε είδους άλλα δεδομένα. Η τοποθεσία της διεύθυνσης IP σας εντοπίζεται μέσω αναζήτησης μιας τέτοιας βάσης δεδομένων, με τον οποίο ο ιστότοπός μας μπόρεσε να δει πού βρίσκεστε. Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιες βάσεις δεδομένων δεν είναι 100% ακριβείς. Η πραγματική τοποθεσία σας ενδέχεται να διαφέρει ελαφρώς από αυτά που αναφέρονται στον πίνακα. Σε αντίθεση με πολλούς άλλους ιστότοπους, δεν δημιουργούμε προφίλ χρηστών. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να μην μπορούμε να προσδιορίσουμε την ακριβή τοποθεσία σας.

Ο πάροχός σας διαδικτύου μπορεί να συνδέσει τη διεύθυνση IP σας στη συνδρομή σας στο Διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι η διεύθυνση IP σας είναι συνδεδεμένη με το νόμιμο όνομα, τη διεύθυνση και άλλα προσωπικά δεδομένα σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι κυβερνητικές αρχές (σκεφτείτε την αστυνομία και το τμήμα δικαιοσύνης) έχουν το δικαίωμα πρόσβασης σε αυτές τις πληροφορίες. Εάν έχει διαπραχθεί σοβαρό διαδικτυακό έγκλημα με μια συγκεκριμένη διεύθυνση IP, η αστυνομία μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτήν τη διεύθυνση IP για να μάθει περισσότερα σχετικά με τον ύποπτο για να τους συλλάβει τελικά.

Επιπλέον, η διεύθυνση IP σας παρακολουθείται με συνέπεια από εταιρείες όπως η Google και το Facebook, ώστε να μπορούν να δημιουργήσουν εξατομικευμένα προφίλ. Αυτές οι εταιρείες συνθέτουν ένα εξαιρετικά λεπτομερές σύνολο δεδομένων για εσάς, συμπεριλαμβανομένης μιας ακριβούς τοποθεσίας που βασίζεται στη διεύθυνση IP σας, ακολουθώντας τις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο.

Τι είναι ακριβώς μια διεύθυνση IP?

Πιθανότατα έχετε προσγειωθεί σε αυτήν τη σελίδα είτε μέσω ενός συνδέσμου σε μια από τις άλλες σελίδες μας είτε μέσω μιας αναζήτησης Google που έμοιαζε κάτι σύμφωνα με το «τι είναι η IP μου» ή «ποια είναι η διεύθυνση IP μου». Αλλά ξέρετε σε τι αναφέρεται πραγματικά η λέξη διεύθυνση IP?

IP σημαίνει Πρωτόκολλο Διαδικτύου. Η διεύθυνση IP σας είναι ένας κωδικός που έχει εκχωρηθεί στη συσκευή σας για να επιτρέψει την αναγνώρισή της, που σημαίνει ότι περιέχει τις πληροφορίες που επιτρέπουν την αναγνώριση του δικτύου, του φορητού υπολογιστή, της επιφάνειας εργασίας, του tablet ή του smartphone από άλλα μέρη. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, αυτοί οι κωδικοί χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό των δύο διευθύνσεων μεταξύ των οποίων πραγματοποιείται η επικοινωνία. Για να απλοποιήσετε τα πράγματα, μπορείτε να σκεφτείτε τις διευθύνσεις IP ως ταχυδρομικές διευθύνσεις ή αριθμούς τηλεφώνου, αλλά ειδικά για υπολογιστές. Έτσι λειτουργεί η επικοινωνία μεταξύ υπολογιστών μέσω διευθύνσεων IP:

Η διεύθυνση IP εξήγησε

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η διεύθυνση IP σας εκχωρείται στο μόντεμ που παρέχεται από τον πάροχο διαδικτύου. Επομένως, όλοι όσοι χρησιμοποιούν το ίδιο δίκτυο Διαδικτύου (μέλη της οικογένειας, συγκάτοικοι, συνάδελφοι σε ένα επιχειρηματικό δίκτυο) θα έχουν την ίδια διεύθυνση IP. Αυτό το IP είναι αρκετό για να εντοπίσετε την τοποθεσία σας με μεγάλη ακρίβεια.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ IPv4 και IPv6?

Όταν μιλάμε για διευθύνσεις IP, γίνεται διάκριση μεταξύ διευθύνσεων IPv4 και IPv6. Η πλειονότητα των διευθύνσεων IP είναι IPv4. Στην πραγματικότητα, οι διευθύνσεις IPv6 έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά επειδή οι διευθύνσεις IPv4 εξαντλούνται. Μετά από όλα, κάθε διεύθυνση IP πρέπει να είναι μοναδική. Μια διεύθυνση IPv4 αποτελείται από 32 bit, τα οποία μπορούν να παράγουν περίπου 4,3 δισεκατομμύρια συνδυασμούς κώδικα. Μια διεύθυνση IPv6 αποτελείται από 128 bit, με αποτέλεσμα 340 undecillion (που σημαίνει 3,4 με 38 πρόσθετα μηδενικά) πιθανούς συνδυασμούς κώδικα – με λίγα λόγια, πολύ.

Υπάρχουν πολύ περισσότεροι δυνατοί συνδυασμοί διευθύνσεων IPv6 όταν το συγκρίνετε με το IPv4. Λόγω της σταθερής αύξησης των συνδέσεων στο Διαδίκτυο (όλες απαιτούν μια μοναδική διεύθυνση IP), η εισαγωγή του IPv6 ήταν ένα απαραίτητο βήμα. Ο μέσος χρήστης του Διαδικτύου δεν θα παρατηρήσει καμία διαφορά μεταξύ αυτών των δύο εκδόσεων. Το IPv6 σας δίνει απλώς ένα μεγαλύτερο εύρος αριθμών.

IPv4
IPv6

Αριθμός bit32128
Αριθμός πιθανών IP4,3 δισεκατομμύρια3,4 x 10 ^ 38 (3,4 με 38 μηδενικά)
Παράδειγμα διεύθυνσης IP213.243.23.1742001: 0db8: 85a3: 0000: 0000: 8a2e: 0370: 7334

Σε τι χρησιμοποιείται η διεύθυνση IP?

Οι διευθύνσεις IP χρησιμοποιούνται για να προσδιορίσουν ποιοι δύο διακομιστές ή συσκευές ανταλλάσσουν πληροφορίες. Αυτό λειτουργεί σύμφωνα με τις ίδιες αρχές με την παραγγελία ενός καταστήματος. Όταν επιθυμείτε να παραγγείλετε ένα προϊόν και να το στείλετε στο σπίτι σας, πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία της διεύθυνσής σας για να διασφαλίσετε ότι το δέμα θα παραδοθεί στον σωστό προορισμό. Το ίδιο συμβαίνει όταν περιηγείστε στο Διαδίκτυο. Κάθε φορά που επισκέπτεστε έναν ιστότοπο, «παραγγέλλετε» ένα πακέτο δεδομένων (οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα που θέλετε να επισκεφθείτε) από τη διεύθυνση (IP) του ιστότοπου. Αυτά τα δεδομένα αποστέλλονται στη συνέχεια στη διεύθυνσή σας, που σημαίνει IP της συσκευής σας.

Η διεύθυνση IP σας αλλάζει τη στιγμή που θα συνδεθείτε στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας διαφορετικό μόντεμ. Με άλλα λόγια, θα έχετε διαφορετική διεύθυνση IP στο σπίτι από αυτήν που χρησιμοποιείτε όταν εργάζεστε, ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε τον ίδιο φορητό υπολογιστή. Οι ιστότοποι και οι συσκευές γνωρίζουν με ποια διεύθυνση πρέπει να επικοινωνήσουν για να παραδώσουν πακέτα δεδομένων στο σωστό άτομο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διεύθυνση IP σας μεταβιβάζεται αυτόματα όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο ή κατεβάζετε ένα αρχείο: είναι απαραίτητο για την επικοινωνία, αν και σας αφαιρεί επίσης το διαδικτυακό σας απόρρητο.

Χάρτης με τοποθεσίαΟι διευθύνσεις IP μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον προσδιορισμό της τοποθεσίας σας. Η IP σας συνδέεται με έναν πάροχο διαδικτύου, ο οποίος ήδη παρέχει μια ένδειξη της γενικής σας τοποθεσίας. Ο πάροχος διαθέτει μια βάση δεδομένων πελατών που περιλαμβάνει τις λεπτομέρειες των χρηστών μιας συγκεκριμένης διεύθυνσης IP. Αυτές οι πληροφορίες θα μπορούσαν, για παράδειγμα, να χρησιμοποιηθούν στο δικαστήριο.

Ωστόσο, η σύνδεση μιας διεύθυνσης IP με έναν συγκεκριμένο χρήστη δεν είναι τόσο απλή όσο αυτή. Μια διεύθυνση IP θα σας πει εάν ένα αρχείο έχει σταλεί ή ληφθεί από μια συγκεκριμένη σύνδεση, αλλά όταν ένας υπολογιστής ή ένα δίκτυο WiFi είναι κοινόχρηστο μεταξύ των ανθρώπων, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια ποιος έστειλε ή έλαβε αυτά τα δεδομένα. Η διεύθυνση IP δεν είναι απαραίτητα συγκεκριμένη για κάθε άτομο. Το αν ο κάτοχος της σύνδεσης στο Διαδίκτυο είναι υπεύθυνος για οποιαδήποτε χρήση ή κατάχρηση συγκεκριμένων δεδομένων είναι θέμα πολλών συζητήσεων. Τα πρόστιμα λήψης, για παράδειγμα, αντιμετωπίζονται διαφορετικά σε διαφορετικές χώρες.

Εάν αποκρύψετε ή αλλάξετε τη διεύθυνση IP σας?

Σήμερα, οι περισσότεροι από εμάς είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο 24/7. Επομένως, δεν πρέπει να υποτιμούμε τον τεράστιο όγκο προσωπικών πληροφοριών και δεδομένων που διαθέτουμε στο διαδίκτυο. Κάθε λεπτομέρεια και μοτίβο συμπεριφοράς μπορεί να συνδεθεί με ένα άτομο μέσω της διεύθυνσης IP του. Ακόμα κι αν δεν κάνετε κάτι παράνομο, μπορεί να σας δώσει ηρεμία για να ξέρετε ότι κάνετε κάτι για να αποτρέψετε τους άλλους να σας παρακολουθούν και να σας παρακολουθούν σε όλο το Διαδίκτυο. Ευτυχώς, είναι πολύ εύκολο να αποκρύψετε ή να αλλάξετε τη διεύθυνση IP σας. Όταν το κάνετε αυτό, θα είναι πολύ πιο δύσκολο για τους άλλους να δουν ποιοι ιστότοποι έχετε επισκεφτεί.

Απόκρυψη της διεύθυνσης IP με ένα VPN

Ένα VPN (Εικονικό ιδιωτικό δίκτυο) κρυπτογραφεί όλη την κίνηση δεδομένων σας και το στέλνει μέσω ενός εξωτερικού διακομιστή πριν προχωρήσει στον προορισμό του. Με αυτόν τον τρόπο, παίρνετε τη διεύθυνση IP του εξωτερικού διακομιστή VPN, που σημαίνει ότι η πραγματική σας διεύθυνση IP θα παραμείνει κρυμμένη στον εξωτερικό κόσμο. Επομένως, ένα VPN σας επιτρέπει να συνδεθείτε στο διαδίκτυο με πιο ανώνυμο και ασφαλέστερο τρόπο. Ομοίως, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα πιο ελεύθερο Διαδίκτυο, ειδικά όταν η χώρα σας ή μία από τις διαδικτυακές υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε έχει θέσει διαδικτυακούς γεωγραφικούς περιορισμούς. Όταν χρησιμοποιείτε διακομιστή VPN σε διαφορετική τοποθεσία, για παράδειγμα, έναν στις ΗΠΑ αντί για την Ευρώπη, θα μπορούσατε ξαφνικά να έχετε πρόσβαση σε ιστότοπους που δεν μπορούσατε να επισκεφθείτε πριν.

Εάν θέλετε να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας για να προστατεύσετε το απόρρητό σας, το Surfshark μπορεί να είναι ένα καλό VPN για να ξεκινήσετε. Το Surfshark είναι φθηνό, αλλά και πολύ αξιόπιστο. Επιπλέον, έχει πολλές επιλογές. Αν θέλετε να δείτε τον ιστότοπό τους, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί στο παρακάτω banner.

Βρείτε τη διεύθυνση IP του δρομολογητή σας

Όπως και η κανονική σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο, ο δρομολογητής σας διαθέτει επίσης διεύθυνση IP. Αυτή η διεύθυνση IP του δρομολογητή δεν είναι ίδια με αυτήν της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο. Για να αλλάξετε τις τοπικές (οικιακές) ρυθμίσεις δικτύου, θα πρέπει να συνδεθείτε στο δρομολογητή. Οι περισσότεροι δρομολογητές σάς επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση και να αλλάζετε ρυθμίσεις όπως το όνομα και ο κωδικός πρόσβασης του δικτύου σας. Συνήθως, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν την περιοχή πληκτρολογώντας τη διεύθυνση IP του δρομολογητή στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Τα παρακάτω σύντομα βήματα δείχνουν πώς μπορείτε να βρείτε τη διεύθυνση IP του δρομολογητή σας.

Εύρεση της διεύθυνσης IP του δρομολογητή σας στα Windows

Μπορείτε εύκολα να βρείτε τη διεύθυνση IP του δρομολογητή σας στα Windows χρησιμοποιώντας μια ποικιλία μεθόδων. Το πιο γρήγορο είναι να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη γραμμή εντολών:

 1. Πατήστε ταυτόχρονα το Πλήκτρο Windows και το γράμμα «Ρ«. Εάν το πληκτρολόγιό σας δεν διαθέτει πλήκτρο Windows, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Windows στην κάτω αριστερή γωνία για να ανοίξετε το μενού έναρξης.
 2. Πληκτρολογήστε “cmd“Στο κενό πεδίο που εμφανίζεται και πατήστε εισαγω.
 3. Πληκτρολογήστε “ipconfigΣτη μαύρη οθόνη που ακολουθεί και πατήστε εισαγω.
 4. Θα εμφανιστούν διάφορα δεδομένα. Μπορείτε να βρείτε τη διεύθυνση IP του δρομολογητή σας πίσω “Προεπιλεγμένη πύλη«.

Γραμμή εντολών διεύθυνσης IP Windows

Εύρεση της διεύθυνσης IP του δρομολογητή σας σε Mac (OSx)

Η Apple έχει καταστήσει την εύρεση μιας διεύθυνσης IP δρομολογητή σε Mac ή MacBook (OSx) εξαιρετικά απλή. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να βρείτε τη διεύθυνση IP του δρομολογητή σας:

 1. Πατήστε παρατεταμένα το κλειδί επιλογής.
 2. Κάνε κλικ στο Εικονίδιο Wi-Fi στη γραμμή μενού Mac.
 3. Θα δείτε όλα τα είδη δεδομένων σχετικά με τη σύνδεσή σας στο δίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης IP του δρομολογητή σας και της διεύθυνσης Mac της κάρτας δικτύου σας.

Δρομολογητής διευθύνσεων IP Mac

Εύρεση της διεύθυνσης IP του δρομολογητή σας σε Android

Όταν το smartphone σας είναι συνδεδεμένο σε οικιακό δίκτυο Wi-Fi, τα δεδομένα σας θα περνούν από αυτόν τον οικιακό δρομολογητή. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να βρείτε τη διεύθυνση IP του δρομολογητή που χρησιμοποιείται από το τηλέφωνο ή το tablet Android σας:

 1. Παω σε Ρυθμίσεις και κάντε κλικ στο “Wi-Fi”.
 2. Κάντε κλικ στις τρεις κουκκίδες στη δεξιά γωνία της οθόνης σας.
 3. Κάντε κλικ στο “Προχωρημένος”.
 4. Μετακινηθείτε προς τα κάτω. Θα βρείτε τη διεύθυνση IP του δρομολογητή σας “Διεύθυνση IP”.

Εύρεση της διεύθυνσης IP του δρομολογητή σας στο iPhone (iOS)

Μπορείτε να βρείτε τη διεύθυνση IP του δρομολογητή στο οποίο είναι συνδεδεμένο το iPhone ή το iPad σας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

 1. Παω σε Ρυθμίσεις.
 2. Επιλέγω Wi-Fi.
 3. Πατήστε τον μπλε κύκλο με ένα «i» μέσα, στην οποία μπορείτε να βρείτε στη δεξιά πλευρά του ονόματος του δικτύου στο οποίο είστε συνδεδεμένοι αυτήν τη στιγμή.
 4. Θα δείτε διάφορα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των διευθύνσεων IP του δικτύου και του δρομολογητή σας.

Τελικές σκέψεις

Η διεύθυνση IP σας λέει πολλά για το ποιος και πού βρίσκεστε. Οι ιστότοποι και οι διαδικτυακές υπηρεσίες χρησιμοποιούν την IP σας για να επικοινωνούν μαζί σας. Χωρίς διεύθυνση IP, είναι πολύ αδύνατο να περιηγηθείτε στον παγκόσμιο ιστό. Επειδή μια διεύθυνση IP αποκαλύπτει την τοποθεσία σας, μπορεί να είναι αρκετά επιζήμια για το διαδικτυακό σας απόρρητο όταν μοιράζεστε αυτήν την IP δωρεάν. Γι ‘αυτό είναι συχνά καλή ιδέα να αποκρύψετε και να αλλάξετε χειροκίνητα τη διεύθυνση IP σας. Εάν χρησιμοποιείτε ένα VPN, για παράδειγμα, η τοπική σας διεύθυνση IP θα παραμείνει κρυφή, καθώς χρησιμοποιείτε τη διεύθυνση IP του VPN για να επικοινωνείτε με άλλες ιστοσελίδες. Θα παραμείνετε πολύ πιο ανώνυμοι στο διαδίκτυο και η τοποθεσία σας καθώς και οι διαδικτυακές σας δραστηριότητες δεν θα είναι ορατές σε όλους.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me