Αναλάβετε τις Ρυθμίσεις απορρήτου της Google | Επισκόπηση VPNO

Έλεγχος απορρήτου της GoogleΌλοι είχαμε την εμπειρία αναζήτησης ενός προϊόντος στο Google, μόνο για να εμφανίζουμε διαφημίσεις για αυτό το προϊόν παντού κοιτάζετε στο διαδίκτυο για τις επόμενες ημέρες. Η στοχευμένη διαφήμιση είναι η κύρια πηγή εσόδων της Google. Η Google βελτιώνει περαιτέρω τα δεδομένα της σχετικά με εσάς για να παρέχει καλύτερες πληροφορίες στους διαφημιζόμενους. Το κάνουν παρακολουθώντας την τοποθεσία σας μέσω της εφαρμογής Google και των χαρτών Google. Επιπλέον, σημειώνουν ποια βίντεο YouTube αναζητάτε και παρακολουθείτε και πολλά άλλα. Στην πραγματικότητα, ο όγκος των πληροφοριών που μπορεί να συγκεντρώσει η Google για εσάς, είναι εκπληκτική. Η παρακολούθηση και η προσαρμογή των ρυθμίσεων απορρήτου της Google είναι ένας τρόπος για να διασφαλίσετε το απόρρητό σας στο διαδίκτυο.

Προβλήματα απορρήτου και Google

Σε ένα πρόσφατο σχόλιο που δημοσιεύτηκε στο CNBC, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Duck Duck Go, μια μηχανή αναζήτησης για όσους ενδιαφέρονται για το απόρρητο, επεσήμανε τον τεράστιο όγκο πληροφοριών που συλλέγει η Google στους χρήστες της. Οι περισσότεροι ιστότοποι έχουν κρυμμένους ιχνηλάτες Google στον ιστότοπο, κάτι που επιτρέπει στην Google να σας παρακολουθεί όχι μόνο όταν βρίσκεστε στην ιστοσελίδα της Google, αλλά και σε σχεδόν όλους τους ιστότοπους που επισκέπτεστε σε μια μέρα. Μπορεί να πιστεύετε ότι αυτό είναι απλώς ένας ανταγωνιστής που φοβίζει τους ανθρώπους, αλλά οι αριθμοί τον υποστηρίζουν. Το Κογκρέσο των ΗΠΑ δεν έχει κάνει σχεδόν καμία ενέργεια σχετικά με την επιβολή περιορισμών στην ικανότητα της Google να εκκενώνει φορτία πληροφοριών για τους χρήστες της. Σε γενικές γραμμές, η Google ρυθμίζεται για θέματα απορρήτου. Παρόλο που η διατήρηση μιας καλής δημόσιας εικόνας είναι σημαντική για την Google, δημιουργεί έσοδα σχεδόν εξ ολοκλήρου από στοχευμένες διαφημίσεις. Πόσο επηρεάζει αυτό τις αποφάσεις της Google; Και τι μας λέει ότι η Google μόλις αφαίρεσε το “Don’t Be Evil” από τον Κώδικα Συμπεριφοράς τους.

Εύρεση των ρυθμίσεων απορρήτου της Google

Όπως ίσως έχετε παρατηρήσει ότι η Πολιτική Απορρήτου της Google αλλάζει κατά καιρούς. Η εταιρεία διευκόλυνε την πρόσβαση στις ρυθμίσεις και τα στοιχεία ελέγχου που χρειάζεστε για να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας – αν ξέρετε πού να πάτε! Παρακάτω μπορείτε να μάθετε ποιες προσαρμογές μπορείτε να κάνετε στις ρυθμίσεις για να βελτιώσετε το απόρρητό σας.

Ένα από τα πρώτα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε είναι η σελίδα απορρήτου της Google. Εδώ η Google περιγράφει πώς χρησιμοποιούν τις πληροφορίες που συλλέγουν για να βελτιώσουν την εμπειρία σας στο Διαδίκτυο και να κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη. Φυσικά, πωλούν επίσης αυτές τις πληροφορίες σε διαφημιζόμενους. Εναπόκειται σε εσάς να λάβετε αποφάσεις σχετικά με τις πληροφορίες που θα μοιραστείτε και τι προτιμάτε να διατηρήσετε απόρρητο. Ωστόσο, η χρήση του Google θα σας κοστίζει πάντα.

Καλώς ο λογαριασμός Google


Από τη σελίδα απορρήτου, μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα “Ο λογαριασμός μου”, η οποία θα σας επιτρέψει να αρχίσετε να τροποποιείτε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας. Μία από τις πιο εμφανείς περιοχές αυτής της σελίδας είναι η ενότητα “Σύνδεση και ασφάλεια”. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας και να παρακολουθήσετε ποιες συσκευές έχουν χρησιμοποιηθεί για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google. Η τακτική ενημέρωση του κωδικού πρόσβασής σας με έναν ισχυρό συνδυασμό αποτελεί καλό μέτρο ασφαλείας.

Ο έλεγχος απορρήτου είναι μικρόςΘα δείτε επίσης μια περιοχή με την ένδειξη “Έλεγχος απορρήτου”. Αυτό θα σας καθοδηγήσει στις διάφορες επιλογές απορρήτου που μπορείτε να αλλάξετε στο Google. Κάνοντας κλικ στο “Ξεκινήστε” θα ξεκινήσει η διαδικασία ενημέρωσης των ρυθμίσεων απορρήτου σας.

Τι ρυθμίσεις μπορείτε να αλλάξετε?

Στη σελίδα Έλεγχος απορρήτου μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις στις προτιμήσεις σας. Αυτό όχι μόνο σας δίνει την ευκαιρία να αποκτήσετε περισσότερο απόρρητο, αλλά σας δείχνει επίσης τους τύπους δεδομένων που συλλέγει η Google. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε για όλες τις διαφορετικές ενότητες και πώς μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις. Θα διαπιστώσετε ότι η Google συλλέγει πληροφορίες για τα πάντα, από τα πράγματα που αναζητάτε έως τα μέρη που έχετε επισκεφτεί.

Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών

Η Google παρακολουθεί τακτικά τους ιστότοπους που επισκέπτεστε στο Διαδίκτυο κατά τη χρήση του προγράμματος περιήγησης Chrome. Επιπλέον, παρακολουθούν τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε στο τηλέφωνό σας, τους τύπους πραγμάτων και τα μέρη που αναζητάτε και άλλα. Όταν αρχίζετε να πληκτρολογείτε μια αναζήτηση ιστού ή μια διεύθυνση Διαδικτύου, η Google προσφέρει προτάσεις που θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν την αναζήτησή σας. Αυτές οι προτάσεις προέρχονται από την ανάλυση του προφίλ σας. Αυτό καθιστά την περιήγησή σας πιο γρήγορη και πιο διαισθητική. Η Google μοιράζεται αυτές τις πληροφορίες σε όλες τις συσκευές σας και μεταξύ εφαρμογών όπως το Chrome, οι Χάρτες, ο Βοηθός Google και άλλες.

Για να αλλάξετε αυτήν τη συμπεριφορά, πρέπει να κάνετε κλικ στο «Διαχείριση Ιστού & Δραστηριότητα εφαρμογής “, από την επόμενη οθόνη κάντε κλικ στο” Αλλαγή ρύθμισης “. Στην επόμενη οθόνη μπορείτε τελικά να απενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή ή να περιορίσετε τις εφαρμογές στις οποίες η Google μπορεί να συλλέξει πληροφορίες.

Δραστηριότητα στο Διαδίκτυο

Ιστορικό τοποθεσίας

Η χρήση του ιστορικού τοποθεσίας από την Google μπορεί να είναι μια από τις πιο ενοχλητικές δυνατότητες της Google για όσους ανησυχούν για το απόρρητό τους. Η εταιρεία μπορεί να προβλέψει εάν οδηγείτε ποδήλατο, περπατάτε ή σε αυτοκίνητο με βάση τις πληροφορίες της τοποθεσίας σας. Η Google σάς παρακολουθεί επίσης μέσω Wi-Fi σε κοντινή απόσταση και μπορεί να σας παρακολουθεί μέσω Bluetooth – ακόμα κι αν έχετε απενεργοποιήσει το Bluetooth. Σε αντάλλαγμα, η Google θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με την επισκεψιμότητα στις συνήθεις διαδρομές σας και τις στοχευμένες διαφημίσεις με βάση την τοποθεσία σας. Η Google το κάνει αυτό αναλύοντας τις συνήθεις διαδρομές σας που θα περιλαμβάνουν τη διεύθυνση του σπιτιού σας, το χώρο εργασίας, όπου θα αφήσετε τα παιδιά σας στο σχολείο και την αγαπημένη σας μπάρα που χτυπήσατε μετά τη δουλειά.

Η Google επιμένει ότι δεν πωλούν αυτές τις πληροφορίες σε διαφημιζόμενους. Ωστόσο, εάν αναζητήσετε ένα κοντινό εστιατόριο, χρησιμοποιεί την τοποθεσία σας για να κάνει καλύτερες προτάσεις. Αυτό σίγουρα καθιστά τη διαφήμιση μέσω Google πιο πολύτιμη για τις επιχειρήσεις.

Εάν προτιμάτε να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση τοποθεσίας της Google, από την οθόνη “Έλεγχος απορρήτου”, κάντε κλικ στην επιλογή “Διαχείριση ιστορικού τοποθεσίας”. Αυτό θα σας οδηγήσει σε έναν χάρτη που δείχνει κάθε μέρος που έχετε επισκεφτεί. Από εκεί, κάντε κλικ στο “Διαχείριση ιστορικού τοποθεσίας” και θα φτάσετε τελικά σε μια οθόνη όπου μπορείτε να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση τοποθεσίας της Google.

Ιστορικό τοποθεσίας

Πληροφορίες συσκευής

Οι Πληροφορίες συσκευής επιτρέπουν στην Google να αναγνωρίζει ονόματα επαφών στο τηλέφωνό σας, να αναγνωρίζει συμβάντα στο ημερολόγιό σας και ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε. Η Google χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να αναγνωρίσει όταν σας ζητά να καλέσει μια επαφή που έχετε αποθηκεύσει. Για να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία, κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση πληροφοριών συσκευής και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή ρύθμισης για να φτάσετε στην οθόνη όπου μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες.

Πληροφορίες συσκευής

Δραστηριότητα φωνής και ήχου

Όταν λέτε, “Γεια σου Google”, αυτό ενεργοποιεί τον βοηθό Google να ακούει και να υπακούει σε οποιεσδήποτε επόμενες εντολές. Για να είστε έτοιμοι να σας ακούσουμε όποτε δίνετε εντολές, η συσκευή σας πρέπει να ακούει συνεχώς αυτές τις λέξεις ενεργοποίησης. Υπάρχουν όμως εναλλακτικές λύσεις. Μπορείτε να περιορίσετε το Google Voice να ακούει μόνο όταν το ενεργοποιείτε με μια συγκεκριμένη ενέργεια. Για παράδειγμα, μπορείτε να κρατήσετε πατημένο το κουμπί αρχικής σελίδας για να τραβήξετε τον βοηθό και να ακούσετε μια εντολή.

Η Google καταγράφει επίσης τη φωνή σας για να διευκολύνει την εφαρμογή να σας καταλάβει. Εάν αυτή δεν είναι μια λειτουργία που προτιμάτε να έχετε ενεργοποιήσει, από το παράθυρο “Έλεγχος απορρήτου”, κάντε κλικ στο “Διαχείριση φωνής & Δραστηριότητα ήχου ». Από το «Φωνή & Οθόνη δραστηριότητας ήχου “, κάντε κλικ στο” Αλλαγή ρύθμισης “. Αυτό θα εμφανίσει μια οθόνη όπου μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία εγγραφής φωνής.

Φωνητική δραστηριότητα

Ιστορικό αναζήτησης και ιστορικό παρακολούθησης YouTube

Όταν σκέφτεστε τη μηχανή αναζήτησης Google, πιθανότατα έχετε κατά νου την οθόνη Google.com όπου πραγματοποιείτε τις περισσότερες αναζητήσεις σας. Ωστόσο, το YouTube, ένα πρόγραμμα Google, έχει πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες. Καθημερινά εκατομμύρια χρήστες αναζητούν στο YouTube πληροφορίες, βίντεο, ψυχαγωγία και πολλά άλλα. Η Google καταγράφει τα δεδομένα και τα χρησιμοποιεί για να βοηθήσει στη δημιουργία “πιο εξατομικευμένων εμπειριών σε όλες τις υπηρεσίες της Google”. Αυτό σημαίνει ότι μια αναζήτηση στο YouTube θα κυμαίνεται σε όλες τις υπηρεσίες Google που χρησιμοποιείτε για να δημιουργήσετε ένα πιο εξατομικευμένο προφίλ των συμπαθειών και των αντιπαθειών σας.

Μπορείτε να διαχειριστείτε τα δεδομένα σας και να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία για να διατηρήσετε τα προσωπικά σας στοιχεία πιο ιδιωτικά. Από το “Έλεγχος απορρήτου”, κάντε κλικ στο “Διαχείριση ιστορικού αναζήτησης YouTube”. Αυτό θα σας μεταφέρει στη σελίδα δραστηριότητας, όπου μπορείτε να διαγράψετε αναζητήσεις στο YouTube από το αρχείο σας. Αν και δεν υπάρχει τρόπος να διαγράψετε όλες τις αναζητήσεις ταυτόχρονα, μπορείτε να κάνετε κλικ στις τρεις κουκκίδες δίπλα στην ημερομηνία και να κάνετε κλικ στη διαγραφή για να διαγράψετε όλες τις αναζητήσεις από εκείνη την ημέρα. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε πράγματα που έχετε αναζητήσει και θέλετε να διαγραφούν για την εγγραφή σας. Στην κορυφή, πληκτρολογήστε “Justin Bieber” για να βρείτε κάθε φορά που αναζητάτε τον Justin Bieber. Στη συνέχεια, μπορείτε να διαγράψετε κάθε μία από αυτές τις αναζητήσεις για να αποκρύψετε την αγάπη σας για το Bieber – από το Google σε κάθε περίπτωση.

Κάντε κλικ στο “Αλλαγή ρυθμίσεων” και θα εμφανιστεί μια οθόνη για να σταματήσετε το Google να καταγράφει τις αναζητήσεις σας στο μέλλον. Με τον ίδιο τρόπο, η Google διατηρεί αρχείο των βίντεο που παρακολουθείτε στο YouTube. Από την οθόνη “Έλεγχος απορρήτου”, κάντε κλικ στο “Διαχείριση ιστορικού παρακολούθησης YouTube”. Αυτό θα σας οδηγήσει στην οθόνη δραστηριότητας όπου μπορείτε να αναζητήσετε και να διαγράψετε βίντεο YouTube που έχετε παρακολουθήσει από την εγγραφή της Google. Κάντε κλικ στην επιλογή “Αλλαγή ρύθμισης” για να εμποδίσετε την Google να παρακολουθεί μελλοντικά βίντεο που παρακολουθείτε στο YouTube.

Ιστορικό YouTube

Άλλα βήματα για την προστασία του απορρήτου σας

Η εμβέλεια της Google στο Διαδίκτυο είναι διαδεδομένη και οι περισσότεροι από εμάς βασιστήκαμε στις υπηρεσίες που παρέχει η Google. Αυτό καθιστά σχεδόν αδύνατο να αποφύγετε το Google να παρακολουθεί ορισμένες από τις πληροφορίες σας στο διαδίκτυο. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε το αποτύπωμά σας στο Google εκτός από τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω. Η διάδοση των αναζητήσεών σας στο διαδίκτυο σε διαφορετικές μηχανές αναζήτησης βοηθά στην αποφυγή δημιουργίας μιας συνολικής εικόνας για το ποιοι είστε. Η χρήση διαφορετικών προγραμμάτων περιήγησης για πρόσβαση σε διαφορετικούς τύπους πληροφοριών μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να μπερδέψετε τις πληροφορίες σας στο διαδίκτυο.

Η χρήση ενός VPN για σύνδεση στο Διαδίκτυο μπορεί να βάλει έναν μεσάζοντα ανάμεσα σε εσάς και τις πληροφορίες που αναζητάτε στο διαδίκτυο. Η απλή πραγματοποίηση αναζητήσεων στο Διαδίκτυο, αναζητήσεων στο YouTube και περιήγησης μέσω VPN μπορεί να περιορίσει τις πληροφορίες που η Google είναι σε θέση να συλλέξει σχετικά με τις συνήθειές σας στο διαδίκτυο. Εξετάστε το ενδεχόμενο να εγγραφείτε σε μια ποιοτική υπηρεσία VPN για να προστατεύσετε το απόρρητό σας.

Να θυμάστε ότι αυτό δεν θα λειτουργήσει εάν είστε συνδεδεμένοι σε οποιονδήποτε από τους λογαριασμούς σας Google. Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως το YouTube και το Gmail. Ωστόσο, αλλάζοντας τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας Google, μπορείτε ήδη να περιορίσετε ό, τι γνωρίζει η Google για εσάς!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me