Εντυπωσιακές λεπτομέρειες που η Google γνωρίζει για εσάς | Επισκόπηση VPNO

Η Google ιδρύθηκε το 1998 ως μηχανή αναζήτησης, το προϊόν για το οποίο είναι ακόμα πιο γνωστά σήμερα. Σήμερα η Google υποβάλλει κατά μέσο όρο πάνω από 40.000 αναζητήσεις κάθε δευτερόλεπτο, για πάνω από 1,2 τρισεκατομμύρια αναζητήσεις σε ένα χρόνο – και αυτός ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται. Αλλά η Google κάνει πολύ περισσότερα από ό, τι σας βοηθά να βρείτε αστεία βίντεο με γάτες και τις αγαπημένες σας συνταγές. Η Google παρέχει, email, βίντεο, μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω του Google+, λογισμικό γραφείου μέσω των προϊόντων του Google Office και πολλά άλλα. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε προϊόντα Google, τόσο περισσότερο μαθαίνει η Google για εσάς. Επιπλέον, μπορούν να σας συγκρίνουν με παρόμοια προφίλ άλλων χρηστών. Μάθετε τι γνωρίζει η Google για εσάς, αλλά να είστε έτοιμοι να σοκαριστείτε.


Τι λέει το ιστορικό αναζήτησης για εσάς

Λογότυπο Google ChromeΕίναι ένα κοινό φαινόμενο. Κάνετε μια αναζήτηση Google για ένα προϊόν και το επόμενο πράγμα που γνωρίζετε ότι υπάρχουν διαφημίσεις παντού για το ίδιο προϊόν. Ωστόσο, η διαφήμιση που βασίζεται σε αναζητήσεις προϊόντων είναι μόνο ένα μικρό μέρος των πληροφοριών που συλλέγει η Google για εσάς για να δημιουργήσει ένα διαφημιστικό προφίλ. Κάντε μια διαδικτυακή αναζήτηση για πληροφορίες σχετικά με μια συγκεκριμένη φυλή σκύλου και η Google καταγράφει τις πληροφορίες για εσάς. Όσο περισσότερες αναζητήσεις κάνετε για σκύλους γενικά ή για αυτήν τη φυλή σκύλου, τόσο πιο πιθανό το σύστημα της Google να σας βαθμολογεί ως ιδιοκτήτης αυτής της φυλής σκύλου.

Μπορείτε να δείτε πόσο γρήγορα η Google μπορεί να δημιουργήσει ένα προφίλ σχεδόν όλων των πτυχών της ζωής σας. Από ιατρικά ζητήματα που αναζητάτε, η Google μπορεί να προσδιορίσει ότι πάσχετε από συχνή καούρα. Είναι το FoxNews η πηγή πηγής ειδήσεων; Η Google σημειώνει τις πολιτικές σας τάσεις. Ξεκινήστε να αναζητάτε σπίτια σε μια νέα περιοχή και η Google μαθαίνει ότι σκέφτεστε μια μετακίνηση. Κάθε αναζήτηση που πραγματοποιείτε προσθέτει τις πληροφορίες που έχει η Google για να δημιουργήσει το προφίλ σας.

Το email είναι – Κυρίως – Εμπιστευτικό

λογότυπο gmailΜέχρι το 2017, η Google σάρωσε το περιεχόμενο των λογαριασμών Gmail για πληροφορίες για τη δημιουργία στοχευμένων διαφημίσεων. Η Google σαρώνει κάθε email που αποστέλλεται από προσωπικούς λογαριασμούς Gmail, τόσο εισερχόμενα όσο και εξερχόμενα, για πληροφορίες που θα ήταν χρήσιμες για τους διαφημιζόμενους. Αυτή η πολιτική δεν ισχύει πλέον. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα πράγματα για το Gmail που θέλουμε να σημειώσουμε.

Η Google δεν διέγραψε τις πληροφορίες που απέκτησε από εσάς από το email πριν από το 2017. Εάν η Google έμαθε μέσω ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στείλατε το 2016 ότι σκοπεύετε να αποσυρθείτε στην Αριζόνα εντός πέντε ετών, αυτές οι πληροφορίες παραμένουν μέρος του στοχευμένου προφίλ σας για διαφημιζόμενους.

Επιπλέον, η Google δεν σταμάτησε τη σάρωση των email σας για ανεπιθύμητες ενέργειες και απόπειρες ηλεκτρονικού ψαρέματος. Αυτό σημαίνει ότι η Google παρακολουθεί τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έρχονται και πηγαίνουν στον λογαριασμό σας. Ενώ η Google δήλωσε ότι θα σταματήσει τη σάρωση του περιεχομένου του email για στοχευμένη διαφήμιση, δεν είναι σαφές εάν η Google έχει σταματήσει να χρησιμοποιεί πληροφορίες από τις διευθύνσεις για στοχευμένες διαφημίσεις. Επομένως, εάν στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε έναν νέο μεσίτη ή έναν κτηματομεσίτη, είναι πιθανό ότι οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται και για τη δημιουργία του προφίλ σας.

Τα Έγγραφα Google είναι μια αποθήκη πληροφοριών

λογότυπο google docsΜόλις σταματήσετε και το σκεφτείτε, αυτό φαίνεται προφανές. Η Microsoft βγάζει πολλά έσοδα από την επωνυμία Microsoft Office προϊόντων, όπως επεξεργασία κειμένου, υπολογιστικό φύλλο και λογισμικό παρουσίασης. Πώς μπορεί η Google να σας προσφέρει τα ίδια προϊόντα δωρεάν; Μέρος της απάντησης έγκειται στο γεγονός ότι η Google σαρώνει τα έγγραφά σας για να σας παρέχει σχετικό περιεχόμενο – γνωστό και ως στοχευμένη διαφήμιση. Όσο καλύτερη είναι η ποιότητα των πληροφοριών για τη στόχευση δυνητικών πελατών, τόσο περισσότερη Google μπορεί να χρεώσει για τις πληροφορίες σας.

Εάν έχετε γράψει ποτέ μια επιστολή χρησιμοποιώντας τα Έγγραφα Google για να παράσχετε πληροφορίες σε έναν πληρεξούσιο σχετικά με ένα επερχόμενο διαζύγιο, η Google μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να σας στοχεύσει. Για παράδειγμα, προβάλλοντας διαφημίσεις για εφαρμογές γνωριμιών. Εάν συγκεντρώσετε έναν απλό προϋπολογισμό χρησιμοποιώντας τα Υπολογιστικά φύλλα Google, η Google ενδέχεται να παρατηρήσει ότι ο προϋπολογισμός σας για την τηλεόραση είναι σημαντικά υψηλότερος από τον μέσο όρο στην περιοχή σας. Χρήσιμες πληροφορίες για εταιρείες που προσφέρουν ανταγωνιστικές τηλεοπτικές υπηρεσίες.

Παρόλο που μπορεί να μας αρέσει αυτός ο τύπος στοχευμένων διαφημίσεων, δεν πρέπει να ξεχνάμε τους κινδύνους. Η πώληση των πληροφοριών σας για στοχευμένες διαφημίσεις είναι ένα πράγμα. Αλλά τι είναι οι εταιρείες που αρχίζουν να πωλούν αυτές τις πληροφορίες σε ασφαλιστικές εταιρείες ή την κυβέρνηση?

Το Google Drive είναι ένα εξαιρετικό μέρος για την αποθήκευση πληροφοριών

έγγραφα GoogleΗ παροχή πληροφοριών σε οποιαδήποτε συσκευή είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Μπορείτε να αποθηκεύσετε σημαντικά έγγραφα και αποδείξεις στο διαδίκτυο, να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας τραγούδια, να διατηρήσετε τα φορολογικά έγγραφα ασφαλή. Σύμφωνα με τους όρους παροχής υπηρεσιών, ξέρετε, το πράγμα που πρέπει να ελέγξετε ότι συμφωνείτε για να έχετε λογαριασμό, αλλά δεν έχετε διαβάσει ποτέ πραγματικά, η Google σαρώνει το περιεχόμενο της μονάδας δίσκου σας για να παρέχει “προσωπικά συναφείς δυνατότητες προϊόντος”. Ακόμα κι αν τα έγγραφα που αποθηκεύετε εκεί δεν δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας τα προϊόντα γραφείου της Google, η εταιρεία έχει πλέον πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες.

Οι χάρτες μπορούν να παρέχουν το καλύτερο προφίλ της ζωής σας

Εικονίδιο χαρτών GoogleΟι Χάρτες Google και παρόμοια προϊόντα διευκολύνουν την εύρεση του δρόμου σας γύρω από την πόλη. Ωστόσο, ενώ οι Χάρτες Google δεν σας χρεώνουν για τη χρήση του, τίποτα δεν είναι ποτέ δωρεάν. Εάν δεν χρησιμοποιήσατε ποτέ άλλο προϊόν Google, η Google θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα λεπτομερές προφίλ της ζωής σας με βάση μόνο τους Χάρτες. Οι Χάρτες παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τη διεύθυνση του σπιτιού σας, πού εργάζεστε, πού πηγαίνουν τα παιδιά σας στο σχολείο, τα αγαπημένα σας εστιατόρια, πόσο συχνά πηγαίνετε στο μανάβικο, πώς θέλετε να περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας, είτε ψάρεμα στη λίμνη είτε πίνοντας στο μπαρ, και πολλά άλλα. Βασικά επιτρέπετε σε κάποιον να σας παρακολουθεί.

Άλλες πηγές πληροφοριών

Το Google Chrome παρέχει προφανώς πολλές πληροφορίες για την Google σχετικά με τις συνήθειές σας στο διαδίκτυο. Είναι σημαντικό για τους διαφημιζόμενους να γνωρίζουν σε ποιες διαφημίσεις κάνετε κλικ και για πόσο διάστημα παραμένετε στη σελίδα. Το YouTube ενημερώνει την Google για το γούστο σας στη μουσική, τα τρέιλερ ταινιών και τα αστεία βίντεο με γάτες. Η Μετάφραση Google λέει σε ποιες γλώσσες μπορεί να σας ενδιαφέρει και τι προσπαθείτε να επικοινωνήσετε σε αυτές τις γλώσσες. Οι Αγορές Google ενημερώνουν την Google σχετικά με τις συνήθειες αγορών στο διαδίκτυο, τι θεωρείτε πολύ υψηλό για να πληρώσετε για τα πιο πρόσφατα ηλεκτρονικά είδη, είτε είστε ικανοποιημένοι με τις τρέχουσες συσκευές σας και πολλά άλλα. Κάθε αλληλεπίδραση που έχετε με την Google παρέχει βασικές πληροφορίες που χρησιμοποιούν οι διαφημιζόμενοι για να σας στοχεύσουν με διαφημίσεις.

Μάθετε τι γνωρίζει η Google για εσάς

Το Google βγάζειΕνώ είναι είτε συναρπαστικό είτε τρομακτικό, ανάλογα με την άποψή σας, πόσα μπορεί να γνωρίζει η Google για εσάς, είναι δυνατό να μάθετε πολλά για όσα γνωρίζει η Google για εσάς. Μεταβείτε στο Google Takeout και επιλέξτε ποια προϊόντα θέλετε να συμπεριλάβετε στη λήψη πληροφοριών. Η λίστα είναι μεγάλη, θα πρέπει να μετακινηθείτε προς τα κάτω προς τα κάτω.

Κάντε κλικ στο «Επόμενο» για να εμφανιστούν επιλογές σχετικά με το πώς θέλετε να σας παραδοθούν οι πληροφορίες. Μπορείτε να επιλέξετε ένα αρχείο .zip ή .tgz, τα αρχεία μέγιστου μεγέθους προτού διαχωρίσει τις πληροφορίες (σκεφτείτε gigabytes των πληροφοριών εδώ). Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε τα δεδομένα να σας αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να προστεθούν σε μια επιλογή αποθήκευσης cloud. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εμπλουτίσετε τις γνώσεις που έχει συλλέξει η Google για εσάς τα τελευταία χρόνια.

Πρέπει να είστε υπεύθυνοι για τα δεδομένα σας

Δεν υπάρχει τίποτα εγγενές κακό σχετικά με τη σάρωση των πληροφοριών σας από την Google για να βοηθήσει τους διαφημιζόμενους να κάνουν τις διαφημίσεις τους πιο συναφείς με τα ενδιαφέροντά σας. Ορισμένα άτομα ενδέχεται να αποφασίσουν ότι προτιμούν να διαθέτουν διαφημίσεις για προϊόντα και υπηρεσίες που πραγματικά ενδιαφέρονται. Αντί να πλημμυρίζει με προσθήκες για πράγματα που δεν θα αγοράσουν ποτέ. Ωστόσο, είναι δική σας πληροφορία και πρέπει να γνωρίζετε τις πληροφορίες που παρέχετε στην Google. Επιπλέον, είναι καλό να γνωρίζετε τι κάνει η Google με αυτά τα δεδομένα. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου της Google με τρόπο που θα βελτιώσει ελαφρώς το απόρρητό σας. Ωστόσο, το να είσαι εντελώς ανώνυμος κατά τη χρήση του Google είναι απλώς αδύνατο.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me