Το Dark Web Dictionary: Ορισμοί για όλα Dark Dark | VPNoverview.com

Ο σκοτεινός ιστός είναι γεμάτος εξειδικευμένη ορολογία και τεχνικές συζητήσεις. Πολλά άτομα που δραστηριοποιούνται στον σκοτεινό ιστό χρησιμοποιούν συντομογραφίες που δεν είναι σαφείς για τους νεοεισερχόμενους. Γι ‘αυτό μπορεί να είναι χρήσιμη μια σύντομη περίληψη των όρων που χρησιμοποιούνται συχνά. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας σχετικά με τον σκοτεινό ιστό ή τον οδηγό μας που σας λέει πώς να φτάσετε εκεί. Επιπλέον, διαθέτουμε μια λίστα ιστότοπων στον σκοτεινό ιστό που μπορεί να σας αξίζει να επισκεφτείτε.


2FA

Το 2FA είναι σύντομο για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Αυτός είναι ένας πιο περίεργος τρόπος για να εξασφαλίσετε έναν λογαριασμό. Αντί να βασίζεστε αποκλειστικά στον κωδικό πρόσβασής σας, με το 2FA πρέπει να αναγνωρίσετε τον εαυτό σας για δεύτερη φορά για να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Συχνά αυτό λειτουργεί με έναν κωδικό που αποστέλλεται στο smartphone σας. Αυτή η μέθοδος καθιστά δυσκολότερη την παραβίαση του λογαριασμού σας από τους εγκληματίες.

Αλφάμπα

Η Alphabay ήταν η μεγαλύτερη αγορά σκοτεινού ιστού μετά το κλείσιμο του αρχικού Silk Road. Όταν το Silk Road έκλεισε, οι περισσότεροι αγοραστές συγκεντρώθηκαν στο Alphabay. Ωστόσο, μετά από λίγα χρόνια, το Alphabay καταργήθηκε επίσης από την επιβολή του νόμου.

Blockchain

Το Blockchain είναι η βασική τεχνολογία για το Bitcoin. Λειτουργεί ως δημόσιο καθολικό για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση μεταξύ των χρηστών του. Θεωρητικά εξαλείφει την ανάγκη για ιδιωτικές τράπεζες.

Botnet

Το botnet είναι ένα δίκτυο συσκευών που έχουν μολυνθεί από ιό. Εξαιτίας αυτού, ο χάκερ μπορεί να χειριστεί όλες αυτές τις μολυσμένες συσκευές ταυτόχρονα. Αυτά τα δίκτυα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις DDoS και μερικές φορές πωλούνται στον σκοτεινό ιστό.

Γέφυρες

Οι γέφυρες είναι κόμβοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για πρόσβαση στο δίκτυο Tor, παρόλο που αυτό το δίκτυο απαγορεύεται από τη χώρα σας. Μια γέφυρα θα την κάνει να φαίνεται σαν να εισέρχεστε στο δίκτυο από διαφορετική τοποθεσία. Εξαιτίας αυτού, οι τοπικοί περιορισμοί δεν ισχύουν πλέον. Μερικοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν επίσης ως τρόπο για να αποτρέψουν τον ISP τους από το να γνωρίζουν ότι έχουν πρόσβαση στο δίκτυο Tor. Επειδή το ποσό των γεφυρών είναι περιορισμένο, δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε για επιπόλαιους λόγους. Ειδικά επειδή οι άνθρωποι σε ορισμένες χώρες χρειάζονται αυτόν τον τύπο προγράμματος για να αποκτήσουν διαδικτυακή ελευθερία.

BTC

Το BTC είναι το ακρωνύμιο που δίνεται στα Bitcoins. Εξακολουθεί να είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη και δημοφιλής κρυπτογράφηση.

Clearnet

Με απλά λόγια, το clearnet είναι ό, τι μπορείτε να βρείτε στο Διαδίκτυο μέσω μιας μηχανής αναζήτησης όπως το Google. Αυτοί είναι όλοι οι ιστότοποι που είναι διαθέσιμοι στο κοινό και δεν απαιτούν καμία εγγραφή ή διαπιστευτήρια σύνδεσης. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι ιστότοποι που απαιτούν σύνδεση δεν είναι απαραίτητα μέρος της εκκαθάρισης.

CP

Το CP είναι σύντομο για την παιδική πορνογραφία. Δυστυχώς, ο σκοτεινός ιστός περιέχει ορισμένα δίκτυα παιδόφιλων μέσω των οποίων τα μέλη τους μπορούν να ανταλλάσσουν παράνομο υλικό. Είναι μια συνεχής διαδικασία για την επιβολή του νόμου σε όλο τον κόσμο να προσπαθήσει να κατεβάσει τέτοια δίκτυα. Ακόμα και hacktivists όπως η ομάδα Anonymous έχουν αναλάβει ενέργειες κατά αυτού του είδους συμπεριφοράς. Δυστυχώς, το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει. Περιστασιακά, οι δράστες συλλαμβάνονται και καταδικάζονται. Ωστόσο, η συντριπτική πλειονότητα αυτών των κοινοτήτων παραμένει.

Darknet

Το darknet είναι συνώνυμο του σκοτεινού ιστού. Αν και ορισμένες απόψεις σχετικά με τον ορισμό διαφέρουν, οι δύο όροι χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον εναλλάξιμα.

Κρυφό Wiki

Το κρυφό Wiki είναι μια πολύ γνωστή σκοτεινή ιστοσελίδα. Με την πρώτη ματιά μοιάζει πολύ με τη Wikipedia. Ωστόσο, στο Κρυφό Wiki θα βρείτε συνδέσμους προς σκοτεινές ιστοσελίδες που έχουν ομαδοποιηθεί σε διαφορετικές κατηγορίες. Αυτό βοηθά τους χρήστες να περιηγηθούν στον σκοτεινό ιστό. Εάν βρεθείτε στο Κρυφό Wiki θα πρέπει πραγματικά να προσέξετε να μην κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο για κάτι που δεν θα θέλατε να δείτε.

ΕΣ

Η HS είναι σύντομη για τις “Κρυφές Υπηρεσίες”. Πρόκειται για υπηρεσίες που βρίσκονται στον σκοτεινό ιστό που είναι κρυμμένες επειδή δεν παρακολουθούν τη διεύθυνση IP των χρηστών τους ούτε μεταδίδουν τη δική τους διεύθυνση IP. Επιτρέπεται η επικοινωνία, ωστόσο όλα τα κανάλια είναι σκοτεινά.

LEA / LE

Τα LEA και LE είναι συντομότερα για τις «Υπηρεσίες επιβολής του νόμου / Επιβολή του νόμου». Αυτά τα ακρωνύμια χρησιμοποιούνται σε συνομιλίες από όσους θέλουν να μείνουν μακριά από τα χέρια τους. Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου είναι παρόντες και δραστηριοποιούνται σε σκοτεινές αγορές και προσπαθούν να πιάσουν τους εγκληματίες με το χέρι. Γνωρίστε τα δικαιώματά σας και μην κάνετε τίποτα παράνομο. Δεν υπάρχει τίποτα παράνομο σχετικά με την έρευνα του σκοτεινού ιστού ή την περιήγηση στον σκοτεινό ιστό.

Κουτιά μυστηρίου

Τα κουτιά μυστηρίου του σκοτεινού ιστού ήταν μια τρέλα στο YouTube. Οι YouTubers ενήργησαν σαν να παραγγέλνουν κουτιά μυστηρίου στον σκοτεινό ιστό και να τα ανοίγουν στην κάμερα. Αν και αυτά τα βίντεο μπορεί να φαίνονται πολύ ανατριχιαστικά και συναρπαστικά, είναι πιθανότατα εντελώς ψεύτικα.

.Κρεμμύδι

.Το κρεμμύδι είναι η σκοτεινή έκδοση ιστού του .com. Είναι το επίθημα τομέα που χρησιμοποιείται πιο συχνά στον σκοτεινό ιστό. Πήρε το όνομά του από το The Onion Router (Tor). Το πρόγραμμα περιήγησης Tor χρησιμοποιείται για πρόσβαση στον σκοτεινό ιστό.

Λειτουργικό σύστημα (Ζωντανό ή κεντρικό)

Το λειτουργικό σύστημα είναι σύντομο για το λειτουργικό σύστημα. Ένα ζωντανό λειτουργικό σύστημα μπορεί να είναι ένα λειτουργικό σύστημα που φορτώνεται προσωρινά από λογισμικό όπως το VirtualBox. Το Host OS είναι το λειτουργικό σύστημα από το οποίο εκτελείτε τον υπολογιστή, δηλαδή Windows ή MacOS.

PGP

Το PGP είναι συντομογραφία του «Pretty Good Privacy». Πρόκειται για μια κρυπτογραφική μέθοδο που χρησιμοποιείται από εκατοντάδες χιλιάδες άτομα σε καθημερινή βάση για να επικοινωνεί ανώνυμα και με ασφάλεια.

Κόκκινα δωμάτια

Το Red Rooms είναι ένας κοινός μύθος του Dark Web. Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι υπάρχουν ορισμένοι τύποι ιστότοπων όπου ορισμένοι άνθρωποι πληρώνουν αμοιβή για να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια ζωντανή ροή όπου μπορούν να δουν κάποιον να βασανίζεται. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν ποτέ αναφορές για κόκκινα δωμάτια που ήταν πραγματικά νόμιμα.

Satoshi Nakamoto

Ο Satoshi Nakamoto είναι πιθανότατα ψευδώνυμο για τον δημιουργό και τον αρχιτέκτονα του Bitcoin. Ωστόσο, είναι πιθανό και πιο πιθανό να συνεργαστούν πολλά άτομα για τη δημιουργία bitcoin.

Δρόμος του μεταξιού

Το Silk Road ήταν η πρωτότυπη «ιστορία επιτυχίας» του σκοτεινού ιστού. Ένας νεαρός άνδρας δημιούργησε μια εντελώς ελεύθερη αγορά για να ανταγωνίζονται οι άνθρωποι. Κλείστηκε το 2013 και ήταν κυρίως γνωστό ότι ήταν μια αγορά ναρκωτικών και όπλων.

Ουρές

Το Tails σημαίνει “The Amnesiac Incognito Live System” και είναι ένα λειτουργικό σύστημα που μπορείτε να φορτώσετε από μια μονάδα USB για να περιηγηθείτε ανώνυμα στον σκοτεινό ιστό. Δεν θα αποθηκευτούν πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητές σας στον υπολογιστή μόλις βγείτε από το σύστημα.

Βραχώδης κορυφή

Το Tor είναι σύντομο για το The Onion Router. Αυτό είναι το πρωτόκολλο που σας επιτρέπει να επισκεφθείτε τον σκοτεινό ιστό. Το πρόγραμμα περιήγησης Tor είναι το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης που επισκέπτεται τον σκοτεινό ιστό.

Προμηθευτή

Ένας πωλητής είναι ένα άτομο που προσπαθεί να πουλήσει αγαθά ή υπηρεσίες στον σκοτεινό ιστό σε μια συγκεκριμένη αγορά.

VPN

Το VPN είναι σύντομο για ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο. Ένα VPN χρησιμοποιείται για την κρυπτογράφηση των δεδομένων σας και την προστασία του διαδικτυακού απορρήτου σας.

Whistleblower

Ένας πληροφοριοδότης είναι κάποιος που αποκαλύπτει τα αδικήματα μιας εταιρείας ή ενός οργανισμού στον κόσμο. Συχνά έλαβαν αυτές τις εμπιστευτικές πληροφορίες επειδή εργάζονται για τον εν λόγω οργανισμό. Οι Whistleblower συνήθως θέλουν να παραμείνουν ανώνυμοι, γιατί διαφορετικά θα απολυθούν ή μήνυσαν για κοινή χρήση των μυστικών πληροφοριών. Για αυτόν τον λόγο, πολλοί καταγγέλλοντες χρησιμοποιούν τον σκοτεινό ιστό για να έλθουν σε επαφή με δημοσιογράφους ανώνυμα

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me