Zoom and Houseparty: Κλήσεις βίντεο με δική σας ευθύνη (Απόρρητο) Κίνδυνος | VPNoverview.com

Πολλοί άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι λόγω της κρίσης της κορώνας, γι ‘αυτό δημοσιεύσαμε πρόσφατα έναν εκτενή οδηγό για το πώς να εργαζόμαστε με ασφάλεια από το σπίτι. Με την τρέχουσα κατάσταση, πολλές εταιρείες οργανώνουν τις συναντήσεις τους μέσω βιντεοκλήσεων. Εφαρμογές όπως το Google Hangouts, το Skype και το Zoom είναι πολύ δημοφιλείς υπηρεσίες αυτήν τη στιγμή. Ωστόσο, το Zoom μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για το απόρρητό σας. Πολλά άτομα χρησιμοποιούν επίσης παρόμοιες εφαρμογές για να οργανώσουν μια ομαδική κλήση με τους φίλους τους. Είναι σημαντικό να εξετάσουμε την πλευρά απορρήτου και ασφάλειας αυτών των υπηρεσιών. Δεν θέλετε κάποιος να συμμετάσχει στο Houseparty χωρίς να τον προσκαλέσετε.


Μεγέθυνση για εργοδότες

Το Zoom έχει ρυθμίσει σαφώς την εφαρμογή του προς όφελος του εργοδότη. Το απόρρητο των εργαζομένων φαίνεται λιγότερο σημαντικό από αυτή την άποψη. Στην εφαρμογή Zoom, οι εργοδότες μπορούν να παρακολουθήσουν την προσοχή άλλων συμμετεχόντων σε μια βιντεοκλήση με το λεγόμενο “Attendee Attention Tracker”.

Αυτό λειτουργεί ως εξής: εάν ένας υπάλληλος δεν είναι ενεργός στο Zoom για 30 δευτερόλεπτα, ο εργοδότης θα ειδοποιηθεί. Εάν ένας υπάλληλος στέλνει ένα email ή αν ψάχνει κάτι σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, τότε σύμφωνα με το Zoom κάποιος δεν δίνει προσοχή στην online συνάντηση.

Αυτή η εφαρμογή λειτουργεί μόνο εάν κάποιος έχει εγκαταστήσει την έκδοση 4.0 ή νεότερη. Αλλά επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αλλάξει πρόσφατα στην εργασία από το σπίτι, υπάρχει μια καλή πιθανότητα πολλοί μόνο πρόσφατα να εγκαταστήσουν το πρόγραμμα.

Εκσυγχρονίζω: Στις 2 Απριλίου, το Zoom ανακοίνωσε ότι θα εργαστεί για τη βελτίωση του απορρήτου και της ασφάλειας της πλατφόρμας.

Οι συνομιλίες αποθηκεύτηκαν από το ζουμ

Οι πληρωμένοι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν να εγγράψουν κλήσεις στο Zoom. Με αυτόν τον τρόπο, όλα όσα συζητούνται αποθηκεύονται ως αρχείο ήχου και ως αντίγραφο (γραπτό κείμενο). Τα μηνύματα συνομιλίας που έχουν σταλεί μεταξύ των συμμετεχόντων αποθηκεύονται επίσης.

Οι εργοδότες που χρησιμοποιούν αυτήν την επιλογή μπορούν να ανακτήσουν συνομιλίες μεταξύ των υπαλλήλων τους, ακόμη και αν δεν συμμετείχαν στη συνομιλία.

Μεγέθυνση μετάδοσης δεδομένων χρήστη

Το ζουμ δηλώνει στους όρους και τις προϋποθέσεις του ότι δεν μεταπωλεί τα δεδομένα χρήστη σε τρίτους. Ωστόσο, εταιρείες όπως η Google επιτρέπεται να βλέπουν τα δεδομένα για σκοπούς μάρκετινγκ. Το Zoom βρέθηκε επίσης να μοιράζεται δεδομένα χρηστών (όπως πληροφορίες συσκευής) με το Facebook, ακόμη και για χρήστες Zoom που δεν διαθέτουν λογαριασμό στο Facebook.

Μέσω της συλλογής και της ανταλλαγής πληροφοριών, το Zoom μπορεί να διαφημιστεί σε άλλες πλατφόρμες και ιστότοπους. Με δικά τους λόγια, αυτό δεν είναι τεχνικά η πώληση δεδομένων, αλλά θα μπορούσε να θεωρηθεί πώληση βάσει ορισμένων περιφερειακών ή εθνικών νομοθεσιών.

Εκσυγχρονίζω: Από τις 29 Μαρτίου 2020 το Zoom έχει δηλώσει ότι θα σταματήσει να κοινοποιεί δεδομένα χρηστών στο Facebook.

Ορισμένοι χρήστες του Twitter εκφράζουν τις ανησυχίες τους (δείτε ολόκληρο το tweet εδώ):

Zoom στο twitter

Είναι κάμερες ζουμ με δυνατότητα προσβολής?

Επιπλέον, έχει αποδειχθεί προηγουμένως ότι το Zoom δεν είναι η ασφαλέστερη εφαρμογή για τους χρήστες και τις συσκευές του. Το περασμένο καλοκαίρι είδαμε ότι οι χρήστες Mac που ξεκίνησαν μια συνομιλία Zoom μέσω του Safari 12 ήταν ευάλωτοι και οι κάμερές τους θα μπορούσαν να παραβιαστούν. Επιπλέον, το Zoom είχε ρυθμίσει την υπηρεσία του με τέτοιο τρόπο ώστε οι χρήστες να μην έπρεπε να δώσουν άδεια για τη χρήση της κάμερας.

Μετά από επίσημα παράπονα σχετικά με αυτό, το Zoom αποφάσισε να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις το καλοκαίρι του 2019. Οι χρήστες πρέπει τώρα να παρέχουν ρητά άδεια για τη χρήση των καμερών τους. Αυτό δυστυχώς έκανε πιο δύσκολη την εισβολή στην κάμερα κάποιου χρήστη όταν χρησιμοποιεί το Zoom.

Είναι ιδιωτική βιντεοκλήση με το Houseparty πραγματικά ιδιωτική?

Μια άλλη εφαρμογή που χρησιμοποιείται ευρέως λόγω της κορώνας είναι η Houseparty. Τα άτομα το χρησιμοποιούν για να κάνουν βιντεοκλήσεις με φίλους και συγγενείς. Ωστόσο, έχουν εμφανιστεί ορισμένα ζητήματα απορρήτου, όπως δείχνουν τα παρακάτω tweets (δείτε τα tweets εδώ και εδώ).

Twitter Houseparty

Για παράδειγμα, ένας λογαριασμός είναι δημόσιος από προεπιλογή. Αυτό δεν σημαίνει μόνο ότι άλλοι μπορούν να σας βρουν στην εφαρμογή, αλλά και ότι οι ξένοι μπορούν απλώς να εμφανιστούν στις βιντεοκλήσεις σας, να δουν τις εικόνες βίντεο και να σας μιλήσουν.

Για να το αποφύγετε, απλώς προσαρμόστε τις ρυθμίσεις σας. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κλείδωμα στο κάτω μέρος της οθόνης σας. Εάν το κλείδωμα είναι κλειστό, η ιδιωτική λειτουργία σας είναι ενεργοποιημένη και οι ξένοι δεν μπορούν πλέον να συμμετέχουν στις συνομιλίες σας.

Δεν απαιτείται πάντα άδεια στο Houseparty

Κατά το άνοιγμα του Houseparty, η εφαρμογή ζητά άδεια να χρησιμοποιήσει την κάμερα και το μικρόφωνό σας. Αυτό είναι απαραίτητο για τη χρήση της εφαρμογής.

Το Houseparty ζητά επίσης πρόσβαση στις επαφές και την τοποθεσία σας. Δεν χρειάζεται να δώσετε στην εφαρμογή άδεια για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή. Επομένως, εάν θέλετε να προστατεύσετε το απόρρητό σας, βεβαιωθείτε ότι δεν παραχωρείτε στο Houseparty πρόσβαση στις επαφές και την τοποθεσία σας.

Γλιστρήστε στο Σώμα

Θέλετε να καλέσετε μόνο ένα άτομο και να μην πείτε σε άλλους ότι είστε συνδεδεμένοι στο Houseparty; Τότε μπορείτε να συνδεθείτε αόρατα. Για να το κάνετε αυτό, ανοίγετε την εφαρμογή πατώντας και κρατώντας πατημένο το εικονίδιο της εφαρμογής. Στη συνέχεια, θα δείτε ένα μενού στο οποίο μπορείτε να επιλέξετε “Γλιστρήστε στο σπίτι”.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map