Νέος αυστραλιανός νόμος για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο | VPNoverview.com

Ο υπουργός Επικοινωνιών, Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και των τεχνών της Αυστραλίας, Paul Fletcher, ανακοίνωσε το περίγραμμα των νέων διαδικτυακών μεταρρυθμίσεων για την ασφάλεια, ώστε οι Αυστραλοί να είναι ασφαλείς στο διαδίκτυο. Οι προτεινόμενες αλλαγές ανταποκρίνονται σε εκτενή ανασκόπηση της υφιστάμενης νομοθεσίας που διεξήχθη το 2018. Τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να υποβάλουν σχόλια σχετικά με την πρόταση και το έγγραφο συζήτησης έως τις 19 Φεβρουαρίου 2020.


Ένας ενιαίος νόμος για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Σήμερα, η διαδικτυακή νομοθεσία για την ασφάλεια βασίζεται σε δύο κύριους νόμους. Το πρώτο, το Enhancing Online Safety Act 2015, περιλαμβάνει διατάξεις για την προώθηση της διαδικτυακής ασφάλειας, ένα σύστημα καταγγελιών και καταργήσεων για εκφοβισμό παιδιών στον κυβερνοχώρο και για κακοποίηση βάσει εικόνας. Ο δεύτερος, ο νόμος περί ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών 1992, περιλαμβάνει ένα σύστημα καταγγελιών και καταργήσεων για απαγορευμένο και ενδεχομένως απαγορευμένο διαδικτυακό περιεχόμενο.

Η νέα πρόταση στοχεύει να ενώσει τα υπάρχοντα κανονιστικά πλαίσια για την ασφάλεια στο διαδίκτυο σε έναν ενιαίο νόμο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Ο στόχος είναι:

 • Διατηρήστε στοιχεία που λειτουργούν καλά, όπως προγράμματα εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο και προγράμματα κακοποίησης βάσει εικόνας
 • Αντιμετωπίστε τα κενά, ειδικά όταν τα τρέχοντα σχήματα είναι παλιά
 • Δημιουργήστε ένα πιο ευέλικτο πλαίσιο, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει νέες διαδικτυακές βλάβες που προκύπτουν
 • Να είστε σε θέση να κάνετε τους δράστες να λογοδοτούν για τις ενέργειές τους στο Διαδίκτυο
 • Βελτίωση της διαφάνειας και της υπευθυνότητας των διαδικτυακών παρόχων υπηρεσιών
 • Ενεργοποιήστε τον Επίτροπο eSafety για την επαρκή προστασία των Αυστραλών στο διαδίκτυο
 • Παρέχετε σε όλους τους Αυστραλούς τις απαραίτητες πληροφορίες, εργαλεία και πόρους για να συνδεθείτε με ασφάλεια στο διαδίκτυο και να δημιουργήσετε ανθεκτικότητα σε πιθανές βλάβες

Ο νέος νόμος αφορά συγκεκριμένα την έκθεση σε παράνομο ή ακατάλληλο περιεχόμενο και επιβλαβή συμπεριφορά. Οι απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για το απόρρητο, τη διαθεσιμότητα και την ακεραιότητα των δεδομένων και των δικτύων, καθώς και οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια αντιμετωπίζονται από άλλα νομοθετικά σχήματα.

Διαδικτυακοί αυτοκινητόδρομοι διασφάλισης

«Εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική αποσύνδεση μεταξύ των προσδοκιών των Αυστραλών και αυτού που παρέχεται από τη βιομηχανία του Διαδικτύου σήμερα», δήλωσε χθες ο υπουργός Fletcher σε ομιλία του, απευθυνόμενος στο National Press Club. “Μια βασική εκδήλωση αυτής της αποσύνδεσης είναι ότι πολλά από τα πιο δημοφιλή ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες σήμερα δεν έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ασφάλεια των χρηστών.”

Συγκρίνει την ασφάλεια στους «διαδικτυακούς αυτοκινητόδρομους μας» με την προσέγγιση ασφάλειας στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων, όπου τα διεθνή πρότυπα, που επιβάλλονται από τη νομοθεσία από κυρίαρχα έθνη, πληρούνται από παγκόσμιους κατασκευαστές καθώς προμηθεύουν τα οχήματά τους σε παγκόσμιες αγορές.

Οι πλατφόρμες πρέπει να αναλάβουν περισσότερη ευθύνη

Ο υπουργός Fletcher προέτρεψε επίσης τους γίγαντες της τεχνολογίας, όπως το Facebook και το Google, να «ανεβάσουν» και να καταργήσουν το επιβλαβές περιεχόμενο ταχύτερα, αναφερόμενος σε τρομοκρατικές επιθέσεις όπως οι πυροβολισμοί στο Christchurch τον Μάρτιο του 2019. Ο τρομοκράτης κατάφερε να δημοσιεύσει μια ζωντανή ροή των φρικτών πράξεων του Το Facebook, το οποίο κοινοποιήθηκε πάνω από ένα εκατομμύριο φορές στα κοινωνικά μέσα, αντιγράφηκε και διαδόθηκε σε άλλες πλατφόρμες τις ώρες μετά την επίθεση.

Σύμφωνα με τον προτεινόμενο νόμο, ο Επίτροπος eSafety θα έχει επίσης πρόσθετες εξουσίες να ανταποκρίνεται γρήγορα σε ένα διαδικτυακό συμβάν κρίσης, ζητώντας από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να αποκλείσουν αμέσως την πρόσβαση σε ιστότοπους που φιλοξενούν σοβαρά επιβλαβές περιεχόμενο ή εξαιρετικά βίαιο υλικό, για χρονικά περιορισμένα χρονικά διαστήματα.

Οι πλατφόρμες Διαδικτύου θα έχουν μέγιστο 24 ώρες για την κατάργηση επιβλαβούς περιεχομένου, αντί για 48 ώρες σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες. Αυτό περιλαμβάνει διαδικτυακό εκφοβισμό, διαδικτυακή κακοποίηση και παρενόχληση, εκδίκηση πορνό και άλλο επιβλαβές υλικό.

Ισχυρότερες ρυθμίσεις απορρήτου κατά το μάρκετινγκ σε παιδιά

Τα παιχνίδια και οι εφαρμογές που χρησιμοποιούνται από παιδιά μπορούν να είναι αγωγοί για προσβλητικό και επιβλαβές περιεχόμενο και συμπεριφορά. Για να αποτραπεί η πρόσβαση των παιδιών σε επιβλαβές περιεχόμενο, απαιτείται ένα μείγμα προσεγγίσεων, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης, των πληροφοριών σχετικά με το πώς να διατηρήσουν τα παιδιά ασφαλή στο διαδίκτυο, την ανθεκτικότητα στην οικοδόμηση και τη ρύθμιση.

Η κυβέρνηση Morrison συνεργάζεται με παρόχους διαδικτυακών υπηρεσιών για να διασφαλίσει ότι τα διαδικτυακά παιχνίδια, οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες που στοχεύουν στα παιδιά θέτουν τις ρυθμίσεις απορρήτου και ασφάλειας στις πιο περιοριστικές από προεπιλογή.

Επίτροπος eSafety Αναζητώντας σχόλια

Το τμήμα ζητά σχόλια σχετικά με τις προτάσεις για έναν νέο νόμο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο για τη βελτίωση του διαδικτυακού κανονιστικού πλαισίου για την ασφάλεια της Αυστραλίας. Ο υπουργός Fletcher ενθαρρύνει έντονα όσους ενδιαφέρονται για την ασφάλεια στο διαδίκτυο να συμβάλουν στη διαδικασία διαβούλευσης.

Τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους σχετικά με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις έως τις 19 Φεβρουαρίου 2020.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map