Ενημέρωση ζουμ: Η πλατφόρμα συνεχίζει να αγωνίζεται | VPNoverview.com

Έχουμε αναφέρει τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το Zoom σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας κατά τη διάρκεια της κρίσης της κορώνας. Δυστυχώς, τα προβλήματα δεν έχουν επιλυθεί ακόμη. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Zoom ανακοίνωσε στις αρχές Απριλίου ότι εργάζονται σκληρά για την επίλυση των προβλημάτων. Το ζουμ έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές τώρα που οι άνθρωποι είναι οικιακοί.


Ο πρώην επικεφαλής ασφαλείας του Facebook ξεκίνησε

Το Zoom ανταποκρίνεται σε όλη την κριτική κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς τη βελτίωση των ζητημάτων απορρήτου και ασφάλειας. Η εταιρεία ανακοίνωσε στις 8 Απριλίου ότι έχει φέρει τον πρώην επικεφαλής της ασφάλειας του Facebook, Alex Stamos. Πρόκειται να ενεργήσει ως εξωτερικός σύμβουλος, βοηθώντας στην επίλυση των προβλημάτων ασφαλείας. Ο Ζουμ πλησίασε τον Στάμο αφού δημοσίευσε ένα νήμα στο Twitter, κάνοντας προτάσεις για την επίλυση ορισμένων από τα θέματα ασφαλείας τους.

Η εταιρεία έχει επίσης δημιουργήσει έναν εντελώς νέο πίνακα προστασίας προσωπικών δεδομένων και ασφάλειας. Μερικά από τα μέλη είναι επικεφαλής ασφαλείας από μεγάλες εταιρείες, όπως VMware, Netflix, Uber και Electronic Arts. Όλοι θα διαδραματίσουν ρόλο στην παροχή συμβουλών στον Διευθύνοντα Σύμβουλο σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του τεράστιου έργου που βρίσκεται μπροστά του.

Ζουμ μήνυση από μέτοχο

Ένας από τους μετόχους της Zoom μήνυσε την εταιρεία για «υπερεκτίμηση των μέτρων ασφαλείας της». Ισχυρίζεται ότι έχει χάσει χρήματα μετά από όλη την κακή δημοσιότητα που περιβάλλει την έλλειψη ασφάλειας. Αυτή η προσοχή στα μέσα ενημέρωσης οδήγησε σε μείωση της τιμής της μετοχής της.

Αυτή δεν είναι η μόνη αγωγή που μπορεί να αντιμετωπίσει το Zoom. Τον περασμένο μήνα η εταιρεία μήνυσε επειδή είχαν μοιραστεί δεδομένα με το Facebook.

Τα δεδομένα χρήστη αποστέλλονται στην Κίνα

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ορισμένα δεδομένα χρήστη Zoom έχουν χειριστεί στην Κίνα. Ορισμένες κλήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Βόρεια Αμερική δρομολογήθηκαν μέσω της Κίνας. Αυτά τα δεδομένα περιλαμβάνουν μερικές φορές κλειδιά κρυπτογράφησης. Αυτά τα κλειδιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ξεκλειδώσετε συνομιλίες που έχουν αποθηκευτεί. Το ζουμ ελέγχει αυτά τα κλειδιά κρυπτογράφησης, επειδή η πλατφόρμα δεν είναι κρυπτογραφημένη από άκρο σε άκρο. Επομένως, μπορεί να έχει πρόσβαση στις κλήσεις των χρηστών.

Συνήθως οι κλήσεις συνδέονται μέσω του κοντινού διακομιστή. Όμως, όποτε δεν μπορείτε να συνδεθείτε, λόγω της μέγιστης χρήσης για παράδειγμα, θα περάσετε από ένα δευτερεύον κέντρο δεδομένων. Ο Ζουμ εξήγησε ότι όταν αυξάνει τη χωρητικότητα του διακομιστή τους επέτρεψε κατά λάθος σε δύο Κινέζικα κέντρα δεδομένων να δέχονται κλήσεις. Αυτά τα κέντρα δεδομένων χρησιμεύουν μόνο ως εφεδρικό σε περίπτωση συμφόρησης δικτύου.

Το Zoom έχει εφαρμόσει κανονισμούς για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε οποιοδήποτε από αυτό το περιεχόμενο – αν και πρέπει να υποστηριχθεί ότι όλη η πρόσβαση είναι μη εξουσιοδοτημένη, καθώς πρόκειται για ιδιωτικές συναντήσεις. Το ζήτημα είναι ότι οι κινεζικές αρχές μπορούν να απαιτήσουν από το Zoom να παραδώσει τα κλειδιά κρυπτογράφησης, έτσι ώστε οι Κινέζοι να μπορούν να δουν τι υπάρχει στους διακομιστές τους. Το πρόβλημα έχει επιλυθεί, αλλά δεν είναι σαφές ποιοι χρήστες ή πόσοι έχουν επηρεαστεί.

Τα σχολεία έχουν απαγορεύσει την πλατφόρμα

Οι αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο και την ασφάλεια έχουν οδηγήσει σε απαγόρευση Zoom σε πολλά σχολεία. Τα σχολεία δεν πρόκειται να καθίσουν και να περιμένουν να επιλυθούν όλα τα ζητήματα. Η Νέα Υόρκη έχει απαγορεύσει εντελώς το Zoom. Αντ ‘αυτού, ζητούν από τα σχολεία να συνεργαστούν με το Microsoft Teams. Τα σχολεία στη Νεβάδα λαμβάνουν παρόμοια μέτρα για να αποφύγουν ένα μη ασφαλές περιβάλλον για τους δασκάλους και τους μαθητές τους.

Δεν είναι μόνο τα αμερικανικά σχολεία που έχουν χάσει την πίστη τους στην ασφάλεια του Zoom. Η Σιγκαπούρη ανέστειλε επίσης τη χρήση του εργαλείου. Το Υπουργείο Παιδείας το αποφάσισε αυτό αφού οι μαθητές είχαν πέσει θύματα Zoombomber.

Αποτροπή ζουμ

Το Zoom έχει ήδη λάβει ορισμένα μέτρα για να αποτρέψει το “Zoombombing”. Από τις 5 Απριλίου τα άτομα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν έναν κωδικό πρόσβασης για να συμμετάσχουν σε μια σύσκεψη. Τα αναγνωριστικά συσκέψεων συχνά επαναχρησιμοποιήθηκαν ή ακόμη και μαντέψαμε, γεγονός που προκάλεσε την επιδρομή σε συναντήσεις άλλων ανθρώπων. Το Zoom έχει επίσης ενεργοποιήσει τη δυνατότητα αίθουσας αναμονής από προεπιλογή, έτσι ώστε όλοι όσοι θέλουν να συμμετάσχουν σε μια σύσκεψη πρέπει να γίνουν αποδεκτοί από τον οικοδεσπότη.

Οι μεγάλες εταιρείες και οι κυβερνητικοί φορείς απαγορεύουν το ζουμ

Η εταιρεία πυραύλων SpaceX της Elon Musk απαγόρευσε πρόσφατα τους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα. Η εταιρεία αναπτύσσει τεχνολογία που θεωρείται ζωτικής σημασίας για την εθνική ασφάλεια, καθώς η NASA είναι ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες του SpaceX. Αυτή η απαγόρευση ήρθε μετά από προειδοποίηση του FBI σχετικά με την ασφάλεια του Zoom.

Η Google αποφάσισε επίσης να απαγορεύσει το λογισμικό Zoom από φορητούς υπολογιστές υπαλλήλων, καθώς δεν πληροί τα πρότυπα ασφαλείας τους. Θα εξακολουθούν να επιτρέπουν τη χρήση της πλατφόρμας μέσω εφαρμογών για κινητά και προγραμμάτων περιήγησης.

Όχι μόνο οι εταιρείες που χειρίζονται την ασφάλεια των πληροφοριών απαγορεύουν το Zoom, πολλές κυβερνήσεις λαμβάνουν επίσης μέτρα για να διασφαλίσουν την ασφάλειά τους.

Η γερουσία των ΗΠΑ έχει πει στα μέλη της να μην χρησιμοποιούν πλέον την εφαρμογή. Η Ταϊβάν και η Γερμανία έχουν επίσης θέσει περιορισμούς στη χρήση του Zoom. Είναι πολύ λογικό ότι οι αρχές εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την πλατφόρμα, καθώς οι συναντήσεις δεν είναι κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο. Οι κυβερνήσεις φοβούνται ότι οι πληροφορίες τους παραμένουν στο δρόμο.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map