Η νέα εφαρμογή αναγνώρισης προσώπου Clearview αντιστοιχεί σε πρόσωπα με εικόνες στο Διαδίκτυο | VPNoverview.com

Μια μικρή εκκίνηση, η Clearview AI, έχει επινοήσει μια πρωτοποριακή εφαρμογή αναγνώρισης προσώπου. Ταιριάζει με τις μεταφορτωμένες φωτογραφίες ατόμων με τις εικόνες αυτού του ατόμου από το Διαδίκτυο. Επί του παρόντος, η εφαρμογή χρησιμοποιείται κυρίως από υπηρεσίες επιβολής του νόμου.


Οι άνθρωποι πίσω από την εφαρμογή Clearview

Η εφαρμογή αναγνώρισης προσώπου Clearview αναπτύχθηκε από έναν 31χρονο Αυστραλό προγραμματιστή και ένα μοντέλο που ονομάζεται Hoan Ton-That. Ο Ton-That μεγάλωσε στην Αυστραλία με την οικογένειά του στο Βιετνάμ πριν μετακομίσει στις ΗΠΑ σε ηλικία 19 ετών.

Εκεί συνάντησε τον Richard Schwartz, τώρα 61 ετών, συνιδρυτή της Clearview AI. Ο Schwartz ήταν βοηθός του Rudy Giuliani όταν ήταν δήμαρχος της Νέας Υόρκης και έτσι έχει πολλές σημαντικές επαφές. Οι δύο συναντήθηκαν το 2016 και σύντομα αποφάσισαν να πάνε μαζί στην επιχείρηση αναγνώρισης προσώπου. Ο Ton-That ανέπτυξε την εφαρμογή και ο Schwartz χρησιμοποίησε τις επαφές του για να αυξήσει το εμπορικό ενδιαφέρον.

Μέχρι το Clearview, το Ton-That ήταν πιο γνωστό για την ανάπτυξη μιας εφαρμογής που επιτρέπει στους χρήστες να βάζουν το ξεχωριστό χτένισμα και το χρώμα του Donald Trump στις δικές τους φωτογραφίες. Επίσης ανέπτυξε ένα πρόγραμμα κοινής χρήσης φωτογραφιών, το οποίο δεν απογειώθηκε.

Το Clearview, από την άλλη πλευρά, έχει γίνει πολύ δημοφιλές στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου των ΗΠΑ. Χρησιμοποιούν την εφαρμογή αναγνώρισης προσώπου για τον εντοπισμό και τον εντοπισμό υπόπτων. Η εταιρεία έχει επίσης χορηγήσει άδεια για την εφαρμογή αναγνώρισης προσώπου σε πολλές εταιρείες για λόγους ασφαλείας. Η Clearview AI λέει, ωστόσο, ότι δεν εξετάζει τη διάθεση της εφαρμογής στο ευρύ κοινό, επειδή “Πάντα θα υπάρχει μια κοινότητα κακών ανθρώπων που θα την κάνουν κατάχρηση”.

Πώς λειτουργεί το Clearview?

Το Clearview είναι μια απλή στη χρήση και σχετικά φθηνή εφαρμογή αναγνώρισης προσώπου. Η ραχοκοκαλιά της είναι μια βάση δεδομένων που περιέχει πάνω από τρία δισεκατομμύρια εικόνες και βίντεο. Η Clearview AI αναφέρει ότι έκοψε τις εικόνες και τα βίντεο από ιστότοπους κοινωνικών μέσων όπως το Facebook, το Venmo και το YouTube, καθώς και ιστότοπους απασχόλησης.

Ξύσιμο εικόνων

Το ξύσιμο εικόνων είναι η διαδικασία λήψης μεγάλου αριθμού εικόνων από ιστότοπους. Εκπρόσωποι εταιρειών από τις οποίες η Clearview AI έκοψε τις εικόνες και το βίντεο, ανέφεραν ότι οι πολιτικές τους απαγορεύουν την απόσυρση.

Σύμφωνα με την Ton-That, ωστόσο, το Clearview AI χρησιμοποιεί μόνο διαθέσιμες στο κοινό εικόνες. Εάν οι χρήστες περιορίσουν τις ρυθμίσεις απορρήτου τους στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τότε αυτές οι φωτογραφίες δεν θα διαγραφούν. Για παράδειγμα, εάν οι χρήστες αλλάξουν τις ρυθμίσεις απορρήτου τους στο Facebook έτσι ώστε οι μηχανές αναζήτησης να μην μπορούν να συνδεθούν με τα προφίλ τους, τότε αυτές οι φωτογραφίες δεν θα συμπεριληφθούν στη βάση δεδομένων.

Δυστυχώς, εάν οι φωτογραφίες έχουν ήδη κοπεί, τότε είναι πολύ αργά. Το Clearview AI διατηρεί όλες τις εικόνες που έχει αποκόψει ακόμη και αν αυτές καταργηθούν αργότερα από το προφίλ ενός χρήστη. Ωστόσο, ο Ton-That δήλωσε ότι ψάχνει να παρέχει ένα μέσο στους ανθρώπους να ζητήσουν την κατάργηση των φωτογραφιών τους από τη βάση δεδομένων του Clearview.

Σύστημα αναγνώρισης προσώπου της Clearview

Το Clearview AI τελειοποίησε τον αλγόριθμο AI αναγνώρισης προσώπου βασιζόμενος σε πληροφορίες που προέρχονται από ακαδημαϊκές εργασίες.

Το Clearview AI μετατρέπει τις αποκομμένες εικόνες σε μαθηματικούς τύπους ή διανύσματα, με βάση τη γεωμετρία του προσώπου, όπως το πόσο μακριά είναι τα μάτια ενός ατόμου. Στη συνέχεια, το σύστημα συγκεντρώνει όλες τις φωτογραφίες με παρόμοια διανύσματα σε “γειτονιές”.

Όταν ένας χρήστης ανεβάζει μια φωτογραφία για αντιστοίχιση, το Clearview πραγματοποιεί αναζήτηση στη βάση δεδομένων και ανακτά δημόσιες φωτογραφίες του αντιστοιχισμένου ατόμου, καθώς και συνδέσμους από όπου προήλθαν οι φωτογραφίες. Σύμφωνα με τους New York Times, «Το σύστημα… ξεπερνάει οτιδήποτε κατασκευάστηκε ποτέ από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ή τους γίγαντες της Silicon Valley».

Το Clearview Ανανεώνει Απορρήτου Ανησυχίες Περιβάλλον Λογισμικού Αναγνώρισης Προσώπων

Υπήρχαν πάντοτε ανησυχίες σχετικά με τη χρήση τεχνολογίας που προσδιορίζει άτομα με βάση πρόσωπα λόγω απώλειας απορρήτου και πιθανής κατάχρησης της τεχνολογίας. Όπως δήλωσε ο Eric Golman, συν-διευθυντής του Ινστιτούτου Νομικής Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Santa Clara: «Οι δυνατότητες οπλισμού είναι ατελείωτες. Φανταστείτε έναν αδίστακτο αξιωματικό επιβολής του νόμου που θέλει να καταδιώξει πιθανούς ρομαντικούς εταίρους ή μια ξένη κυβέρνηση που χρησιμοποιεί αυτό για να ανακαλύψει μυστικά σχετικά με τους ανθρώπους να τους εκβιάσουν ή να τους ρίξουν στη φυλακή »..

Επιπλέον, τέτοια συστήματα εγείρουν ανησυχίες επειδή δεν είναι 100% ακριβή. Ο Ton-That παραδέχεται ότι το Clearview είναι περίπου 75% ακριβές. Σύμφωνα με το Ton-That, η εφαρμογή δεν λειτουργεί πάντα επειδή οι φωτογραφίες στη βάση δεδομένων λαμβάνονται σε επίπεδο οφθαλμών. Ωστόσο, το υλικό που ανεβάζει η αστυνομία προέρχεται από κάμερες παρακολούθησης που συνήθως τοποθετούνται στην οροφή ή ψηλά στους τοίχους.

Παρ ‘όλα αυτά, περισσότερες από 600 υπηρεσίες επιβολής του νόμου έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν την εφαρμογή Clearview Face Recognition τον τελευταίο χρόνο. Αυτό ήταν προτού το κοινό ενημερωθεί για την ύπαρξη της εφαρμογής και άρχισε να αντιτίθεται για λόγους απορρήτου.

Οι αξιωματικοί επιβολής του νόμου των ΗΠΑ που χρησιμοποιούν την εφαρμογή παραδέχτηκαν ότι είχαν περιορισμένες γνώσεις για το πώς λειτουργεί το Clearview. Ωστόσο, έχουν χρησιμοποιήσει με επιτυχία την εφαρμογή για την επίλυση κλοπής καταστημάτων, κλοπής ταυτότητας, απάτης με πιστωτικές κάρτες, δολοφονίες και περιπτώσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me