Ο γερουσιαστής Bill θα απαγόρευε το TikTok από τα κυβερνητικά τηλέφωνα των ΗΠΑ | VPNoverview.com

Ο γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών Josh Hawley εισήγαγε νομοθεσία που απαγορεύει στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να χρησιμοποιούν την εφαρμογή κοινωνικών μέσων TikTok. Κατηγόρησε την εταιρεία ότι μοιράστηκε δεδομένα με την κινεζική κυβέρνηση. Το νομοσχέδιο έχει εγκριθεί στο Σώμα και τώρα περιμένει ψηφοφορία στη Γερουσία. Το 2019, το TikTok ήταν η εφαρμογή με τις περισσότερες λήψεις στις ΗΠΑ.


Η TikTok έχει δεσμούς με την κινεζική κυβέρνηση

Το νομοσχέδιο, το οποίο θέλει να απαγορεύσει τη χρήση του TikTok από όλους τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους σε όλες τις συσκευές της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, παρουσιάστηκε στο σπίτι στις 12 Μαρτίου από τους δημοκρατικούς γερουσιαστές Josh Hawley και Rick Scott. Ο κύριος λόγος για αυτήν την κίνηση είναι ότι το TikTok ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance. Σύμφωνα με την κινεζική νομοθεσία, απαιτείται η κοινή χρήση δεδομένων χρηστών με την κυβέρνηση εάν το ζητήσουν. Αυτό μπορεί επομένως να θεωρηθεί κίνδυνος ασφαλείας για τους χρήστες των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της εισαγωγής στο σπίτι, ο Hawley δήλωσε τα εξής: «Το TikTok ανήκει σε μια κινεζική εταιρεία που περιλαμβάνει μέλη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στο διοικητικό του συμβούλιο και απαιτείται από το νόμο να κοινοποιεί δεδομένα χρηστών στο Πεκίνο. Η εταιρεία παραδέχθηκε ακόμη ότι συλλέγει δεδομένα χρηστών ενώ η εφαρμογή τους εκτελείται στο παρασκήνιο ».

Η απαγόρευση έχει εγκριθεί ως μέρος του νόμου για τα δικαιώματα για τους αξιωματικούς μεταφορών (H.R.1140). Η νομοθεσία TikTok προστέθηκε στο νομοσχέδιο με τροπολογία που εγκρίθηκε ομόφωνα.

Το Πεντάγωνο, το υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και η TSA έχουν απαγορεύσει στους υπαλλήλους τους να χρησιμοποιούν το TikTok σε κυβερνητικές συσκευές στο παρελθόν. Αυτό έγινε λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια και ανησυχιών για πιθανή κατασκοπεία από την κινεζική κυβέρνηση.

Η εφαρμογή χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν για την πρόσληψη στρατιωτών για το στρατό, αλλά ο γερουσιαστής Chuck Schumer εξέφρασε ορισμένες ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια της πλατφόρμας. Ένας εκπρόσωπος του Ναυτικού δήλωσε ότι συνήθως το προσωπικό επιτρέπεται να χρησιμοποιεί δημοφιλείς εφαρμογές κοινωνικών μέσων στις κυβερνητικές τους συσκευές, αν και μερικές φορές συγκεκριμένες εφαρμογές απαγορεύονται λόγω κινδύνων ασφαλείας. Το TikTok έγινε ένα από αυτά τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η απάντηση της πλατφόρμας

Η TikTok έχει πει προηγουμένως ότι δεν αποθηκεύει δεδομένα χρηστών στις ΗΠΑ στην Κίνα. Αυτό σημαίνει ότι οι Κινέζοι δεν έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες. Οι πληροφορίες αποθηκεύονται σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ. Ωστόσο, υπήρξε μια μακρά αυξανόμενη ανησυχία στις ΗΠΑ για την Κίνα και την έλλειψη ελεύθερου λόγου και ασφάλειας στο Διαδίκτυο. Οι άνθρωποι ανησυχούν ότι οι πληροφορίες θα βρουν το δρόμο τους στα κινέζικα χέρια.

Ένας εκπρόσωπος του TikTok είπε ότι θα ήθελε να συναντήσει ορισμένους νομοθέτες για να συζητήσουν τα θέματα. «Ενώ πιστεύουμε ότι οι ανησυχίες είναι αβάσιμες, τις κατανοούμε και συνεχίζουμε να ενισχύουμε περαιτέρω τις διασφαλίσεις μας, αυξάνοντας παράλληλα τον διάλογό μας με τους νομοθέτες για να εξηγήσουμε τις πολιτικές μας», είπε.

Πολιτική απορρήτου της TikTok

Όταν ρίξετε μια ματιά στην πολιτική απορρήτου της TikTok, βλέπετε ότι συλλέγουν πολλές πληροφορίες για εσάς που θα μπορούσαν να κοινοποιηθούν. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι επικίνδυνο. Συλλέγουν δεδομένα σχετικά με την τοποθεσία σας, τα μηνύματα και τη συμπεριφορά περιήγησης.

«Συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή που χρησιμοποιείτε για πρόσβαση στην Πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης IP σας, μοναδικών αναγνωριστικών συσκευών, μοντέλου της συσκευής σας, της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σας, ρύθμιση ζώνης ώρας, ανάλυση οθόνης, λειτουργικό σύστημα, ονόματα και τύποι εφαρμογών και αρχείων, πληκτρολόγηση μοτίβα ή ρυθμούς και πλατφόρμα. “

Και αυτό είναι όταν έχετε επιλέξει να μην συνδέσετε άλλα κοινωνικά δίκτυα με τον λογαριασμό σας. Κάθε φορά που τροφοδοτείτε πληροφορίες στην εφαρμογή, θα χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία προφίλ χρήστη. Με τη δημιουργία μόνο προφίλ στην πλατφόρμα, τους δίνετε ήδη πολλά. Και αυτό είναι πριν καν δημοσιεύσετε κάτι.

Ρυθμίσεις ασφαλείας

Ίσως είναι καλό να γνωρίζετε ότι οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ασφαλείας στο TikTok δεν είναι οι καλύτερες για το απόρρητό σας. Όταν μπαίνετε στο λογαριασμό σας και κάνετε κλικ στο “Απόρρητο και ασφάλεια”, θα βρείτε μερικές επιλογές για να κάνετε τις εμπειρίες σας στο TikTok λίγο πιο ασφαλείς. Στην ενότητα “Ασφάλεια” θα μπορείτε να δείτε ότι η προεπιλεγμένη ρύθμιση για τις περισσότερες επιλογές είναι “Όλοι”. Ίσως θέλετε να το ξανασκεφτείτε και να το αλλάξετε έτσι ώστε μόνο οι φίλοι να μπορούν να το δουν. Ειδικά αν είστε ανήλικος χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στο διαδίκτυο που έχουν κακές προθέσεις.

Φιλανθρωπική δωρεά

Μέσα σε όλη αυτή τη διαμάχη, η TikTok ακολουθεί άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας στον αγώνα κατά της κρίσης της κορώνας. Η εταιρεία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα υποστηρίξει προσωπικό ιατρικής, εκπαιδευτικούς και κοινότητες. Η TikTok διέθεσε 250 εκατομμύρια δολάρια για να το κάνει. Επιπλέον, παραδίδουν διαφημιστικό χώρο σε οργανισμούς δημόσιας υγείας και επιχειρήσεις που θέλουν να ανοικοδομήσουν, αξίας 125 εκατομμυρίων δολαρίων.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me