Πολιτικές δαχτυλιδιών Amazon: «Ανοιχτή πόρτα για παραβίαση απορρήτου και αστικής ελευθερίας» | VPNoverview.com

Οι εταιρικές πολιτικές και πρακτικές ασφάλειας της Amazon Ring βρίσκονται υπό έλεγχο για παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής και των πολιτικών ελευθεριών. Η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των πελατών της Ring δεν είναι μόνο χαλαρή, αλλά διευκολύνει επίσης την πρόσβαση στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε βίντεο βίντεο των πελατών.


Τι είναι το δαχτυλίδι?

Η Ring είναι μια εταιρεία που ανήκει στην Amazon και κατασκευάζει μια σειρά οικιακής ασφάλειας και έξυπνων οικιακών προϊόντων. Η γκάμα των προϊόντων τους περιλαμβάνει την εφαρμογή Ring Neighbours και το Ring Video Doorbell.

Το Ring Video Doorbell είναι το κορυφαίο προϊόν της Amazon. Πρόκειται για ένα έξυπνο κουδούνι που περιέχει κάμερα υψηλής ευκρίνειας και αισθητήρες κίνησης και είναι ενσωματωμένη σε μια συνοδευτική εφαρμογή για κινητά. Η εφαρμογή Ring επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν βίντεο σε πραγματικό χρόνο από την κάμερα του κουδουνιού. Μπορούν επίσης να λαμβάνουν ειδοποιήσεις όταν το κουδούνι κουδουνίζει και να επικοινωνούν με τους επισκέπτες στην πόρτα μέσω του ενσωματωμένου ηχείου και του μικροφώνου του κουδουνιού.

Κουδούνισμα ως κάμερα παρακολούθησης

Το Ring Video Doorbell μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως κάμερα παρακολούθησης. Εάν είναι ενεργοποιημένη η παρακολούθηση, το κουδούνι ενεργοποιεί αυτόματα τις εγγραφές όταν είναι ενεργοποιημένη ή όταν ενεργοποιούνται οι αισθητήρες κίνησης. Το βίντεο που τραβήχτηκε από την κάμερα Ring μεταφορτώνεται αυτόματα και αποθηκεύεται σε διακομιστές Amazon.

Αυτή είναι η τελική λειτουργικότητα, δηλαδή οι δυνατότητες παρακολούθησης του Ring Doorbell, οι οποίες είχαν τα περισσότερα όπλα. Για να μην αναφέρουμε την εφαρμογή Ring Neighbours. Μια εφαρμογή παρακολούθησης γειτονιάς που επιτρέπει επίσης στους χρήστες να επιλέξουν να αποκαλύπτουν τα βιντεοκάμερά τους στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Ανησυχίες γύρω από κουδούνια βίντεο δαχτυλιδιών

Τα κουδούνια βίντεο του Ring έχουν προκαλέσει πολλές ανησυχίες. Ωστόσο, οι τρεις σημαντικές ανησυχίες αφορούν παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής, χαλαρές πρακτικές εταιρικής ασφάλειας και παραβιάσεις πολιτικών ελευθεριών.

Παραβιάσεις απορρήτου

Η πρώτη μεγάλη ανησυχία αφορά πιθανές παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής. Σε αυτήν την περίπτωση δεν πρόκειται τόσο για παραβιάσεις απορρήτου των κατόχων κουδουνιών του κουδουνιού, αλλά περισσότερο για τους επισκέπτες και τους γείτονές τους. Οι κάτοχοι κουδουνιών κουδουνιών μπορούν να επιλέξουν εάν θα χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία κάμερας παρακολούθησης του Ring ή όχι. Οι επισκέπτες που έρχονται στην πόρτα ή οι άνθρωποι της γειτονιάς, από την άλλη πλευρά, δεν έχουν τέτοιο λόγο.

Οι ιδιωτικές ζωές ενός ατόμου θα μπορούσαν να βιντεοσκοπηθούν χωρίς να έχουν εγκριθεί. Ούτε έχουν λόγο σχετικά με το τι γίνεται με τα πλάνα που λαμβάνονται. Η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια εκατομμυρίων ατόμων θα μπορούσαν να τεθούν σε κίνδυνο χωρίς να το γνωρίζουν καν. Ειδικά αν το βίντεο πέσει σε λάθος χέρια. Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν ποιος, ακριβώς, κατέχει βίντεο που έχει καταγραφεί από τα προϊόντα της Ring.

Ο Ed Markey, γερουσιαστής των Δημοκρατικών Ηνωμένων Πολιτειών για τη Μασαχουσέτη, δήλωσε σε μια δήλωση: «Οι πολιτικές του Amazon Ring αποτελούν ανοιχτή πόρτα για παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής και της πολιτικής ελευθερίας». Συνέχισε λέγοντας: «Εάν είστε ενήλικας περπατώντας το σκυλί σας ή ένα παιδί που παίζει στο πεζοδρόμιο, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε ότι τα προϊόντα του Ring συγκεντρώνουν πλάνα από εσάς και ότι η επιβολή του νόμου μπορεί να κρατήσει αυτό το βίντεο επ ‘αόριστον ή να μοιραστεί αυτό το βίντεο με τρίτους. “

Χαλαρή εταιρική ασφάλεια και διασφαλίσεις

Οι ανησυχίες για παραβιάσεις απορρήτου αυξάνονται περαιτέρω από το γεγονός ότι οι πολιτικές και πρακτικές ασφάλειας της Amazon σχετικά με τον τεράστιο όγκο δεδομένων που συλλέγονται με συσκευές Ring δεν είναι παρά αστρικές. Έχουν αναφερθεί περιστατικά εκμετάλλευσης ευπαθειών του Ring, συμπεριλαμβανομένου ενός περιστατικού όπου οι κουδούνι Ring αφήνουν τους κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi των χρηστών εκτεθειμένοι σε μη κρυπτογραφημένο κείμενο.

Άλλες αναφορές έχουν προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με την εσωτερική ασφάλεια στον κυβερνοχώρο της Amazon Ring και τις διασφαλίσεις απορρήτου σε σχέση με τα βιντεοσκοπημένα βίντεο των πελατών που πραγματοποιούνται σε διακομιστές Amazon. Για παράδειγμα, έχει αναφερθεί ότι στους υπαλλήλους Ring στην Ουκρανία δόθηκε σχεδόν απεριόριστη πρόσβαση σε βίντεο από παγκόσμιες κάμερες Ring. Στους υπαλλήλους δόθηκε πρόσβαση στο υλικό για σκοπούς έρευνας και ανάπτυξης με ελάχιστους ή καθόλου ελέγχους ασφαλείας ή διασφαλίσεις.

Παραβιάσεις πολιτικών ελευθεριών

Η τρίτη σημαντική ανησυχία είναι η Amazon που παρέχει στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου πρόσβαση σε βίντεο που βρίσκονται στους διακομιστές της. Στις ΗΠΑ, παρέχονται βίντεο από κάμερες Ring στην αστυνομία για αποθήκευση, ανάλυση και κοινή χρήση χωρίς περιορισμούς. Ούτε η Amazon έχει θέσει περιορισμούς στην αστυνομία ως προς το πόσο καιρό μπορεί να διατηρήσει το υλικό.

Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε ο γερουσιαστής Markey, η Amazon δεν περιορίζει τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να μοιράζονται βίντεο με τρίτους. Επιπλέον, η Amazon αρνήθηκε να δεσμευτεί να μην πουλήσει τα βιομετρικά δεδομένα των χρηστών που διατηρούνται σε βίντεο από το Ring σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου για χρήση σε συστήματα βιομετρικής αναγνώρισης, όπως συστήματα αναγνώρισης προσώπου.

Αυτή η συνεργασία με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου θεωρείται από πολλούς ως παραβίαση των πολιτικών ελευθεριών. «Η Amazon βρήκε το τέλειο τέλος γύρω από τη δημοκρατική διαδικασία», δήλωσε η ομάδα εκστρατειών ψηφιακών δικαιωμάτων Fight the Future. «Αυτές οι συνεργασίες υπονομεύουν τη δημοκρατική μας διαδικασία και τις βασικές πολιτικές ελευθερίες – πρέπει να απαγορευτούν».

Απάντηση του Amazon Ring

Ένας εκπρόσωπος του Ring είπε σε μια δήλωση: «Οι χρήστες του Ring εμπιστεύονται σε εμάς για να προστατεύσουν τα σπίτια και τις κοινότητές τους και αναλαμβάνουμε αυτήν την ευθύνη πολύ σοβαρά. Ο Ring δεν κατέχει ή ελέγχει με άλλο τρόπο τα βίντεο των χρηστών και σχεδιάσαμε σκόπιμα το Portal Neighbours για να διασφαλίσουμε ότι οι χρήστες αποφασίζουν εάν θα παρέχουν εθελοντικά τα βίντεό τους στην αστυνομία. “

Είστε καθησυχασμένοι?

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me