Ασφαλίστε τις πληροφορίες σας και δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των Windows 10 σήμερα

Τα Windows παραμένουν το πιο χρησιμοποιημένο λειτουργικό σύστημα υπολογιστών σήμερα. Η τελευταία έκδοση των Windows, Windows 10, εκτελείται πάνω από το ένα τρίτο όλων των υπολογιστών σύμφωνα με τους τελευταίους αριθμούς. Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την προστασία των δεδομένων σας είναι να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας σε τακτική βάση. Ευτυχώς, η Microsoft το καθιστά μια εύκολη διαδικασία για εσάς. Αφιερώστε λίγα λεπτά για να μάθετε πώς να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των Windows 10 στον υπολογιστή σας. Επιπλέον, ανατρέξτε στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των ρυθμίσεων απορρήτου των Windows.


Ένα δωρεάν ασφαλιστήριο συμβόλαιο για τα δεδομένα του υπολογιστή σας

Συμβαίνει καταστροφή. Δυστυχώς, αυτό είναι πολύ πραγματικό στον κόσμο μας. Θα έρθει μια μέρα που ο σκληρός δίσκος στον υπολογιστή σας θα αποτύχει. Ή ίσως μια πλημμύρα θα καταστρέψει τον υπολογιστή σας. Ίσως κάνετε κλικ σε λάθος email και θα βρείτε όλα τα δεδομένα στον υπολογιστή σας κρυπτογραφημένα με ransomware. Δεν είναι θέμα αν συμβεί κάτι στον υπολογιστή σας, είναι απλώς πότε και τι θα μπορείτε να κάνετε γι ‘αυτό. Ένα αντίγραφο ασφαλείας σάς επιτρέπει να επαναφέρετε τα δεδομένα του υπολογιστή σας ακριβώς όπως ήταν όταν δημιουργήσατε το αντίγραφο ασφαλείας. Δεν κοστίζει τίποτα εκτός από λίγα λεπτά και μπορεί να γίνει αυτοματοποιημένο όταν δεν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή. Ένα αντίγραφο ασφαλείας είναι πραγματικά σαν ένα δωρεάν ασφαλιστήριο συμβόλαιο για τα δεδομένα του υπολογιστή σας.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των Windows 10

Η εφεδρική εικόνα των Windows 10 δεν αποθηκεύει μόνο τα αρχεία σας, αλλά αποθηκεύει τις ρυθμίσεις σας για τα Windows και άλλα σημαντικά δεδομένα που απαιτούνται για την αναζωογόνηση του υπολογιστή σας μετά από μια καταστροφή. Πατήστε το κουμπί Έναρξη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι για ρυθμίσεις.

Ενημέρωση και ασφάλεια των Windows

Οι ρυθμίσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας βρίσκονται στην ενότητα «Ενημέρωση & Ασφάλεια »που θα πρέπει να είναι μία από τις τελευταίες επιλογές που αναφέρονται. Στην αριστερή πλευρά της οθόνης εντοπίστε τη ρύθμιση με την ένδειξη “Backup”.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των Windows

Αυτή είναι η κύρια οθόνη για τις ρυθμίσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Εάν δεν έχετε ρυθμίσει ένα αντίγραφο ασφαλείας στο παρελθόν, στην κορυφή στην ενότητα “Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας χρησιμοποιώντας το Ιστορικό αρχείων” η επιλογή “Προσθήκη μονάδας δίσκου” με ένα σύμβολο συν δίπλα από αυτό. Το αντίγραφο ασφαλείας σας θα αποθηκευτεί σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου, είτε σε μονάδα USB, εγγεγραμμένη σε κενό DVD ή σε εξωτερικό σκληρό δίσκο. Όταν κάνετε κλικ στο σύμβολο συν, τα Windows θα εντοπίσουν τυχόν κατάλληλες μονάδες δίσκου που έχετε για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Ορίστε την επιλογή που προτιμάτε και κάντε κλικ σε αυτήν.

Τα Windows θα δημιουργούν αυτόματα ένα αντίγραφο ασφαλείας του υπολογιστή σας κάθε ώρα. Στην οθόνη σας θα εμφανίζεται πλέον ένα ρυθμιστικό ενεργοποιημένο για αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων. Μπορείτε να αλλάξετε τις επιλογές για το αντίγραφο ασφαλείας κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο «περισσότερες επιλογές».

Επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των Windows

Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τη συχνότητα των αντιγράφων ασφαλείας των Windows. Οι επιλογές κυμαίνονται από κάθε 10 λεπτά έως μία φορά την ημέρα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε πόσο καιρό θα διατηρήσετε τα αντίγραφα ασφαλείας. Εάν έχετε αρκετό χώρο, μπορείτε να επιλέξετε να διατηρήσετε τα αντίγραφα ασφαλείας περισσότερο από ό, τι εάν η λύση αποθήκευσης είναι περιορισμένη.

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τους φακέλους που περιλαμβάνονται στο αντίγραφο ασφαλείας. Η προσθήκη ή η διαγραφή φακέλων είναι τόσο απλή όσο το κλικ στο κουμπί «Προσθήκη φακέλου» και η επιλογή φακέλου. Εάν δεν θέλετε να συμπεριλάβετε έναν φάκελο, για παράδειγμα, για εξοικονόμηση χώρου αποθήκευσης, απλώς κάντε κλικ στο φάκελο και επιλέξτε “Κατάργηση”.

Επιλογές τρίτων για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Φυσικά, εάν δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του υπολογιστή σας Windows 10 σε μια τοπική λύση αποθήκευσης, διατρέχετε τον κίνδυνο οποιασδήποτε καταστροφής που θα οδηγήσει τον υπολογιστή σας να επηρεάσει και το αντίγραφο ασφαλείας σας. Οι λύσεις τρίτων προσφέρουν επίσης ορισμένες άλλες δυνατότητες που ίσως θέλετε για το αντίγραφο ασφαλείας σας.

Τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε κατά την επιλογή λογισμικού δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας περιλαμβάνουν αντίγραφα ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο που αποθηκεύουν αλλαγές όποτε πραγματοποιούνται στον υπολογιστή σας. Επίσης, αναζητήστε τη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σε έναν διαδικτυακό χώρο αποθήκευσης cloud ή μεταφέρετε αυτόματα το αντίγραφο ασφαλείας σας μέσω FTP (File Transfer Protocol) σε έναν χώρο αποθήκευσης εκτός ιστότοπου. Θέλετε επίσης μια εφεδρική λύση που δεν επηρεάζει σημαντικά την απόδοση του υπολογιστή σας.

Μπορεί να είναι καλό να θυμάστε ότι χωρίζετε με πολλές προσωπικές πληροφορίες. Λάβετε υπόψη το απόρρητό σας όταν επιλέγετε τη μέθοδο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Εμπιστεύεστε την εταιρεία με τα προσωπικά σας στοιχεία?

Όποια και αν είναι η επιλογή που έχετε, είτε χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη ευκολία των αντιγράφων ασφαλείας των Windows 10 είτε επιλέγοντας να χρησιμοποιήσετε ένα λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας τρίτων, κάνετε μια καλή επιλογή για την προστασία των δεδομένων σας. Εάν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να καθυστερήσετε ενεργώντας σε αυτό. Η ρύθμιση του αντιγράφου ασφαλείας των Windows θα διαρκέσει μόνο λίγα λεπτά και μπορεί να σας εξοικονομήσει ώρες μετάβασης μετά. Γιατί να μην ξεκινήσετε το αντίγραφο ασφαλείας σας τώρα?

Και ενώ βρίσκεστε σε αυτό, μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε επίσης αντίγραφο ασφαλείας των πληροφοριών στο smartphone Android, στο iPhone, στο iPad ή στο Mac σας.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me