Πώς να αποθηκεύσετε τις συνομιλίες σας WhatsApp | Επισκόπηση VPN

Υπάρχουν λίγα πράγματα στα οποία μπορείτε να βασιστείτε σε αυτήν τη ζωή και η αλλαγή είναι ένα από αυτά. Αλλά με κάθε αλλαγή, διατρέχετε τον κίνδυνο να αφήσετε κάτι σημαντικό πίσω. Εάν οι εικόνες, οι gif και οι συνομιλίες που είχατε στο WhatsApp είναι σημαντικές για εσάς, ίσως θελήσετε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας για να μην το χάσετε σε περίπτωση που μια μεγάλη αλλαγή σας εκπλήξει. Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του WhatsApp σας με λίγα απλά βήματα.


Γιατί ένα αντίγραφο ασφαλείας είναι καλή ιδέα

Ολα τα καλά πράγματα κάποια στιγμή τελειώνουν. Ακόμα και αυτό το γλυκό τηλέφωνο που αγοράσατε πριν από δύο χρόνια. Μπορείτε να το ρίξετε, καταστρέφοντας την οθόνη. Μπορεί να το χάσετε στο δρόμο προς το αεροδρόμιο. Ή ίσως να παραπλανηθείτε από το πιο πρόσφατο τηλέφωνο στην αγορά. Σε κάθε περίπτωση, θα έρθει μια μέρα που χρειάζεστε ένα νέο τηλέφωνο.

Ενώ το WhatsApp αποθηκεύει αυτόματα τις συνομιλίες σας στο τηλέφωνό σας, το να έχετε ένα άλλο αντίγραφο ασφαλείας θα μπορούσε να αποθηκεύσει τις πληροφορίες σας σε περίπτωση που συμβεί κάτι στο τηλέφωνό σας. Ένας τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε καμία από αυτές τις διασκεδαστικές συνομιλίες που είχατε μέσω του WhatsApp είναι να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα αντίγραφο ασφαλείας.

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε, ειδικά αν αλλάζετε από iPhone σε Android ή αντίστροφα – δεν μπορείτε να επαναφέρετε ένα αντίγραφο ασφαλείας από το ένα λειτουργικό σύστημα στο άλλο. Εάν αλλάζετε από ένα iPhone σε άλλο, θα λειτουργεί καλά ή εάν αλλάζετε από ένα τηλέφωνο Android σε άλλο που θα λειτουργεί καλά. Δεν μπορείτε να επαναφέρετε ένα αντίγραφο ασφαλείας από το ένα στο άλλο.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας WhatsApp από το iPhone σας

Το WhatsApp χρησιμοποιεί το iCloud για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε iPhone. Προτού μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το WhatsApp έχει πρόσβαση στο iCloud στη συσκευή σας. Από την αρχική οθόνη του iPhone σας, ξεκινήστε «Ρυθμίσεις». Πατήστε «iCloud», για να εμφανίσετε τις επιλογές iCloud και μετά πατήστε «iCloud Drive» για να ενεργοποιήσετε το iCloud εάν είναι απενεργοποιημένο. Κάντε κύλιση προς τα κάτω κοντά στο κάτω μέρος της λίστας εφαρμογών για να βρείτε το WhatsApp. Βεβαιωθείτε ότι η πρόσβαση είναι ενεργοποιημένη κάνοντας κλικ στο ρυθμιστικό για να εμφανίζεται πράσινο αν δεν είναι ήδη.

Επιστροφή στην αρχική οθόνη σας, εκκινήστε το WhatsApp. Πατήστε στο εικονίδιο με το γρανάζι κοντά στο κάτω μέρος για να ξεκινήσετε τις ρυθμίσεις WhatsApp. Κάντε κλικ στο «Συνομιλίες» και, στη συνέχεια, εντοπίστε και πατήστε το «Συνομιλία αντιγράφων ασφαλείας» για να εμφανίσετε τις ρυθμίσεις αντιγράφων ασφαλείας.

Πατήστε “Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας τώρα” για να ξεκινήσετε αμέσως τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του ιστορικού συνομιλιών σας. Μπορεί να είναι καλή ιδέα να το κάνετε αυτό όταν είστε συνδεδεμένοι σε Wi-Fi, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε πρόγραμμα περιορισμένων δεδομένων με τον πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας. Μπορείτε να αυτοματοποιήσετε αυτήν τη διαδικασία στο μέλλον πατώντας στο “Auto Backup” για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία. Προγραμματίστε ένα αντίγραφο ασφαλείας που θα πραγματοποιείται αυτόματα είτε Μηνιαία, Εβδομαδιαία ή Καθημερινά. Έχετε επίσης την επιλογή να συμπεριλάβετε βίντεο στο αντίγραφο ασφαλείας σας ή να τα αφήσετε εκτός για να εξοικονομήσετε χρόνο και χώρο αποθήκευσης.

Τώρα δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας των συνομιλιών σας, αυτό σημαίνει ότι όταν ξεκινάτε το WhatsApp για πρώτη φορά σε νέο τηλέφωνο ή μετά την επανεγκατάσταση της εφαρμογής, μπορείτε να επαναφέρετε το ιστορικό σας από το αντίγραφο ασφαλείας. Όταν σας ζητηθεί κατά την αρχική ρύθμιση, απλώς επιλέξτε την επιλογή “Επαναφορά ιστορικού συνομιλιών” και το αντίγραφο ασφαλείας σας θα ξεκινήσει από το iCloud.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας WhatsApp από Android

Το WhatsApp χρησιμοποιεί το Google Drive για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας από συσκευές Android. Εάν θέλετε να το κάνετε, πρέπει να έχετε αρκετό διαθέσιμο χώρο στο Google Drive για να αποθηκεύσετε το αντίγραφο ασφαλείας. Επιπλέον, χρειάζεστε επίσης αρκετό χώρο στο τηλέφωνό σας για να δημιουργήσετε το αντίγραφο ασφαλείας.

Από την αρχική οθόνη του WhatsApp, πατήστε τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε “Ρυθμίσεις”.

Ρυθμίσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας WhatsApp

Από το μενού ρυθμίσεων, βρείτε “Συνομιλίες” και αγγίξτε το για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις συνομιλιών.

Συνομιλίες εφεδρικής WhatsApp

Τώρα βρείτε τη ρύθμιση “Εφεδρική συνομιλία” κοντά στο κάτω μέρος της λίστας για να εμφανιστεί το μενού ρυθμίσεων αντιγράφων ασφαλείας.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας συνομιλίας μέσω WhatsApp

Για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του WhatsApp τώρα, κάντε κλικ στο πράσινο πλαίσιο με την ένδειξη “Back up”. Ανάλογα με το πρόγραμμα δεδομένων σας, ίσως θέλετε να περιμένετε να κάνετε αυτό το βήμα έως ότου συνδεθείτε σε σύνδεση Wi-Fi. Μπορείτε να ρυθμίσετε το WhatsApp στο μέλλον να κάνει αντίγραφα ασφαλείας μόνο μέσω Wi-Fi. Με τη ρύθμιση “Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας” μπορείτε να αποφασίσετε πότε το Whatsapp θα εκτελέσει το αντίγραφο ασφαλείας.

Ρυθμίστε το WhatsApp για αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας συνομιλιών όσο συχνά θέλετε. Πατήστε στην επιλογή “Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο Google Drive” και επιλέξτε τη συχνότητα που επιθυμείτε, είτε “Καθημερινά”, “Εβδομαδιαία”, “Μηνιαία” ή “Μόνο όταν πατήσω” Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας “”.

Τέλος, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να συμπεριλάβετε βίντεο στη συνομιλία σας στο αντίγραφο ασφαλείας ή να τα αφήσετε έξω επιλέγοντας το πλαίσιο στο κάτω μέρος του μενού με την ένδειξη “Συμπερίληψη βίντεο”. Αυτό το πλαίσιο δεν είναι επιλεγμένο από προεπιλογή.

Η επαναφορά των συνομιλιών σας σε ένα νέο τηλέφωνο ή μετά την απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση του WhatsApp είναι επίσης απλή. Κατά τη ρύθμιση μετά το άνοιγμα του WhatsApp για πρώτη φορά, θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να επαναφέρετε τα προηγούμενα μηνύματά σας. Πατήστε “Επαναφορά” για να επαναφέρετε τις αποθηκευμένες συνομιλίες σας από το αντίγραφο ασφαλείας σας.

Έχετε διαθέσιμες επιλογές

Το WhatsApp διευκολύνει τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας όλων των εφαρμογών. Σας δίνει επίσης τη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μιας συνομιλίας ή ομαδικής συνομιλίας ξεχωριστά. Από την αρχική οθόνη του WhatsApp, επιλέξτε την ομαδική συνομιλία ή τη συνομιλία που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας. Σηκώστε το μενού πατώντας στις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία. Επιλέξτε “Περισσότερα” και μετά πατήστε “Εξαγωγή συνομιλίας”.

Από αυτό το μενού, μπορείτε να επιλέξετε πώς μπορείτε να στείλετε το αντίγραφο ασφαλείας σας από διάφορες επιλογές, όπως email, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε μια μονάδα cloud και άλλα. Επιλέξτε αν θα “Επισυνάψετε πολυμέσα” συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών και βίντεο και το WhatsApp θα δημιουργήσει ένα αντίγραφο ασφαλείας. Η συνομιλία θα σταλεί με τη μορφή αρχείου .txt. Εάν επιλέξατε να συμπεριλάβετε πολυμέσα, θα σταλούν σε ξεχωριστά αρχεία.

Τελικές σκέψεις

Γνωρίζοντας ότι οι συνομιλίες σας αποθηκεύονται εύκολα, όχι μόνο μπορείτε να εξοικονομήσετε χώρο στο τηλέφωνό σας, αλλά και να σας δώσουν ηρεμία. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χάσετε καμία από τις συνομιλίες σας. Έτσι, ακόμη και όταν αλλάζετε τηλέφωνα, οι συνομιλίες σας δεν πηγαίνουν πουθενά.

Είναι σημαντικό να λαμβάνετε επίσης υπόψη το απόρρητό σας κατά τη χρήση του WhatsApp. Η αποθήκευση όλων των προσωπικών σας στοιχείων σε μια εταιρεία σημαίνει ότι πρέπει να εμπιστευτείτε αυτά. Θα ήταν συνετό να μάθετε ποιος έχει πρόσβαση στο αντίγραφο ασφαλείας σας.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map