Εργαστείτε με ασφάλεια από το σπίτι κατά τη διάρκεια της κρίσης του ιού κορανοϊού | VPNoverview.com

Χάρη στις σημερινές τεχνολογίες, η απομακρυσμένη εργασία ή από το σπίτι δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα. Άλλωστε, σε πολλά επαγγέλματα σήμερα, το μόνο που χρειάζεται είναι ένας φορητός υπολογιστής και μια σύνδεση στο Διαδίκτυο. Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικούς λόγους για εργασία από το σπίτι. Επί του παρόντος, ο κοροναϊός είναι μακράν ο κύριος λόγος. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό ότι η εργασία από το σπίτι, είτε λόγω ανάγκης είτε απλώς και μόνο επειδή είναι δυνατή, πιθανότατα θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.


Αυτό που συχνά παραβλέπεται, ωστόσο, είναι ότι η εργασία από το σπίτι μπορεί να έχει αρκετούς κινδύνους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Τα οικιακά δίκτυα και οι υπολογιστές από προεπιλογή δεν είναι τόσο ασφαλή όσο στα εταιρικά περιβάλλοντα. Οι περισσότερες (μεγάλες) εταιρείες διαθέτουν ένα επιπλέον ασφαλές δίκτυο και καλά ασφαλή συστήματα υπολογιστών. Πολλές εταιρείες διαθέτουν επίσης τμήμα πληροφορικής που παρακολουθεί συνεχώς τα συστήματα της εταιρείας και διατηρεί τα πάντα ασφαλή.

Δεδομένου ότι τώρα πρόκειται να εργαστείτε από το σπίτι, πρέπει να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να το κάνετε με ασφαλή τρόπο, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι δεν προκύπτουν διαρροές δεδομένων όπου οι χάκερ έχουν πρόσβαση σε δεδομένα εταιρείας ή πελάτη, για παράδειγμα.

Σε αυτό το άρθρο, θα παρέχουμε αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τον τρόπο εργασίας με ασφάλεια από το σπίτι. Τώρα, κατά τη διάρκεια της κρίσης του coronavirus, αλλά και στο μέλλον.

Εργασία με ασφάλεια από το σπίτι 9 Συμβουλές Infographic Αγγλικά

Contents

1. Χρησιμοποιήστε ασφαλή εργαλεία συνεργασίας

VPN-Απόρρητο-Ασφαλές-Διαδίκτυο-CybersecurityΚατά την τηλεργασία, οι περισσότερες συζητήσεις και συναντήσεις πραγματοποιούνται στο Διαδίκτυο. Κατά συνέπεια, πρέπει να χρησιμοποιούνται εργαλεία ασφαλούς συνεργασίας. Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν βιντεοδιάσκεψη για να πραγματοποιούν συναντήσεις. Αυτό είναι πολύ δημοφιλές επειδή οι άνθρωποι μπορούν να δουν ο ένας τον άλλον ενώ μιλούν, όπως και όταν πραγματοποιούν μια συνάντηση στο γραφείο. Υπάρχουν διάφορες επιλογές για τη διεξαγωγή ασφαλείς βιντεοκλήσεις, το καθένα με τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Υπάρχουν επίσης προγράμματα που επιτρέπουν μόνο συνομιλία ή επικοινωνία ήχου. Εδώ είναι μερικές δημοφιλείς επιλογές. Όλα τα προγράμματα που αναφέρονται παρακάτω παρέχουν λειτουργίες κοινής χρήσης οθόνης, εκτός από το WhatsApp.

Ονομα
Τιμή ανά μήνα
Μυστικότητα
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων σε βιντεοκλήση
Μέτρα ασφαλείας
ΒικρΔωρεάν / 4,99 $ – 25,00 $Καλός30 (50 με πληρωμένες εκδόσεις)Κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο
Σύρμα4,00 € – 8,00 €Καλός10Κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο
ΤζαμίΕλεύθεροςΚαλός4TLS 1.3 + RSA-κλειδί
SkypeΕλεύθεροςΚακό50Κρυπτογράφηση TLS + AES 256-bit
Google HangoutsΕλεύθεροςΚακό150ΟΧΙ end-to-end-κρυπτογράφηση
Microsoft ομάδεςΔωρεάν / 4,20 €Κακό5000Υποχρεωτικός έλεγχος ταυτότητας δύο βημάτων
Διά του οποίουΔωρεάν / 9,99 $Μέτριος4 (12 έως 50 με πληρωμένες εκδόσεις)DTLS-SRTP και κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο
Ανίπταμαι διαγωνίωςΔωρεάν / 13,99 €Κακό100 (μέγιστο 40 λεπτά)Κρυπτογράφηση TLS + AES 256-bit
EyesonΔωρεάν / 9- $ 299 $Μέτριος4-100SSL / TLS + DTLS / SRTP
WhatsAppΕλεύθεροςΚακό4Κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο
WebExΔωρεάν / 9- $ 299 $Κακό1000Κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο
ΧαλαρότηταΔωρεάν / 6,23 € – 11,75 €Μέτριος15 (με συνδρομές επί πληρωμή)EKM + DLP
ΜίροΔωρεάν / $ 8- $ 16Καλός2-50Κρυπτογράφηση SSL / TLS + AES 256-bit
Ελα μαζί μουΔωρεάν / 9 € – 24 €Καλός5-250Κρυπτογράφηση 256-bit TLS

Είναι σημαντικό να σταθμίσετε τις επιλογές σας πριν επιλέξετε ένα από αυτά τα προγράμματα. Δώστε προσοχή στις δυνατότητες που παρέχει το λογισμικό, και επίσης λάβετε υπόψη τις αδυναμίες, ειδικά όσον αφορά την ασφάλεια και το απόρρητο. Μια πλήρης εξήγηση για το πώς κατατάξαμε τις διάφορες υπηρεσίες στον παραπάνω πίνακα, μπορείτε να βρείτε στο άρθρο μας σχετικά με τα καλύτερα και πιο ασφαλή προγράμματα τηλεδιάσκεψης.

2. Ασφαλίστε τη σύνδεσή σας με ένα VPN

VPN-σύνδεση-ΔιαδίκτυοΟι περισσότεροι άνθρωποι ήδη γνωρίζουν ότι πρέπει να διασφαλίσουν μια δημόσια σύνδεση δικτύου με ένα VPN. Το ίδιο ισχύει για τις οικιακές συνδέσεις στο Διαδίκτυο. Όπως τα δημόσια δίκτυα, οι οικιακές συνδέσεις στο Διαδίκτυο δεν κρυπτογραφούνται από προεπιλογή. Επομένως, οι εισβολείς μπορούν να παρακολουθούν δεδομένα ή να εισάγουν κακόβουλα προγράμματα στο σύστημά σας. Υπάρχει επίσης υψηλός κίνδυνος να χτυπηθούν οι οικιακές συνδέσεις στο Διαδίκτυο και, ως εκ τούτου, να κλαπούν τα δεδομένα της εταιρείας ή τα προσωπικά σας δεδομένα. Επιπλέον, με την άφιξη του GDPR, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υψηλά πρόστιμα και αρνητική δημοσιότητα. Πολλές εταιρείες είχαν ήδη αντιμετωπίσει τέτοιες συνέπειες πρόσφατα.

Ευτυχώς, οι περισσότερες εταιρείες αναγνωρίζουν τη σημασία ενός καλά ασφαλούς δικτύου. Πολλές (μεγάλες) εταιρείες σήμερα χρησιμοποιούν εξειδικευμένες επιχειρηματικές λύσεις VPN, όπως η Cisco, για να ασφαλίσουν το εταιρικό δίκτυο, ώστε τα άτομα που εργάζονται από απόσταση ή από το σπίτι να μπορούν να συνδεθούν με ασφάλεια. Ωστόσο, ένα επιχειρηματικό VPN δεν είναι μια προσιτή ή κερδοφόρα επιλογή για όλες τις εταιρείες. Ειδικά για μικρές επιχειρήσεις των οποίων οι εργαζόμενοι εργάζονται (προσωρινά) από το σπίτι, ένα ιδιωτικό VPN θα μπορούσε να είναι μια καλή εναλλακτική λύση.

Ακριβώς όπως τα VPN που χρησιμοποιούνται από μεγάλες εταιρείες, τα ιδιωτικά VPN προσφέρουν ασφαλή σήραγγα VPN και κρυπτογράφηση κίνησης δεδομένων, έτσι ώστε όλη η κίνηση δεδομένων να είναι ασφαλής. Για υπαλλήλους μικρών επιχειρήσεων που θέλουν να εργαστούν από το σπίτι με ασφάλεια, οι ακόλουθοι δύο πάροχοι VPN θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν:

ExpressVPN: το καλύτερο ολοκληρωμένο VPN σύμφωνα με τη δοκιμή μας

Το ExpressVPN είναι ένα αξιόπιστο όνομα στην αγορά VPN εδώ και χρόνια. Υπάρχουν ορισμένα σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή VPN. Αυτά περιλαμβάνουν την ασφάλεια των πρωτοκόλλων κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούνται, καθώς και την ταχύτητα και την ευκολία χρήσης. Συνιστούμε το ExpressVPN για τηλεργαζόμενους που θέλουν ένα VPN με το οποίο μπορούν να λειτουργούν με ασφάλεια, γρήγορα και αποτελεσματικά. Σύμφωνα με τη δοκιμή ταχύτητάς μας, αυτό είναι το γρηγορότερο VPN που διατίθεται σήμερα στην αγορά. Επιπλέον, αυτό το VPN προσφέρει εξαιρετικά και πολύ ασφαλή πρωτόκολλα κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένων του OpenVPN UDP (που ορίζεται από προεπιλογή) και του OpenVPN TCP.

Κάτι που κάνει το ExpressVPN μοναδικό όσον αφορά τη διασφάλιση του απορρήτου είναι η τεχνολογία TrustedServer. Χάρη σε αυτήν την τεχνολογία, το ExpressVPN χρησιμοποιεί μόνο πτητική μνήμη τυχαίας προσπέλασης (RAM) για τους διακομιστές τους και όχι για τους σκληρούς δίσκους τους, όπως κάνουν οι περισσότεροι άλλοι πάροχοι VPN. Η μνήμη RAM χρειάζεται ισχύ για την αποθήκευση δεδομένων. Έτσι, χρησιμοποιώντας αυτήν την τεχνολογία, κάθε φορά που ενεργοποιούνται ή απενεργοποιούνται οι διακομιστές ExpressVPN, διαγράφονται όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αυτούς. Επομένως, η τεχνολογία επιτρέπει στο ExpressVPN να προσφέρει πολύ ισχυρή προστασία για τα εταιρικά δεδομένα έναντι των χάκερ διακομιστών, για παράδειγμα.

Η αποτελεσματικότητα και η ασφάλειά του καθιστούν το ExpressVPN κατάλληλο για κάθε είδος επαγγέλματος. Είτε είστε δημιουργός ταινιών που λαμβάνει τακτικά πολύ μεγάλα αρχεία βίντεο από το cloud, είτε λογιστής που πρέπει να προστατεύει τα οικονομικά δεδομένα των πελατών, με το ExpressVPN μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο είναι ασφαλής. Δείτε τη δοκιμή ExpressVPN.

Surfshark: το καλύτερο οικονομικό VPN για τηλεργαζόμενους

Το Surfshark, όπως το ExpressVPN, είναι ένα γρήγορο και ασφαλές VPN. Ωστόσο, αυτό το VPN προσφέρει δύο μεγάλα πλεονεκτήματα, δηλαδή την τιμή και τον αριθμό των συνδέσεων. Το Surfshark είναι ένας από τους φθηνότερους προμηθευτές premium VPN. Επιπλέον, μια μικρή ομάδα μπορεί να εργαστεί από το σπίτι με ασφάλεια χρησιμοποιώντας μια ομαδική συνδρομή. Ο αριθμός των συνδέσεων είναι απεριόριστος, εφόσον η χρήση του λογισμικού παραμένει στην πολιτική ορθής χρήσης του Surfshark.

Η κύρια διαφορά μεταξύ Surfshark και ExpressVPN είναι η ταχύτητα και οι διαθέσιμες επιλογές. Το ExpressVPN είναι ελαφρώς πιο γρήγορο και έχει μερικές ειδικές επιλογές που δεν διαθέτει το Surfshark. Αυτές οι επιλογές περιλαμβάνουν την τεχνολογία TrustedServer που αναφέραμε προηγουμένως, καθώς και την παροχή συγκαλυμμένων διακομιστών (διακομιστές που μπορούν να παρακάμψουν ορισμένους περιορισμούς στο Διαδίκτυο) για χρήση στην Κίνα. Ωστόσο, για τις περισσότερες μικρότερες εταιρείες το Surfshark προσφέρει όλα όσα χρειάζονται και είναι συχνά η καλύτερη επιλογή για εταιρείες που θέλουν να παρακολουθούν τον προϋπολογισμό τους.

Χρησιμοποιήστε το 4G ως εναλλακτική λύση στις οικιακές συνδέσεις στο Διαδίκτυο

Μερικοί άνθρωποι βασίζονται στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας τους όταν εργάζονται από το σπίτι δημιουργώντας hotspots για να συνδέσουν τους φορητούς υπολογιστές τους. Η εργασία με σύνδεση 4G είναι σίγουρα μια καλή επιλογή για πολλούς, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την ταχύτητα του διαδικτυακού κινητού σήμερα. Φυσικά, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά δεδομένα στο πακέτο σας (κατά προτίμηση απεριόριστο). Πολλοί πάροχοι σάς επιτρέπουν να προσαρμόζετε τη δέσμη δεδομένων σας σε μηνιαία βάση. Εάν περιμένετε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα δεδομένα από το κανονικό και δεν αναμένετε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σταθερή σύνδεση στο άμεσο μέλλον, ίσως είναι καλό να αυξήσετε τη δέσμη δεδομένων σας για τον επόμενο μήνα.

3. Ενημερώστε το λειτουργικό σας σύστημα και το λογισμικό

ενημέρωση υπολογιστήΗ ενημέρωση του συστήματός σας μπορεί να φαίνεται σαν μια περιττή και περίπλοκη διαδικασία. Αλλά στην πραγματικότητα, το αντίθετο ισχύει. Στην πράξη, είναι μια απλή αλλά πολύ σημαντική διαδικασία, η οποία θα σταματήσει τους ιούς και τους εισβολείς. Πιθανά σφάλματα ή ευπάθειες που εντοπίζονται στο λογισμικό του συστήματος συνήθως διορθώνονται από τους κατασκευαστές μέσω ενημερώσεων, έτσι ώστε οι χάκερ και οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο να μην μπορούν να τα εκμεταλλευτούν. Κατά συνέπεια, φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο για να ενημερώσετε το σύστημά σας.

Πώς διασφαλίζετε ότι το λειτουργικό σας σύστημα είναι πλήρως ενημερωμένο; Ευτυχώς, αυτό είναι σχετικά εύκολο να ελεγχθεί. Παρακάτω, εξηγούμε πώς γίνεται αυτό για τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα λειτουργικά συστήματα, δηλαδή Windows, Mac, Android και iOS.

Για να ενημερώσετε τα Microsoft Windows:

 1. Κάνε κλικ στο Λογότυπο των Windows κάτω αριστερά στην οθόνη σας.
 2. Πηγαίνετε στο δικό σας Ρυθμίσεις κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι.
 3. Κάντε κλικ “Εκσυγχρονίζω & Ασφάλεια“. Εδώ μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση ενημέρωσης του λογισμικού του συστήματός σας.
 4. Εάν είναι απαραίτητο, κάντε κλικ στο “ΚατεβάστεΓια άμεση λήψη των τελευταίων ενημερώσεων.

Για να ενημερώσετε το Mac OSx:

 1. Στο μενού της Apple, κάντε κλικ στο “Επιλογές συστήματος“.
 2. Κάντε κλικ στο “Αναβάθμιση λογισμικού“. Εάν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις, αυτές θα εμφανίζονται εδώ.
 3. Κάνε κλικ στο “Ενημέρωση τώραΓια να εγκαταστήσετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις.

Για να ενημερώσετε συσκευές Android:

 1. μεταβείτε στο Ρυθμίσεις εφαρμογή στη συσκευή σας Android.
 2. Πατήστε “Σύστημα“, τότε “Προχωρημένος” και τελικά “Ενημέρωση συστήματος“.
 3. Η κατάσταση ενημέρωσης είναι πλέον ορατή στην οθόνη. Ακολουθήστε τα βήματα για να ενημερώσετε το σύστημά σας.

Για να ενημερώσετε συσκευές iOS:

 1. μεταβείτε στο Ρυθμίσεις του iPhone ή του iPad σας.
 2. Πατήστε “Γενικός” και μετά “Αναβάθμιση λογισμικού“.
 3. Εάν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση, μπορείτε να την εγκαταστήσετε αμέσως.

Όπως και το λειτουργικό σας σύστημα, το λογισμικό σας πρέπει επίσης να είναι ενημερωμένο. Τα περισσότερα λογισμικά σε Windows και OSx θα σας ενημερώσουν αυτόματα ή θα εγκαταστήσουν ενημερώσεις μόλις είναι διαθέσιμες. Στις ρυθμίσεις, μπορείτε επίσης να αναζητήσετε ενεργά τυχόν ενημερώσεις.

Για να ενημερώσετε εφαρμογές στη συσκευή σας Android, μεταβείτε στο Play Store και αναζητήστε το μενού στην ενότητα “Οι εφαρμογές και τα παιχνίδια μου”.

Για να ενημερώσετε εφαρμογές σε συσκευές iOS, ανοίξτε το App Store και πατήστε “Σήμερα” στο κάτω μέρος της οθόνης. Στη συνέχεια, πατήστε στο σύμβολο του προφίλ σας στο επάνω μέρος της οθόνης και μετακινηθείτε προς τα κάτω για να δείτε τις εφαρμογές που μπορούν να ενημερωθούν.

Τέλος, συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη χρήση παράνομου (ληφθέντος) λογισμικού. Συχνά περιέχουν ιούς ή backdoors που έχουν ενσωματωθεί από χάκερ.

4. Χρησιμοποιήστε έναν καλό σαρωτή ιών για τον υπολογιστή και το smartphone σας

Φυσικά είναι πιθανό ο εργοδότης σας να σας παρέχει καλά ασφαλή εξοπλισμό για να εργαστείτε, για παράδειγμα ένα φορητό υπολογιστή εργασίας με καλό, ενημερωμένο λογισμικό προστασίας από κακόβουλο λογισμικό. Ωστόσο, στην πράξη συμβαίνει συχνά ότι οι άνθρωποι πρέπει να βγάλουν τον παλιό τους φορητό υπολογιστή από το ντουλάπι για να εργαστούν από το σπίτι, το οποίο πιθανώς δεν διαθέτει επαρκή προστασία. Το καλό λογισμικό προστασίας από ιούς και antimalware έχει μεγάλη σημασία, ειδικά για εξοπλισμό που πρέπει να χρησιμοποιηθεί για επαγγελματικούς σκοπούς. Σύμφωνα με το Cyber ​​Security Monitor 2019, η ετήσια έκθεση για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο του Ολλανδικού CBS (Κεντρικό Γραφείο Στατιστικής), περίπου το 30% όλων των μεγάλων ολλανδικών εταιρειών (δηλ. Με 500 υπαλλήλους ή περισσότερους) και το 20% των μικρών επιχειρήσεων παρουσίασαν επίθεση στον κυβερνοχώρο το 2019 Σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν έχετε την ευκαιρία χωρίς επαρκή προστασία.

Καλό δωρεάν και αμειβόμενο λογισμικό προστασίας από ιούς

Υπάρχουν αρκετοί πάροχοι λογισμικού στην αγορά που προσφέρουν αξιόπιστο, δωρεάν λογισμικό προστασίας από ιούς. Ένας καλός σαρωτής προστασίας από ιούς, ο οποίος εκτελείται σε Windows, Mac, Android και iOS, είναι AVG AntiVirus Free. Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε λογισμικό προστασίας από ιούς επί πληρωμή, προτείνουμε το Bitdefender. Αυτός ο πάροχος λογισμικού έχει σημειώσει πολύ καλά αποτελέσματα σε πολλές ανεξάρτητες δοκιμές και συγκρίσεις.

5. Εγκαταστήστε ένα καλό τείχος προστασίας στον υπολογιστή και το smartphone σας

τείχος προστασίας-φορητός υπολογιστήςΕκτός από έναν καλό σαρωτή ιών, είναι επίσης σημαντικό να έχετε ένα αξιόπιστο τείχος προστασίας. Ένα τείχος προστασίας δημιουργεί, όπως ήταν, έναν τοίχο γύρω από τον υπολογιστή σας για να εμποδίσει τους εισβολείς να αποκτήσουν πρόσβαση στον υπολογιστή σας. Επίσης, χάρη στα τείχη προστασίας τα «ελαττωματικά» προγράμματα είναι λιγότερο πιθανό να είναι σε θέση να δημιουργήσουν μια ανεπιθύμητη σύνδεση με τον έξω κόσμο.

Ένα αξιόπιστο και καλά διαμορφωμένο τείχος προστασίας είναι επομένως πολύ σημαντικό να εργάζεστε με ασφάλεια από το σπίτι. Ακόμα κι αν συνδεθείτε στο δίκτυο εργασίας σας μέσω ασφαλούς σύνδεσης (π.χ. μέσω του Citrix), πρέπει να είστε σε θέση να αποτρέψετε τους χάκερ να παρακολουθούν τι κάνετε στον οικιακό σας υπολογιστή.

Τείχη προστασίας για Windows

Οι νεότερες εκδόσεις των Windows (δηλαδή από τα Windows 10 και άνω) συνοδεύονται από το Windows Defender, το προεπιλεγμένο τείχος προστασίας της Microsoft. Το Windows Defender είναι γνωστό ως ένα αρκετά ισχυρό τείχος προστασίας, το οποίο θα αρκεί στις περισσότερες περιπτώσεις. Ωστόσο, διάφοροι ειδικοί ασφαλείας συνιστούν τη χρήση πιο εξελιγμένων τείχους προστασίας. Εάν θέλετε αυτήν την εξαιρετικά ασφαλή επιλογή, σας συνιστούμε να αναζητήσετε ένα καλό πακέτο που συνδυάζει λογισμικό προστασίας από ιούς και τείχος προστασίας, όπως το Bitdefender ή την πληρωμένη έκδοση του AVG.

Τείχη προστασίας για OSx (Macbook και Mac)

Η Apple παρέχει επίσης ένα καλό προεπιλεγμένο τείχος προστασίας με το λειτουργικό σύστημα OSx. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό το λογισμικό τείχους προστασίας είναι αρκετό. Για να ενεργοποιήσετε το τείχος προστασίας της Apple, πρέπει να ακολουθήσετε τα ακόλουθα βήματα:

 1. Από το μενού Apple, επιλέξτε “Προτιμήσεις συστήματος”.
 2. Κάντε κλικ στο «Ασφάλεια» ή «Ασφάλεια» & Μυστικότητα”.
 3. Κάντε κλικ στην καρτέλα “Τείχος προστασίας”.
 4. Ξεκλειδώστε τον πίνακα κάνοντας κλικ στο λουκέτο κάτω αριστερά και εισάγοντας ένα όνομα διαχειριστή και κωδικό πρόσβασης.
 5. Κάντε κλικ στο “Ενεργοποίηση τείχους προστασίας” ή “Έναρξη” για να ενεργοποιήσετε το τείχος προστασίας.
 6. Κάντε κλικ στο “Advanced” για να προσαρμόσετε τη διαμόρφωση του τείχους προστασίας

6. Χρησιμοποιήστε ασφαλή αποθήκευση cloud

φορητός υπολογιστής με κλειδαριάΒεβαιωθείτε ότι κάνετε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας, κατά προτίμηση διπλό αντίγραφο ασφαλείας, που διατηρείται σε δύο διαφορετικά μέρη. Με αυτόν τον τρόπο, εάν η εταιρεία σας υποβάλλεται, για παράδειγμα, σε επίθεση ransomware, δεν θα χάσετε τα πάντα. Με ένα πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας, θα μπορείτε να επαναφέρετε τα συστήματά σας πιο εύκολα.

Είναι συνετό να αποθηκεύετε ένα αντίγραφο ασφαλείας τοπικά και ένα άλλο στο cloud. Βεβαιωθείτε ότι το τοπικό αντίγραφο ασφαλείας σας είναι αποθηκευμένο, για παράδειγμα, σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, ο οποίος είναι καλά ασφαλισμένος με, για παράδειγμα, έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης.

Επιπλέον, είναι συνετό να κρατάτε ένα αντίγραφο ασφαλείας στο cloud. Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες αποθήκευσης cloud για να διαλέξετε. Ωστόσο, όποια υπηρεσία cloud επιλέγετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε ασφαλίσει τον λογαριασμό σας με έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης και, όπου είναι δυνατόν, με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Παρακάτω θα βρείτε μερικές ασφαλείς επιλογές που θα μπορούσατε εύκολα να ρυθμίσετε στο σπίτι.

Ονομα
Τιμή ανά μήνα
Αποθήκευση
Μέτρα ασφαλείας
Google DriveΔιατίθενται δωρεάν και πληρωμένες εκδόσεις15 GB δωρεάν256-bit SSL / TLS και 128-bit AES
OneDriveΔιατίθενται δωρεάν και πληρωμένες εκδόσεις5 GB δωρεάνΟΧΙ κρυπτογραφημένος χώρος αποθήκευσης, Κρυπτογραφημένη σύνδεση SSL
DropboxΔιατίθενται δωρεάν και πληρωμένες εκδόσεις2 GB δωρεάν128-bit SSL / TLS και 256-bit AES
SpiderOakΑπό 6 € / μήναΑπό 150 GBΚρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο
ΜέγαΔιατίθενται δωρεάν και πληρωμένες εκδόσειςΔωρεάν 50 GBΚρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο

Google Drive

Cloud-Service-Google-Drive-Logo-150x150Το Google Drive αποθηκεύει τα αρχεία σας χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση κλειδιών AES 128-bit από προεπιλογή. Επιπλέον, η σύνδεση από και προς τους διακομιστές του Google Drive κρυπτογραφείται χρησιμοποιώντας το 256-bit SSL / TLS, που είναι ένα καλό πρότυπο για σήμερα. Επιπλέον, στο Google Drive μπορείτε εύκολα να συνεργαστείτε με συναδέλφους χρησιμοποιώντας τα Έγγραφα Google. Χωρίς συνδρομή παίρνετε 15 GB αποθηκευτικού χώρου, που για πολλούς είναι κάτι παραπάνω από αρκετό.

OneDrive

onedrive_logo_200x200-λεπτά-138x138Το OneDrive δεν χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση από προεπιλογή για την αποθήκευση αρχείων. Ωστόσο, η σύνδεση από και προς τους διακομιστές OneDrive χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση SSL. Ένα πλεονέκτημα που έχει το OneDrive έναντι του Google Drive είναι ότι το OneDrive σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε ολόκληρο το Office Suite στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Αυτό σας επιτρέπει να προσαρμόζετε εύκολα έγγραφα από το πρόγραμμα περιήγησής σας. Χωρίς συνδρομή επί πληρωμή, το OneDrive σας δίνει 5 GB αποθηκευτικού χώρου. Για 2 $ / μήνα έχετε 100 GB αποθηκευτικού χώρου και για 7 $ / μήνα μπορείτε να λάβετε το προηγμένο πακέτο που συνοδεύεται από 1 TB αποθηκευτικού χώρου και ολόκληρο το Office Suite.

Dropbox

dropbox_logo_200x200-min-138x138Το Dropbox είναι μια από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες αποθήκευσης cloud που διατίθενται σήμερα. Το πλεονέκτημα του Dropbox είναι ότι σας επιτρέπει να μοιράζεστε εύκολα έγγραφα με άλλους που χρησιμοποιούν επίσης την υπηρεσία. Το Dropbox αποθηκεύει τα αρχεία σας χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση κλειδιού AES 256-bit από προεπιλογή. Επιπλέον, η σύνδεση από και προς διακομιστές Dropbox διασφαλίζεται με κρυπτογράφηση SSL / TLS AES 128-bit. Με τη δωρεάν έκδοση του Dropbox, λαμβάνετε 2 GB αποθηκευτικού χώρου. Για 9,99 € κερδίζετε όχι λιγότερο από 2 TB αποθήκευσης.

SpiderOak

spideroak_logo-138x138Η υπηρεσία SpiderOak One Backup παρέχει έναν ασφαλή τρόπο για την εύκολη εκτέλεση αντιγράφων ασφαλείας και χρήσεων κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για την προστασία του απορρήτου σας. Το μειονέκτημα του SpiderOak είναι ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη δωρεάν έκδοση. Ωστόσο, το SpiderOak έχει μια δοκιμαστική έκδοση, ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε την υπηρεσία δωρεάν για 21 ημέρες. Μόλις τελειώσει η δωρεάν περίοδος, το φθηνότερο κόστος τους κοστίζει 6 € / μήνα για 150 GB αποθηκευτικού χώρου.

Μέγα

mega_logo_200x200-λεπτό-138x138Το Mega ιδρύθηκε από τον Kim Dotcom, έναν ήρωα λατρείας στο Διαδίκτυο που έχει δεσμευτεί για ελευθερία στο Διαδίκτυο για χρόνια. Κατά συνέπεια, το Mega δημιουργήθηκε με γνώμονα την ιδιωτικότητα και τις χρήσεις κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για να κρυπτογραφήσετε σωστά όλα τα αρχεία σας. Το πλεονέκτημα του Mega είναι ότι μπορείτε να ξεκινήσετε με τη δωρεάν έκδοση που παρέχει 50 GB αποθηκευτικού χώρου. Επιπλέον, πληρώνετε μόνο 4,99 € ανά μήνα για 400 GB αποθηκευτικού χώρου.

Λαμβάνοντας αντίγραφα ασφαλείας της εργασίας σας τόσο τοπικά όσο και στο cloud, διασφαλίζετε ότι η πιθανότητα απώλειας της εργασίας σας για οποιονδήποτε λόγο μειώνεται σημαντικά. Μην ξεχάσετε να ασφαλίσετε επαρκώς τον αποθηκευτικό χώρο σας, ώστε τα αντίγραφα ασφαλείας και τα άλλα αρχεία σας να μην είναι ανοιχτά σε επιθέσεις χάκερ. Εάν θέλετε, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τις ασφαλέστερες επιλογές αποθήκευσης στο cloud.

7. Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και διαχειριστές κωδικών πρόσβασης

Η χρήση ισχυρών και ασφαλών κωδικών πρόσβασης είναι ζωτικής σημασίας. Χρειάζεται μόνο ένας υπάλληλος για να χρησιμοποιήσει έναν εύκολο κωδικό για να δημιουργήσει έναν αδύναμο σύνδεσμο που απαιτείται για να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε μια ολόκληρη εταιρεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια σταθερή πολιτική κωδικού πρόσβασης είναι βασική.

Πάντα να χρησιμοποιείτε ισχυροί, ασφαλείς και μοναδικοί κωδικοί πρόσβασης και μην χρησιμοποιείτε ποτέ κωδικό πρόσβασης σε περισσότερες από μία πλατφόρμες. Εάν θέλετε να μάθετε πώς να δημιουργείτε τέτοιους κωδικούς πρόσβασης, ανατρέξτε στον οδηγό μας για αυτό το θέμα.

Είναι δύσκολο να θυμάστε τους κωδικούς πρόσβασης όλων των διαφορετικών λογαριασμών σας; Δεν είσαι μόνος. Ευτυχώς, αν συμβαίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης όπως το Remembear ή το Blur. Αυτά τα εργαλεία αποθηκεύουν όλους τους κωδικούς πρόσβασής σας σε ασφαλές περιβάλλον, έτσι ώστε να μην χρειάζεται πλέον να τους θυμάστε. Επιπλέον, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις διάφορες εφαρμογές σας με ένα μόνο κλικ.

8. Προσέξτε για email ηλεκτρονικού ψαρέματος (coronavirus)

phishing-hook-with-passwordΚάτι που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι πολλοί εγκληματίες στον κυβερνοχώρο στοχεύουν συγκεκριμένα άτομα που εργάζονται από το σπίτι. Μια κοινή τακτική που χρησιμοποιείται είναι τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία ηλεκτρονικού “ψαρέματος”. Παραδείγματα τέτοιων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περιλαμβάνουν τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) που υποτίθεται ότι έχουν σταλεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να ενημερώσουν τους ανθρώπους για το COVID-19. Φυσικά, δεν πρέπει ποτέ να απαντάτε σε τέτοιου είδους μηνύματα ή να κάνετε κλικ σε αμφίβολους συνδέσμους.

Τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία ηλεκτρονικού “ψαρέματος” είναι μια από τις πιο κοινές μεθόδους που χρησιμοποιούνται από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο για να μολύνουν τους υπολογιστές των θυμάτων με κακόβουλο λογισμικό. Τα ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” χρησιμοποιούνται επίσης για να εξαπατήσουν τα θύματα να αποκαλύψουν ευαίσθητα δεδομένα. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” όπως το παραπάνω για να μολύνουν τον υπολογιστή σας, για παράδειγμα, με επικίνδυνο λογισμικό υποκλοπής spyware για να κλέψουν όλες τις ευαίσθητες πληροφορίες των πελατών σας.

9. Οργανώστε τον χώρο εργασίας σας

Η ασφάλεια στο διαδίκτυο υπερβαίνει τη σωστή ρύθμιση του υπολογιστή σας. Τα πράγματα μπορεί να πάνε στραβά που δεν περιλαμβάνουν ηλεκτρονικές συσκευές. Για παράδειγμα, μην γράφετε ποτέ τους κωδικούς πρόσβασής σας σε χαρτί. Εάν αυτό γίνει σε λάθος χέρια, η ασφάλεια του συστήματός σας διακυβεύεται αμέσως. Επίσης, δεν συνιστάται να διατηρείτε τα φυσικά αντίγραφα ασφαλείας σας, αποθηκευμένα σε συσκευές όπως εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, πολύ κοντά στον υπολογιστή σας. Μπορεί να ακούγεται λίγο ακραίο, αλλά σε περίπτωση πυρκαγιάς τόσο ο υπολογιστής σας όσο και τα αντίγραφα ασφαλείας σας θα χαθούν.

10. Συμπέρασμα: η εργασία από το σπίτι είναι ενδιαφέρουσα, αλλά διατρέχει κινδύνους

Σε πολλές περιπτώσεις, η εργασία από το σπίτι προσφέρει μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση από την εργασία στο γραφείο. Ειδικά σε περιόδους κρίσης, όπως και στον κοραναϊό, η τηλεργασία είναι μια καλή επιλογή για πολλούς ανθρώπους. Δυστυχώς, όπως έχουμε δει, η εργασία από το σπίτι έχει ορισμένους κινδύνους. Βεβαιωθείτε ότι τα συστήματα του υπολογιστή σας είναι ενημερωμένα και προστατευμένα με σαρωτή ιών και τείχος προστασίας. Εξασφαλίστε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο ανά πάσα στιγμή με ένα καλό VPN. Και τέλος, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα ασφαλές σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και προσέξτε το ηλεκτρονικό ψάρεμα και το ηλεκτρονικό έγκλημα.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map